Ruotsin rakettisodankäynti näyttää alkaneen

Kuvassa Hamasin rakettiosastoa.

Rakettisodankäynti näyttää taas loppuvuotta kohti mentäessä kiihtyvän. Esimerkiksi Krsistianstadissa palolaitos yllätettiin rakettikeskityksellä ja sammutustoimet jouduttiin keskeyttämään.

Tapahtumat alkoivat puoli kahdeksan aikaan perjantai-iltana kun Bataljonsvägenillä sytytettiin roskakontteja tuleen. Kun palolaitos saapui palopaikalle palomiehet yllätettiin rakettikeskityksellä. Palomiehet joutuivat perääntymään taistelussa, sillä vihollisella oli selvä mies- ja tuliylivoima.

Palolaitos hälytti sen jälkeen poliisin apuun ja useat partiot antoivat tulitukea. Hetken näytti, että viranomaispooli jää niin ikään altavastaajaksi, sillä raketti-iskut kohdistettiin nyt myös poliisiin. Vihollisen rakettivarasto tyhjeni kuitenkin nopeasti ja poliisi sai taistelun hallintaan.

Miesvahinkoja ei sattunut, vihollisen osumatarkkuus ei tällä kertaa ollut kohdallaan.

Rickard Lundqvist Kristianstadin poliisin päämajasta kertoo SVT:n uutisille, että vihollisella oli aluksi selvä ylivoima, raketti-iskuun osallistui kymmeniä nuorukaisia.

– On hyvin vakavaa kun pelastuslaitos joutuu tällaisen iskun kohteeksi kun työskennellään ihmisten terveyden ja pelastuksen parissa. On hyvin epämiellyttävää, raketti-isku muistuttaa jo asella ampumista.

Raketti-iskut poliisia ja palolaitosta kohtaan nousevat aika-ajoin suureksi ongelmaksi. Kaksi vuotta sitten uuden vuoden vaihteen molemmin puolin raketti-iskut jatkuivat viikkokausia useilla paikkakunnilla.

10 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä
Minä
29.12.2018 15:53

Näitä samanlaisia rakettiharjoituksia harrastettiin Rinkebyssä ja Tenstassa jp 90-luvulla. Ovat näköjään kehittäneet rakettihyökkäyksiään. Uusi asia se ei ole.

parvekeprinsessan ilmalento
parvekeprinsessan ilmalento
29.12.2018 12:12

Eiköhän joku joko älykääpiö vahingossa tai tahallaan heitä tulevaisuudessa balkanilaisen tervehdysilotulitteen ja sitten kysellään oliko sillä Ruotsilla asevoimia.

anna
anna
29.12.2018 11:38

joulun lapsimurha on taatusti etukäteen suunniteltu. Mikä loistava joulumielen pilaaminen kantaväeltä.

Moonman
Moonman
29.12.2018 11:20

Tämä taas hyvä esimerkki siitä Miten Eurooppalaiset eivät voi islamin ja maahanmuuton takia juhlia omia juhlapyhiään ja muita tapahtumiaan kuten ovat aina tehneet. Uudenvuoden raketteja käytetään sodankäyntiin viraomaisia ja vääräuskoisia vastaan (ruotsi), joulumarketeilla pitää olla betoniesteet ja massiiviset turvatoimet (Saksa), Festivaaleilla ahdistellaan ja raiskataan, minkä vuoksi pitää keksiä jotain aivonyrjähdyksiä kuten ”vain naisille tarkoitetut festarit” (ruotsi). Mitään ei voida enää järjestää ilman mamu- ja terrorismi aspektia ja turvallisinta on jäädä kotiin. Oliko Turun joulurauhan julistuksessakin tänä vuonna autotiet blokattu tapahtuman ympäriltä rekoilla?

Suomi Finland
Suomi Finland
29.12.2018 11:41
Vastaa...  Moonman

Vain naisille tarkoitetut festivaalit? Sehän olisi sukupuoleen perustuvaa syrjintää? Tuostahan älähtää jo useampikin ihmisoikeuskiihkoilija.
Se on kaikki tai ei mitään. Joko kaikki kukat kukkivat kaikkialla vapaasti rehottaen tai sitten kaikki istuvat kotibunkkereissa neljän seinän sisällä. Muuten tasa-arvo ei toteudu ja sehän on kammottavinta mitä voi tapahtua.

Taas äimän käkenä
Taas äimän käkenä
29.12.2018 12:19
Vastaa...  Suomi Finland

Eikös sinne naisfestareillekkin mennyt ”naissukupuolisiksi” itsensä tilapäisesti kokevia matuja jotka sitten festarivessassa parantuivat ja veitikalle löytyikin käyttöä.
Ja taisi turvahenkilöissäkin olla voimavaroja jotka eivät malttaneet olla syömättä kuormasta.
Mutta rakettisodankäynnistä, sehän on puukkoiskuista seuraavalle tasolle edenneiden isiskokelaiden loppusota jolla Suomessa aukeaa ohituskaista ainakin RUKkiin ja poliisikouluun jos suvakit saavat tahtonsa läpi.

Anonymous
Anonymous
29.12.2018 11:05

jos ählämit lähtee ei tarvi tulitteita siinä on iloa riittävästi

LTP
LTP
29.12.2018 10:31

Suomessa jo valmistaudutaan vastaavanlaiseen ”kepposteluun” uusilla kielloilla. Tai ainakin niiden vaatimisella. https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/732486-kansalaisaloite-haluaa-kieltaa-ilotulitteet-kuluttajilta-hurja-kiri-ennen

Pena
Pena
29.12.2018 21:03
Vastaa...  LTP

Tuossakin takana taas vaihteeksi Helsinkiläiset vihreät ekohipit rakkeineen. Pitäähän se tuokin ilo olla ihmisiltä viemässä. Ei täällä saa kohta olla mitään hauskaa enää. Varmaan parempi kun ihmiset alkavat tehdä itse pommeja kiellon jälkeen jos se edes tulee, toivottavasti ei.

Valtsu
Valtsu
29.12.2018 10:24

Mitäs se sellainen iloittelu on, jossa hengenlähtö ei ole edes lähellä? Ilo ilman rynkkysarjaa on teeskentelyä!