Malmön taksisodan lyhyt oppimäärä

..

Malmön taksisota on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle. Kun ymmärtää taksisodan luonteen niin ymmärtää myös sen, että kaikki ne alat, joita kolmansista maista tulleet henkilöt pyörittävät, ovat vastaavanlaisten sotien taistelutantereita.

Syksyn ja talven taksisodan saldo näyttää suurinpiirtein seuraavalta:

  • 22. lokakuuta poltettiin kaksi taksia Rosengårdissa.
  • 23. lokakuuta yhden taksiyhtiön toimiston ikkunoihin ammuttiin lippaallinen pistoolin luoteja. Ainakin 8 luotia helisi ikkunoista sisälle.
  • 2. marraskuuta taksikuskia ammuttiin autoon. Mies selvisi murhayrityksestä hengissä, mutta sai useita osumia käteen.
  • 28. marraskuuta liikkuvaa taksia ammuttiin. Luodit menivät ohi, mutta harhakuteja löydettiin viereisen päiväkodin seinästä.
  • 11. joulukuuta poltettiin 4 taksiautoa.
  • 12. joulukuuta soiteltiin sitten Monosen mustaan viimeiseen taksiin kun 51-vuotias taksiyhtiötä pyörittävä multirikollinen ammuttiin hengiltä. Mies oli tulossa aamuvarhaisella talon sisäpihan portista ulos kun yksi tai useampia ampujia ampuivat miehen selkään pari lippaallista luoteja. Miehen kerrotaan olleen Malmön alamaailman isokingi, joten mitään varsinaista vahinkoa murhasta ei aiheutunut.
  • Toissa yönä poltettiin sitten taas pari autoa. Molemmat autot olivat murhatu 51-vuotiaan miehen taksiyhtiön autoja.

Huomioitavaa, että murhattu 51-vuotias oli itse syytteessä murhasta, mutta oikeus vapautti hänet. Erään taksiyhtiön tiloissa ammuttiin vuonna 2011 henkilö hengiltä. Murhaa ei ole toistaiseksi selvitetty, sillä 51-vuotias siis vapautettiin. Uutta epäiltyä ei ole löytynyt.

Kaikki polttokohteiksi joutuneet taksiyhtiöt ovat pieniä tai keskisuuria muutamasta autosta muutamaan kymmeneen auton yrityksiä. Yksi oli esimerkiksi saanut Malmön kaupungilta sopimuksen koulukyydeistä. Autoja paloi kohta sen jälkeen. Kaupunki on tapahtumien jälkeen irtisanonut sopimuksen, koska ei voi tässä tilanteessa enää taata, että kyytiläisetkään ovat turvallisissa kyydeissä. Ajot annettiin isoille yhtiöille. Taksifirman päälliköt siis polttelevat kilvan toistensa autoja ja ampuvat toisiaan.

Taksisota johtunee puhtaasti siitä, että uusruotsalaisten keskuudessa kilpailu ja kateus on niin suurta, kilpailija yritetään väkisin ajaa pois markkinoilta. Keinoina käytetään tietenkin heidän kotimaissaan hyväksi havaittuja tapoja; auton polttoja, murhia ja pelottelua.

Vastaavia aloja, joissa tapahtuu tätä ”hieman erilaista kilpailua”, on mm. kotihoitoala. Sinne on pesiytynyt esimerkiksi Tukholman seudulle kymmeniä muutaman kymmenen henkilön pieniä kotipalveluyrityksiä. Yritysidea on yksinkertainen: somalit perustavat vanhusten kotipalveluyrityksiä somalialaisille vanhuksille, irakilaiset irakilaisille, pakistaniaanot pakistaniaanoille jne.

Koska kaupunki on varma maksaja, eikä pientä ylilaskutusta huomata, niin kilpailu on muodostunut todella kovaksi. Kaupuki maksaa satavarmasti laskun, kunhan nyt pitää omista mummoistaan huolen kuten on tapana. Raha on toisin sanoen oikeastaan ilmaista rahaa. Moni on saattanut huomata seuratessaan autopaloja, että juuri kotipalvelun autot kärvähtävät liian usein suhteessa muihin työsuhdeautoihin. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että kilpaileva kotipalveluyhtiö siinä vain yrittää vaikeuttaa maanmiehensä toimintaa toivossa saada kilpailijan laskutusasiakkaat itselleen.

Pizzasodista nyt puhumattakaan. Kilpailu ja kilpailijoiden toiminnan vaikeuttaminen ei paljon poikkea huumemarkkinoiden jaosta. Keinot ovat kovia, poiju tummuu herkästi, pommit räjähtävät ja lippaat roilottavat kuumina luoteja maailmalle.

Kilpailu ja siinä käytettävät keinot tulevat siten suoraan kolmansista maista.

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
T
T
4.1.2019 00:08

Ja tätä kaikki muut isot puolueet paitsi PS haluavat myös Suomeen.

Pena
Pena
4.1.2019 00:22
Vastaa...  T

Varmasti torvelot äänestäjät pilaavat tilaisuuden muutokseen ja sama hölmöily jatkuu kokoomuksen, sdp tai keskustan voimin. Menee yhtä hyvin kuin presidentinvaalitkin.

