Ruotsi ei haluakaan palauttaa laittomasti maassaolevia

Klikkaa kuvaa niin näet miltä 20-vuotias afgaani näyttää.

Dagens Nyheter kirjoitti juttua yksintulleesta afgaanilapsesta Amria Majidista. DN yritti tehdä ruotsalaiseen tapaan tyypillisen sääliartikkelin, mutta fiksu lukija ymmärtää säälin sijasta kiinittää huomiota oleellisiin asioihin.

Amria Majidi tuli Ruotsiin 2015 ja oli tuolloin 16-17-vuotias nuorukainen. Tai siis oli olevinaan. Ja oli tulevinaan Afganistanista. Mutta eipä tullut, vaan Iranista, kuten lähes kaikki afgaanit.

Majidin säälitarina etenee siten, että hän joutui perheineen lähtemään Afganista ilman kenkiä pakoon. Pakomatka suuntautui Iraniin. Artikkelista ei tule selville kauanko perhe ehti asua Iranissa ennenkuin Majidi päätti lähteä Ruotsiin sotapakolaiseksi. Iranissa ollaan kuitenkin asuttu vuosia. Näin ollen Majidilla ei ole mitään turvapaikkaan oikeuttavaa perustetta. Eikä Ruotsi hänelle myöntänytkään oleskelulupaa.

Kun Majidi sai vuoden 2017 lopulla kielteisen oleskelulupapäätöksen ja valitukseen ei ollut mahdollisuutta, oli edessä enää pakkopalautus. Mutta siitä huolimatta Majidi on yli vuoden jälkeen edelleen Ruotsissa.

Majidi nimittäin oli päättänyt jäädä Ruotsiin. DN:n mukaan hän otti ohjat omiin käsiinsä. Kun kielteisen päätöksen saanut ei päässyt tavalliseen toisen asteen kouluun käveli hän Tukholmassa Skarpnäckin kansankorkeakouluun ja puhui opettajien kanssa voisiko hän aloittaa opinnot siellä. Viikon päästä hän sai aloittaakin opinnot ja opiskelee jonkinlaisia lukioon valmistavia kursseja.

Kansankorkeakoulussa opiskelu taas maksaa x-kruunua per lukukausi, mutta koska Majidilla ei ole rahaa, on hänen annettu käydä koulua ilmaiseksi. Asia ollaan vähän kuin katsottu ohi sormien koulun taholta.

Majidi kertoo DN:lle, että kokee olonsa epätoivoiseksi.

– Olen taistellut paljon ja kovasti oppiakseni ruotsia ja kulttuuria ja kaikkea. Monet kavereistani ovat samassa tilanteessa. Mitä me voimme tehdä jos emme saa opiskella? Kuljeskella toimettomina ympäri katuja?

Lopulta tämän kaiken jälkeen Majidi sai oleskeluluvan ns. afgaanilain perusteella. Se on opintojen loppuun kestävä määräaikainen oleskelulupa. Majidi haluaa jatkaa opintoja sairaanhoitoalalle.

– Juuri tällä hetkellä saan paljon apua ruotsalaisilta. Tulevaisuudessa haluan auttaa toisia, haluan olla henkilö, joka auttaa ihmisiä.

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Automies

Sitten laitetaanpa herran mahdollisuuksista opiskella Iranissa hieman faktaa kehiin:
”…and students normally do not pay for tuition and boarding at these institutions.”
Eli korkeakoulutuskin on Iranissa valtion puolesta maksettua, ainoastaan ulkomaalaisilta opiskelijoilta Iranissa veloitetaan muutama satanen lukukaudesta.
”Each year, 20% of government spending and 5% of GDP goes to education, a higher rate than most other developing countries.”
https://en.wikipedia.org/wiki/Education_in_Iran#Budget
Sitten herää kysymys että miksi ihmeessä sellainen tyyppi joka ei pakene sotaa vaan lähtee syvässä rauhassa uinuvasta maasta ”pakoon” saa ilmaisen koulutuksen vielä kaupan päälle Ruotsissa kun hän olisi voinut hakea kouluun kotimaassaan, eli Iranissa kaiken lisäksi ilmaiseksi?
– Osaako valtioiden virkamiehet etsiä itse informaatiota tai vaikka soittaa ja kysyä Iranin valtiolta itseltään mikä on heillä käytäntönä opetusasioissa?
Välittääkö ketään edes? Eli turha väittää ettei tällä herralla olisi olleet tiet auki ja kaikki mahdollisuudet kouluttautua ihan Iranissa mihin tahansa unelma ammattiin haluaisikaan.
Ei muuta kuin maksamaan lukukausimaksuja tai takaisin Iraniin. #Lukukausimaksuja maksanut.

