Ruotsissa epäilty ebola-tapaus

Kuva ei liity Ruotsin ebola-tapaukseen.

Uppsalan lääninvirasto ilmoittaa, että Enköpingin sairaalassa on tavattu epäilty ebola-tapaus. Koko sairaala ja ensiapu on toistaiseksi suljettu kokonaan.

Kaikki sairaalan potilaat on eristetty ja henkilökunta, jotka ovat olleet potilaiden kanssa tekemisissä on myös eristysosastolla. Kaikki potilaat on siirretty Uppsalan akateemiseen sairaalaan eristysosastolle.

Tiedotteessa kerrotaan, että varmuus ebolasta saadaan iltaan mennessä kun kaikista otetuista kokeista on saatu tulokset.

TIEDOTE

Ebola hyvin tappava viruksen aiheuttama sairaus, joka johtaa nopeaan kuolemaan. Itämisaika on 2-21 päivää ja oireet alkavat korkealla kuumeella ja erilaisilla säryillä. Sitä seuraa oksentelu ja ripuli. Sisäelimet vaurioituvat. Loppuvaiheessa sisäinen ja ulkoinen verenvuoto aiheuttaa kuoleman.

Subscribe
Notify of
guest
30 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Nestori Lundahl

Mitäs minä sanoin (ja moni muukin)!
Jokohan Suomen ulkoministeriö on päivittänyt matkustustiedotteen Ruåtsin osalta?
Mitä luulette, kauanko kestää ennen kuin ensimmäinen tapaus löytyy Suomesta?

Automies

Se on Suomessa kirjaimellisesti noin viikossa mikäli kyseisen taudin kantaja on ehtinyt pomppimaan pitkin poikin Ruotsia ja heittämään ylävitosia mahdollisimman monen kaverinsa kanssa pitkin poikin Rosengårdia ja Tenstaa.
Ehkä Uutena Vuotena on halailtu, pussailtu, jaettu juotavia, savukkeita ja huimausaineita kavereiden keskenkin? (Itämisaika 2-21 päivää)
Ehkä joku tyttökin on ehditty jo rikastaa porttikäytävässä tai puskassa?
Ehkä jotain vartijaa/ järjestyksenvalvojaa tai poliisia on tullut purtua matkan varrella?
Riippuu loppujen lopuksi täysin siitä että tuotiinko potilas jostain kaupungilta terveyskeskukseen vaiko heti suoraan lentokentältä kun lennolla nousi kuume ja päätettiin tarkastaa maahantullessa Ebolan varalta? Sattuu aika hyvin sen kanssa yksiin että Ruotsissa juuri muutamaa viikkoa aikaisemmin rakennettiin eristystilat Ebolan varalle?
Omituinen yhteensattuma, vai tiesikö Ruotsin valtio jotain etukäteen?
https://voiceofeurope.com/2018/12/sweden-silently-prepares-for-ebola-outbreak-and-builds-isolation-unit-for-ebola-patients/
– Itse veikkaan että kyseinen tyyppi vain esittää oireensa koska ei halua osallistua integraatio kursseille, eli hän ”movettaa” ja tästä on nyt noussut suurempi häly kuin on tarpeen. Toinen vaihtoehto on normaali malaria tai vilustuminen kaduilla riehuttaessa Uuden Vuoden vietossa.
Kaiken varalle kuitenkin suosittelen opetusmateriaalia jokaiselle tutkittavaksi mikäli haluaa toimia sitten oikein ja selviytyä jos tuo onkin Ebolaa ja syntyy pandemia, eli se alkaa leviämään rajummin. Näistä elokuvista saa kaiken tarpeellisen opin irti:
– 28 Days later, 28 weeks later.
– Contagion
– Quarantine
Koko Walking Deadin tuotanto ja vielä Fear the Walking Dead tuotanto siihen päälle.

