SKE puoluerekisteriin – yhdistyksen sisällä ilmiriita

Suomen Kansa Ensin on päässyt puoluerekisteriin.  Puoluerekisterissä puolueen osoitteeksi ilmoitetaan Tampere. Näin ollen Suomessa on tällä hetkellä 18 rekisteröitynyttä puoluetta.

Puoluerekisteriin pääsee yhdistysrekisteriin merkitty yhdistys ja sen pitää saada kerättyä vähintään 5 000 kannattajan allekirjoittamaa kannattajakorttia.
Tilanne on mielenkiintoinen. Juuri kun SKE saatiin puoluerekisteriin sen johtohahmot ovat ajautuneet täydelliseen kriisiin ja jakaantunut kahteen eri klikkiin, joiden välillä ole mitään puheyhteyttä. De Witin mukaan puolueessa on menossa vallankaappaus, jossa puheenjohtaja eli de Wit yritetään kammeta pois palliltaan. Virallisen hallituksen rinnalle luodaan “varjohallitusta”.
Oulun siiven Ari Lindströmin mukaan taas de Wit käyttää tilannetta tekosyynä savustaakseen häntä ja Loimupaloa ulos puolueesta. Lindströmin mukaan tämä on ollut havaittavissa jo pitkään. Erosta halutaan kuitenkin jonkinlaista yhdistyskokoutta, joka päättää asiasta.
Nyt tilanne on siis se, että kaksi erillistä klikkiä esiintyy Suomen Kansa Ensin-puolueena. Tilanne on sekava, mutta katsotaan mitä tapahtuu.

Subscribe
Notify of
guest
38 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Nestori Lundahl

Mistäköhän johtuu, että näitä erimielisiä kansallismielisiä puolueita syntyy kuin sieniä sateella ja kohta ne hajoavat omiin sisäisiin erimielisyyksiinsä?

Minä

Varmaan siitä, että ei ole riittävän kantavaa ajatusta, eikä riittävän kantavaa henkilöä johtajaksi. Sitten pikkunilkit riitelevät halutessaan päästä kukoiksi tunkiolle. Sellaisella pelillä ei kyllä koskaan synny mitään kestävää, eikä eduskuntavaaleissa tai edes kunnallistasolla tule olemaan menestystä.

Ööö DD

Odotan innolla Markon tv-esiintymistä.
Haastattelija:Kerrotteko tavoitteistane?
MDW: Öööö öööö ööööö tuota ööö
Haastattelija: Uskotteko menestyvänne vaaleissa?
MDW: Ööö ööö ööö ööö
Yhden MDW:n videopätkän nähneenä, niin tuo ööö ööö on alakanttiin.

Anskattoo ny

Marcon tyyli on haukkua kaikki erimieltä olevat se nähtiin monesti ja Ari yritti hillitä vähän kun haukkumiset meni jo liiallisuuksiin, kamelinselkä katkesi siihen Carlos I youtube nuhdesaarnaan (joka oli loistava) ja sitä seuranneeseen Arin ja Matin youtube anteekspyyntö. Lisäksi osa näiden ajamista asioista ei ole realistisia.

fatwantarkistaja

Ja näitä hillitsijöitä (ihan noin yleisesti) on ehdotettu poistumaan oman käden kautta. On niitä kultteja ennenkin ollut, joissa johtajaa ei saa kyseenalaistaa (en väitä kultiksi SKE:tä, mutta huolestuttava piirre mm tuo edellä mainittu).
Koko ajan mennään yhä äärimmäisemmäksi. Siinäkin on puolensa, mutta ellei ole äänestäjiä, eikä kai kohta ehdokkaitakaan enää, ollaan marginaalissa. Se ei ole silloin valtapuolue, jollaiseksi kuitenkin halutaan.
Mutta mitäpä näistä, minkäänlaista ohjetta/vinkkiä/kritiikkiä ei siedetä ja vaalit tulossa. Toivottavasti saa Sinisiä enemmän ääniä, epäilen sitäkin.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ei v..tu mitä touhua. Suomen “kansa” on niin “last season”. Pelkkää riitelyä ja selkään puukottamista. Jokainen haluaa olla lammikon isoin kala tai puhaltaa omaan hiileen . Ja sitten on se viides kolonna …

