Myös SVT mainitsi Ville Tavion lausunnot EU:sta

Perussuomalaisten Ville Tavio pääsi Ruotsissakin otsikoihin verrattuaan EU:ta Natsisaksaan. Ainakin SVT kirjoitti asiasta.

SVT:n mukaan Tavion lausuma eduskunnassa on herättänyt valtavaa kritiikkiä Suomessa. Tavio kertoi tuolloin eduskunnassa, että EU on fasismin uusi variaatio ja:

– Federatistit uhkaavat euroopan kansoja ja kansallisvaltioita. He ovat luomassa uutta Neuvostoliittoa ja Natsisaksaa.

Niin ikään mainitiaan Tavion kertoneen, että EU:n globalisaatio on uusi fasismin muoto, josta suomalaiset eivät tienneet mitään kun EU:sta äänestettiin 1990-luvulla.

SVT:n artikkelissa ei varsinaisesti oteta mitään kantaa Ville Tavion lausuntoon, kunhan vain kerrotaan sen saaneen suurta huomiota Suomessa. Lisäksi lopussa mainitaan perussuomalaisten hajonneen kahtia sinseen tulevaisuuteen ja perussuomalaisiin.

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Aikki

Tavio on jälleen kerran oikeassa, se kommunisteja ja eliittiä edustavia harmittaa. Tavio on suosikkini eduskunnassa. Fiksunuorimies, jota jokaisen eduskunnassa istuvan pitäisi kuunnella ja ottaa oppia.

Ent. Soinikäskyläinen nyk. Hallakäskyläinen

Riippuu millä standardeilla mittaa.

Suomi Finland

Tässä saattoi olla Tavion ja Halla-ahon yhteinen jekku kyseessä.
Ensin toinen esittää vertauksen johon hölmöt suvakit tarttuvat ja pöyristelevät tuskissaan itkussa ja hammastenkiristelyssä. Sitten Halla-aho kommentoi ja pääsee esittämään sen, mikä oli ajatuksena:
Muiden mielestä ei ole ongelma, jos natsi, fasisti ja äärioikeisto ynnä muuta leimaa käytetään maahanmuuttokriittisistä. He kuulevat sielujensa silmin uuninluukkujen kolinan. Mutta auta armias jos pyhää EU:ta nimitellään samoilla termeillä, niin johan vuolas lämmin kyynelvirta virtaa tärähtäneistön poskilla. Ja varmaan ihan aidosti.
Mielestäni EU on oikeasti hyvä asia. Tärähteneistö pitää vaan saada pois merkittävistä asemista ja saada sekä kansallismieliset ja (haitta)maahanmuuttokriittiset tilalle. Näin voimme säilyttää EU:n edut ja ehkäistä ja korjata tärähtäneistön aiheuttamat haitat.
Paljonkos ne groomaajat muuten saivatkaan Briteissä vankeutta? Muistaakseni siellä oli jaossa peräti 35 vuoden tuomio. Entäpä meillä Suomessa? Vastaava paskaläjä pääsee varmaan 3,5 kk ehdollisella.

Aikki

Voisitko kertoa minulle, mitä hyvää EU on saanut aikaan maallemme. Vastaukseksi ei riitä yhteinen raha. sillä ei ole minulle mitään merkitystä. Ennenkin rahanvaihto toisen maan valuutaksi oli ongelmatonta. Ehkä viittaat korkotasoon, joista hyötyvät ainoastaan velanottajat. Velattomana minä en hyödy edes korkojen alhaisuudesta.

