Miksi Oulun poliisi ei varoita lapsia ulkomaalaisista miehistä?

Oulun raiskausaallolla ja Ruotsin Östersundilla on paljon yhteistä. Molempia kaupunkeja riivaa turvapaikanhakijoina tulleiden miesten raiskausaallot, toisaalta molemmissa kaupungeissa ollaan pistetty parasta pöytään, jotta sotapakolaiset viihtyisivät.

Östersund tuli tunnetuksi muutamia vuosia sitten, kun kaupunkiin perustettiin kolme jättimäistä vastaanottokeskusta Kussakin asui parhaimmillaan tuhat ihmistä. Sen jälkeen kaupungin turvapaikka-aktivistit laittoivat pystyyn organisaation nimeltä Hej Främling (=muukalainen), jonka toiminnan perusprinsiippi oli kotouttaa kaupunkiin tulleet turvapaikanhakijat niin hyvin kuin mahdollista. Ja pikkuisen päälle. 

Alkoi show, jonka typeryydelle ei löydy vertaista. Tai no ehkä Oulun aktivistit vierailuttaessaan sotapakolaisia päiväkodeissa. Östersundissa laitettiin kaikki peliin, jotta kolmansista maista tulleet miehet viihtyisivät. Miehiä kuskattiin Värmlandin tuntureille porosafareille, moottorikelkka-ajeluille, laskettelemaan, nuotio-iltoihin katselemaan revontulia, joogaamaan, kuntosalille jne jne jne. Aktivistit loivat ison organisaation, jolle löytyi suuria rahoittajia ja lahjoittajia. Mm. Östersundin Audi lahjoitti aktivisteille käyttöön uuden Audi A6:n ja Volkswagen puolestaan uuden pikkubussin Transporterin. Mikäpä näillä oli kuskata sotapakolaisia hurvituksiin. 

Sotapakolaisten hyväksi tehtiin kaikki mitä pystyttiin. Aktivistien idea oli se, että mitä paremmin tulijat otetaan vastaan sitä paremmin heistä tulee hyviä maahanmuuttajia. Miehet pidettiin touhun pyörteessä käytännössä aamusta iltaan. Ja joskus vähän yötäkin.

Kaikki ei kuitenkaan toiminut ihan kuten piti. Nimittäin Östersundissa tapahtui ensimmäinen raiskausaalto talvella 2016. Tammi-maaliskuun aikana tehtiin kymmeniä naisten päällekarkauksia, raiskauksia, raiskauksen yrityksiä ja puhtaita pahoinpitelyitä. Osa oli yksittäisten miesten tekemiä, osa tehtiin joukolla. Kyseessä ei ollut enää mikään puskaraiskaus, sillä Östersundissa oli talvella 2016 lunta metrikaupalla, kyse oli hankiraiskauksesta.

Lopulta Östersundin poliisi kehoitti naisia varovaisuuteen ulkonaliikkumisessa. Poliisipäällikkö Stephen Jerand kertoi 7.3.2016 SVT:n uutislähetyksessä, että naisten on syytä liikkua saattajan tai kaverijoukon kanssa hämärän aikaan. 

– Kehoitamme naisia nyt todella suureen varovaisuuteen ja harkitsemaan olemaan liikkumatta yksin ulkona. Ja jos mahdollista mieluummin ryhmässä tai autokyydillä, Jerand kertoi ja painotti, että tilanne on hyvin vakava.

Kirjoitin asiasta tuolloin:

Raiskaukset jatkuivat. Kunnes taas viime toukokuussa mentiin jonnekin hulluuden tuolle puolen. Kaupunkia riivasi jatkuvat naisiin kohdistuneet päällekarkaukset, raiskaukset ja niiden yritykset. Tällä kertaa tutkinnanjohtaja Suss Braunerhielm antoi lausunnon, jossa kehoitettiin naisia suureen varovaisuuteen ja välttämään yksin liikkumista yöaikaan.

Oulussa ei ole tuhansia kolmanista maista tulleita miehiä kuten Östersundissa, mutta jotain yhteistä on. Turvapaikka-aktivistit ovat molemmissa kylissä venyneet todelliseen idiotismiin. Sotapakolaisia on pidetty hyvänä kuin todellisia kultakimpaleita. Östersundissa kumpaijaa, Oulussa kumpaijaan on otettu mukaan myös lapset.

Nyt sopii kysyä miksi Suomessa, tai ainakin Pohjois-Suomessa ei ohjeisteta vanhempia kertomaan lapsilleen kolmanista maista tulleiden miesten vaarallisuudesta. Jos Östersundin poliisi on antanut kahteen otteeseen lausuntoja naisiin kohdistuvasta vaarasta niin eikö Oulun poliisin pitäisi antaa suoranainen hälytystila kaupunkiin. Uhrit ovat sentään vielä heikompia, lapsia ja pikkutyttöjä. 

Mutta ei. Koko valtakunta on kuin mitään ei olisi tapahtunut. Osa porukasta on kusi sukassa, paljastuuko oma maskotti pedofiiliksi. Ja Oulun poliisi on yrittänyt kaikin keinoin salata tapahtumat.