Pertti Grandell

lintuinfluenssan kanssa oli valtava huoli .muistan kun tulin lentokntällekin, piti pestä kengät ja syynättiin kaikki rokotustodistukset ,kiikutettiin kuolleita lintuja joka helvetin tutkimuksiin..nyt kun joku yöntimo tuonut ebolaa ,niin tulette huomaamaan ei tapahdu mitään, jokainen yön timo takaisin viidakkoonsa rajat kiinni ja kun tullaan oikealla asialla ja papapereiden kera yli rajan myös rokotustodistukset kondiksessa..tämä on vielä alkua, noissa timppojen kotimaissa on mitämerkillisempiä tauteja, kiitos taas kerran tyhmän ja järjettömän maahan väkisin asuttamisella alkuasukkailla…tämä on vasta painajaisen alkua…….

Säikähdyksellä päästään - mutta kuinka pitkään?

Onneksi tällä kertaa selvittiin säikähdyksellä, kait (?), nimittäin ebola-testit olivat negatiivisia. Nuoren miehen vaivan aiheuttajaa ei vielä tiedetä; joku ikävä yllätys voinee siis vielä muhia hänenkin kauttaan, vaikka vaivaa nyt epäillään ihan tavalliseksi. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7126044
Juu, ja entäs jos kuitenkin jollain toisella, joka ei ole edes sairaalaan mennyt oireinensa (tai ei vielä oireile), on tämä ebola? Se on aina mahdollista (Ruotsin tartuntatautien asiantuntijan mukaan ebolan Ruotsiin saapuminen on vain ajan kysymys), ja Suomi ei epidemialta (sellaisen puhjetessa) voi silloin säilyä kuin ihmeen avulla.

Esa

Parasta mitä Ruotsille voi sattua

Anonymous

monen suomalaisen kaupungin synnytysosastoissa on paljon tätä afrikkalaista ebola rikkautta synnyttämässä,kuinkahan mahtaavat suojautua työntekijät kuultuaan tämän ebola uutisen ruotsista,ja kuinka terv.asemilla suomalaiset potilaat suojataan kun sinne saapuu aivasteleva afrikkalainen ”ebola asiakas:,sieltähän ebola voi levitä koko kansaan,ja jos näin käy niin sipilä on shokissa.

pirunmoinen_tauti

Ebola on tappava tauti.Kyllä jonkulainenkaan karenssi olis elintärkeää olla afriikan rannalla,että saatais edes näitä tauteja estettyä tulemasta Eurooppaan kehitysmaalaisten mukana.
Oliskohan seki tarkastus sitte rasismia jos epäillään kehitysmaalaisissa olevan tappavaa tautia ebolaa, mitä on heidän kotimaissaan.

