Olivatko eilliset bussihyökkäykset epäonnistuneita terrori-iskuja?

Kuvakaappaus 2018-12-05 22-22-34.png

 

Suomalaiset mediat kertovat kahdesta erillisestä bussihyökkäyksestä, jossa kielteisen turvapaikkapäätökset saaneet miehet hyökkäsivät ajossa olleen bussin kuljettajan kimppuun ja yrittivät ohjata bussia päin vastaantulevaa liikennettä.

MTV:n uutisten mukaan ensimmäinen tapaus tehtiin tiistaina iltapäivällä Loimaalla Varsinais-Suomessa. Noin 30-vuotias mies kävi kuljettajan rattiin kiinni siten, että bussi osui ainakin yhteen sivulliseen ajoneuvoon. Kukaan ei kuitenkaan tietojen mukaan loukkaantunut, sillä bussi ei ollut ehtinyt saavuttaa maantienopeutta.

Toinen vastaava tilanne tapahtui keskiviikkoyönä kun Helsingistä Ouluun matkalla olleen bussin kuljettajan kimppuun hyökättiin Uuraisilla. Bussin nopeus oli MTV:n mukaan noin 80 km/ tunnissa. Tässäkin tapauksessa turvapaikanhakija yritti kääntää bussin rattia ja ohjata autoa vastaantulevien kaistalle. Kuljettajan kylmähermoisen toiminnan ja sivullisten matkustajien toimesta hyökkääjä saatiin aisoihin eikä mitään vakavampaa onnettomuutta tapahtunut.

MTV:n mukaan bussissa oli 15 matkustajaa ja etupenkeillä istuneet matkustajat onnistuivat painamaan hyökkääjän lattiaan ja pidettyä tämän paikalla kunnes poliisi saatiin paikalle.

Tapauksilla ei poliisin mukaan ole välttämättä yhteyttä keskenään, mutta sitä tutkitaan. Molemmat hyökkääjät olivat kielteisen turvapaikan päätöksen saaneita henkilöitä.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

64 thoughts on “Olivatko eilliset bussihyökkäykset epäonnistuneita terrori-iskuja?

 1. Sopii miettiä, miten käy jos kaksi dösää vetää nokat vastakkain kohtaamisnopeudella ~160km/h.

  Siinä ei lannevyö paljoa auta vaikka kuljettaja sellaista olisikin ohjeistanut käyttämään.

  67
  3
  1. Vähän ohi aiheen, mutta bussit eivät kulje 160 km/h.

   Jos taas meinasit että kaksi samanlaiseksi oletettua bussia ajavat 80 km/h ja kohtaavat (törmäävät), on se kohtausnopeus mainitut 80 km/h. Ts. vastaa tilannetta kuin ajaisi joustamattomaan seinään.

   15
   23
   1. Bussiien välinen etäisyys vähenee 160km/h, jos molemmat bussit ajavat toisiaan vastaan 80km/h

    43
   2. Oletko syntymätyhmä vai pitikö käydä paljon kouluja. Matikan ja fysikan tunnit olet taatusti lintsannut.

    11
    1
   3. Ei pidä paikkaansa. Liike-energioiden summa on 2 x ½mv2 eli vastaa samaa kuin ajaisi 160 km/h seinään.

    9
    3
    1. Molempien liike energia kumoaa toisensa. Eli sama kuin jysäyttää 80 km/h joustamattomaan seinään. 160km/h tilanne olisi jos toisen massa olisi vain puolet toisesta. Fysiikka tutustu siihen…

   4. Oli miten oli,mutta minä en kyllä semmoseenkaan bussiin halua nousta,joka ajaa 80km tuntinopeudella petoniseinään.

    19
  2. Ei se mene nyt ihan noin. Tiesitkö että jokaisella voimalla on vastavoima. Jos ajoneuvot törmäävät ja kummankin nopeus on 80km/h, niin kohtaamisnopeus on vastavoimien takia myös 80km/h, ei 160km/h. Myytinmurtajatkin testasivat aikoinaan asian ja sen menee juuri noin. Sitten tiedämme että tämä oli terrori-isku kun juha sipilä twiittaa olevansa shokissa taas.

