Yksintulleet mielenosoituksessa ympäri Ruotsia

Kuva: Owe E. Hermansson. Yksintulleiden kylteissä mm: ”Me haluamme elää”.

Ruotsissa on viimeisten kuukausien ajan ollut kymmeniä yksintulleiden lasten mielenosoituksia, joissa vaaditaan mm. asuntoja, oleskelulupia ja pakkopalautusten lopettamista. 

Eilen järjestettiin Gullspångassa mielenosoitus, jossa yksintulleet turvapaikanhakijalapset kertoivat pettymyksensä kuntaan, joka on yksintulleiden mielestä pettänyt lupauksen ylläpidosta ja asunnosta kun he täyttävät 21 vuotta. Paikalla oli myös joitakin turvapaikka-aktivisteja. Gullspångan kunnan yksintulleiden asuntovastaava Ingrid Carlsson kertoo Mariestadtidningelle:

– Ketään muuta ryhmää ei kohdella yhteiskunnassamme yhtä huonosti kuin heitä, Carlsson sanoo.

Mielenosoituksen sanoma oli tässäkin tapauksessa hieman epäselvä, mutta muuan Javid Rashidi kertoo hieman mistä oikeastaaan on kysymys:

– Kunta tarjoaa nyt vain katon pään päälle, Mutta emme saa aikuisen sosiaalitukea. Saamme vain puolet siitä rahasta mitä aikuiset saavat. Me emme pyydä paljoa, vain sen, mitä meille on luvattu. Nyt joudumme selviämään itse.

”Kuunnelkaa meitä”, ”Tyhjät taskut”.

Luultavasti kyseessä on siis jotain sellaista, että yksintulleet, jotka täyttävät 18, joutuvat sen jälkeen pois perhekodista. Heitä kuitenkin hoivataan ainakin jonnekin 21-ikävuoden tienoille. Täytettyään 21 heidän elättämistä ei jatketa vaan pitäisi tulla toimeen omillaan. Ongelma piilee luultavasti siinä, että nuorukaiset eivät saa omasta mielestään tarpeeksi rahaa, koska sosiaalitukeen otetaan huomioon se, että he saavat joka tapauksessa ilmaisen asunnon. 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

28 thoughts on “Yksintulleet mielenosoituksessa ympäri Ruotsia

  1. Mitä helvetin lapsia nuo nut muka on?
   Sodanaikana tuon ikäset mihet Suomessa oli kaikki rintamalla.
   Nuo heittääntyvä niin avuttomiksi,että ei muuhun pysty kun raiskaamaan.

   75
     1. Raiskaavat itse naiset ja lapset. Kukaan täysjärkinen väitä eurooppalaisten olevan noille uhka.

  2. Eikö se ollut, että nämä eivät osaa lukea?

   Siinäpä hyvä käytännönpila haittamaahanmuuttoa vastustaville piireille.

   Esiinny sosiaaliturvapaikkaa hakeville suvakkina ja kehoita heitä osallistumaan mielenosoitukseen, joihin annat heille kylttejä, joissa lukee esim.:

   – HALUAN PIKAISESTI LÄHTÖMAAHANI, AUTA!
   – OLEN OIKEASTI YLI 30 v.
   – MINULLA ON USEITA IDENTITEETTEJÄ
   – MISSÄ MINUN RAHAT?!?

   jne.

   41
 1. Risusavottaan aluksi 1kk ja sitten ojankaivuuhommiin toinen kk. Näin ollen 2 kk jälkeen joka iikka on läpsinyt kotiinsa kehitysmaahan.

  58
 2. Jos noilla kilvillä ja mielenosoituksilla saa lisää rahaa, varmaan innostuvat hankkimaan isommat kilvet ja suuremmat mielenosoitukset saadakseen vielä enemmän. Noiden ajatteluun kuuluu useimpien kohdalla vain se, että kuinka maksimoi edut, ei työ, eikä itsensä elättäminen.

  50
  1. Suvakit noi kilvet niile on tehneet, kun on oikeen ruotsiksikin.

   21
  2. Itsensä, vaimonsa, lastensa ja kaltaistensa elättäminen NETTOtuloillaan. Taisikin mennä mahdottomaksi? Läps läps kotiin takaisin.

   11
 3. Tuohon ”Me haluamme elää!”, pitäisi lisätä ”Teidän kustannuksellanne!”
  Siinähän se asenne tulee esiin: olemme tulleet tänne muiden elätettäviksi.

  62
 4. Huomatkaa, kenelläkään ei ole ANTAKAA TÖITÄ, tai TEEN HOMMIA RUOKAPALKALLA-kylttejä. Loiset VAATIVAT ilmaista discorahaa, elektroniikkaa, autoja ja taloja. LOPPUELÄMÄKSEEN. Vastapalvelukseksi raiskaavat lapsenne. Hyvä diili!

  54
 5. Olevinaan yksin tulivat, yhdessä kohta lähtevät. Kun aika on kypsä ja ihmiset saaneet tarpeekseen ja järkensä takaisin.

  36
 6. Kylteissä lukee ”Vi vill leva”. Miten nuo ajattelevat? Tarkoittavatko sanoillaan, että kuolevat, jos eivät saa enemmän rahaa.

  Miksi he näkevät kuolemansa vaihtoehdoksi? Siksi, että jos eivät saa vaatimuksiaan läpi, heidän on ryhdyttävä jihadiin. Siinä kuolema on muslimille lottovoitto, koska synnit nollataan ja pääsee suoraan paratiisiin.

  Voisivat kertoa ruotsalaisille päättäjille vaihtoehdot. Lisää rahaa tai ryhtyvät itsemurhasotaan. Ainakin tähän asti rahaa on tullut.

  23
 7. Ihme tyyppeja miksi he eivät tule Tornion kautta suomeen täällä on kaikki ilmaista hamaan tappiin saakka Sipilä ja Orpo maksaa.

  22
  1. Niinpä onkin. Yläkuvassa on takarivissa vihreämyssyinen nainen. Tai voihan tuo olla jotain muutakin. Toisessa alempana olevassa kuvassa on vasemmassa laidassa punatakkinen nainen.

 8. ”Saamme vain puolet siitä rahasta mitä aikuiset saavat. Me emme pyydä paljoa, vain sen, mitä meille on luvattu. Nyt joudumme selviämään itse.”

  Ihan ensiksi tuli mieleen että kannattiko ukkojen valehdella olevansa lapsia? Ja kuka heille on mennyt mitään lupailemaan? salakuljettajat? Voin kai minäkin sanoa ahmetille ja mehmetille että tulkaa helsinkiin, saatte presidentinlinnan asunnoksi. Oma vika sitten jos uskovat..

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.