Spångan kirkko räjäytettiin Tukholmassa

Kuvakaappaus 2018-12-08 20-35-20.png

Aikaisin lauantaiaamuan räjäytettiin pommi Tukholman Spångan seurakunnan kirkon ovella. Räjähdys rikkoi koko eteisaulan ja vahingoitti rakennuksen rakenteita.

Räjähdys tapahtui klo 06.30 aikaan. Useat ihmiset kuulivat räjähdyksen ja siitä tehtiin kymmeniä soittoja hälytyskeskukseen. Poliisin pommiryhmä eristi alueen aamupäiväksi ja tutki pommikoirien avulla aluetta mahdollisista suutareista. Pommi rikkoi kirkon eteisaulan oven ja jonkin verran rakenteita.
Poliisi tutkiia asiaa vaaran aiheuttamisena, ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä teosta.
Katso kuva SVT:n uutisista.
Mikä asiassa on merkittävää?
Spångan seurakuntatilat sijaitsevat Tenstan ja Rinkebyn välissä. Ei ole epäilystäkään mikä on teon motiivi ja keitä on taustalla. Spångan seurakuntatilat ovat muutenkin jatkuvan systemaattisen ilkivallan kohteena. Viimeksi kesällä rakennuksien seiniin maalattiin arabiankielisiä iskulauseita jumalan suuruudesta. Kolmansien maiden nuoriso tapaa käyttää hautausmaata juhlimispaikkana.
Ajatelkaa millainen kohu olisi noussut jos kirkon tilalla olisi moskeija.