   22
   6
    1. Molemmilla busseiilla on liikemääränsä ja liike-energiansa. Kun kahdesta bussista tulee yksi pysähdyksissä oleva, liike-energiat ihan varmasti ovat siirtyneet ympäristöönsä, romuun ja matkustajiin.

     1. No niinpä katsos ovatkin. Mutta kun siinä on ne kaksi bussia jotka pitää vääntää rusinaksi.

      Tulos on per bussi sama kuin yhden bussin vääntäminen rusinaksi sitä joustamatonta seinää vasten…

      Tämä asia ei nyt näytä päätyvän jakeluun, lukuisista yrityksistä huolimatta, joten ei muuta kuin hyvää itsepäisyydenpäivää kaikille.

      7
      1
      1. Tuollahan oli jopa linkki kun myytinmurtajatkin ihan kokeilivat asiaa, että mitä tapahtuu kun autot ajavat vastakkain 80km/h. Siinä havannoillistetaan aivan selvästi, kuinka kaksi yhtä suurta voimaa kumoavat toisensa eli nopeus on ihan sama kuin ajaisit 80km/h seinään. Katsokaa se video ja päätelkää itse. Tuollaiset 160km/h kohtaamisnopeudet nyt vaan ovat täyttä p*skapuhetta. Tässä näette jälkeä kun autot törmäävät samalla nopeudella 50mph keulat vastakkain ja seinään samalla 50mph vauhdilla, jälki on samaa eikö vain ?

       https://www.youtube.com/watch?v=IWwP77b7aSw

       Ahvena on tässä ihan oikeilla jäljillä.

       4
       1
  3. Näiden maahantunkeutuneiden vuoksi joudutaan bussikuskeille rakentamaan suojat.että heihin ei mitenkään päästä käsiksi auton ollessa liikkeellä.Vaikea sanoa onko näillä kahdella tapauksella yhteistä sopimusta bussikuskien kimppuun käymisestä,
   mutta kun tämänlaatunen terrorismi on aloitettu,suuri vaara on sen jatkumisesta.Ei kahta ilman kolmatta ?

   24
   1. Kaksi yksittäistapausta tuli jo kerralla. Montakohan samanlaista yksittäistapausta on ollut islamistisessa ruotsissa? Tietääkö kukaan?

    17
  4. Kai se selville saadaan,oliko näillä ulkomaalaisella keskenää esim puhelinyhteyksiä ennen kun yrittivät näitä terroritekoja busseissa.Jos oli,niin kyllä se panee epäilemään yhteisiä sopimisia asiasta.

   Nyt olis vain alettava bussikuskien suojaksi rakentaan jotaki kyhäelmiä,että heidän kimppuunsa ei päästä auton liikkeellä ollessa.
   Bertoniporsaat ei ole oikein siihen sopivia,joten jotaki seiniä on tehtävä terroristien varalta.Jossaki8 vaiheessa tulee kolmas yritys terroristeiltä ja se voi onnistua terroristiltä.

  5. Niin siis kandeeks pitää lannevyötä vai ei vai liittuykö mahd. että mahd. terroritapauksessa?
   Pitääkö päätellä terrori, km/h, ja toimia sen mukaan?
   Onko niin, että jos ei tero, niin lannevyö ja miten?

   Vittu tää valkoisena eurooppalaisena oleminen on vaikeeta.
   Mitään ei saa sanoo ei ääneen, ei anonyyminä eetterissä aikä ainakaan aaneen, ja nyt sitten että pakko turvavyö mutta ei kun sitten kun mutku ois sitkii kandenu.
   Stana.

   Pistää vitusti ihmetyttämään, että miten kaikki oli kylmän sodan aikaan sittenkin vatusti helpompaa.

