Skoonessa useita pommeja muutaman päivän sisällä

Ruotsissa on taas paukkunut viime päivien aikana. Useita pommeja on räjäytelty talojen nurkilla, joissa rakennukset ovat saaneet suuria vaurioita.

Skoonessa Landskronassa viriteltiin kunnon jytky kerrostalorakennuksen sisäänkäyntiin. Vähän klo 01.00 jälkeen sattuneessa räjähdyksessä koko eteisaula rikkoontui ja rakenteet kärsivät suuria vaurioita. Lisäksi kadulla olleet autot vaurioituivat räjähdyksestä; ikkunat rikkoontuivat ja peltiä vääntyi.

Ihmisiä ei kuitenkaan loukkaantunut räjähdyksessä. Vaikka räjähdysalue Östergatanin ympäristö Landsrkonassa kuuluu kaupungin keskustaan, joitakin huhuja mahdollisesta kostosta liikkuu. Tosin poliisi ei vahvista pommin motiivia.

Heti kohta räjähdyksen jälkeen löytyi muutaman sadan metrin päästä auto, joka oli pyörinyt katon kautta ympäri. Ilmoittajien mukaan paikalta juoksi pois kaksi henkilöä. Poliisi onnistui ottamaan molemmat kiinni myöhemmin ja miehiä epäillään räjähdyksestä.

Pommin jälkiä voi katsoa SVT:n uutisista.

Puolen yön aikaan räjähti pommi myös Malmön keskustassa Östra Kristinelundsvägenillä. Toisen kerroksen huoneiston parvekkeelle heitettiin pommi. Poliisi arvioi sen omatekoiseksi. Parvekepellit lensivät mäelle ja ikkunat rikkoontuivat. Huoneistossa oleskeli kaksi henkilöä, mutta he selvisivät säikähdyksellä.

Poliisi eristi alueen pommiryhmää varten. Tutkintaa jatketaan, mutta tässä vaiheessa ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä teosta.

Lundin omakotitalon pommin jälkiä.

Torstaiyönä paukkui Lundissa. Siellä viriteltiin pommi klo 02.20 aikaan omakotitalon portaille. Voimakas räjähdys rikkoi sisäänkäynnin ja väänsi rakenteita. Ikkunat rikkoontuivat ja julkisivu koki suuria vahinkoja. Talossa oli tekohetkellä useita ihmisiä, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että talon asukkaita kohtaan ei ole olemassa mitään uhkakuvaa, ts. eivät esimerkiksi ole todistajina rikosasiassa tai ei ole yhteyksiä alamaailmaan.

Teosta ei ole toistaiseksi ketään kiinniotettuna, poliisi tutkii asiaa vaaran aiheuttamisena.

Polisen