Gävlessä menossa autopaloaalto, kymmeniä autoja romuksi yön aikana

Gävlen joulukynttilät.

Gävlessä poltettiin yön aikana useita autoja. Solröksgatanilla sijaitsevalla parkkipaikalla sytytettiin tulee 7-8 autoa ja kaikenkaikkiaan ainakin 11 paloi käyttökelvottomaksi.

Palorypäs alkoi neljän aikaan aamyyöllä. Useita autoja oli ilmiliekeissä kun palokunta saapui paikalle. Suurpalon riski oli olemassa, sillä palo meinasi levitä viereiseen autokatokseen, jossa oli tiheään parkeerattuna lisää autoja.

Palokunta sai kuitenkin palon rajatuksia ja hallintaan. Poliisi tutkii tapahtumaa tuhotyönä, ketään ei ole toistaiseksi otettu kiinni epäiltynä teosta.

Polisen

Gävleä on vaivannut joulukuun ajan jonkinlainen autopalomania. Maanantaiyönä poltettiin samoilla paikoilla Andersbergin ja Sätran ongelmalähiöissä kymmeniä autoja. Viikko sitten perjantaiyönä romua saatiin silloinkin kymmenkunta autoa. Viikon saldo on siis kolmisenkymmentä poltettua autoa.

Gävle on noin 75 tuhannen asukkaan kaupunki.