Toinenkin Oulun raiskaajista oli turvapaikkamaskotti – mukana erityisessä kotouttamisohjelmassa

48221773_578866942563342_7028423575690280960_n

Toinenkin Oulun kahdeksasta vangitusta on paljastunut turvapaikkamaskotiksi. Afganistanilaista 1998 syntynyttä Rahmani Gheibalia haastateltiin mm Iltalehteen toukokuussa 2016, jolloin miekkonen valitteli ennakkoluulojen hidastaneen suhteiden luomista suomalaisiin.

Tarkoittiko Rahmani jo tuolloin, että pikkutyttöihin oli vaikea saada suhteita? Sitä ei voi tietää. Iltalehti jokatapauksessa tiesi kertoa, että Rahmani puhui melko hyvää suomea neljän kuukauden maassaolonsa jälkeen. Ja haaveili autonasentajaksi. Rahmani kertoi Iltalehdelle, että suomalaiset ovat ihania. Tarkoittiko Rahmani tuolloin pikkutyttöjä vai oululaisia turvapaikka-aktivisteja, jotka kuskasivat näitäkin afgaaneja ympäri kyliä tutustumassa lapsiin?
340e8b8393337ec5170f096a420e0b536c10f9c3d517eb94a0e5c6a604932d97Rahmani oli tuolloin 2016 mukana SPR:n Trust-ohjelmassa, jossa “kehitettiin erilaisia malleja lisätä paikallista vuorovaikutusta“.  Tarkasti ei tiedetä kuuluiko SPR:n ohjelmaan vierailuttaa turvapaikanhakijoita päiväkodeissa vai lämmintä arkiläppää pikkutyttöjen kanssa. Sitäkin kuitenkin on luultavasti tapahtunut. Onko Rahmani saanut kipinän groomaukseen turvapaikka-aktivisteilta? Sitäkään emme voi toistaiseksi tietää.
Rahmania, KUTEN myös tänään Saksassa kiinniotettu Qayssaria koulutettiin vastaanottokeskuksessa Trust-projektissa siis suomalaisille tavoille ja tutustumaan suomalaisiin. Muuan arabian kielellä turvapaikanhakijoita kouluttava Leban Yahye Ibrahim kertoi tuolloin Iltalehdelle:
– Suomalaisten ei tarvitse pelätä turvapaikanhakijoita, yhteinen toiminta hälventää ennakkoluuloja puolin ja toisin, Ibrahim loihe lausumaan.
Opetettiinko turvapaikanhakijoille jo tuolloin erilaisia tapoja lähestyä suomalaisia pikkutyttöjä vai mitä koulutukseen kuului? Sitäkään emme voi tietää.
Oikeusministeriön ylitarkastaja Katriina Nousiainen kertoo niin ikään filmillä, että ennakkoluulot ovat olleet pahimpina esteinä suomalaisten ja sotapakolaisten välillä.
– Ennakkoluulot ovat synnyttäneet turvattomuuden tunnetta ja sitä kautta [suomalaisille] on syntynyt epäluuloa, Nousiainen kertoo.
Tässä vaiheessa emme tiedä onko paikallisille pikkutytöille todellakin opetettu ennakkoluulottomuutta kohdata kolmansista maista tulleita aikuisia miehiä. Se on arvoitus.
Julkaisen poikkeuksellisesti linkin Iltalehteen, se on kuitenkin osapuoli tässä asiassa kirjoittaessaan pedofiileistä sokeroituja tarinoita.
Olen aivan satavarma, että tämä kaikki on vasta alkusoittoa. Monet tahot delettevät netistä sormet kuumina kuvia sotapakolaisista vierailuilla pikkutyttöjen luona ja rukoilevat, että kuvia ei olisi päätynyt vääriin käsiin.