 2. Sipilä pöyristyy ja Mykkänen sanoo että tällaista ei pitäisi Suomessa tapahtua. Mutta kun nyt vaan tapahtuu, niin pitäisiköhän asialle jotain tehdäkin? Sinänsä hyvä, että jopa valtamedia eikä pelkästään some alkaa julkaista näitä ei-niin-kivoja-uutisia.

  Olisikohan vihdoinkin aika alkaa tosissaan poistamaan näitä kielteisen päätöksen saaneita? Mykkäsen ratkaisu on ”pitäisi” ja siihen se sitten jääkin. Ei nyt vaan voi kun ne ei halua. Turun joukkomurha ei opettanut mitään. Oulu ei opeta mitään. Mitä pitää tapahtua että sisäministerikin herää tuosta jossittelu-unestaan. Jos ei asia muka kuulu hänelle, niin siirtäköön sen sitten niille joilla on päätäntävalta.

  93
  1. Matti Rönkä pani eilen Mykkäsen tiukalle haastatellessaan Oulun tapauksista. Mykkänen meni ihan solmuun, kun luuli, että voi taas hyssytellä jotain. Rönkä olisi voinut vielä kysyä bussikaappaajista, että miten on mahdollista että he ovat vielä maassa, vaikka ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen.

   21
 3. Nyt täytyy sitten tätäkin ruveta tarkkailemaan, jos näkyy kehtysmaalaisia miekkosia bussissa. Hyvin olivat muuten hereillä molempien bussien matkustajat ja osasivat vielä tarttua toimeen nopeasti. Hieno homma!
  On kyllä täysin tällainen olo tällä hetkellä sattuneista syistä: ” Ei kehitysmaalaisia bussiin, ei kehitysmaalaisia henkilöautoon, ei kehitysmaalaisia minnekään!”

  106
  1. Tosin hyvin sanottu siellä perällä.

   Mitähän jännää seuraavaksi tapahtuu? Ne on nyt panneet ranttaliksi.

   53
  2. ”Olet turvassa kun noudatat samaa varovaisuutta kuin kaikissa maailman suurkaupungeissa..”

   Tervetloa monikulttuuriin.

   55
   1. Mun mielestä työkkäri ei voi pakottaa karenssin uhalla työtöntä duuniin, jossa joutuu liikkumaan kävellen, polkupyörällä, omalla autolla tai julkisillla kulku neuvoilla..ilmeisen kuolemanvaaran takia kaikkialla missä on näitä vaarallisia mutapäivä. Eli siis koskee koko Suomea.

    Ne jotka on työssä, niin kandee vaatia palkan kolminkertaistamista kuolemanriskin ottamisessa niin liikenteessä kuin työpaikalla. Kokkarit ja työnantajat olis mielissään? Miettis kahdesti paljonko niitä haittamamuja kandee ottaa sisään oman bisneksen edistämisen tähden

    35
  1. Mistä tunnistaa moniosaajan? Siitä kun edes rattiin tarttuminen saati itsemurha ei ota onnistuakseen.. hyvää itsenäisyyspäivää ja olkaamme iloisia ettei näiden loisien aivokapasiteetti enempään yllä.

   11
 4. Tältä sivustolta eivät uutisaiheet lopu. Ja lukijoita riittää ilman kolmossivun tyttöäkin.

  Busseihin pitää palkata vartijat valvomaan, että kehitysmaalaiset eivät saa suuronnettomuutta aikaan. Työllistävä vaikutus noilla paskakasoilla näkyy olevan.

  74
  1. Niin, ja kun astuu jonkun matukuskin kaptenoimaan bussiiin, niin mistä tiedät, ettei se aja millloin tahansa alas jyrkänteeltä tai junana alle? Kas kun se voi ”radikalisoitua” millä hetkellä tahansa omassa päässään, oli maassa millä statuksella tahansa

   69
  2. Ja lippujen hinnat sen kuin nousee. Matujen ei tietty tarvi maksaa matkoistaan.