Automies

Ebolaa ei tarvitse pelätä koska se tarttuu erittäin heikosti.
Lisäksi kuolinprosentti on vain 50% mikä on ehkä korkeaksi luokiteltu mutta pitää muistaa että tuo on kuolinprosentti jossain pimeimmässä Afrikassa.
Scandinavian terveydenhuolto järjestelmää ei ole vielä koeteltu mutta epäilen että kuolinprosentti jäisi johonkin surkeaan 20%:iin tai jopa alle, koska lääkkeet, olosuhteet, hyysääminen, raha jne.
”Ebola then spreads through human-to-human transmission via direct contact (through broken skin or mucous membranes) with the blood, secretions, organs or other bodily fluids of infected people, and with surfaces and materials (e.g. bedding, clothing) contaminated with these fluids.”
Eli mikäli ei koske kyseiseen tautiin kuolleeseen raatoon tai kosketa sairastunutta, sen ulosteita tai kamoja niin kaikki on OK.
Ebola ongelma ainakin alkuvaiheessa koskettaa lähinnä terveydenhoito alalla toimivia, lainvalvojia ja suvaitsevaisia ihmisiä. Kun välttää noita kolmea ihmisryhmää sekä mamuja kuten normaalina arkipäivänäkin niin sillä parantaa omaa selviytymis mahdollisuuttaan pandemian alkuvaiheessa tuntuvasti.
Mikäli kunnolla alkaa tauti leviämään eli muuttuu pandemiaksi niin sitten ottaa pari viikkoa lomaa töistä ja menee mökille ruokakaupan kautta rentoutumaan.
– Mikäli tuo tauti nyt paljastuisi Ebolaksi niin toivottavasti lähtee leviämään oikein kunnolla Ruotsissa ja jatkaa matkaa siitä Suomeenkin.
Se tauti poltttaa itsensä loppuun aika nopeasti kuitenkin mutta vie matkassaan hyvän määrän mamuja ja lopettaa monikulttuuripelleilyn ainakin joksikin aikaa tehokkaasti (Useammaksi vuodeksi).
Samalla saadaan kaikki katsoa miten HOKKUS POKKUS yhtäkkiä rajavalvonta ja rajojen sulkeminen onnistuukin mystisesti poliitikoilta ympäri Eurooppaa?
Mustassa Surmassakin oli omat hyvät puolensa, kun se rantautui Eurooppaan niin 1/3 koko Euroopan väestöstä kuoli nopeasti pois. (Tappoprosentti 30-60%) Jäljelle jääville jäi sitten paremmat työolosuhteet ja paremmat palkat kun työvoimapulasta tulikin totta.

miekku

Ebolavirus on osoittautunut ennakoitua vaarallisemmaksi.
YK:n alaisen Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan noin 70 prosenttia taudin saaneista kuolee siihen. Aiemmin on arvioitu, että noin puolet sairastuneista kuolee.

Automies

Luin YK:n sivuilta että kuolinprosentti vaihtelee erittäin laajasti:
”The average EVD case fatality rate is around 50%. Case fatality rates have varied from 25% to 90% in past outbreaks.”
Eli aika laaja on skaala ja se alleviivaa entisestään sitä että onko tautia hoitamassa:
A) – Kylän poppamies hieromalla vuotaviin haavoihin apinan p…skaa ja lepakon verta huutaessaan loitsuja ja koko kylän kantaessa sairastunutta. (Kuolinprosentti 90%-100% )
B) – Afrikassa toimiva japanilainen valtion rahoittama viruksiin erikoistunut ylilääkäri ja sairaanhoitajat (Kuolinprosentti 25%)
Suomen terveydenhuolto on jostain tuolta väliltä. Ehkä hieman enemmän sinne poppamieheen kallistuen mutta Suomessa toimii Google minkä ansiosta osa poroista osaa etsiä apua ajoissa. Osa kansasta on jo eristäytynyt arkielämässään valmiiksi mutta eristäytyy entistä paremmin pitkin poikin perämetsiä mikäli tämä kasvaisi isoksi ja massiiviseksi pandemiaksi.
Eli luultavasti kuolinprosentti jäisi paljon pienemmäksi yleisesti suhteutettuna. Suomalaiset kun eivät ole tunnettuja siitä että kaikkien pitää pussata ja koskettaa sitä kylän kuollutta kun pelkkä silmiin katsominenkin on vaikeaa ja mikäli naapuri asuu alle 1km päässä niin siitä tulee ”vihollinen”.
Mustan surman aikana kyseinen pandemia ohitti kokonaisia kyliä ja kaupunkeja, arvaatteko missä?`
– Pohjois-Euroopassa.
https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/ebola-virus-disease

miekku

Noita ebolaviruksia on erilaisia, joissakin kuolleisuus 90%. Joissakin 35-50%, netistä jostain tuokin tieto löytyy.
Usassa oli joskus joku hoitajakin sairastunut, kun kuskasivat sairastuneen sinne hoitoon.
Varmaan metrin reviiri suojaa suomalaista, inhoan kaikenmaailman pussailuja ventovieraiden kanssa. En edes kättele, käytän omia kyniä, jne. Arvostan omaa terveyttäni, siksi myös älykkäät ihmiset säästyvät, osaavat suojautua, jos eivöt vaan tule yllätetyiksi.