Suomi Finland

Täytyy ajatella asioita laajemmassa perspektiivissä.
Jos ajatellaan vaikkapa Yhdysvaltojen liittovaltiota. Se on perustettu 1700- luvun lopulla. Kaikki ei ole aina ollut siellä mitenkään loistavasti. Sisällissotakin on käyty. Mutta tätä nykyä Yhdysvallat on erittäin vahva valtio. Jos nuo kaikki osavaltiot olisivat täysin toisistaan riippumattomia ja itsenäisiä, niin tuskinpa kuussa olisi vieläkään käyty.
Kenties EU pystyy nousemaan vähitellen merkittäväksi toimijaksi. Ja tietenkin on ajateltava myös sellaisia riskitekijöitä, jotka voivat realisoitua tulevaisuudessa. Esimerkiksi kaikki ei välttämättä jatkuisi kuten ennen EU:ta johtuen globaalien voimasuhteiden muutoksista. Taloutemme voisi myös taantua tässä kehityksessä, vaikka tekisimme mitä ja sitä kautta kansamme köyhtyä.
Ajatellaanpa vaikkapa Kiinan nousua ja sen massiivisen halpatuotannon merkitystä. Kiinan pojat polkevat hintoja ja repivät kasvunsa rahvaansa selkänahasta.
Tietenkin pieni maamme on helposti vaikeuksissa, jos emme pidä varaamme. Mutta ongelmat voisivat jopa pahentua ilman Euroopan maiden yhteistä edunvalvontaa.

Juuda

Valitan, mutta luvattiin yhtä ja saatiin aivan toista. Suomalaisille on VALEHDELTU ihan kaikessa. €U on tuonut käytännössä VAIN ja ainoastaan ongelmia. Suvakit luulevat olevansa niin kansaivälisiä että oksetta. Ennen suomalaisia kyykyttivät vain Suomen herrat. Nyt sitä tekee jo Afrikan loiskasvukin. Siinä se kansainvälisyytenne!

Suomi Finland

Juuri siitä syystä EU:ssa pitää vaihtaa valta nykyeliitiltä pois. Eu:han voi olla ainoastaan yhtä hyvä kuin se porukka, joka siellä vallan kahvassa on.
Eikä ehkä ole syytä tiivistää integraatiota liikaa. Amerikkalaisilla on pitkälti yksi kieli, mutta eurooppalaisilla ei ole ja on vaikea nähdä, että saavuttaisimme tilanteen, jossa Euroopassa olisi kaikilla yhteinen kieli. Ja sellainen tilanne ei ole ihanteellinen, jos pyritään luomaan tiivistä liittovaltiota. Pikemminkin päin vastoin.
Mutta ajatelkaapa tilannetta, jossa EU:ssa olisi herrat, jotka eräänä päivänä toteaisivat, että kehitysapu on rahan heittämistä kankkulan kaivoon. Ja nuijisivat päätöksen, että Afrikkaan ei annettaisi enää killinkiäkään.
Ja Schengen alueella tultaisiin tulokseen, että rikoksiin syyllistyneet eivät saakaan matkustella vapaasti paikasta toiseen rötöstelemään. Ja julkinen kerjääminen kiellettäisiin.

vitjaantunu stadilainen

Hyvin sanottu, Juuda.
Aina välillä EU:n ollessa puheena tulee mieleen yksi suurimmista valheista, joita EU-liittymisäänestyksen alla hoettiin lukemattomia kertoja: ”subsidiariteettiperiaate” tai ”läheisyysperiaate”.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Subsidiariteettiperiaate
Tämän räikeän valhesanan hokemisella uskoteltiin, että päätöksenteko tulee EU:ssa lähemmäs kansalaisia – täysin pähkähullu, lähes sosiopaattinen vale!
Sitten kun päätös liittymisestä oli saatu, sana katosi totaalisesti mediasta. Seuraavan 20v:n aikana kuulin tai luin sanan suunnilleen kaksi kertaa.
Arvatkaapa milloin sana nousi taas esiin 20v:n hiljaisuuden jälkeen? BREXIT-äänestyksen alla! Vanha homeinen vale kaivettiin tunkiosta kun epätoivoisesti yritettiin propagoida mätä-unionin puolesta… 🙂

Allu H

Juuri näin. EU ja Globalismi = 💩

Pertti Grandell

eu on suurinta sceidaa mitä on toisen maailmansodan jälkeen syntynyt..mentiin laittomasti koko paskaläjään, luvattiin ummet ja lammet, piti tulla ruoka ym halvemmaksi ja paljon muuta, mitä vielä ollaan euroopan kalleimmassa maassa , hyysätään kaikenmaailman kultamunia. maksetaan ulkomaalaisille heidän velkojaa(kreikka) poliitikot valehtelavat poliisi ja päättäjät komppaavat, ei voi olla hyvä asia. eu on rikollisten asialla. takaisin 1994 luvun alkuun…..turha uskotella että eu ssa olisi mitään positiivistä…..