Munaton mamma

Tässä toinen tapaus, libanonilainen veljespari joka on asunut Ruotsissa 12 vuotta ilman oleskelulupaa ja aiheuttaneet kaikenlaista harmia ja valtavia kustannuksia vain siitä syystä ettei Svea-Mamma pysty sanomaan ”ULOS!”:
https://www.expressen.se/nyheter/qs/broderna-kan-inte-utvisas-fortsatter-att-bega-brott/

Mmmmm, monikulttuuria

Arvatenkin Amria haluaa auttaa 12-15 vuotiaita seksuaalisessa hätätilassa olevia kantaruotsalaisia vaaleita tyttösiä pääsemään immenkalvoistaan ja raiskauksenpuutostiloistaan. Tai jos sattuu ”poika” olemaan vielä vähän pervompaan suuntaan kallellaan, niin sitten tähtäin on vanhuspalveluissa.

E-BOLA KALU TULI PÄLÄ PÄLÄ

Ruotsi ei haluakaan kalun kaluakaan palauttaa. Ja nyt viimeinkin, hartaan odottamisen jälkeen, on toiveita että ollaan vihdoinkin saatu se ihana EEEEEBOLA ikäänkuin kakun koristeeksi:
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/misstankt-fall-av-ebolasmitta-i-uppsala-lan

Pitäisi vähän ajatella savureikänahkojakin!

Voivoi. Ebolakalu raahattiin Enköpingistä Uppsalaan ja nyt on Uppsalan ensiapupoli suljettu sen takia. Miten nyt käy kaikkien ammuttujen ja autopaloissa savuttuneiden nahkojen kun eivät pääse väliaikalaastarointiin?

Karri Nyman

Kyllä tuo Ebola tapaus olisi pitänyt viedä Rosengårdiin ja anttaa taudin levitä.

jippos123

Eiköhön musu noudata uskontokuntansa nyrkkisääntöä ”se joka valkkaa niin runkkaa”. Kaikkihan noille käy kun hätätila (jatkuva sellainen) pukkaa päälle. Muutama esimerkki Indonesiasta. Kylänvanhimmat määräsivät naudan teloitettavaksi kun se oli irstaalla tavalla vietellyt kylän nuoret miehet köyrimään itseään (juttu muutaman vuoden takaa, lienee aika yleisiä sattumuksia).
Orangilta ajeltiin karvat pois ja siitä tehtiin ilotalon vetonaula ( juttu vain noin puoli vuotta vanha, julkaistiin myös härmän iltapäivälehdistössä)
Nämä esimerkit kertonee aika hyvin millaista kehariporukkaa musut ovat.

kanander

Olisi kiinnostavaa tietää kyseisen hemmon tilanteesta 2-3 vuoden päästä, siis saavutuksista eikä meinaamisista.

Vai suivaantuiko kantiz

Kyllähän näin hienot tyypit kannattaa pitää maassa hinnalla millä hyvänsä. Kuten nämäkin: mumzika muzut tuikkasivat asumuksensa tuleen Biskopsgårdenissa:
https://www.expressen.se/gt/brand-i-migrantlager-person-sags-fly-platsen-/