Jani

Onko desantit valittu? 🤣🤣😋

Ikuiseen marginaaliin ääniä hukkaamaan

Yhdenkään heidän imago ei ole tarpeeksi vahva että voisi edes toiselle kansallismieliselle paljastaa että SKE:tä olisi äänestänyt. Sama pätee erääseen toiseen vasta perustettuun puolueeseen.
Joko sönkötystä joka kuullostaa samalta kuin “Varastojen metsästäjät” tv ohjelman huutokaupan pitäjä tai sitten huutamista jossa black metallin kärkikastikin joutuu kakkoseksi.
Jaa, että eduskuntaan tai mihinkään? XD Ei helkuta. Valkotakit paikalle kiitos.
On olemassa muukin vaihtoehto jolla on kokemusta ja tarpeeksi asiallinen että voi avoimesti mainostaa. Ja valmista kannatusta. Luonnollisesti en tarkoita petturisuomalaisia.

Suomi Finland

Tämä ei kyllä tule enää valitettavasti yllätyksenä.
Toivottavasti Oulun Asyl- ryhmä sen sijaan pysyy järkähtämättömästi yhtenäisenä.
Voisivat vaikka jakaa rooleja, kuten Medvedev ja Putin Venäjällä. Kukaan ei tosin taida haluta myöntää olevansa Medvedev.

Voi jumalauta

Eikö jumalauta oo tärkeämpiä asioita käsillä ku keskenään nahistelu?! Pakkia joka ukko ja räpylää päälle! Eikö kaikilla isänmaallisilla oo lopulta yhteinen suurempi tavoite? Hä!

Kari Jurri

Missä De Wit, siellä riidellään. Suomi Ensin oli joskus hyvä juttu, yllättäen sekin kaatui tän pikku-ukon napoleonkompleksiin. Alkaa tuntuu et tää jätkä on vihervassareiden asialla tuhoomassa kansallismielisten rintamaa, ei jatkoon. https://hikipedia.info/wiki/Marco_de_Wit

Vittuuntunut Stadilainen

Jaa millähän tavalla SE oli “hyvä juttu”. Mitä ihmettä Argentan siipi on koskaan saanut aikaan? Olisi muutenkin hauska tietää että mikä helvetin mies se Argenta edes on?
Maidanporukasta/SKE:stä voi olla montaa mieltä, mutta loistavan viihteen lisäksi he ovat saaneet aika helvetin paljon aikaan: verkostoitumista etelästä pohjoiseen, jopa heteroparisuhteita(!), videoitua paljon suomalaista poliittista historiaa ja katutoimintaa, ihmisiä on totutettu katutoimintaan ihan käytännön tasolla (-miten järjestetään miekkari tms, miten toimitaan poliisin kanssa, median kanssa, jne.), yleistä suvakkien trollaamista, poliisin kaksinaamaisuuden paljastamista, kokemusta ihmisille poliittisesta järjestäytymisestä, lukuisia todisteita median valehtelusta (kaiken entisen päälle), ovat nostaneet asioita jos ei yleiseen julkisuuteen niin ainakin isompaan tietoisuuteen, uuden puolueen rekisteriin, yleistä suvakkien trollaamista (:-)), lukuisia mielenosoituksia ja ihmisten rohkaisemista puhumaan ja toimimaan, nostaneet tubettajia jotka ovat keränneet arvokasta kokemusta jota voi jakaa muille… Lisääkin olisi muttei muistu mieleen.
Onnea SKE:lle heidän hankkeessaan vaikka olenkin kivenkova Halla-aholainen ja siitä minä nautin! Mestari olkoon meille suosiollinen! 🙂
Itse suosittelen kaikkia järkeviä nuivia kansallismielisiä ja konservatiivisuuten taipuvia marssimaan PS:n lippujen alla ja varmistamaan kolmannen jytkyn!
(On kuitenkin pakko toivoa, ettei SKE onnistu pahemmin nappaamaan ratkaisevia ääniä ainakaan pienemmissä kunnissa Perussuomalaisilta.)