Acc
Acc
4.1.2019 12:17
Vastaa...  Pena

Suomalaiset ja ruotsalaiset eivät halunne herätä todellisuuteen. On mukavampaa elää kuvitelmissa. Herääminen tapahtuu vasta pakon edessä ja silloin tilanteen korjaaminen voi olla mahdotonta. Vaikeissa tilanteissa osa yrittää selittää itselleen kaiken olevan hyvin. Osa jäätyy toimintakyvyttömiksi, vaikka tajuavat mitä on tapahtumassa. Tätä lajityypillistä heikkoutta tietysti voisi käyttää hyväksi toiseenkiin suuntaan eli mokutuksen vastustamisessa ja arabiaanokulttuurien poistamisessa Pohjoismaista.
Irakiaanot ja vastaavat kumminkin lienevät henkisiltä ominaisuuksiltaan sellaisia, että heihin tehoavat vain keinot, joita heihin sovelletaan heidän kotimaissaan. Halaaminen, kahvittelu ja ohituskaistojen myöntäminen ei toimi.

Janis Petke
Janis Petke
4.1.2019 06:55
Vastaa...  T

Tämähän on vain multikulttuurin tuomaa rikkautta. Nauttikaa nyt, jumalauta!

Tom Karlsson
Tom Karlsson
27.1.2019 08:56
Vastaa...  T

Persuthan olivat ensimmäisenä allekirjoittamassa taksien vapautuksen Suomessa. Vaikka lupasivat muuta. VTUN Takinkääntäjät.

Suomi Finland
Suomi Finland
4.1.2019 00:49

Nuo meidän poliitikot ovat täydellisiä idiootteja, jos he näkevät tämän kaiken ja silti antavat täsmälleen samanlaisen kehityksen tapahtua meidän maassamme. Tämä on kertakaikkisen käsittämätön asia. Ja ruotsalaiset valtavirtapoliitikot eivät tee yhteistyötä SD:n kanssa, koska SD:läiset ovat rasisteja. Kun haluavat suojella maataan tällaiselta.
Kokoomus, Keskusta, SPD, Vihreät ja Vasemmistoliitto ja viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä RKP pitää ampua maata kiertävälle radalle (kuvainnollisesti, ei siis väkivalloin [huomautus vihapuhepoliisia varten]).

Minä
Minä
4.1.2019 02:38
Vastaa...  Suomi Finland

Poliitikot tietysti näkevät tuon nkehityksen suunnan, mutta he sulkevat silmänsä kaikelta, mikä ei palvele lyhytnäköistä ja itsekeskeistä uraputkiunelmaa.

Valtsu
Valtsu
4.1.2019 05:55
Vastaa...  Suomi Finland

Tärkeä, tärkeä vihapuhelisäys! Itse haluaisin sanoa, että hyvin menee, mutta jos saa toivoa, niin mitä vähemmän luoteja taksikyydissä sitä parempi. Tai ainakaan silloin, kun lapset ovat mukana. Tai ainakaan silloin kun lapset vievät hamsteria lääkäriin. No joo, hyvin voidaan panna luotiliivit. Oiskohan vihapuheyksikössä tietoa, mistä saa hamstereille luotiliivejä?
P.S. Teette todella tärkeää työtä hamsterien parhaaksi ja etenkin sen vihreän miesoletetun moskeijavierailut ovat arvokkainta verorahojen käyttöä. Ei voi kuin iloita viranomaisen osallistuessa avoimen epätasa-arvoisen, vähemmistövastaisen kultin toimintaan.Ei vihalle, kyllä taksiamp… hamstereille!

Annie ja Steffe
Annie ja Steffe
4.1.2019 03:08

Kun Håkan ja Göran kilpailivat niin he vain mulkoilivat toisiaan ja kiihdyksissään saattoivat ehkä jopa sanoa ”fy fan”. Ruotsalaiset tietysti kyllästyivät tällaiseen värittömään kulttuurittomuuteen ja n. 80% ruotsalaisista haluaa kilpailun olevan tänään räjähtävän tunteikasta.

Anonymous
Anonymous
4.1.2019 04:30

mutta kun nää kaikki tapahtumat johtuu vain ruattalaisten kauheesta rasismista ja ennakkoluuloista, antaisivat nyt toisten vaan rauhassa rauhanuskonnon edustajien tehdä töitään,kotoutuminen on vielä kesken.

huugo
huugo
4.1.2019 04:58

Taksikyydeistä tulee jännittäviä elämysmatkoja, kas kun ei tiedä selvityykö hengissä perille. Tämän soisin leviävän myös pääkaupunkiseudulle täysillä, niin taksilla suhaavat kansanedustajat saisivat tuntea päätöstensä seuraukset. Vihreät ja vasemmistopuolueet tietenkin suosisivat aidosti monikultuurisisa takseja, koska kuka nyt sen jälkeen nousisi leijonakorua kantavan valkonaaman kyytiin kun on parempaakin rasimivapaata kyytiä tarjolla.

VihaTaxi
VihaTaxi
4.1.2019 06:16

HUH, onneksi Suomessa taksilupaa ei saa kuka vaan. Eiku..öööö

Hemmo
Hemmo
4.1.2019 15:56
Vastaa...  VihaTaxi

Kaikki isoimmat suomalaiset taksifirmat on jo ruotsalaisten omistuksessa.

keijo korhonen
keijo korhonen
27.1.2019 12:10

Miksi jutun kirjoittaja ole laittanut omaa nimeään kirjoitukseen….?
Nolla-arvo tämmöisellä anonyymillä kkirjoituksella.
Populismia parhaimmillaan tai pahimmillaan, riippuu täysin lukijasta.