Onko väestönvaihdos todellista vai kuvittelua?

royal-palace-377913_960_720.jpg

 

Kun vierailee vaikkapa Pohjois-Pohjanmaan pikkukylissä, väestönvaihdolle ei ole mitään perusteluita. Ruotsissa ja vaikkapa Tukholmassa asiaa voi taas katsella hieman toisesta näkökulmasta.

Järva on Tukholman luoteis-länsiosaan sijoittuva alue. Siihen kuuluu suuret maahanmuuttajalähiöt Akalla, Husby, Kista, Rinkeby ja Tensta. Väkimäärä tällä alueella on noin 70 000 asukasta. Järvän väestöstä noin 80 % on maahanmuuttajataustaisia. Suurin maahanmuuttajaprosentti on Rinkebyssä, jossa prosentti on 85 %. Tähän lukuun ei ole laskettu eurooppalaisia ja pohjoismaalaisia maahanmuuttajia.
Rinkebyn suurimmat maahanmuuttajaryhmät tulevat Aasiasta ja Afrikasta, 32,2 ja 46,3 %. Pohjoismaalaisten maahanmuuttajien osuus on vain 1,6 %. Verrattuna Järvan “pienimpään” maahanmuuttajien lähiöön Kistaan, jossa aasialaisia tulijoita on 60,4 ja afrikkalaisia 12,6, pohjoismaalaisia 4,7 %. Maahantulijoiden osuus siten on78,3, johon ei ole laskettu eurooppalaisia ja pohjoismaalaisia.
Koko kuningaskunnassa ulkomailla syntyneitä oli vuodenvaihteessa 2017 yhteensä 18,5 %, joka numeraalisesti on 1,9 miljoonaa henkilöä. Luku on kasvanut puolella miljoonalla kymmenessä vuodessa. Kun mukaan otetaan henkilöt, jotka ovat syntyneet Ruotsissa, ja joiden molemmat vanhemmat ovat syntyneet ulkomailla saadaan prosentiksi 24,1 ja lukumääräisesti se on noin 2,5 miljoonaa ihmistä. Tämä ryhmä on kasvanut eniten ja sitä kasvattaa maahanmuutto islamilaisista maista Aasiasta, Lähi-idästä ja Afrikasta.
Vuonna 1987 Ruotsin väkiluku oli 8,4 miljoonaa ja maahanmuuttajien osuus 690 000. Tänään väkiluku on 10,1 miljoonaa, joista maahanmuuttajien osuus siis 1,9 miljoonaa. Ruotsalaisten osuudeksi saadan siten 8,2 miljoonaa.
Näin ollen kantaruotsalaisten määrä olisi vähentynyt dramaattisesti ja ulkomaalaisten osuus vastapainoksi lisääntynyt dramaattisesti.
Kysymys kuuluukin: Missä vaiheessa voimme sanoa, että käynnissä on väestönvaihto?
Tilastot:
http://statistik.stockholm.se/detaljerad-statistik
https://www.scb.se/hitta-statistik/statistiknyheter/?selectedProduct=BE0101