Sölvesborgin naapurikunnat kieltäytyvät lähettämästä opiskelijoita kuntaan SD-johdon takia

Etelä-Ruotsissa Blekingen läänissä on syntynyt mielenkiintoinen tilanne, sillä Sölvesborgin naapurikunnat Karlshamn ja Olofström kieltäytyvät päästämästä lapsia Sölvesborgin kouluihin sen jälkeen kun uusi kunnanhallitus aloitti Sölvesborgissa.

Kolme kuntaa tekivät aiemmin sopimuksen, jossa ammatillisiin kouluihin hakevat oppilaat jaetaan kuntien kesken pienempiin luokkiin. Asiaan tuli kuitenkin muutos sen jälkeen kun Sölvesborgin kunnanhallituksessa vallan ottivat Sverigedemokraatit Moderaattien ja Kristillisten kanssa. Karlshamnin kunnavaltuston jäsen sosiaalidemokraattien Per-Ola Mattson kertoo Ruotsin radiolle, että Karlshamnin kunnavaltuusto pelkää, että maahanmuuttajataustaiset oppilaat kokevat olonsa ei-tervetulleiksi Sölvesborgiin.

– Jos osa opetuksesta siirretään Sölvesborgiin niin on mahdollista, että sinne joutuu myös oppilaita, jotka tulevat sotaakäyvistä maista. Ja Sölvesborgin johtohan ei edes ylipäätään halua pakolaisia maahan, Matsson kertoo SR:lle. 

Karlshamn ja Olofström ovat nyt kääntyneet naapurikunnan Ronnebyn puoleen, jonka johto ei ole niin ulkomaalaisvihamielinen ja yrittää koulutusyhteistyötä sen kanssa.