Ruotsin rakettisodankäynti näyttää alkaneen

Kuvassa Hamasin rakettiosastoa.

Rakettisodankäynti näyttää taas loppuvuotta kohti mentäessä kiihtyvän. Esimerkiksi Krsistianstadissa palolaitos yllätettiin rakettikeskityksellä ja sammutustoimet jouduttiin keskeyttämään.

Tapahtumat alkoivat puoli kahdeksan aikaan perjantai-iltana kun Bataljonsvägenillä sytytettiin roskakontteja tuleen. Kun palolaitos saapui palopaikalle palomiehet yllätettiin rakettikeskityksellä. Palomiehet joutuivat perääntymään taistelussa, sillä vihollisella oli selvä mies- ja tuliylivoima.

Palolaitos hälytti sen jälkeen poliisin apuun ja useat partiot antoivat tulitukea. Hetken näytti, että viranomaispooli jää niin ikään altavastaajaksi, sillä raketti-iskut kohdistettiin nyt myös poliisiin. Vihollisen rakettivarasto tyhjeni kuitenkin nopeasti ja poliisi sai taistelun hallintaan.

Miesvahinkoja ei sattunut, vihollisen osumatarkkuus ei tällä kertaa ollut kohdallaan.

Rickard Lundqvist Kristianstadin poliisin päämajasta kertoo SVT:n uutisille, että vihollisella oli aluksi selvä ylivoima, raketti-iskuun osallistui kymmeniä nuorukaisia.

– On hyvin vakavaa kun pelastuslaitos joutuu tällaisen iskun kohteeksi kun työskennellään ihmisten terveyden ja pelastuksen parissa. On hyvin epämiellyttävää, raketti-isku muistuttaa jo asella ampumista.

Raketti-iskut poliisia ja palolaitosta kohtaan nousevat aika-ajoin suureksi ongelmaksi. Kaksi vuotta sitten uuden vuoden vaihteen molemmin puolin raketti-iskut jatkuivat viikkokausia useilla paikkakunnilla.