Ruotsi myönsi vajaa 70 tuhatta oleskelulupaa kolmansista maista tulleille

Ruotsin tulijamäärät eivät ole radikaalisti muuttuneet suuntaan tai toiseen. Kolmansista maista tulevien määrä pysyy samana tasaisena liukuhihnana.

Kaikenkaikkiaan Ruotsi myönsi oleskelulupia 132 696:lle henkilölle. Mutta luku, joka meitä kiinnostaa on:

69 958

Tuo vajaa 70 tuhatta sisältää turvpaikkaperusteella myönnetyt oleskeluluvat 25 114 kappaletta ja perheenyhdistämisohjelman avulla tulleet 44 844 omaista. Nämä henkilöt tulevat suurimmaksi osaksi islamilaisista kehitysmaista. Luku vastaa yhtä Hämeenlinnan tai Lappeenranna kokoista kaupunkia, kolmea Hollolaa tai Raisiota tai seitsemää Keuruun tai Alajärven kokoista kaupunkia.

Huomioitavaa, että perheenyhdistämisellä tehtiin kaikkien aikojen ennätys.

Omatoimisia turvapaikanhakijoita läpsytteli rajan yli 21 502 henkilöä. Sekin tuntuu vuosien 2015 ja 2014 jälkeen pieneltä. Kannattaa kuitenkin huomata, että reilu 20 tuhatta on se luku, jolla Ruotsin turvapaikkamaahanmuuttajien pohja on rakennettu 00-luvulla ja 10-luvun alussa.

Suurimmat lähtömaat olivat Syyria, Afganistan (Iran), Eritrea ja Irak.

Kansalaisuuksia Ruotsi myönsi yhteensä 50 520 kappaletta. Syyrialaiset ja somalialaiset pitivät tässä lajissa kärkisijoja. Suomalaiset eivät olleet lähelläkään paalupaikkaa.

Maahanmuuttoviraston tilastoja

Subscribe
Notify of
guest
23 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Martti Korhonen

Jostain syystä luvut ovat melko pelottavia.

Janis Petke

Ei pelota ei. Surettaa, vituttaa. Tunnen suurta sääliä (vaan en ymmärrystä) ruotsalaisia tuttujani, työkavereitani, sukulaisiani ja ystäviäni kohtaan, mutta HE ITSE SUURELTA OSIN ovat syyllisiä omaan alennukseensa. He suurina BESSERWISSEREINÄ tiesivät, miten muiden olisi pitänyt asiansa hoitaa, mutta oman yhteiskuntansa he ovat tuhonneet.

Rajat kiinni

Sivuilta http://www.migri.fi näet, että Sumeen tulee tasaisesti joka kuukausi 5500 – 6500 matua.

Anonymous

Pentutehdas kun lasketaan päästään yli sadantuhannen vieraasta kulttuurista tulleen määrään. Luulisi että tälläinen prosentti kansaa vuodessa näkyisi ihan kansakunnan numeroissakin

Anonymous

matut pumppaa niin paljon siittiöitä ettei siinä enää tarvita perheenyhdistämisiä,afrikka on siitä loistava esimerkki.

Herätys!

Jos Ruotsin kansalla olisi järkeä ja uskallusta se vaatisi mustaa valkoisella siitä mitä tässä maassa oikeen meinataan nyt ja tulevaisuudessa tehdä näillä valtavilla määrillä kehitysmaalaisia jotka tulevat maksamaan vuosi vuodelta yhä enemmän.

Ilmari

Jos on mamumies ja ruotsalainen nainen niin eikö siinä ole jo mustaa valkoisella? 😁

