Tukholman joulurauhaa julistettiin autopaloilla

Joulu aloitettiin Tukholmassa reippailla joulutulilla. Jätkänkynttilöiden sijasta poltettiin autoja. Helenelundissa ja ainakin Sätrassa grillattiin autoja.

Ensimmäinen tuhotyö tehtiin Sätran teollisuusalueella Tukholman eteläpuolella. Klo 01.00 aikoihin viriteltiin yhteen autoon jonkinlainen pommi. Auto syttyi tuleen ja oli sytyttää myös viereisen rakennuksen. Palokunta letkutteli homman kuitenkin sammuksiin.

Poliisin mukaan toistaiseksi on epäselvää mikä räjähdyksen aiheutti, mutta varmuuden vuoksi paikalle kutsuttiin pommiryhmä ja asiaa tutkitaan pommituksena. Ketään ei kuitenkaan ole otettu kiinni epäiltynä teosta.

Klo 01.30 aikaan saatiin aikaan kunnon rovio Sollentunan Helenelundiin. Kolme autoa polttopullotettiin. Ilmiliekkiset autot sytyttivät myös viereisiä autoja, joten kaiken kaikkiaan romun määräksi kerrotaan puolenkymmentä katiskaa.

Silminnäkijöiden mukaan paikalla hiippaili mustiin pukeutuneita henkilöitä. Poliisin tiedotteesta ei selviä oliko kyseessä Blues Brothers-kopio. Yhtä kaikki mustiin pukeutuneita yritettiinkin jäljestää koirien avulla. Tuloksetta. Ketään ei saatu kiinni.

Helenelund sinänsä on rauhallista pientaloaluetta kera muutaman kerrostalon. Luultavasti mustiin pukeutuneet tulevatkin – ei toispual jokkee vaan E4-moottoritien toiselta puolen Järvan alueen moniongelmaisista lähiöistä. Sätra taas naapurustaa ongelma-alue Skärholmenin kanssa.

Polisen