Afrikaano myöhästyi laivasta, rasismia

Rasismia on monenlaista. On sellaista rasismia, jossa lällätetään ”n-sanaa”. Ja sitten on sellaista oikeaa aitoa rasismia, jossa henkilö kokee kokeneensa vääryyttä ja hammastenkiristystä.

Yksi tällainen vääryysrasismitapaus löytyy Aftonbladetista, joka jaksaakin päivät pitkät avata rasismia tavallisille lukijoille. Uusruotsalainen afrikaanoseurue oli päättänyt lähteä risteilyreissulle. Matka ostettiin reittilaivalle Viking Linen Amorellalle. Seurueeseen kuului 15 lasta ja neljä aikuista.

Kaikki oli muuten hyvin, mutta sitten kuvaan astui rasismi. Nimittäin, kaikki muut ehtivät nippa nappa laivaan ennen laivaannousun loppumista, mutta yksi äiti myöhästyi laivasta. Hän kertoo yrittäneensä löytää autolleen parkkipaikkaa. Tässä vatkauksessa laivan köydet ehdittiin irroittaa ja äiti jäi rannalle. Laivassa oli siis 15 lasta ja kolme aikuista.

Viking Line rasisteerasi äidin mielestä pahanlaatuisesti. Miksi laiva ei voinut odottaa, että äiti löytäisi parkkipaikan. Kai 2 000 matkustajaa sen verran voi odottaa. Äiti yritti saada laivan palaamaan laituriin ja ottamaan tämän kyytiin, mutta siihen ei suostuttu.

Äidin lisäksi on pahimmanlaatuista rasismia kun lapset pääsivät laivaan ilman häntä, yhden lapsen huoltajaa. Muu seurue meni siis yhdessä ryppäässä laivaan kolmen muun aikuisen ohjaamina. Äidin mielestä henkilökunnan olisi pitänyt varmistaa, että hänen lapsensa ei olisi päässyt laivaan ilman häntä.

Viking Lineltä kerrottiin Aftonbladetille, että heillä on tiukka aikataulu. On valitettavaa, että yksi jäi laivasta, mutta laiva ei voi lähdön jälkeen palata laituriin, koska siihen tulee heti lähdön jälkeen toinen laiva.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.