huugo

Ruotsi muuttuu pikkuhiljaa muukalais valtioksi, jossa kantaruotsalaiset jäävät oppositioon. Nuo muualta tulleet rynnivät innokkaasti eduskuntavaali ehdokkaiksi ja pääsevät enemmistöön valtiopäivillä, koska kantaruotsalaisia ei oman maan asiat kiinnosta. Tästä seuraa se että valtion virkoihin valitaan muualta tulleita ja heidän jälkeläisiään. Poliisi ja armeija vallataan “sivistyneesti” Lakeja muutetaan mm. islamin suuntaan ja jälleen “sivistyneesti” ja kansanvaltaa noudattaen. Tämä kriittinen piste on jo ylitetty Ruotsissa holtittoman maahanmuuton seurauksena. Ne jotaka tätä menoa eivät katso hyvällä, muuttoliike vie sen lopunkin järjen Ruotsista. Jäljelle jää se köyhempi aines, ja ne jotka eivät voi paeta tätä hulluuttua. No mitä tästä seuraa. Ruotsi taantuu pikku hiljaa sille tasolle mistä nuo muukalaiset ovat tulleet, pääasiassa lähi-idän ja afrikan kulttuurien tuomien tapojen ja käytäntöjen tasolle. Näkökulmaa saa kun vilkaisee mitä näissä maissa on tapahtunut viimeisen 60-70 vuoden aikana, jolloin monikin maa itsenäistyi siirtomaavallasta. Jäljelle jäi infra joka rapistui varsin pian ja seurauksina valtava korruptio ja rikollisuus. Sadan vuoden päästä ihmetellään mitä Ruotsille tapahtui kun se rikkaasta innovatiivisestä valtiosta taantui korruption ja rikollisuuden riivaamaksi kehitysmaa tasolle ja “asiantuntijat” antavat valtavan hienoja jälkiviisaita lausuntoja. Tällä tiellä Ruotsi on, toivottavasti olen väärässä.

Pappa Björn

Vai että pikkuhiljaa.. Milloin olet viimeksi käynyt Ruotsissa? Kaupungit ovat täysin vallatut, ainoastaan joku Bakomtakana takahikiä jossain Norrlannin syvissä metsissä on enää Ruotsalainen. Karmaisevaa “kehitystä”.. 10 vuoden päästä sossumuslimit ovat enemmistönä, ja sitten vasta kunnon bileet alkaa. Silloin myös Suomeen tulvii muutama miljoona turvapaikanhakijaa: RUOTSALAISIA SVENSSONEITA.

K.L.

Koskahan Kalle-Kustaan on otettava alivuokralaisia…siis kunkkuja kunkun tilalle.

huugo

No tosin aikaa on kulunut jo 30 vuotta kun tulin työmatkalta Norjasta Ruotsin läpi, eli persläpimaa taisi olla jo silloin. Laivoilla ei vielä silloin matupartiot päivystäneet kuten tänä päivänä. Siihen aikaan tuli ajeltua muutama kerta Ruotsin läpi ja ainakin silloin vaikutti aika rauhalliselta. Missähän vaiheessa ja minkä hallituksen aikana tämä vyöry alkoi, siinä olisi tutkimisen paikka. Suomi johtaa 3-2 ja aikaa alle minuutti, Suomi voittaa jeeeee.

