Tukholman käräjäoikeudessa alkoi istunto kuutta terroristia vastaan

Tukholman käräjäoikeudessa alkoi tänään oikeudenkäynti kuutta uusruotsalaista miestä vastaan, joita syytetään eriasteisista terroririkoksista; terroririkosten valmistelusta tai sen rahoittamisesta.

Kolmea syytetään terroririkosten valmistelusta. Syytteen mukaan miehet ovat valmistelleet terrori-iskua hankkimalla suuret määrät erilaisia tappavia kemikaaleja. Syyttäjän todistusaineistossa on näyttönä se, että henkilöiltä on löytynyt hallustaan kemikaaleja, kaasunaamareita ja muita suojavarusteita, joilla ja joiden avulla terrori-iskua on suunniteltu toteutettavaksi. Tiedotteessa kerrotaan, että jos terrori-isku olisi onnistunut se olisi vahingoittanut suuresti Ruotsia.

Niin ikään epäiltyjen puhelimista on löytynyt kuvia eri paikoista Tukholmaa, joihin terrori-iskua on syytteen mukaan suunniteltu. Paikkoja ovat vilkkaat T-central, suuri ostoskeskus Mall of Scandinavia ja Sveavägenin ja Kungsgatanin ympäristö. Syyttäjän mukaan kuvat voidaan tulkita selväksi postauksesi tekopaikoista.

Ainakin osa syytetyistä on Uzbekistanista ja heillä väitetään olleen yhteyksiä Tukholman rekkaterroristi Akiloviin. Pääepäilty on 1979 syntynyt Uzbekistanin kansalainen Gulom Tadjiev. Teosta on viisi vangittuna, yksi vastaa vapaalta.

Tapahtumat alkoivat purkautua viime keväänä kun suojelupoliisi SÄPO oli seurannut henkilöitä pitkään. Lopulta poliisi teki useita kiinniottoja ja takavarikkoja ainakin Srömsundissa sijaitsevalta maatilalta, josta osa kemikaaleista löytyi.

Syyttäjänvirasto

17 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
J P
J P
28.12.2018 14:28

Onneksi ei Suomessa. Mutta jos kuitenkin joskus, niin syytetään ilmastonmuutosta.

Anonymous
Anonymous
28.12.2018 12:45

antaako ruotsalaiset tilanteen mennä niin pahaksi joka muistuttaa sisällissotaa että tehdään jotain asian eteen.ei puutu kun stub sanomassa ruotsia turvalliseksi maaksi.

Tuleva kevään äänestäjä
Tuleva kevään äänestäjä
28.12.2018 12:54
Vastaa...  Anonymous

Ruotsissahan on jo sisällissota meneillään tosin vielä pienessä mittakaavassa mutta tuho kasvaa kuin lumipallo vuosi vuodelta.
Tätähän paikallinen SDP & Vihreät ovat toivoneetkin eli kansan ja kulttuurin vaihto aivan kuten kotosuomessakin nykyisin menetellään

Anonymous
Anonymous
28.12.2018 22:29

ei voi kun ihmetellä että annetaan oman maan tuhoutua ja vielä maksetaan siitä,pian ovat omassa maassaan 2 luokan kansalaisia.

El Comandante
El Comandante
28.12.2018 14:48
Vastaa...  Anonymous

Mutta Stubido sanoi itse että Ruotsi on turvallinen maa kun tv yhtiö julkaisi maailmalla kuinka uusioruotsalaiset uhkailivat kuvausryhmää.

El Comandante
El Comandante
28.12.2018 09:30

Mitäs Vantaanjoen kristallinkirkas ajattelija Alexander Stubido totesi? Niin Ruotsi on turvallinen maa, Stubidon lausuman perusteella me voidaan palauttaa kaikki Ruotsin kautta tulleet matuloiset takaisin Ruotsiin. Jos Stubido sanoi sen olevan turvallinen ei ole mitään syytä edes Sokolewin epäillä suuren sekoomus johtajan kristallinkirkasta lausetta.

