Yksi Oulun raiskaajista haaveili uraa poliisina

Useita Oulun raiskaajia yhdistää yksi piirre: Heistä monet olivat median tai turvapaikka-aktivistien maskotteja, joita esiteltiin mieluusti ns. hyvin kotoutuneina kehitysmaalaisina. Kuten yksi ison jutun vangituista, Abdullhadi Barhum.

Eräs etelä-suomalainen lehti esitteli Abdullhadia reilu vuosi sitten hyvin kotoutuneena miehenä. Abdullhadi kävi Espoossa jotain kotoutumiskurssia, mitä sellaisella sitten ylipäätään tarkoitetaankaan. Abdullhadin erityisosaamista oli halu poliisin ammattiin. Ei ole tietoa ehtikö Abdullhadi hakeutua poliisiopistoon. Lehti kuitenkin tiesi kertoa, että Abdullhadi osasi hyvää suomea ja hän on kotoisin Syyriasta.

Niin ikään sotapakolaisia leikitettiin nummelalaisessa “Luetaan yhdessä”-ryhmässä, jossa tulijoita opetettiin lukemaan ja leikkimään näytelmäleikkejä. Turvapaikka-aktivistit olivat kirjoittaneet jonkinlaisen näytelmän Vihdin historiasta 1918 tapahtumista, joissa mm. vangittu Abdullhadi näytteli. Ei selviä oliko Abdullhadi pääosassa vaiko sivuroolissa. Näytelmäpiirissä kaikkien mukana olleiden kerrottiin käyvän kotoutumiskoulutuksessa.

Näyttää siis siltä, että turvapaikka-aktivistien ja kuntien kotouttamistoimet ovat ainakin Abdullhadin kohdalla epäonnistuneet niin pahoin kuin vain ikinä voi.