Alarik Lundin

Minusta on sääli, että heille ylipäänsä tuli pakkomielle vääntää kasaan puolueta, jotta se toisi jotain suojaa toiminnalle. Aktivistiporukkana ja asioiden esille nostajana liike olisi menestynyt aina ja voi vieläkin menestyä ja inspiroida puoluekuntoisia ihmisiä puolueita rakentelemaan.
Pitäisi tunnistaa ja tunnustaa omat vahvuutensa itse-kunkin ja hyödyntää ne parhaansa mukaan kansallismielisen asian hyväksi. Puolueprojektiin ryhtyminen jonkinlaisena leikkinä tai kilpenä aktivismia varten kääntyi ja kääntyy vain haitaksi ja peittää siihen osallistuvien positiiviset puolet.

Pessimisti

Kovin on eripuraista sakkia. Ei tule kansa tähän mukaan ja vanha valta pysyy, niinkuin paska junttilan tuvan seinässä. No, minä ainakin koitan vielä persuja, jos tällä kertaa jotenkin… mutta jos paskasakki vielä vaalien jälkeen on vielä vallassa, niin häivyn johonkin turvalliseen maahan eläkepäiviä viettämään enkä koriviani lotkauta tämän maan touhuille.

Jussisti

Suomalaisten ainoa varteenotettava maahanmuuttokriittinen organisaatio eduskuntavaaleja ajatellen on Jussi Halla-ahon johtama Perussuomalaiset.

Minä

Perussuomalaiset ovat ainoa realistisesti vaikuttamaan pystyvä puolue maahanmuuttokriittisissä asioissa. Jos vaikka joku ei ihan jokaisesta asiasta olisikaan ihan samaa mieltä, niin ei noihin pieniin riitaisiin ole luottamista. Vaaleissa ne kaiken lisäksi syövät ääniä sellaisilta tai sellaiselta, joka voisi oikeasti jotain tehdäkin.
Reformi saattaisi ehkä nousta jonkinlaiseksi toimijaksi, mutta jäänee niin pieneksi, että vaikutusmahdollisuudet ovat heikot. Perussuomalaisten tukena voisivat vähän jopa vaikuttaakin.
Vaikea ennustaa, mutta tuollaisia aatoksia syntyy juuri nyt niillä vähäisillä tiedoilla, joita on käytettävissäni.

Alarik Lundin

Ikävä kyllä en usko, että perussuomalaiset kykeneee vaikuttamaan.
Hekin ovat puolue joka lupaa ajaa ihmisten asiaa ja auttaa ihmisiä ja korjata asioita ja niin edelleen…
…ei.
Vaikuttaminen ei ole ihmisten lahjomista vaan vallan siirtoa takaisin ihmisille. Ei ihmisten auttamista vaan vihollisen tuhoamista. Persut ovat jo aatteellisesti vihollisten leirissä, yksi kauppias muiden joukossa ostamassa vaaleissa ääniä erivärisillä lupaushärpäkkeillään jotka ovat sisältä samaa juutalaishöttöä.

vittuuntunu stadilaine

“Suomalaisten ainoa varteenotettava maahanmuuttokriittinen organisaatio…”
Tämä on tietysti totta eikä ole hyvä jos SKE onnistuu jossakin merkittävästi napsimaan PS:lta ääniä. Jossain pienemmässä kunnassa ilmeisesti jopa ihan muutama menetetty ääni saattaa tuhota molemmilta mahdollisuuden valtuutettuun/edustajaan…
Lisäksi tietenkin kansallismielisen kentän hajaantuminen, “lisääntyminen jakaantumalla”, on tuhoisaa ja varmaan myös vastapuolen etujen mukaista.
Kuitenkin Marcolla oli aikanaan ihan hyvä pointti “kirittäjäpuolueista”, eli jos Persut alkaa liikaa lipsumaan sössöttävän “yleispuolueen” suuntaan, ilman voimakasta kansallismielistä aatetta, on heillä ainakin takaraivossaan tietoisuus siitä, että muut tulevat ja nappaavat äänet mikäli aletaan sluibaamaan.
Onnea SKE:lle ja koittakaa sopia riitanne – poissa julkisuudelta!!!

Pitäis kai perustaa oma puolue

Voi voi, ei tosta tuu mitään, kun heti riitelemällä aloitetaan.

Kim Laitinen

Otettakoon huomioon, jotta Marco ym.kaverukset ovat saaneet älämölön aikaiseksi. Hatunnosto. Paremminki ois voinu. Hatunnosto myös kaikille bännytyille “natseille”. Kovvoo zydeemii. Vaikuttaa maaniselta, välillä.

