Göteborg haluaa ongelma-alueille helpommin saatavia asuntolainoja

Göteborgin kaupunki on aloittanut omituiset neuvottelut pankkien kanssa asuntolainojen saamisen parantamiseksi.

Sverigesradion mukaan Göteborgin kaupunki on kokoustanut suurimpien pankkien kansssa ja yrittänyt etsiä ratkaisuja helpommin saatavaan asuntolainaan, varsinkin maahanmuuttajataustaisille ongelma-alueille.

SR:n uutinen on aivan käsittämätön. Siinä sanotaan sanatarkasti:

Göteborgin kunnan kiinteistöinsinööri Marin Öbo kertoo:

– Otetaanpa esimerkiksi tällainen ongelma-alue kuten Gårdsten tai Tynnered. Usein siellä on pääomaa, jotta saadaan lainan omaosuus täytettyä, mutta usein tämä raha ei ole pankkitilillä. Se voi olla suvulla tai perheellä. Tässä uskon, että voimme auttaa suurten pankkien tietoisuutta siitä, millaiset olosuhteet eri alueella ovat.

Nyt voidaan siis kysyä, että mitä ja mistä pankkien kanssa tarkastiottaen ollaan neuvoteltu? Että uusruotsalaiset tuovat muovipussissa lainaan tarvittavan omaosuuden pankkiin ja saavat sitä vastaan lainaa? Kun tavalliselta ihmiseltä kysytään kuittia jo 10 000 kruunun (1 000 euron) talletuksesta niin mistä tällaisille ”sukurahoille” revitään kuitit? Summat ovat asuntolainaa varten kuitenkin vähintään 100 000 kruunua? Vaaditaanko kuitteja tällaiselle ”sukukäteiselle” ylipäätään?

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.