Malmössä viime yönä täysimittainen kranaattisota

Kuvakaappaus 2018-12-09 11-45-25

Malmössä tapahtui viime yön useita räjähdyksiä. Yhdessä epäilty pommimies löydettiin räjähdyspaikalta vakavasti haavoittuneena. Pommi oli räjähtänyt käsiin.

Ensimmäinen räjähdys, tai räjähdykset tapahtuivat klo 04.30 aikaan ongelmalähiö Fosiessa. Pommia viriteltiin kerrostalon aulaan. Räjähdys aiheutti runkovaurioita taloon ja ikkunat lensivät pihalle. Useat ihmiset soittivat hälytyskeskukseen. Tiettävästi räjähdyksiä oli useita, asukkaiden mukaan tapahtui 3-4 peräkkäistä räjähdystä.
Kun poliisipartio pääsi ensimmäisenä paikalle huomattiin, että aulassa oli vakavasti haavoittunut nuorukainen. Pommiryhmä tutki alueen ja nuorukainen vietiin sairaalaan. Ainakin aamulla hän oli vielä hengissä.
Poliisi epäilee, että nuorukainen, jonka kerrotaan olevan 18-19-vuotias, oli paikanpäällä. Häntä epäillään räjähdyksen syttymieheksi.
Seuraava räjähdys tapahtui vain 20 minuutin kuluttua edellisestä. Klo 04.50 aikaan viriteltiin parin kilometrin päässä ongelmalähiö Kroksbäckissä pommia.
Kroksbäckissa kaava oli samanlainen. Pommi oli viritetty kerrostalon sisäänkäyntiin. Poliisi eristi tässäkin tapauksessa alueen ja haravoi aluetta pommikoirilla.
Molemmissa tapauksissa poliisi tutki koirien avulla lähistöllä olevia autoja. Epäiltiin, että räjähdysaineita säilytettiin mahdollisesti autoissa.
Polisen