Elina Lahdesta

Aivan ensiksi: Onnea kaikille SKE:n jäsenille!
Sitten ikävämpiin asioihin:On ns. ”kuolleena syntynyt ajatus”, että SKE olisi vetovoimainen vaihtoehto vanhoille puolueille ilman värikästä, energistä ja laajan tietämyksen historian tapahtumista ja vallinneista aatesuunnista omaavaa, nykyistä puheenjohtajaansa. Hän on tehnyt liikkeestä tunnetun, vaikka kannattajakortteja olisivatkin keränneet enemmän muut tahot! Vaikka muitakin yhdistyksen hallituksen, ja myös rivijäseniä tarvitaan, ei uusi puolue ole kiinnostava ilman karismaattista, kaiken peliin laittavaa johtohahmoa. Itse näkisin mieluusti uudessa puoluehallituksessa niin Marco de Witin, Mari Kososen, Olli Hakalan, Olli Heikkilän kuin Riikka Salmen ja Ari Lindströminkin; tämä taitaa nykyisessä riitatilanteessa jäädä kuitenkin pelkäksi toiveajatteluksi. On valitettavaa, etteivät raiskauksen uhrista ajattelemattomasti kirjoitelleet SKE:n jäsenet tulleet yhdessä puheenjohtajan kanssa julkisuuteen pyytämään tapahtunutta anteeksi (pj. liikkeen ja kirjoittelijat omasta puolestaan). Toivottavasti SKE:n hallitus on pian taas täysjäseninen ja toimintakykyinen!

Jaakko

En ole typerämmästä touhusta lukenut vähään aikaan, pieni marginaalipuolue jolla on tuskin muutamaa tuhatta äänestäjää koko maanlaajuisesti on toistensa kurkussa jo nyt?
– Ensinnäkin koko porukalle tekisi hyvää uudet kuteet ja partaveitsen sekä kamman käytön opettelu.
Vaikka ovatkin oikealla asialla niin silti sitä omaa asiaa ja viestiä saa perille paljon tehokkaammin kun on edes ulkoisesti siisti. Pelkästään se jo itsessään antaa uskottavuutta eikä todellakaan tarvitse olla mikään malli saadakseen suomalaisten ääniä.
Entä mitä merkitystä sillä on kuka on missäkin asemassa ja tekee mitä kyseisessä puolueessa?
Luulisi olevan tärkeämpää saada edes jotain kannatusta puolueelle ensin ja edes kuntatasolla jostain jokunen paikka useammasta kunnasta mistä alkaa ponnistamaan ylöspäin.
Mikäli jotain muuta voi vinkata niin se on tämä:
– Likapyykki pestään AINA omissa tuvissa ikkunat ja ovet kiinni eikä kaikkien ihmeteltävänä ja pällisteltävänä pienessäkään julkisuudessa?
Joka kerta kun julkisuuteen tulee ilmoitusta siitä että orkesteri riitelee keskenään, murentaa se imagoa, uskottavuutta ja karkoittaa äänestäjät tehokkaasti. Tämä on täysin perusasia.

Tanja

Eri mieltä olen. Me ollaan tuulipukukansa, ja kaihdetaan pukupellejä. Ihailtavaa jos joku pitää vallan kahvassakin oman tyylinsä. Samaistuttavaa. Silloin ei varmaan ensimmäisessä ristiriitatilanteessakaan mene lampaana muiden isokenkäisten käskyjen perässä.
Marcolla on aivan oma mahdollisimman avoin ja tunteellinen tyylinsä. Varmasti seisoo tekojensa takana. Tietysti voisi olla yhteistyökykyisempikin mutta eihän tämänkään riidan kaikkia yksityiskohtia edes tiedetä. Ei Marcokaan aivan kaikkea voi kertoa.
Sillähän ne pienpuolueet tulevat isommiksi että niitä äänestetään. Itse en äänestyskopissa uhraa pätkän vertaa ajatusta sille miten muut äänestävät. Kaikkien pitäisi tehdä oma itsenäinen päätös.