Sairas valtamedian Akeda journalismi

Oletko huomanut kuinka suomen valtamedian toimitajat haukuvat poliitikoja myoden suomalaisia vihapuhujiksi rasisteiksi aina silloin **yksipuolisesti**
kun nämä rikollis matut ovat tehneeet jotain vähemmän imartelevaa heidän hyvyydestään
miksi valtamedia tai poliitikot eivät haastatele esim töissä kaupan kassalla olevaa mamua
joka on intengroitunut suomeen
että kuinka rasistisina he suomalaisia pitävät esimerkiksi
eli nämä valtamedian toimittajat ajavat tää suvakki akendaansa nykyään
**rikollis matujen kautta**
zubierin tapaus myös hyvä esimerkki
kuinka terrorismista yritetäänkin luoda joku matujen hyvyyden symbooli käänteisesti valein
ja sen kautta kuinka me vihaphutaan heidän törkeiden rikosten jälkeen muka*ilman syytä*
aivan käsitämätön pointti nykyään
rivien välistä
valtamedian akenda pysy pystyssä
ja suomalaisten syylistävät rasisismi syytökset
ainoastaan kun valtamedia valkopyykaa pimitää tietoa
**rikolis matujen** touhujen yhteydessä
juha sipilä nuhtelee vihapuheesta
punaviher vasuri suvakeista puhumattakaan
kun vihreiden siihteerit kaapavat lentokoneita pelastastaksen matu rikolisen
tai laittomasti maassa olevan suomen lain rikkoja matun
koko ajan kuitenkin puolustetaan suomen lakeja rikkovia matuja yksipuolisesti
rasisti nazi kortit viuhuten
siis ihan pimettä touhua kun mietii järjellä minkä asioiden kohdalla tapahtumien jälkeen meitä syytetään rasisteiksi
vihapuhujiksi tai hakkaraiset joutuvat käräjille faktoista
siis kun he kertovat faktoja kuka näitä terroristi tekoja yksipuolisesti ovat tehneet
eli suomessa todelakin islam ja matu kuokkavieraat
määritävät suomen kansalaisten sananvapauden rajat nykyään
edes törkisiin rikoksiin syylistyviä ääri islam terroristeja ei voi kutsua heidä oikeilla nimilään
saatika kuin Ranskan Le Pen tapaus näytää mitä he oikeasti tekevat
Eli taas kysessä kuinka
valtamedia poliitikot suojelevat ääri islamistisia terroristeja
ja polkevat suohon oikeisto konservatiiisia ihmisiä poliitikoja
maahanmuuton islamin vastustajien sananvapauden
fakta tiedon asioihin
Suvaitsevaisten mielenvikaisella bruutalisella toiminalaan
nostamalla siitä faktasta oikeus rikos prosessin
oikeasti kysessä on mielenvikainen liberaali vasuri suvaleiden akendan lopputulos
että rikolis jopa terroristi matuilla on ennemän oikeuksia kuin kantaväestöllä
jota murhataan ja raiskataan heidän kotimaisaan mihin nämä
**ITSE ÄÄRI RASISTISET** RIKOLLIS muslimi matu ovat tunkeutuneet
Suvakki poiitikojen ihmisten sinisilmäisyyden ansiosta
mietikää eikö tämä toiminta OPIT AATE
täytä kaikki ääri rasismin etnisen puhdisuksen kriiterit
Hakusanalla
jihadismi euroopassa
jota edes suomen valtamedia ei käytä väkivaltaisempien iskujen yhteydessä IKINÄ
YLE on tässä sen faktan tiedon pimitäisen valkopyykauksen Top 1
kun ääri islamistiset terroristi teot ovat vain puukkohyökkäyksiä
**epäiltyjä** terroristi iskuja
jopa 100 prosentisella varmudella oleva ääri islam murhaaja
joka ligviditoidaan on vain epäilty terroristi *ilman varmuutta
lööpeissä etuliiteenä *vasta epäilty*
suomen valtamedialle
ja mien ISIS Kehtaa **väitää** olevan iskujen takana
Vaikka tekija itse kerto motiivikseen sen asian
niin suomen *valtamedian palkitsema* puolustus asianajaja*
*kistää tunnustuksen* ja saa valtamedian rikostoimitajien myöntämän palkinnon
eli he suojelevat henkeen ja vereen rivien välistä näitä asioista
jihadismi euroopassa
todella tervettä akenda journalismia
Voi ola Että ylen HS iL toimitjista puolet harkitsevat käntymistä muslimeiksi
Kuka heidä on käänytänyt olisi kiva tietää
tai siltä se vaikutaa tai *he ovat ainakin samaistuneet heihin
huom rikolisiin matuihin ääri islamisteihin 100 prosentisesti
mikä on vähemmän tervettä
Pimitäisen valkpyykauksen *väärien termien viljely* pää asia mitä pimitetään suojelaan suomen valtamedian toimittajien ansiosta
tai itse asiassa he vaarantavat suomalaisten turvalisuuden tällä toiminalaan
esim he tietävät jotain missä näitä tyypejä on *paikkakunta kaupunki* mutteivat kerro sitä
että te voitte olla vaarassa tämän takia kunnes tapahtu jotain
on liian myöhäistä mennä shokiin ja pahoitellaa omia valheitaa
mistä kaikki johtuu eli tiedon pimitämisestä ihmisten tahaliseen vaaraan saatamisesta valhein
kuten Päivi Nerg Me tiedämme kaikien tulijoiden nimet ja taustatat
kun totuus on tämä
Toimittaja: Miten maahanmuutajien henkilöllisyys sitten pystytään todentamaan, jos 80-90 prosentilla ei ole henkilöllisyyttä osoittavaa paperia tullessaan Suomeen?
http://mediaseuranta.blogspot.com/2009/05/mtv3-turvapaikanhakijoiden-ianmaaritys.html
jihadismi euroopassa
https://www.google.fi/search?hl=fi&source=hp&ei=cUwwXLuaG7LNrgTbi7uQAQ&q=jihadismi+euroopassa&oq=Jihadismi+euroopasa+&gs_l=psy-ab.1.0.0i22i30.3255.9537..11163…0.0..0.97.1268.20……0….1..gws-wiz…..0..0j0i131j0i10i30j0i30j0i5i30j0i5i10i30j0i13i30.Hl3pWxscmpw

