Kansanedustaja Taviolta kantelu oikeuskanslerille GCM-sopimuksesta

Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) toimitti 4.12. oikeuskanslerille kantelun liittyen YK:n GCM-siirtolaisuussopimuksen käsittelyyn.

Suomen perustuslain 94 §:n mukaan merkitykseltään huomattava sopimus vaatii eduskunnan hyväksynnän. Tavion mukaan eduskunta sivuutettiin, kun valtioneuvosto ei perustuslain 94 §:n vastaisesti ole hankkinut asiaan eduskunnan hyväksyntää. Tavio pyytää oikeuskansleria puuttumaan pikaisesti valtioneuvoston perustuslakia rikkovaan toimintaan.

Tavion mukaan GCM-sopimus on selvästi perustuslain tarkoittamalla tavalla merkitykseltään huomattava ja niinpä se pitäisi tuoda eduskuntaan päätöksentekoasiana. Sopimustekstiin on mm. kirjattu kansallisten lainsäädäntöjen “tarkistaminen” ja YK:n omassa piirissä on eri yhteyksissä korostettu sopimuksen tärkeyttä.

Suomessa on virkamiesten taholta väitetty julkisuudessa, että GCM-sopimus ei tuo uusia velvollisuuksia. Tavion mukaan nämä väitteet ovat luonteeltaan poliittisia ja opposition näkökulmien mitätöimiseen pyrkivää vähättelyä.

– Asiantuntijat ovat ymmärtääkseni yhtä mieltä siitä, että sopimus on poliittisesti sitova. On hyvin erikoista väittää sen olevan poliittisesti sitova, mutta että se ei muka kuitenkaan johtaisi lakimuutoksiin tai määrittelisi lainsäädäntöä, Tavio sanoo.

Tavion mielestä sillä, että opposition vaikutusmahdollisuuksia kavennetaan eduskunnan perustuslaillinen päätöksentekovalta sivuuttamalla, voi olla demokratiaan vakavia vaikutuksia.

– Nyt käsillä oleva eduskunnan sivuuttaminen maahanmuuttopolitiikasta päätettäessä kansainvälisesti sopimalla on merkittävä ennakkotapaus Suomessa, Tavio sanoo.

http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265186-kantelu-oikeuskanslerille-gcm-sopimuksesta

Ville Tavio

kansanedustaja (ps.)

Subscribe
Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Yksi harvoista järkevistä

Hyvin tehty, Ville Tavio! Valitus kaikkialle minne voi valittaa.

Pertti Grandell

onko ville-vallaton ainoa joka on lauran kanssa huolissaan …muut sittiäiset vaan kieli pitkänä odottavat hillotolppaa…jukolis#e tätä hölmölän touhua, oma maa myydään kansalaisten kurjuudella…ei näytä olevan mitään häpyä…

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ei huolta, lampaat ei herää.

Suomi Finland

Käväisi mielessä, että onko tämä kompakti tarkoituksella laadittu YK:ssa siten, että se olisi mahdollisimman helppo hyväksyttää eri maissa ilman tarkempaa ja laajempaa käsittelyä? Kun on tarkoituksella laadittu paperi, jota ei tarvitse käyttää parlamenteissa vaan hallitus voi hiljaisesti sen allekirjoittaa, on toki YK:n agenda selvä ja osoittautuu, että he ovat totaalisia piruja.

Anonymous

Asia on juurikin näin.

K.L.

https://www.youtube.com/watch?v=4KA_SzIc1DA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3-l317_QknCEMtCaj3_unKe_SOhr_xbtFy2zGKjjvq7aLxitp8bfUjUJ8
Tuossa on aika selvästi kerrottu mitä tuleman pitää!Ja luotan tähän mutten Soiniin!

Karri Nyman

Myös BlokkiMedian kanavalla hyviä videoita suomeksi. Mm. ketkä hyötyy tuosta sopimuksesta. jne.

Anonymous

Niin ja piti vielä sanomani, HIENOA Ville T. Arvostan! Kiitos sinulle!
Jos tuo ei auta ja adressilla pyyhitään hanuria, niin koko kansa kadulle ja muurataan miniteriöiden ovia umpeen ja kiinni saadut ministerit auton takapaksissa venäjän rajalle ja potku persiille, Soinin kohdalla kyllä tarvitaan kuorma-auto ja nosturi.

Mehän ei olla kenellekkään velkaa

Villelle taas täydet pisteet ja isot kiitokset. Ilman PT-mediaa ja Kansalaista tämänkin miehen hyvät ulosannit jäisi täysin pimentoon, eli kiitokset ja kumarrukset heillekkin.

Sellainen valevaltamedia on

Valehteleva valtamedia on tästäkin täysin hiljaa. Ihme, jos uutisoivat.

Media on mätä

Soini vakuutteli, ettei siellä Marokossa allekirjoiteta mitään. Toinen vaihtoehto on sit se, että siellä nk. “hyväksytään” ilman allekirjoituksia ja YK:ssa se sit hyväksytään nk. “äänestyksellä” l. tyyliin: kaikki jotka ovat tätä vastaa, niin nostakoot kätensä pystyyn tai painakoot punaista nappia. Näin menetellen ei tosiaankaan tarvitse kirjoitella nimiään mihinkään. Tosin, en usko, että Soini puhui totta, mutta ei siitä rotasta tiedä kun se painotti “niin” sitä, ei-allekirjoiteta-mitään-meininkiä. Jotain mätää tossa porsaan hokemisessa oli, mitä en niele. Mykkäsen allekirjoituksilla ei pitäisi olla mitään arvoa.

Minä

Soini on liero. Kun Huhtamäki kyseli, ei Soini vastannut kysymyksiin, vaan jankutti käsitystään, että Perussuomalaiset olisivat jossain vaiheessa hyväksyneet sopimuksen. Soinissa ei ollut miestä vastaamaan kysmyksiin. Hän pelkästään kiemurteli jankuttamalla muuta ja tietysti sitä, että mitään ei siellä allekirjoiteta. Monet valtiot ovat ilmoittaneet, että eivät mene allekirjoittamaan. Taitavat olla tietämättömiä siitä, että “ei siellä mitään allekirjoiteta”.
Jostain siellä halutaan joka tapauksessa sopia ja se on kamala moka. Vaan Suomen hallitus haluaa kiihkeästi päästä sopimaan, ennen kuin kansalle paljastuu kunnolla, että mille pölkylle kansan päätä ollaan viemässä.

Minä

Soini kyllä haluaa päästä Marokkoon syömään cuscusta ja näyttelemään tärkeää. Halituksen himo päästä allekirjoittamaan suvakkien lopullisen ratkaisun paperi on silmiinpistävä.

Pena

Eikö viime aikojen tapahtumat osoita että parempi olisi jättää allekirjoittamatta tämä paperi.