Allu H

Ymmärrän niitä, jotka menivät halpaan, mutta itse nukun yöni rauhassa, koska äänestin EI.

Marja E

QLET aivan OIKEASSA Pertti! Olen asunut taalla Yhdysvalloissa monta monta vuotta , ja yrittivat tuoda tanne pikkuhiljaa globalismia , mutta sitten suuri osa herasi , ja siksi meilla on FANTASTINEN PRESIDENT TRUMP , JOKA VALITTIIN ”TO DRAIN THE SWAMP”, ja han tekee aivan mahtavaa tyota !Siksi hanta haukutaan , kun NE eivat hanki oikeita tietoja vaan nayttavat tyhmyytensa esim. Suomessa TV:ssa esimerkiksi! Ei kai niita monia sanota vaikka SINISILMAISIKSI ? OR WHAT ?SIUNAUKSIA SINNE KAIKILLE ! Marja

Vero rahojen käyttö kohteet *Fuck You*

sain mätkyjä 1400 euroa jos alan ajatelemaan asiaa siltä kantilta että miksi sen maksan eli silä esim rahoitetaan näiden matujen turvapaika päätöken valitus prosseja
niin vitutuksen määrää ei voi Sanoin kuvailla mihin se raha menee Tai mitä sillä rahoitetan varsinkin näidenTurvapaikkahakijoiden pedofiili raiskauskset Turun terroristi teon jälkeen
Ja yle rikostomittajat palkitsevat terroristin puolustus asianajan jollain pystillä
ei jumalauta Kuinkahan paljon se ukko on kupannut veromätkyjä saaneiden kantasuomalaisten työssä kävijöiden vero Euroja Palkkioina puolustaesaan Tätä Valehtelij *ikä – nimi*
Ääri islamisti Isis Murhaajaa
N’ihin hyviin tarkoituksiin meidän verovaroja käytetään
Jopa märtkyt saaneen
ehkä Sen takia luottotietonsa menetävän Suomalaisen nuoren köyhän opiskelijan vero mätky maksuja kun kela esim tekee jäynää heille perintänä
asioista jota ei kukaan täysijärkinen voi tajuta mistä se velka on syntynyt Kelaan

Putte

Oikeassahan tuo Ville taas on. Reaktiot kannanottoon vielä vahvistavat asian. Näinhän se on että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.

Aikki

Huomenta Suomen pöllöraatilaiset, eivät sanallakaan maininneet kansanmielipiteitä asiasta Ainoastaan eduskunnassa tapahtunut punavihreiden maahanmuuttoa ja EU:ta puolustavien mölinä mainittiin. Keskustelijoiden joukossa nähtiin pitkästä aikaa suvakkien suvakki Maria ”Malmössä on rauhallista” Pettersson. Miksi emme koskaan saa paikalle ihmistä, joka voisi puolustautua tuota ylimielistä porukkaa vastaan. Aina samat kaiken suvaitsevaiset Soroksenystävät ruotimassa viikonuutisia.

Kopra

Ville on oikeassa.Kommentoi eilen Facebookissa. Ranskan terroriiskua kommentilla musut ei tykkää joulusta.Se poistettiin ja mulle tuli viesti näin ei voi kommentoida.

Aikki

Sana musu on nykyisin estojen syy, on ilmeisesti suvakkien mielestä vihapuhetta.

Pessimisti

Hyvä Ville! Tässä varma ääni persuille. Rohkeutta vaan sinulle, kun vastustat EU-natseja.

Asko Liukkonen

Saksan idea:Yksi kansa, yksi valtio. Mitenkä tuo on verrattavissa nykyiseen eu:hun?

Suurin osa pienen piirin edustajista ei

Hyvä Ville, kun sanot ääneen sen mitä monet kansalaiset ajattelevat.
Olet oikea kansanedustaja ja ansaitset todellakin palkkasi.

Pena

Tavio oli ihan oikeassa tuossa vertauksessaan ja siksi meni Juha Pissilältäkin herneet nenään.