Göteborg haluaa ongelma-alueille helpommin saatavia asuntolainoja

Göteborgin kaupunki on aloittanut omituiset neuvottelut pankkien kanssa asuntolainojen saamisen parantamiseksi.

Sverigesradion mukaan Göteborgin kaupunki on kokoustanut suurimpien pankkien kansssa ja yrittänyt etsiä ratkaisuja helpommin saatavaan asuntolainaan, varsinkin maahanmuuttajataustaisille ongelma-alueille.

SR:n uutinen on aivan käsittämätön. Siinä sanotaan sanatarkasti:

Göteborgin kunnan kiinteistöinsinööri Marin Öbo kertoo:

– Otetaanpa esimerkiksi tällainen ongelma-alue kuten Gårdsten tai Tynnered. Usein siellä on pääomaa, jotta saadaan lainan omaosuus täytettyä, mutta usein tämä raha ei ole pankkitilillä. Se voi olla suvulla tai perheellä. Tässä uskon, että voimme auttaa suurten pankkien tietoisuutta siitä, millaiset olosuhteet eri alueella ovat.

Nyt voidaan siis kysyä, että mitä ja mistä pankkien kanssa tarkastiottaen ollaan neuvoteltu? Että uusruotsalaiset tuovat muovipussissa lainaan tarvittavan omaosuuden pankkiin ja saavat sitä vastaan lainaa? Kun tavalliselta ihmiseltä kysytään kuittia jo 10 000 kruunun (1 000 euron) talletuksesta niin mistä tällaisille ”sukurahoille” revitään kuitit? Summat ovat asuntolainaa varten kuitenkin vähintään 100 000 kruunua? Vaaditaanko kuitteja tällaiselle ”sukukäteiselle” ylipäätään?

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kumitonttu
2.1.2019 00:22

Kannattaa muistaa että vastaavanlainen toiminta Clintonin valtakaudella aiheutti ns. subprime-kriisin vuonna 2008. Sosialistit halusivat että lainoja tulee antaa kaikille kaupunginosille talletusten suhteessa. Siitä aiheutui että pankkien perinteinen riskienhallinta petti, ja pankkien piti koota korkeariskisiä asuntolainoja ja myydä niitä ns. synteettisinä johdannaisina eteenpäin.
Lopputulo on tiedossa.

ruotsissa asuva
ruotsissa asuva
2.1.2019 14:11
Vastaa...  Kumitonttu

En huolis asuntoa tumosilta alueilta, vaikka antaisivat ilman!

Anonymous
Anonymous
3.1.2019 10:23
Vastaa...  ruotsissa asuva

mikä on pahempi kuin ählämi naapurina,2 ählämiä,tai iso perhe, suku,sitä älämölöä ei tervejärkinen kestä

Kumitonttu
2.1.2019 00:27

Huvittavaa on, etä kun Suomi luototti Kreikkaa Urpilaisen aikaan, niin ne ”takuutukset” olivat näitä samoja johdannaisia eli total return swappeja (kvg).

Aappa
Aappa
2.1.2019 00:39

Kelagold-tyyppinen, joka paikassa toimiva maksukortti, saattaisi olla toimiva ratkaisu tässä kohtaa.

huugo
huugo
2.1.2019 04:53

Onko kunniakansalaisilla ja rikollisilla uusruotsalaisilla taas eri säännöt kuin kantaväestöllä. Suomessa nordea kuulustelee muutaman satasen käteisen tallettamista kuin pahempaakin rahanpesijää. Kunnat haluvat rikollisilla keinoilla hankitut ja lähtömaasta mukaan otetut, usein varsin runsaat rahavarat kiertoon ja kiinteistöihin, siitä tässä on kyse. Ikään kuin laillista rahanpesua koska kyse on taas kaksois-standardeista kantaväestön ja maahan tunkeutuneiden välillä. Ja vielä rasimikortti tähän keskusteluun niin asioihin saadaan vauhtia. Ruotsi kaivaa kuoppaansa syvemmälle ja hups.

Valtsu
Valtsu
2.1.2019 05:11

Sillehän on muitakin nimityksiä, kun muovipussillinen mitä-lie-rahoja muuntuu ns. tilikelvollisiksi ja asuntolainan omavastuuksi. Mukavaa toki että työteliäille suvuille on kertynyt omaisuutta.

Huru-ukko
Huru-ukko
2.1.2019 10:35
Vastaa...  Valtsu

Moista toimintaa sanotaan läsimaissa ainakin toistaiseksi rahan pesuksi.

