PS:n Tavio oikeuskanslerin GCM-vastauksesta: Sopimus ei ole sitova

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti antoi tänään 11.12. ratkaisun kansanedustaja Ville Tavion (ps.) tekemään kanteluun. Tavio kanteli YK:n uuden GCM-siirtolaissopimuksen käsittelystä ja katsoi Sipilän hallituksen toimineen perustuslain vastaisesti.

Tavion mukaan GCM-sopimus on perustuslain tarkoittamalla tavalla merkitykseltään huomattava ja se olisi pitänyt tuoda eduskunnan täysistuntoon päätöksentekoasiana.

Oikeuskansleri ratkaisi, että Tavion tekemä kantelu ei johda toimenpiteisiin. Oikeuskansleri ei pitänyt perustuslain vastaisena sitä, että Suomi hyväksyy GCM:n ilman eduskunnan täysistunnon hyväksyntää.

Tavion mielestä GCM-käsittelyssä on eduskunnan täysistunnon sivuuttamisen ohella erikoista sekin, että perustuslakiasiantuntijoiden näkemystä ei kysytty. Perustuslakivaliokunta ei saanut käsitellä GCM-asiaa, vaan se sivuutettiin samaan tapaan kuin täysistunto.

Oikeuskansleri kirjoitti ratkaisuunsa: “Kysymyksessä oleva asiakirja on […] ennemminkin oikeudellisesti sitomattomiin yhteistyöpöytäkirjoihin rinnastuva eikä perustuslain 93 ja 94 §:ssä tarkoitettu valtiosopimus tai muu kansainvälinen velvoite.”

Tavio katsoo, että oikeuskanslerin ratkaisu varmentaa sen, että GCM-sopimus ei sido Suomea. Näin ollen Suomen nykyisen tai seuraavan hallituksen ei ole pakko laittaa sitä käytäntöön miltään osin.

– GCM-sopimukseen ei voida vedota lainsäädännöllisiä velvoitteita Suomelle asettavana asiakirjana. Seuraava hallitus voi myös halutessaan irtautua koko sopimuksesta, Tavio sanoo.

Koko ratkaisu Tavion blogissa:

http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265658-oikeuskansleri-gcm-ei-sitova

 

Ville Tavio

kansanedustaja (ps.)

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Hauki

Kummasti tuo GCM sopimus silti saavuttaa lähes vahvasti velvoittavan oikeuslähteen aseman, kun tietyistä asioista aletaan tekemään päätöksiä ja tuomioita.

Anonymous

Vaikka siinä selvästi lukisi, että ei sido mihinkään, niin Suomessa, kyllä, Suomessa siitä tehdään laki ja silloin se on sitova. Tekevät vielä sellaisen lain, että sitä ei voi koskaan purkaa. Sellaisia päättäjiä suomessa.

Viha in vihannes

Jos se roskapaperi olisi vapaaehtoinen, niin sitä ei edes olisi laadittu.

Mokkeri

Paperi on “poliittisesti sitova”, sitähän ei kiistä kukaan. Siinä vaan “sitoudutaan poliittisesti laatimaan sopimuksen agendaan sopiva lainsäädäntö”. Toisin sanoen, itse kompakti ei ole “laillisesti sitova”, mutta poliittinen sitoumus velvoittaa kunkin allekirjoittajamaan tekemään sellaiset lait maahansa, jotta koko asiasta tulee laillisesti sitova. Näin on saatu kätevästi kierrettyä eri maiden perustuslait ja vaiennettua vastalauseet.
Ehkäpä saamme tietää totuuden kolmannen maailmansodan jälkeen, että oliko päättäjien aivoihin pesiytynyt joku vähä-älyisyyttä aiheuttava ameeba vai mikä taho maailmassa hyötyy niin paljon tästä koko kuviosta, että kokonainen sivilisaatio päätettiin tuhota tällä “sopimuksella”. Ennustan sodan alkavan 2020 tienoilla.
Tehkää valmiiksi alustavia suunnitelmia siitä mihin pakenette tulevaa barbaarista kaaosta tai hyvinvointiyhteiskuntamme täydellistä romahdusta. Valtion suunnitelmissa on laskettuna valmiiksi 23 miljardin euron kustannukset GCM-sopimuksen johdosta. Tuo summa on puolet Suomen valtion budjetista, joten lainaammeko joka vuosi tuon verran rahaa upporikkailta pankkiireilta, nostammeko veroja 50% vai leikkaammeko kaiken hyvinvoinnin kansalaisilta?