Päivi Gomez

Tässä asiassa pakko sanoa, hyvä Ruotsi. Suomessa perheiden yhdistäminen on tehty mahdottamaksi. Oikeuslaitoksetkaan eivät ota asiaa hoitaakseen, vaikka tämä on vastoin perus-ja ihmisoikeuksia. Moni tuntuu luulevan, että tämä on ilmaista. Luvan hakeminen jo maksaa ja kun asia pitkittyy valtio ottaa kyllä oman osuutensa. Ne, jotka tätä vastustaa eivät ymmärrä kuinka suuri merkitys perheellä on ihmisen hyvinvoinnille. Perheet, joissa toinen osapuoli on kantasuomalainen huolehtii kyllä omista perheenjäsenistä ja tällöin myös kotouttaminen ja yhteiskuntaan integroituminen on nopeampaa. Minun ja mieheni kodalla asia on kestänyt jo yli vuoden ja näyttää siltä että joudumme elämään kaukosuhteessa ellen minä sitten jätä kotimaatani ja hanki töitä ulkomailta.

Karri Nyman

Ilmeiseti et ole ns. Pakolainen? Silloin asiat sujuisi nopeammin ja edullisemmin.
Tiedän asiasta jotain itsekkin. Työtätekevä suomi-muumaa pariskunta on heikoilla verrattuna elintasopakolaisiin somaliasta tms maasta.
Nyt olisi korkea aika sanoa ruotsalaisille, että kaikki yhteistyö loppuu tähän.
Emme voi tulevaisuudessa kuvitella pohjoismaista armeija yhteistyötä irak-somalia-afganistanin kanssa. Tai mitään muttakaan.

Valtsu

Itse artikkelissa puhuttiin toki ryhmistä, jotka eivät suurelta osin ole integroituneet, vaikka miten olisi perhettä yhdistelty, vaan päinvastoin segregoituneet omiin lähiöihinsä, joissa ei edes opi enää maan kieltä. Ruotsin kokoinen valtio ei pysty edes teoriassa integroimaan tuollaisia ihmismassoja. Sikäli on nyt vähän puurot ja vellit sekaisin.

