Hässleholmin teknillisessä koulussa iso räjähdys

Torstaiaamuna räjähti pommi Hässleholmin teknillisen koulun tiloissa. Räjähdys aiheutti suuria vaurioita rakennukseen. Poliisi tiedotti aamupäivän aikana tutkivansa asiaa terroririkoksena, mutta lausunto peruttiin iltapäivän tiedotustilaisuudessa.

Poliisi on jokatapauksessa vaitelias tapahtumista. Räjähdys tapahtui klo 09.00 aikaan paikallista aikaa koulun sisätiloissa. Räjähdyksen voimasta koulurakennuksen sen osa sai isoja vaurioita ja savunmuodostusta. Palolaitos evakuoi lähialueen ja rakennus tutkittiin savusukeltajien toimesta.

Myöhemmin aamupäivän aikana poliisi otti kiinni noin 20-vuotiaan hässleholmilaisen nuorukaisen epäiltynä teosta. Asiaa ilmoitettiin aamupäivällä tutkittavan terroririkoksena. Iltapäivän tiedotustilaisuudessa kuitenkin kerrottiin, että tekoa ei tutkita enää terroritekona vaan yleisenä vaaran aiheuttamisena.

On ollut hieman epäselvää oliko teko tahallaan aiheutettu räjähdys vai oliko kyseessä esimerkiksi vahinko. Poliisi vahvisti myöhemmin, että teko oli tahallaan aiheutettu räjähdys eli koulun tiloihin tuotiin räjähdyspanos. Poliisi painottaa kuitenkin, että tapahtuma oli yksittäinen teko, jolla ei ole tekemistä minkään kanssa eikä yhteyksiä mihinkään muuhunkaan ole.

Seurataan tapahtumia jos esille tulee uutta tietoa.

Polisen