   21
 5. Onneksi harvassa on sen tason terroristit jotka koneen lentää taloon. Pääosin raukkis kukkakeppejä, jotka juurijuuri uskaltaa teini-ikäistä vartijaa sivaltaa

  36
 6. Jos on valmis joukkomurhaan oman statuksensa perusteella, niin eiköhän sen voi terrorismiksi laskea.

  66
  1. Poliisi tutkii aikansa tapausta ja tutkimuksissa paljastuu että kuski nukahtanut rattiin ja sankari matu pelastaa kaikki varmalta kuolemalta. 😂

   45
 7. Minäpä kerron mikä Sipilän, Orpon, Mykkäsen ja Rinteen herättää, se on kannatuksen lasku vaaleissa, jo tulee poikiin eloa.

  57
  1
  1. Hahahahaha! Ei niiden kannatus laske mihinkään kun Suomessa päiväkodista saakka aivopestyt ihmiset ei usko mitään faktaa, mikä on ristiriidassa heidän utopistisen maailmankuvansa kanssa valtalehdistön valkopestessä totuutta ja sosiaalisen median bännätessä totuutta ”vihapuheena”. Ei ihme, että Bilderberg-kokouksenkin teema (muistaakseni) oli ”Totuuden jälkeinen aika”.

   Suuret ikäluokat luottavat valtamedian sanaan kuin kallioon; eräskin mamselli totesi, että ”eikai sanomalehdet nyt voi mitään valheita julkaista?” Eivät vaan ymmärrä, että osatotuudet ja valheelliset mielikuvat ovat yhtälailla valhe (=”fake news”) vaikka itse artikkeli ei suoraan valehtelisikaan. Ihmisiä pidetään tarkoituksella kylpemässä linnunmaidossa, jättämällä kertomatta mitä todella tapahtui. Tämän pohjalta sitten kaikki hölmöt ja nenästävedettävät menevät vaaliuurnille ja äänestävät samat pässit uudestaan valtaan.

   Äänestystulos on täsmälleen sama tulevissakin vaaleissa ja pian todennäköisesti ei edes ole mitään vaaleja eikä vaikutusmahdollisuutta mihinkään, kun tulee EU-liittovaltio, jossa päätökset tekee vaaleilla valitsemattomat tahot.

   25
  1. Monikulttuuribussit ovat vastaus. Kuski istuu panssarikopissa. Tämä nostaa bruttokansantuotetta. Olkaa iloisia!

   11
 8. Kuljettaja painaa jarrun pohjaan ja aavikkorotta löytyy tuulilasilta. Kiinniottotilanteessa voi niskanikamat olla tiukilla jos käyttää liikaa voimaa.

  29
  1. Bussin käytävällä on niin ahdasta, että jos yrittää taltuttaa välimereen ajokorttinsa hukannutta niin helpostihan siinä vahingossa kompuroi omiin jalkoihinsa ja aavikkorotan niska voi venähtää (Tietysti vahingossa, kuka sitä nyt tarkoituksella, sehän on rikos.).

   23
 9. Kaksi kamelikuskia ilmaisen elämän toivossa saivat hylsyn ja päättivät tehdä allahu aghbarit. Terroriteko, ilman muuta. Vitun mulkut. Eivät noi jihadistit kovin rohkeita ole.
  Nussivat lapsia ja yrittävät tappaa viattomia.
  Saanevat oleskeluluvan kunhan vihervasemmistosto pääsee valtaan. Sitten vaan uutta yritystä kehiin.
  Lii huutaa kurkku suorana näiden vittuun potkimista vastaan mutta Oulun tapauksetsa on akka ihan hiljaa. Huonoa mainosta huomisen terrorisiiven, antiran ”natsit vittuun” kiekkatille?
  Liiii, ota kantaa, vai onko ihan jees? Kakaroita raiskataan ja akka hymistelee ja haluaa lisää raiskaajia Suomeen.
  Saaneeko kiksejä?