Psykiatri

Mikähän kohta sinua eniten huolettaa ko. kompaktissa?

Terttu

Nyt jos tulevat hallitukset vetoavat GCM sopimukseen muuttaakseen lakeja sen mukaiseksi niin tämä oikeuskanslerin ratkaisu on lyötävä pöytään saatesanoin sopimus EI ole sitova.
Niin ja toinen asia Soini toisti eduskunnan edessä 4x EI ALLEKIRJOITETA näin hän valehteli ja pitäis joutua vastuuseen.

Ismo Kolonialismi

Ennen kolonialismin aikoihin Afrikassakin hillujat pistettiin aisoihin. Nykyisin YKn Demokraattinen valkoisista vapaa Kongokin on ihan raiskauskulttuurin tyyssija. Kongon kehityksestä belgialaisten lähdettyä on järkyttävää luettavaa. YK on täysi lapanen tämän Afrikan raiskauskulttuurinkin kanssa ja nyt sen suurimpia neronleimauksia on tämä hiivatin GCM-siirtolaissopimus. Pakolaisaallot loppuisi kehitysmaista, jos kolonialismi otettaisiin käyttöön. YKlle on pumpattu miljardeja miljardien perään ja tilanteet niissä vain pahenee. Aina vingutaan, että maksamme velkaa. Kehitysmaat saisivat itse maksaa meille velkaa kolonialismiajan rauhasta.

Minä

Sitä paitsi suvakkien harrastaman logiikan mukaan Afrikka on liian musta ja siksi sinne pitäisi saada valkoisia elämään niiden kustannuksella.

Psykiatri

Kun kerran niin ihailet kolonialismia, niin eikö olisi hyvä, että tämän maan valtaisi vaikkapa Venäjä ja orjuuttaisi kansamme tekemään töitä venäläisten hyväksi ja tarvittaessa mielivaltaisesti teloittaisi vastaan hangoittelevia?

Anonymous

Allekirjottaakohan mykkänen tuolla jotakin muutakin kuin luottokorttimaksuja? Jos kirjotaa niin eiköhän taas saatu kansainvälinen sitoumus joka velvoittaa olemaan toimimatta järkevästi.

Yksinvaltias

Allekirjoitin Suomen puolesta sopimuksen että maamme vähentää aivopierujen määrää 50 % vuoteen 2030 mennessä..
Lisäksi allekirjoitin isäntämaa sopimuksen Vuoristo-Karabahin kanssa.. Tulevat ensi keväänä sotaharjoittelemaan tänne..
Että semmosta tänään.. Huomenna allekirjoitan ydinaseiden lisäämisen tähtäävän sopimuksen ym. ym.
Eduskuntakäsittelyä ei tarvita näissä sopimuksissa.

Suomi Finland

“Oikeuskansleri kirjoitti ratkaisuunsa: ”Kysymyksessä oleva asiakirja on […] ennemminkin oikeudellisesti sitomattomiin yhteistyöpöytäkirjoihin rinnastuva eikä perustuslain 93 ja 94 §:ssä tarkoitettu valtiosopimus tai muu kansainvälinen velvoite.”
Tavio katsoo, että oikeuskanslerin ratkaisu varmentaa sen, että GCM-sopimus ei sido Suomea. Näin ollen Suomen nykyisen tai seuraavan hallituksen ei ole pakko laittaa sitä käytäntöön miltään osin.
– GCM-sopimukseen ei voida vedota lainsäädännöllisiä velvoitteita Suomelle asettavana asiakirjana. Seuraava hallitus voi myös halutessaan irtautua koko sopimuksesta, Tavio sanoo.”
Tässä on kyllä selvästi koira haudattuna.
Miksi tällainen sopimus pitää laatia ja hyväksyttää eri maiden toimesta, jos se ei muka aiheuta minkäänlaisia sitoumuksia?
Epäilemättä YK:n kyrpähaukat tietävät, etteivät kansat hyväksyisi mitään sellaista, joka velvoittaisi kaikki ottamaan 1.000.000 siirtolaista seuraavan viiden vuoden aikana. Ja siksi laaditaan tällaisia sitomattomia kompakteja, jotta saadaan homma alulle ilman, että kansalliset toimijat pystyvät siihen puuttumaan. Ja vähitellen on sitten tarkoitus hivuttaa kaikkea yhä enemmän siihen suuntaan, että siirtolaisuudesta tulee lopulta jättiläismäistä.
Ja nimenomaan sellainen siirtolaisuus, jossa kaikkein heikoimmassa koulutusputkessa olevat tyhjäntoimittajat dumpataan länsimaihin ikuisiksi aikuisopiskelijoiksi.

