Libyalainen raiskaaja pitkään vankeuteen

Muuan Libyan kansalainen Mohammed Fawzi Abdalla Hassan vietti viime lokakuun 25. päivä syntymäpäiviään raiskaamalla 9-vuotiaan tytön roskahuoneessa.

Hassan saapui Ruotsiin vuoden 2009 loppupuolella ja sai elinikäisen oleskeluluvan 2010. Sen jälkeen hän on syyllistynyt lukuisiin erialaisiin väkivallantekoihin ja seksuaalisiin ahdisteluihin. Kunnes 25.10. kuluvaa vuotta vietettiin ns. kolmekymppisiä.

Hassan oli liikkeellä Malmössa ja tapasi kadulla 9-vuotiaan tytön. Mies alkoi jututtamaan tyttöä ja jollakin tekosyyllä sai ällytettyä tämän sisälle roskahuoneeseen. Sisällä mies lukitsi oven, tyttö ei päässyt ulos. Tämän jälkeen Hassan uhkasi pahoinpidellä tytön jos tämä ei olisi hiljaa. Hassan raiskasi tytön.

Tapahtuma herätti syksyllä suurta huomiota ja kun poliisi julkisti etsintäkuulutuksen Hassan ilmoittautui itse poliisille. Hän myönsi syyllistyneensä tekoon ja kertoi kuulusteluissa, että oli kyseisenä päivänä varta vasten liikkeellä raiskaustarkoituksella.

Malmön käräjäoikeus katsoi yksimielisesti, että Hassan oli näin syyllistynyt 9-vuotiaan tytön kohdalla törkeään lapsen raiskaukseen. Tämän lisäksi Hassan tuomittiin muista samantapaisista rikoksista. 23.8.2018 ja 2.8.2018 tehdyistä seksuaalisista ahdisteluista, pahoinpitelystä, varkaudesta ja teräaseen hallussapidosta yhteensä kuuden vuoden vankeuteen.

Tuomion lisäksi Hassan karkoitetaan Ruotsista palaamiskiellolla vuoteen 2033 asti. Asianomistajalle tuomittiin maksettavaksi korvauksia 170 000 kruunua (17 000 euroa).