Turvapaikka-aktivistien maskotteja Jyväskylässä raiskauskäräjillä

 

Seurakunnan keltaliivit.

Keski-Suomen käräjäoikeudessa Jyvskylässä jatkuu taas huomenna pääkäsittely törkeästä raiskauksesta, jossa epäiltyjen penkilllä istuu kaksi sotapakolaista: Parvi Arkan ja Mohammad A.

Teon taustoista ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa, mutta rikosnimikkeestä ”törkeä raiskaus” voi päätellä jotain. Kun raiskaus menee törkeänä se tarkoittaa käytännössä yleensä sitä, että uhri on ollut alaikäinen, tekoon on käytetty raakaa väkivaltaa tai teko on muuten ollut astetta törkeämpi. Luultavasti uhri on tässä tapauksessa yläkoululainen, sen voi päätellä nuorukaisten taustasta.

Se mikä on mielenkiintoista niin sekä Mohammad ja Parvi ovat olleet keski-suomalaisten turvapaikka-aktivistien maskotteja, heitä esiteltiin reilu pari vuotta sitten hyvin kotoutuneina sotapakolaisina. Jämsän vastaanottokeskuksessa majaili tuolloin useita nuoria miehiä. Mm. Jämsän Seutuun tehtiin ihastuttava juttu Mohammadista ja Parvista, jotka oli kovia poikia pelaamaan potkupalloa ja sählyä. Urheilu nimittäin yhdisti paikallisia ja vokkilaisia. Artikkelin mukaan paikalliset olivat uteliaita vastaanottokeskuksen porukkaa kohtaan.

Tässä tapauksessa raiskaajia ei ole vierailutettu päiväkodeissa vaan vähän siellä ihmisen elinkaaren toisessa päässä; vanhainkodeissa ja vanhusten kodeissa. Mohammad on ollut pitämässä mummoille seuraa paikallisessa vanhainkodissa. Hän ei ollut mikään turha mies, osasi myös leikata nurmikkoa. Mylös vanhusten hiustenleikkuuta on harjoitettu, asiasta kertoi Iltasanomat rauhanartikkelissaan.

Niin ikään nuorukaiset kertoilevat artikkelissa, että ovat kokeneet Jämsässä jonkin verran rasisteerausta. Joku mies oli kerran sanonut rumasti ja toinen oli elehtinyt sylkemistä. Sellainen pelotti sotapakolaisia. Artikkelissa kerrotaan myös, että nuorukaisille on kerrottu, kun he ovat tulleet vastaanottokeskukseen, että miten Suomessa käyttäydytään.

Mohammadin ja Parkanin kohdalla kotouttaminen näyttää kuitenkin hieman epäonnistuneen. Tai he eivät ole olleet tällä kyseisellä oppitunnilla. Kannattaa muuten huomata, että molemmat ovat käyneet yläasteikäisetn kanssa samassa koulussa, joten siten on luultavaa, että raiskauksen uhrikin on yläkouluikäinen.

Seurataan tapahtumaa.

HUOM!! Juttua on korjattu siten, että aluksi kirjoitin yhdestä henkilöstä, mutta selvisi, että jutussa onkin kaksi eri henkilöä, Mohammad A ja Parvi Arkan.