Anonymous

ebola tekisi palveluksen suomelle jos se tarttuisi vain matuihin ja suvaitsevaisiin.

Faktat kehiin

Lainaamasi tekstin perusteella ebola tarttuu myös pinnoilta ja materiaaleista, joissa sattuu olemaan sairautta kantaneen ruumiinnesteitä, joten kannattaa muistaa muutama asia:
1.) Yskökset lentelevät mihin tahansa, joillakin voi käsissään olla ihan mitä tahansa eritteitä, vaikkeivät olisi tulossa juuri vessasta.
2.) Jokainen joutuu avaamaan ovet kahvasta, aika monet koskee julkisilla paikoilla kaupoissa, kahviloissa, ravintoloissa seiniin, porraskaiteisiin, hissin näppeihin, pöytiin, tuoleihin ym. Lisäksi pieniä naarmuja ihossa on monellakin käsissä, mutta sitäkin useampi tekee huomaamattaan kohtalokkaan virheen ja hieraisee pesemättömin sormin nenäänsä tai vie pesemättömin käsin suuhunsa pastilli jne. eli siirtää taudinaiheuttajia suoraan limakalvolle.
3.) Ebola on virussairaus, johon ei ole olemassa rokotetta eikä varsinaista lääkettä. Hoito on oireenmukaista, mitään takuuvarmaa parannuskeinoa ei ole olemassa, ja tästä syystä ebolaan sairastunut eristetään täysin ja hoitajilla on kaikki mahdolliset suojavarusteet.

Aikki

Tämä oli odotettavissa, kun Epola-alueelta alettiin ottamaan vastaan pakolaisia.

miekku

Kirjoitin aiemmin, että Kongossa on ebola-epidemia ja sieltä lennätetään Suomeen kiintiöpakolaisia. Karanteeni olisi fiksu juttu riskialueilta tuleville, kaikille. Turvallisuutemme on uhattuna monin tavoin, lähinnä vituttaa.

Kunta Kinte

Afrikan manner tulisi syväjäädyttää tuleville sukupolville esimerkiksi siitä kuinka toimia jos esim: maapalloa uhkaa totaalinen tuho.

imaami

No mutta kyllähän nuo ovat vastuullisia ja lainkuuliaisia kansalaisia ja hakeutuvat heti asianmukaisesti hoitoon ja kertovat lekurille vierailustaan ebola-alueella…
Tuskin on ensin käynyt imaamin luona ja moskeijassa rukoilemassa tai hakenut poppamiehiltä hoitoa varmemmilla konsteilla ja vasta sitten mennyt jauhonaamojen luo. En pidä todennäköisenä että on notkunut ja köhinyt ostarilla ensin pari viikkoa ja sitten vasta tullut metrolla ilmaiseen hoitoon syyttämään taudistaan sari-sairaanhoitajia.

Taas tuli lisää Know How’ta

Kas kun tarkastettiin! Onhan tarkastuskin toki razzizmia! Eikö kaikki mitä saadaan kulttuurituliaisina ole pelkkää siunausta?
Nyt Ruotsilla on mahdollisuus päästä koko maailman ebolahoidon expertiksi ampumahaavaexpertismin lisäksi!