Suomi Finland

Tunnen ulkomaille muuttaneita ihmisiä, jotka ovat menneet sinne yksin. Eivät he ole kukaan vaatineet tai edes ajatelleet Suomeen jääneiden perheenjäsentensä asuttamista uuteen kotimaahansa. He ovat hankkineet puolison uudesta kotimaastaan.
Ulkomaille lähtö on ollut oma valinta.
Tietenkin turvapaikanhakijoiden lähteminen ei välttämättä ole ollut oma valinta. Toisaalta sotaa käyvistä maista paenneet yksinäiset miehet ovat ennemminkin sotilaskarkureita kuin pakolaisia.
Jos koko perhe pakenee, niin se on jo hieman ymmärrettävämpää. Jokainen vähänkin normaali vanhempi haluaa suojella omaa perhettään.
Ei tuo Ruotsin ja keski-Euroopan tilanne kaikkine perheenyhdistämisineen näytä kuitenkaan kovinkaan hyviä tuloksia tuottaneen.
Jos sotapakolaisia otetaan, heitä pitää ottaa omien resurssien mukaan ja jos heidät halutaan integroida, niin vastaanotettavien pakolaisten määrä täytyy olla sen verran kohtuullinen, että integrointi todella onnistuu, eikä yhteiskunnasta syrjäytyneitä pesäkkeitä muodostu. Ruotsissahan on ilmiselvä tilanne päällä: autoja palaa, jengit riehuvat ja ampuvat toisiaan hengiltä, huumeet liikkuvat ja yleinen älämölö on kansakunnan riesana. Miten kaikkien perheenjäsenten haaliminen Ruotsiin on muka parantanut edeltä tulleiden ihmisten hyvinvointiin?
Johtapäätös on, että Ruotsi on ottanut vastaan liikaa kolmansien maiden ihmisiä liian nopeasti ja ruotsalaiset eivät ole kyenneet tarjoamaan ihmisille sellaisia lähtökohtia, joissa nämä uudet kansalaiset integroituisivat. Tuo maahanmuuton aiheuttama yhteiskunnallinen levottomuus ei ole vähäisimmässäkään määrin sellainen asia joka täytyy vain hyväksyä.

PM

Totanoin, mikä hinku se on saada mies Suomeen, minkähän alan spesialisti tämä superuros on? Tietääkseni tänne saa kyllä töihin tulla.
Ja hei, ei mikään laki estä sinua muuttamaan rakkaasi luokse tämän kotimaahan ja elättämään TEITÄ MOLEMPIA siellä!

Automies

Noh, rouva “Gomez”.
Lähdetään siitä liikkelle että mikäli suhteenne perustuu siihen etäsuhteeseen jossa on tavattu ehkä kerran tai ehkä jopa neljä kertaa niin kuinka aito suhde on mikäli se on pyörinyt netin kautta valtaosan aikaa? Ei väliä oletko tavannut jossain latinalaisessa maassa tai jopa Suomessa?
Varsinkin mikäli nimi on “Gomez” niin se on latinalaisen maailman/ Amerikan yleisimpiä nimiä ja valitettavasti verkkohuijareiden suosiossa. Huijareiden jotka metsästävät yksinäisiä suomalaisia naisia verkossa omien taloudellisten etujensa takia, kyseessä on kansainvälinen ilmiö.
Mikäli pankin, PayPallin, Western Unionin tai vastaavan kautta rahaa menee jonnekin latinalaiseen Amerikkaan Suomesta tasaisin väliajoin mutta miestä ei vain näy tai kuulu Suomeen koska “byrokratia” tai on muuten vain niin “vaikeaa” niin sitten neuvoisin katkaisemaan yhteydenpidon tai ainakin sen rahan lähettämisen.
– Poliisille yleensä tehdään siinä vaiheessa rikosilmoitus mutta niitä ei kiinnosta eikä ole resursseja tutkia.
Prioriteelilla: Vihapuhe jota ei edes osata määritellä menee ensin koska poliittisten intressien suojeleminen on tärkeämpää kuin yksittäisten kansalaisten.
Toiseksi, mikäli kyseessä on aito ja virallinen avioliitto niin Suomeen pääsee sen varjolla kuka tahansa kenellä on pulssi? Kirjaimellisesti ja hyvin vaivatta. (On kokemusta asiasta)
Itse epäilen vahvasti johtuen ammatillisesta osaamisesta asian suhteen että te olette pitkäaikaisen huijauksen uhri. Oikeuslaitokset ja vastaavat byrokraattiset laitokset eivät veloita mitään järkyttäviä summia ja tarinasi on niin tyypillinen huijauksen uhrin tarina että et tiedäkään.
Suomessa on kymmeniätuhansia “Lypsylehmiä” joista pumpataan rahaa mm. Afrikkaan, Lähi-iään ja latinalaiseen maailmaan jatkuvasti. Eli mikäli löydät itsesi kategoriasta niin et ole yksin, valitettavasti.
Normaali nyrkkisääntönä on sanoa uhrille että “Ei saa hävetä…” mutta valitettavasti se ei kuulu henkilökohtaiseen code of conduct. – Tyyliini.
Kuulostaa siltä että kannattaa alkaa printtailemaan ulos pankista tiliotteita ja katsomaan kuinka paljon on tullut lähetettyä omilta tileiltä pankin, tai rahansiirtofirman kautta tai minkään muunkaan PayPal:in tai vastaavan kautta rahaa herra “Gomezille” ja katsoa mikä on se negatiivinen summa?
Ei muuta mutta mikäli se ei herätä niin en tiedä mikä herättää.