  55
 10. Käsittääkseni kysymyksessä oli loistava tilanteen ymmärtäminen. Kun ruoka oli paskaa ja kaatamiset meni vituiksi, niin jäljelle jäi Paratiisin 72 liukasta ja tiukkaperseistä neitsettä ja lipun Paratiisiin saa välittömästi kun muutama vääräuskoinen lopettaa hengittämästä. On myös mahdollista että nämä keharit on ohjelmoitu tappamaan jos ei saa Kelagoldia ja raiskaamaan kun on saanut Kelagoldin.

  45
 11. Olivat ne epäonnistuneita terrori-iskuja vaikka poliisiylijohtaja Kolehmainen kertookin että:

  Poliisiylijohtaja ei halua hysterisoida tapahtumia. Kolemainen perää nyt poliisille ja viranomaisille työrauhaa, ja sanoo että ei ole syytä pelkoon.
  – Rikosnimikkeet ovat kohtuullisen arkipäivää, emme puhu mistään terrorismista. Tällä hetkellä viranomaiset tekevät parhaansa, jotta Suomi on jatkossakin turvallinen maa, Kolehmainen sanoo.

  23
  4
 12. Näitä Oulussa tapahtuneita raiskauksiakin poliisi on tutkinut jos syksystä lähtien. Hätäpäissään ovat myöntäneet raiskaajille jo suomenkansalaisuudet, että saadaan raikaukset menemään suomalaisten tilastoon.

  60
 13. Näköjään ministerieiden ja viranomaisten hysyttelylinja jatkuu. Eli mikään ei ole muuttunut, no kuuden uutisten rönkä huokaili hieman isommin, ehkä huoli matujen puolesta painoi harteilla. Entäs Taponen ja muut pääkaupunkiseudun polpo osaston poliisijohtajat, nyt kaivattaisiin jämeriä viiltäviä analyyttisia teorioita juurisyistä ja tietenkin lopuksi sitä valkopesua ja syyllistävää rasimin leimaa koko Suomen kansalle, koska viime tutkimus on näin kertonut.

  30
  1. 5.12 on 20.30 uutisissa haastattelu jossa Rönkä panee Mykkäsen tiukalle. Rönkä on kiukkuisen näköinen.

 14. Ohoh, luin jonkin epämääräisen uutisen siitä, miten busseja on koetettu suistaa ojaan, mutta olisihan se täytynyt ymmärtää, että multikultit olivat taas asialla. Kaksi samanaikaista bussi-iskua ei tietenkään ole sattuma. Otsikoiden pitäisi huutaa täysin ilmeistä kaksoisterrori-iskua eikä mitään suistamista.

  33
 15. Kuinkahan moni näistäkin, kuten noista pikkutyttöjen raiskaajista on pulleroiden omia kultapojuja, joita on hyysätty kotimajoituksessa. Rankan yön jälkeen on mamma pojille laittanut aamupalaa ja peitellyt nukkumaan. Väsyttäähän se mamin palleroa, kun yön pukkii porukalla pikkutyttöä.
  Kirkko taas piilotellut näitä bussikuskin kimppuun käyneitä. Seurakuntalaiset silittelvät palleroidensa poskea ja mutisevat ääni itkusta käheänä, että rasisti-suomalaiset ei kotouttaneet sinua tarpeeksi hyvin. Sinun on nyt pakko mennä käymään bussikuskien kimppuun, että saat huomiota. Olet siunattu ja saat seurakuntalaisten hyväksynnän asialle. Mutta muista, että jos kyllästyt tyttöystävääsi, ota opiksi edeltäjästä ja älä jätä sitä irtopäätä lojumaan pihalle, vaan pane se biojäteastiaan. Tiedäthän, se ilmantomuutos meillä.