El Comandante
El Comandante
28.12.2018 09:25

Vakavuuskeskustelun paikka. Sitten tuomari tarjoaa sahramipullaa ja pillimehut kaikille. Halataan ja liitytään demareihin.

Marionettihallitus
Marionettihallitus
28.12.2018 08:59

Miksi Ruotsiin otetaan edelleenkin ihmisiä maista jotka ovat tuottaneet erityisen paljon terroristeja?
Miksi yleensäkin otetaan vastaan ihmisiä jotka eivät työllisty eivätkä sopeudu mutta sen sijaan vaarantavat koko maan?
Jos kantis lopettaa työnteon tulee aikamoinen tänkapå, mistä nyt rahat sirkukseen?

Isot ja pienemmät terroripaukut
Isot ja pienemmät terroripaukut
28.12.2018 08:49

Sitten on myös nämä jatkuvat, pienemmät terroripaukut kuten yöllä Karlskronassa: pommi viritettiin talon edustalle, iso paukku ja isot vahingot, poliisi paikalle, takaa-ajo ja pommimiesten auto heitti ympäri ja ojaan.
Järkyttävää että tällaista tapahtuu lähes päivittäin ja politiikka on täysin hiljaa, ei kiinnosta, maassa joka ei pysty edes hallitusta muodostamaan. Oma asema ja palkka on A ja O, kansalaisista viis.

huugo
huugo
28.12.2018 04:22

Vielä jysähtää isosti, ei poliisi voi kaikkia estää, valitettavasti. Pullakahvit ja vakavat keskustelut tuskin auttavat. On noita yrittäjiä jo niin paljon Ruotsin maaperällä, niin ja yleensä koko Euroopan, myös Suomen. Uskon toki että poliisi on onnistunut estämään muutaman mutta…..

Acc
Acc
28.12.2018 04:14

Kyllä ne joskus vielä onnistuvat. Eivät ne lopeta ennen kuin Ruotsi on alistettu islamille tai ovat kaikki saaneet surmansa ja saaneet palkioksi paikan paratiisissa. Ja koko ajan tulee lähi-idästä täydennystä ja jo Ruotsissa olevat lisääntyvät vauhdilla. Ruotsalaisten kannalta onnellinen ratkaisu, jos koko raketti-insinööripopulaatio vauvasta vaariin poistuisi maasta.

Ei mulla muuta
Ei mulla muuta
28.12.2018 02:28

Kuusi kertaa yksi on selvä yksittäistapaus.

pöh
pöh
28.12.2018 08:34
Vastaa...  Ei mulla muuta

1x1x1x1x1x1= uksittais ullatus

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
28.12.2018 00:31

Kuvaavathan ne kuulemma Suomessakin hätäuloskäyntejä ja mikseivät kuvaisi, täytyyhän kohteet tiedustella.
Mutta mutta, miksi pitää estää kulttuuritekoja tapahtumasta? Muutamantuhatta kun kaasuttaa hengiltä, saattaa joku kiinnostuakin asiasta. Nyt vaan haaskattiin resursseja ja tosimuslimit joutuvat kasvattamaan raivoa vankeudessa muutaman vuoden. Omaimaamin suosiollisella kannustuksella sitten uudestaan. Jos yhdistäisi kaksi kulttuuriharrastusta…

Ruotsi kuitenkin Nobel-maa
Ruotsi kuitenkin Nobel-maa
27.12.2018 23:36

Ilman kemikaaleja emme tieisi mitään dynamiitistakaan. Uzkenistanin älymystö vie kehitystä eteenpäin.

hauki
hauki
27.12.2018 23:34

Onneksi suojelupoliisi keskusrikospoliisin tuella vartioi yleistä mielipidettä, ettei Suomessa tällaista pääse käymään.

Sam Colt
Sam Colt
27.12.2018 23:30

Kyllä tuosta on seurattava muutama tunti vakavuuskeskustelua. Sitten kaikki kahville!