Automies

Nyt on paljastunut että tyyppi oli oleskellut Burundissa ja oireissa oli tuo verioksentelu mikä on kyllä lupaavaa.
Lisäksi on paljastunut että oireet ovat alkaneet 3 viikkoa sen JÄLKEEN kun hän oli tullut Ruotsiin, eli ehkä me tästä saadaan hyvä pandemia vielä aikaiseksi?
Eli hän on siis pomppinut pitkin poikin kauppoja, kioskeja, ravintoloita, lentokenttää, keskustaa ja viettänyt juhlia ja muuta mukavaa viimeisen kolmen viikon aikana?
– Eli kyseinen kantaja on jo pystynyt levittämään tautia erittäin tehokkaasti ja hyvin suurella todennäköisyydellä laajalle alueelle.
Parhaimmassa tapauksessa kyseinen tauti on jo Suomessa mutta sitä ei vielä tiedetä että kenellä se on, kaikesta huolimatta liikkeellä se ainakin on koska epäilen että kyseinen henkilö ei ole mennyt lentokentältä viivasuoraa asuntoonsa ja elänyt siellä juhlapyhien yli kuiva ja tölkkimuonalla tuijottaen elokuvia ja sarjoja sekä juoden vodkaa.
Nyt enää jännitetään Eurojackpotin lisäksi Ebola-potin tuloksia tänä iltana.
– Voisiko Veikkaus julkistaa ne tulokset pelinumeroiden jälkeen?
”Onnittelut 20 miljoonaa euroa voittaneelle, seuraavaksi siirrymme illan Ebola tuloksiin jotka koskevatkin sitten teitä muita joita potki hieman erinlainen onni…”

Peku

Ei voittoa tällä kierroksella, ensiviikolla isompi potti jakoon.
Ruotsi alkaa pikkuhiljaa lamaantumaan toimintakyvyttämäksi, jos tällälailla annetaan pelolle valta.

Harmageddon

Se mikä tässä on hyvää on se että todennäköisesti ensimmäiset kantajat ovat saman rodun henkilöitä ja näinollen samaa kieltä puhuvia. Ja kun ne sosialisoi keskenään, on mahdollista että poistuma tapahtuu nimenomaan tuon väestön osalta. Joka tervehdyttäisi Ruotsalaista yhteiskuntaa ja muodostaisi luonnolliset muurit kantaveästön ja matujen välille. Ja ne luontokappaleet jotka eivät rikkovat tuon muodostuneen muurin, poistuvat niin ikään.
Mutta että minkä verran sitä on saatu jo kuskatuksi tänne Suomeen… Kannattaa pitää silmällä niitä jotka yksivät. Onhan sitä tuberkuloosiakin täälä nykyään liikkeellä, mutta tämä on kokonaan toista maata. Lienee siis syytä rajoittaa liikkumista kaupunkeihin ja pysytellä omilla kotinurkillaan.
Elokuvien ”zombit” liikkuvat siis jo pohjolan kaduilla. Ovat jo kuolleet, eivät vain vielä tiedä sitä.

Numento

Jos Ruotsin epäilty jättipotti osoittautuu todeksi, rukoilkaamme, että kaikki tartunnan saaneet ovat monikulttuuria tai sen kannattajia. YK.n masinoima GCM-sopimus takaa kaikkien vitsausten leviämisen maapallolla. Pandemiaksi levinnyt ebola olisi kova hinta järjen palauttamiseksi mutta sekin kannattaisi maksaa. Jäljellejäävälle ihmiskunnalle jatkoaikaa. Terveisin; minä ja Pentti Linkola.

Cartsu

Toki tartuntaa tapahtuu vasta kun alkaa varsinaiset oireet..toivottavasti hetk mennyt sairaalaan oireiden alettua.

Anonymous

älkää suotta huolestuko ja panikoi,suomi on varautunut hyvin ebolatartuntojen ilmaantuessa,sipilä on shokissa ja mykkänen pistää ebolan pahan äärioikeiston syyksi.

Freya Snow

Ebola on rikkaus ja voimavara!! 🙂

Van, Mie

Kataisen Jykä sanois notta myö tienataan Ebolalla. 😀

Pena

Kuinka hienoa että nämä eksoottiset monikulttuuriset tauditkin ovat löytäneet tiensä tänne pohjois-maihin.

Anonymous

sipilä saisi kutsua ebola vieraita kotiinsa kun niin tykkää kutsua ählämeitä kotiinsa

huugo

Niin niin mutta sairastaahan ne kantiksetkin.