Onko Suomessa meneillään raiskausaalto?

Mikonkatu.

Oulun raiskaustapahtumien tiimoilta Pt-median sähköpostiin on tullut useita meilejä, joissa ihmiset kertovat joutuneensa erilaisten seksuaalisten ahdistelujen kohteeksi turvapaikanhakijamiesten taholta.

Yksi sellainen tapahtui Helsingissä parisen viikkoa sitten. Juttua tuskin on edes sivuttu missään valtamediassa. Tapaus on niin arkinen, se kuvaa tätä päivää aivan erityisen hyvin. Nuori nainen oli ystävättärensä kanssa helsinkiläisessä Mikonkadulla sijaitsevassa ravintolassa. Valomerkin jälkeen nainen tilasi ravintolan ulkomaalaistaustaisen portsarin toimesta Uber-taksin. Henkilön mukaan taksikuski ja portsari olivat tuttuja. Taksikuski oli ravintolan portarin jonkinlainen vakikuski. 

Kun taksi saapui oli sen kuljettaja lähi-itätaustainen, kuten siis portsarikin. Taksimatka jatkui Puotilan Vuosaareen johtavalle alueelle. Luultavasti paikka on venekerhon parkkipaikka Puotilan vanhainkotia vastapäätä. Kuski pysäytti auton ja kävi tytön kimppuun. Kuski onnistui repimään naisen vaatteita ja asiaa tutkitaan nyt raiskaus-rikoksena.

Nainen pääsi pakenemaan autosta, jolloin kuski poistui paikalta. Nainen soitti sen jälkeen ystävilleen, joiden toimesta hänet haettiin Puotilasta. 

Alkoi toinen näytös. Nimittäin naisen perheen toimesta päätettiin yrittää selvittää tekijä. He menivätkin vielä samana yönä takaisin ravintolaan. Kävi yllätys, samainen taksikuski tuli odottelun jälkeen taas paikalle. Kun portsarille yritettiin kertoa asian laitaa niin tapahtui niin, että kuljettaja lähti paikalta lipettiin portsarin avustuksella. Taksikuskin auton tiedot ja rekisterinumero saatiin kuitenkin ylös kuvien kera. Asiasta tehtiin nyt rikosilmoitus ja soitto hätäkeskukseen. Poliisi sai vieläpä otettua kiinni kuljettajan hieman myöhemmin samana yönä.

Nainen pääsi tämän jälkeen hajalla, mutta tyytyväisenä, sairaalaan. Tekijä oltiin saatu kiinni.

Tekijä paljastui siis neuvokkaiden ystävien ja perheen ansiosta. Auto, jota kuljettaja käytti toiminnassaan on Wolksvagen Jetta, viimeisin katsastus on ajoneuvotietojen mukaan pitänyt suorittaa yli vuosi sitten. Rekisteriin on merkitty vain auton ensimmäinen omistaja, joka on eräs venäläinen jääkiekkoilija. Auto on toisin sanoen myyty ja uusi tai uudet omistajat ovat jättäneet tekemättä omistajanvaihdosilmoituksen.

Jälkeenpäin selvisi, että ravintolasta lähteneille on tapahtunut paljon samanlaisia tapauksia. Ahdisteluja ja raiskauksen yrityksiä. Ravintola on ulkomaalaisten suosima paikka ja sen henkilökunnassa on paljon ulkomaalaistaustaisia.

Seuraamme asiaa ja katsotaan miten oikeus suhtautuu asiaan myöhemmin.