Anonymous

Ske hajoo omiin riitoihinsa aina missä Marco mukana on kova valta taistelu ja porukka repee kahtia tai hajoaa kokonaan

Tonuus

Nynnyt paljasti ihani omassa livessään, että haluavat kabinettipuolueen ja nynnyilyä enemmän, vaikka SKE idea nimenomaan on tukea radikaalia katuaktivismia, joka on luonnollisesti “länsimaisessa demokratiassa” ainoa oikea mahdollisuus muutokseen.
Nynnyt, Luopiomyyrät, siis itse myönsi kaappausyrityksensä.
Nynnyillle riitti vuoden ajan hyvin se, että Marco aktivismillaan tekitpuolueen ydrn
Me ei tarvitaan mitään ps apupuoluetta.

Anonymous

Kukaan ei ole marcon kanssa pitempään tullut toimeen. Muistetaan vaan SE-leirin aika, suurin osa siitä porukasta ei halua olla missään tekemisissä marcon kanssa. Ihan varmaa on ettei tämä SKE vaaleja pitemmälle kanna, kun ei tule eduskuntapaikkaa koko paska hajoaa käsiin. Saattaa tietysti hajota jo aiemminkin, nythän siellä on erimielisyyttä linjasta, kaiiki eivät pidä puheenjohtajan älykääpiömäisestä “kritisoinnista”.

Ilmari

Tietääkö kukaan, mikä on Marco de Witin ammatti ja sotilasarvo.

Pessimisti

Kadunlakaisija ja totaalikieltäytyjä. Heh heh. Vitsi, vitsi. En tiedä oikeesti.

Öööööö-öööööööl

Olisko tekemisissä öl:n eli oluen kanssa ammatilseen, kun puhuu niin ammattimaisesti aina:”Ööööö öööö ööööö”?

Ilmari

Elikkä öööö de Wit ja tutanoinniin Lindström, siinä meillä taistelupari !

BB

Öö De Wit – repesin täysin 😉

RAY

Hautausurakoitsija ja generalissimus.

Mies ja ääni -puolue

Kohta käräjäkivillä käyttöä. Sellaista asiaa ei ole, josta riitaa ei saataisi syntymään. Muitten ansioiden ohella ske:llä mittaamaton viihdearvo. Lienee taseen suurin arvostuserä.

Anonymous

Mikä on SKE:n malli sosiaaliturvan uudistamiseen? Eikö puolueen aktivistit elä toimeentulo- ja työmarkkinatuella?

El Comandante

Vanhassa SKP:ssa oli enemmistöä, vähemmistöä, enemmistön vähemmistöä, vähemmistön enemmistöä, kirveslinjaa ja revolverioppositiota… joskus on yhtämonta linjavaihtoehtoa puolueen sisällä kuin on jäseniä. Siitä se lähtee J. V. Stalin jo opetti aikoinaan että tärkeimmät toimihenkilöt ovat ääntenlaskijat.

Anonymous

Puolueen ongelmia ei kannata edes yrittää ratkaista sillä, että vaihdetaan pj. Puolue ei voi olla toimintakykyinen, jos jokaiseen närään aletaan istuttamaan jäsenkokousta ja valitsemaan uutta hallitusta.
Poliittisessa toiminnassa malttia tarvitaan. Ei todellakaan kannata haukkua niitä harvoja pystyyn, jotka on ainoat potentiaaliset kumppanit eduskunnassa. Siellä kun asioita saa läpi vain, jos ne saa taakseen mahdollisimman laajan kannatuksen. On tultava toimeen. Maltillinen linja puolueessa tarvitaan myös, jos aikoo oikeasti mihinkään vaikuttaa. Siinä rinnalla voi olla katutoiminta. Ihan hyvin puolueessa voisi olla niin, että osa keskittyy katutoimintaan, osa niihin maltillisempiin tehtäviin. Ari, Riikka ja Matti on hyviä vetämään maltillista linjaa, Marcon poppoo on hyvä katutoiminnassa. Vaalit on ulossa, joten puolueen rivit kannattaisi järjestää äkkiä kuntoon ja jatkaa yhteisrintamana eteenpäin.

Pena

No hyvältähän tuo noiden meno jo sitten näyttääkin. Eipä taida tämä puolue oikein vaaleissa näillä näkymin menestyä.

Isä N Maallinen

Kaikki Perussuomalaisia äänestämään ja vaalien jälkeen sitten uusia pieniä puolueita. Eikös se tärkein asia olis saada Suomen politiikka järjen tielle, eikä tapella keakenään, kun samaan aikaan sdp:n kok:n ja keskustan leireissä nauretaan isänmaallisten äänien hajauttamiselle.