Apinan ja ihmisen välissä??
Apinan ja ihmisen välissä??
2.1.2019 10:45
Vastaa...  Huru-ukko

Todellakin, ISIS:in öljy-, huume- ja asekauppojen voittoja päästään tällä tavoin pesemään Ruotsissa puhtaaksi ja samalla ”ostamaan” palaa Ruotsia itselleen. Kun tällainen mahdollisuus toteutuu ISIS:ille, ei ole pienintäkään epäselvyyttä etteivätkö ne käyttäiyi sitä hyväkseen. Ostaa nyt Ruotsin vauraimpia kaupunkeja: Göteborg. Jonka jälkeen ne hallitsisivat esim. Volvon tuotantoa. Siitä on pieni matka siihen että järjestetään lakkoja jos ei moskeijoille tule rakennuslupia jne jne jne…
Täytyy sanoa taas kerran että ”Kyllä ruotsalaiset ovat tyhmiä”.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
2.1.2019 06:28

Sukuperheraha olla hyvä raha. Se takaa kaikki muut rahat. Nut kaikki mani hyva mani.

rasistinen, kelvoton nazi
rasistinen, kelvoton nazi
2.1.2019 07:20

On varmaankin sitten välttämätöntä, että prinssit saavat ostaa omakseen ihan oman kodin : ). Pääomaa! (Oikein pyykättyä sellaista!? – huh, tosiaan!)
Kyllä Ei voi Rinssit ja suvut vuokralla asua: olisihan sellainen kauuuhia häpeä. Kun tarkoitus on ryhtyä kuninkaaksi, sinne ylös asti, Ruotsin kuninkaallisiksi.

Hölmöläisten touhua
Hölmöläisten touhua
2.1.2019 08:48

Ei ne matut mistään asuntolainoista perusta vaan asuntolahjoista.
Vai maksaako paikallinen sossu lainojen korot ja lyhennykset?

Älä maksa veroja
Älä maksa veroja
2.1.2019 08:54

Taas kerran monikulttuuri paljastaa kuinka kantaväestölle ja tunkeutujille on kahdet eri säännöt.
Tyhmä on se joka tekee töitä ja maksaa verot, sille nauretaan seläntakana niin poliitikkojen kuin tunkeutujien toimesta.
Viisas on se joka tekee töitä pimeästi ja vetää välistä omaan liiviinsä niin paljon kuin vain kehtaa.
Monikulttuurinen yhteiskunta = varkaiden paratiisi.

Anonymous
Anonymous
2.1.2019 13:29

ja suomessa rajat auki että tervetuloa vaan sama paska tännekkin

Anonymous
Anonymous
3.1.2019 10:29
Vastaa...  Anonymous

tuli virhe,kuka sitä paskaa omaan maahansa toivoo.

Moniongelmainen.
Moniongelmainen.
2.1.2019 09:51

Eikö nämä ongelmat pitäisi ratkaista ensin.

kossu
kossu
2.1.2019 10:13

No just…ei näköjään mitään rajaa enään tos touhussa,kuten jutussa mainittiin niin jo 1000€ vaihto tai pankkiin vienti aiheuttaa kyselyjä,saatika isommat summat tavan kansalaisilta,möin esim. Entisen prätkän suomeen ja osa tuli räpylään ja osa kontolle,probleemia molemman suorituksen kanssa……25000kr.a oli kuulemma liian iso summa kerralla pankilla ottaa sisään käteisenä…..ulkomaannsiirtoa en.saannut.tililleni ennen kun helvetinmoisen paperinipun kanssa(kuitit,luovarit,todistus suomeen viennistä) toimitettu pankkiin….eikä puhuttu mistää suuresta summasta…..tai jos kuten kerran menin forexiin vaihtamaan rahaa oli edessä pienimuotoinen kuulustelu vuoden aikana vaihtamistani rahoista..,…mutta jos näiltä ei varmaan kysellä mitään jos nyt yhden ica pussin kantaa käsirahaks pankkiin kämppää varten…..vittu tarjotaan oikein kaupungin puolesta pulverirahojen pesua…….missä ittu nää on opetettu,eikai se ”kansankoti” oppi seitkyt luvulta enään kanna kaks tuhatta luvulle….

Hauki
Hauki
3.1.2019 06:06

Ruotsissa on kummallinen asuntokupla. Asuntojen arvot laskee, rakentaminen on jäissä ja suoranaisen väestöräjähdyksen takia on samaan aikaan asuntopula.