Sölvesborgin naapurikunnat kieltäytyvät lähettämästä opiskelijoita kuntaan SD-johdon takia

Etelä-Ruotsissa Blekingen läänissä on syntynyt mielenkiintoinen tilanne, sillä Sölvesborgin naapurikunnat Karlshamn ja Olofström kieltäytyvät päästämästä lapsia Sölvesborgin kouluihin sen jälkeen kun uusi kunnanhallitus aloitti Sölvesborgissa.

Kolme kuntaa tekivät aiemmin sopimuksen, jossa ammatillisiin kouluihin hakevat oppilaat jaetaan kuntien kesken pienempiin luokkiin. Asiaan tuli kuitenkin muutos sen jälkeen kun Sölvesborgin kunnanhallituksessa vallan ottivat Sverigedemokraatit Moderaattien ja Kristillisten kanssa. Karlshamnin kunnavaltuston jäsen sosiaalidemokraattien Per-Ola Mattson kertoo Ruotsin radiolle, että Karlshamnin kunnavaltuusto pelkää, että maahanmuuttajataustaiset oppilaat kokevat olonsa ei-tervetulleiksi Sölvesborgiin.

– Jos osa opetuksesta siirretään Sölvesborgiin niin on mahdollista, että sinne joutuu myös oppilaita, jotka tulevat sotaakäyvistä maista. Ja Sölvesborgin johtohan ei edes ylipäätään halua pakolaisia maahan, Matsson kertoo SR:lle. 

Karlshamn ja Olofström ovat nyt kääntyneet naapurikunnan Ronnebyn puoleen, jonka johto ei ole niin ulkomaalaisvihamielinen ja yrittää koulutusyhteistyötä sen kanssa.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

15 thoughts on “Sölvesborgin naapurikunnat kieltäytyvät lähettämästä opiskelijoita kuntaan SD-johdon takia

 1. Mahtaa sölvesborgilaisia harmittaa. Varmaan ottivat tästä opikseen eivätkä seuraavissa vaaleissa enää äänestä SD:n edustajia.

  39
  1. Koko Sölvesborg kaatuu nyt. Suomikin kaatuisi ilman maahanmuuttajia.

   47
   2
   1. Olin tänään koulutuksessa, jossa oli mukana muutama positiivisesti syrjitty. Täytyy sanoa, etten ole varmaan koskaan tavannut niin ulapalla olevia tapauksia. Mikään ei ollut selvää, kaikkea täytyi selittää lisää.

    Ja kuitenkin he ovat niitä menestystapauksia, jotka on voitu valita työhönsä ns. etnisin perustein, jos he ovat muutoin olleet tasavertaisia hakijoita muiden kanssa. Ihan hyväluontoisen oloisia ihmisiä, mutta kortistossa olisi tuhansia ihan oikeasti päteviä.

    Koskahan keksivät Ruotsissa keinon valita moniosaaja kuninkaaksi?

    63
    1
  2. Eiköhän ne entistä suuremmalla innolla äänestä SD:n ehdokkaita. Kas kun sillä tavalla omat lapset säästyvät koulussa matutukselta:)

  1. Miksiköhän ne täällä meillä sale-pressasta lähtien pelkäävät sitä impivaaraa? Johtuuko nimestä, impivaara ? miehelle vaarallisia impejä? Johan se on kautta muinaisempien kirjoitusten todistettu, että suomalaiset ovat vetäytyneet Impivaaraan piilopirteilleen vainolaisen uhatessa. Nämä Impivaarasta varoittelijat lie itse niitä vainolaisia. Petteri, Juha, Sauli ja taitaa siihen porukkaan sopia ulkojäsenenä myös hillotolppamies simo toini. Vaan siä mä oon miettiny kans,että että mitähän hilloo se tolppa on?

 2. Sölvesborgiin asukkaat ovat varmaan surun murtamia. Kyynelten vuo kasvoillaan he lähettävät pilttinsä medelsvenssoneiden piinaamiin oppilaitoksiin.

  41
  1
 3. Ei ole ihme että kallonkutistajilla menee tänä päivänä täällä Ruotsissa helvetin hyvin. Asiakkaita riittää.

  30
 4. No nyt ruotsalaiset ovat vaihtaneet mutiaisten syrjinnän kantiksien syrjinnäksi. Mielenkiintoinen asetelma: kohta ei tiedä kuka on ketäkin vastaan.
  Ja meillä persuja sanotaan ennakkoluuloisiksi ja ahdasmielisiksi.
  Jos ei olis niin vakava asia niin naurattais…

  40
  1

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.