Suomi tuhottu

Nyt peruskoulun ala-astetta käyvät lapsemme joutuvat asumaan islamilaisessa maassa, koska mykkänen allekirjoittu GCM sopimuksen. Mykkäsen äiti on Venäjältä, ukko voisi mennä äitinsä maahan täältä.

Psykiatri

Et vissiin tainnut tajuta, että GCM kompaktissa ei missään kohtaa sanota mitään islamista eikä minkään uskonnon levittämisestä yhtään minnekään.

fatwantarkistaja

Mielestäsi siinä sanotaan, ettei muslimi saa Suomeen muuttaa. Onneksi voit diagnosoida itsesi.

Psykiatri

Ei siinä mielestäni sanota uskonnoista mitään.

Aikki

Antaisin Ville Taviolle ääneni, jos se olisi mahdollista.
Asiasta toiseen . Facebook on epätoivoinen, kun en ole käyttänyt omaa Facebook tiliäni kommentointiin viimeisen 30 päivän bannin jälkeen. Nyt on sähköpostiin tullut, jo kaksi ilmoitusta Facebook rikkomistani yhteisnormeista. Ensimmäinen ilmoitus tuli 2 vuoden takaisesta sanasta, toinen ilmoitus 3 vuotta sitten kommentoimasta sanasta . Kuka on antanut ilmiantajille oikeuden tonkia ihmisten ikivanhoja kommentteja. Eikö isänmaallisten joukossa ole yhtään fiksua ihmistä, joka alkaisi tutkimaan näitä laittomien Facebook ilmiantojen ja bannien antajia. Eikö Facebookia koske minkäänlainen kirjesalaisuus.
Vaalit lähestyy bannit lisääntyy.

Petsi

Oliko sama logiikka “isäntämaasopimusten kanssa? Ei eduskunta käsittelyjä, “ei valtiosopimus, ei velvota mihinkään”? Eli niinistö ja muut voivat omavaltaisesti solmia nimissään Suomelle sopimuksia ja päästää vieraat valtiot toimimaan eduksensa maassamme? Ei kuulu kellekkään?

Suomi Finland

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005928541.html
Kas kuva on julkaistu, mutta nimeä ei?
Olisikohan: Muhamed Ibrahim Ahmed al-Gaeda?
Kohta puoliin GCM sopimuksen laillistamat kaverit vaeltavat sisään ja sitten taitaa jo palaa koko kortteli.

Freya Snow

Erittäin TÖRKEÄÄ suomalaisia kohtaan!!! Kaltereitten taa kuuluvat nuo GCM-keplottelijat ehdottomasti!

Hannele Korpela

Eli menee saman nuottiviivaston mukaan kun muinoin Orpon lausuma, että “kansainväliset lait ja sopimukset” velvoittavat meitä ottamaan nämä pakolaiset. Kunnes pari-kolme vuotta vahingon tapahduttua tunnustivat Sipilän kanssa, että “olisimme sittenkin voineet estää pakolaisvirran”. No, nyt tiedetään jo etukäteen, että ei todellakaan velvoita tämä paskapaperi meitä yhtään mihinkään.

Carloff

Entiset siirtomaavallat euroopassa voivat hoitaa omat ongelmansa ilman suomea ja suomen kansaa. Ei suomi ole ole riistänyt afrikan tai aasian maita. Tanska, Espanja Portugali.. Italia ja mitä muita? Ei maahanmuuttajia kuin norjasta.