T

Ruotsi muuttuu pikkuhiljaa Lähi-Idäksi. Tulijoiden loputon ja tasainen virta tekee kantaruotsalaisista lopulta vähemmistön omassa maassaan. Tämän vuoksi kysyisin Tajukankaalta, kun olet kerran asunut useamman vuoden Ruotsissa, niin miksi ruotsalaiset eivät äänestä SD:tä? Tulijoiden määrän kasvu voitaisiin helposti lopettaa. Ruotsissa vaalisalaisuus on mahdollista säilyttää ottamalla kaikkien puolueiden laput vaalikoppiin mennessä, joten ihmettelen syitä miksi ruotsalaiset haluvat lakata olemasta. Onko kyse:
1. Ajattelemattomuudesta(Ruotsi tulee aina säilymään Ruotsina)
2. Välinpitämättömyydestä(Ainoa asia joka kiinnostaa tavallista äänestäjää on hyvä ruoka ja TV, eli toisin sanoen leipä ja sirkushuvit)
3. Hyveliputus(halutaan näyttää miten Ruotsi on humanitaarinen suurvalta)
4. Aito halu lakata olemasta etnisenä ryhmänä(etninen masokismi)
Ei liity varsinaiseen asiaan: Olet maininnut että et ole kovin innokas äänestäjä, mutta eikö olisi hauskaa saada Junes Euroopan parlamenttiin? Eli ehkä voisit nyt poikkeuksellisesti äänestää 🙂 ?

Svensson on muista riippuvainen laumaolento 99%sesti

Ruotsalaiset eivät äänestä SDtä koska se ei ole muodikasta eikä trendikästä. Ruotsalaiselle on hyvin tärkeää tehdä niinkuin kaikki muutkin tekevät, ei saa erottua laumasta. Jos naapuri maalaa talonsa harmaaksi pitää sinunkin maalata harmaaksi jne. Johan jo laulukin sanoo:
”Du skall göra som Svenssons gör, och inte skilja dej från mängden. Du skall tro det som Svenssons tror, om du tror nå’t alls. För att jämt vara den som stör, kan inte löna sig i längden. Du skall göra som Svennsons gör, om du gör nå’t alls. Stick inte opp, stick hellre ner, stick offside för det lönat sej mer.”

Setä

Ruotsalaisilla on sisäänrakennettu, fundamentaalinen KAUHU tulla leimatuksi rasistiksi. Se, yhdistettynä nöyristelevään alistuvaan “kaikkien kaveri-ei suututetaketään”-syndroomaan, on tuhonnut ja TUHOAA Ruotsin ja Ruotsalaiset. Ruotsalaiset ovat pää hiekassa ja toivovat parasta, muttakun se hiekan yläpuolella oleva osa raiskataan ja revitään palasiksi eikä edes sitä olla huomaavinaan. Massapsykoosi. Kokonainen kansa teki itsemurhan, sossurahoilla.

kanander

Ruotsi on tiellä, jolta ei ole enää paluuta siihen oikeaan Ruotsiin, jota minäkin ihailin yli 40 vuotta sitten. Loppupeleissä vallan ottavat elinkelvottomista hylkiövaltioista tulevat rasistiset ruskeanaamat. Ruotsi vajoaa kehitysmaaksi. Oma valinta.

Anonymous

On tutkittu asia että perheenyhdistäminen nimenomaan estää tulijan intekroitumisen edes kieltä ei opita kun on omaa porukkaa ympärillä Tavjakin puhui täyttä potaskaa Oulun jälkeen että rehrhe pitää kaisalla tiellä päinvastioin.