Suomi Finland

https://unvis.it/yle.fi/uutiset/3-10578095
Osa tulijoista voi olla kunnollisia, vaikkakin yhteiskunnalle suuria kustannuksia aiheuttavia tyyppejä. Lienee siten, että vain todella pieni osa on oikeasti hyvin koulutettua väkeä.
Mutta sitten: vaikka meille kuinka vakuutellaan, että ’he ovat väkivallan uhreja, eivät sen tekijöitä’ (sanonta, joka tosiasiassa niputtaa kaikki tulijat homogeeniseksi ryhmäksi – toisin päin asioita ei kuitenkaan voi laillisesti sanoa), osa on väkivallan tekijöitä.
Ja satunnaisen väkivallan lisäksi on vielä paljon pahempi hyvin tiedossa oleva kehityskulku: etnisten rikollisryhmien syntyminen, joka johtuu puhtaasti siitä, että ylpeys ei anna periksi sopeutua kenties varsin vaatimattomaan osaansa yhteiskunnassa, vaan rahaa täytyy alkaa tekemään rikollisin keinoin ja jotta yhteiskunta ei pääsisi liian helpolla, astuu mukaan raaka väkivalta kaikkia niitä vastaan, jotka ovat järjestön tavoitteiden tiellä. Saksassa näyttää olevan jo pitkät perinteet tässä asiassa.
Ja lopuksi. Kuten lainaamani linkki kertoo, siirtyvät etniset ja jihadistiset viharyhmät myös uusille alueille. Koska jos tulijoiden taustoista ei voi tietää mitään, niin tällaista väkeä pääsee myös kaiken seulan läpi.
Ja tämän kehityskulun arvostelu on: mitäs muutakaan kuin rasismia. Jo Tarja Filatov naurahtaa.

seant

MTV:n mukaan
”Arabianrannan lapsisurmasta epäilty mies on Suomessa asuva ulkomaan kansalainen, kertoo Helsingin poliisi tiedotteessaan.
Poliisi ei kuitenkaan ota tarkemmin kantaa siihen, minkä maan kansalainen epäilty on.”
Kuinka tämäkin on voinut olla yli 15 vuotta Suomessa ja kaiken lisäksi rikoksia tehnyt? Monia aasialaisia on karkotettu, vaikka on ollut lapsi ja naimisissa suomalaisen kanssa, mutta perheen yhteiset tulot ei riitä.

Anonymous

Juu nämä afgaanit ja muut musut ovat tunnettuja juuri tuosta avuliaisuudestaan…olette varmaan muutkin huomanneet kuin AVULIAITA he ovat?

Markonaattori

Joo, jos joskus joku niistä auttais ilman että varastaa sulta lompakon, puhelimen, avaimet yms. Siitä tulis kaupunkilegenda. Onneks ei ole siitä vaaraa, toki vaahto valuu suusta jos et jeesi oven avauksessa, jos itsensä norsuksi syönyt sombuna ei saa ovea auki.
Ennemminki huutavat ja raivoavat jos 3000 paperitonta sombunaa maassa ja lopulta jotain tehdään eli kysytään ei vslkoisilta papereita. Silloin on taas razzizzmus ylimillään ja poliiseja haastetaan oikeuteen. Suojsväriliset suojelevat suojsvärillisiä rilollisia aina ja iänkaikkisesti.

toni lajos

Suomessa myös ollaan melkolailla haluttomia luopumaan näistä kultamunista, ainakin vihreiden joukosta löytyy rohkeutta vastustaa palautuksia, toki touhu on melko laimeaa alkuun, eiköhän sitä mallia saada naapurista, noh, jos enemmän tulee, kuin menee, niin voitolle me jäädään..tai…

Markonaattori

Majidi ei kulje toimettomana kaupungilla vaan jenginsä kanssa hakkaa ja ryöstää kaikki yksin liikkuvat miehet, 1-3 teinityttöporukat raiskataan ja jos Majidi sillä tuulella ne myös murhataan. Huumeita myydään aikuisille ja lapsille jos ei muuten niin pakosta.
Mahdollisuuksia tuollaisille pitäisi antaa eristetty saarisijoitus ilman ruokaa ja vettä kunnes haluaa kotiin tai suoraan kotiin. Selvästi rikollinen, jos olisi kansalainen niin voisi sanoa, että erittäin paha taparikollinen, jonka ainoa paikka on linna.