  29
 16. Nopeus mikä tahansa niin media ja poliisi hyssyttelee, kunnes saadaan kymmeniä jos ei satoja uhreja.
  Ja sen jälkeenkin tapausta tuskin koskaan selvitetään, kauhistellaan vain ja rasmuksissa pidetään hiljaisia hetkiä rasistisessa bussissa kuolleelle turvapaikanhakijalle.

  solmu salminen muuten pistänyt taas parastaan IL:ssä
  lisää rahaa raiskaajille, eiväthän he voi ymmärtää naisten/lasten oikeutta koskemattomuuteen koska kotimaassaan naiset ei saa ajaa autoa…
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4966d709-1ac6-48ad-a1d6-6e3dc3c27af3

  16
  1. Kas kummaa kommentointi pois päällä taas kun kyse kultamunista. Seuraavassa missi”uutisessa” ne taas pelittää!

   10
 17. Bussimatkustaminen oli muinoin rentouttavaa, nyt se on inhottavaa. Kamelikuski ajaa 1000 ja 100 ja/tai rättipäitä istuu joka puolella kälättämässä ja pilaamassa matkan.

  By yhe way: Tänään julkaistun suuren koulututkimuksen (Brå) mukaan on Ruotsin 9-luokkalaisista YLI PUOLET KOULUSSA useimmiten. Tavallisin poikiin kohdistunut rikos on VARKAUS, tyttöihin SEKSUAALIRIKOS KUTEN AHDISTELU JA PAKOTTAMINEN. Järkyttävää! Ruotsi hosuu maailmalla ja neuvoo muita vaikka oman maan asiat ovat täysin perseellään ja menossa vieläkin huonommaksi:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/halften-av-niondeklassarna-har-utsatts-for-brott

  16
 18. EILISET, ei ”eilliset” kuten täällä aina valitettavasti lukee.

  ENÄÄ, ei ”enään”.

  8
  4
 19. Kun hylsyn saanut matu tekee kunnon kepposen, hän pääsee taas järjestelmän hoitoon. Vankilaan – mutta on sekin hänelle parempi kuin palautus. Vankilassa voi opetella suomea ja vapauduttuaan lähteä ansioituneena sissinä vihervasemmiston eduskuntaehdokkaaksi. Pennanen kyllä opastaa.

  24
 20. Tyypillistä muslimi-uhriutumista, kun ei saada jäädä Suomeen loisimaan ja raiskaamaan lapsia vaikka ollaan valehdeltu turvapaikantarpeesta, niin kostetaan tappamalla monta Suomalaista. Tämä ei jää tähän, monta bussia liikenteessä. Ja junaraiteille on helppo laittaa tavaraa. Toreilla on paljon naisia puukotusta odottelemassa. Ja ne muslimit jotka ovat valheillaan onnistuneet saamaan ilmaisen ylläpidon kiittävät raiskaamalla ja tappamalla. Onkohan jo kohta aika tehdä Suomen MUSLIMIONGELMALLE jotain? He eivät tuo yhteiskuntaan MITÄÄN lisäarvoa, pelkästään KULUJA sekä SURUA! Maailman paskinta paskasakkia. Ulos Suomesta.

  27
 21. ”– Jos tekotavalla olisi ollut tarkoitus tappaa joku, nimike voisi muuttua, mutta sellaista viitettä meillä ei tällä hetkellä ole.

  Springaren mukaan tällä hetkellä poliisin käsitys on, että epäiltyjen tarkoitus oli saada bussi ohjautumaan ”jonnekin”.”
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/60d312c3-91e9-4eaf-9547-f638f831d421

  Hys hys nyt vaan ettei vihapuhe lisäänny…
  Poloiset pakoloiset vain kovasti halusivat bussikuskeiksi. Johan on vuosia sanottu että bussit ei kulkisi Suomessa ollenkaan ilman matuja

  20
  1. Bussi ohjautumaan ”jonnekkin”?? ……Pitääkö poliisi ja media suomalaisia ihan tyhminä.
   Nykyisen tietoyhteiskunnan ja armonvuonna 2018 itsenäisyyspäivänä ei voi kuin ihmetellä näitä median, poliitikkojen ja poliisin hyssyttelyä, kun kyse on maahantunkeutujista ja varsinkin turvapaikkahylsyn saaneista.
   Kysehän on suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista! ….Markku Aron linkkiä en viitsi lisätä ;-))

   10

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.