Miten on mahdollista, että raiskaaja päästettiin Saksassa vapaaksi?

Miten on mahdollista, että yksi uusoululaisista raiskaajista pääsi vapaaksi Saksan poliisilta? Tässä asiassa on useita kummallisia seikkoja. Seikkoja, jotka kuuluvat ryhmään “asioita, joita ei koskaan oikeasti tapahdu”.

Yksi on se, että raiskaaja ei luultavasti ole ollutkaan etsintäkuulutettuna ja koko tapahtuma Saksasta on joko poliisin tai median sepittämä tarina. Nimittäin, jos mies olisi ollut etsintäkuulutettu Suomessa, ja hän olisi ollut Saksassa poliisin kanssa tekemisissä, ja Saksan poliisista ollaan oltu yhteydessä Suomen poliisiin, niin etsintäkuulutus olisi tullut ilmi. Ei siihen tarvita erikseen mitään kansainvälistä etsintäkuulutusta.

Homma toimii seuraavasti: Kun joku ulkomaalainen otetaaan Saksassa kiinni jostain esimerkiksi rikoksesta epäiltynä, rajarikoksesta tai muusta syystä, niin poliisi ottaa yhteyttä henkilön kotimaan (tässä tapauksessa asuinmaan, koska raiskaaja on Suomessakin ulkomaalainen) poliisiin ja tiedustelee onko henkilöllä hakuja perässä.

Ulkomaalainen voi joutua myös sattumaratsiaan vaikkapa autobaanalla jos on liikkeellä vanhalla romulla. Poliisi tarkistaa henkilöiden paperit, auton paperit ja muut tiedot ja rimpauttaa Helsingin poliisiin, että onko henkilöillä hakuja. 

Tässä tilanteessa, jos henkilöllä on hakuja Suomessa niin Saksan poliisi ottaa henkilön kiinni ja asian selvittelyä jatketaan poliisiasemalla. Jos Suomen poliisista päätetään, että henkilö voidaan päästää vapaaksi, hänet päästetään. Jos poliisista taas päätetään, että henkilö haetaan Suomeen, silloin häntä ei tietenkään päästetä vapaaksi.

Näin ollen joku suomalainen poliisi on päättänyt, että uusoululainen raiskaaja päästetään vapaaksi. Saksan poliisi ei päästäisi miestä vapaaksi ilman suomalaisten viranomaisten päätöstä, jos miehellä on kerran ollut etsintäkuulutus ja asiassta ollaan oltu maiden välisessä viranomaisvaihdossa.

Luultavasti tässä ei ole kyse mistään “suvakkien salaliitosta” vaan vain puhtaasti aloittelijan panikoinnista. Tapaus on Oulun poliisille liian suuri eikä siellä selvitä näistä raiskausvyyhdeistä ihan puhtain paperein. Välillä homma karkaa käsistä ja hätäpäissään annetaan typeriä lausuntoja “Kuinka ulkomaalaisia vainotaan”.