Norjalainen terroritutkija: Isis ei naisten murhan takana

Norjalaisen terroritutkijan mukaan tanskalaisen ja norjalaisen naisten tappaneiden miesten teko vaikuttaa improvisoidulta teolta eikä teon takana ole isiksen käsky, vaikka isis on yrittänyt ottaa teon itselleen.

Marokon Norjan suurlähettiläs Lamia Radi kertoi norjalaiselle NRK:lle, että tekijät radikalisoituivat hyvin nopeasti eikä Marokon turvallisuuspalvelu ehtinyt puuttumaan asiaan tarpeeksi nopeasti.

– Nämä tekijät radikalisoituivat viikossa. He olivat aivopestyjä ja heitä käytettiin ”pommeina”. Heille annettiin ymmärtää, että teko pitää tehdä, ja he tekivät sen. Meidän tehtävä on pidättää aivopestyt, mutta myös aivot siellä takana, Radi kertoi norjalaisille medioille.

Norjalainen terroritutkija Thomas Hegghammer, joka on Euroopan johtavia terroriasiantuntijoita, kertoo kuitenkin, että teon taustalla ei ole isis. Hegghammer on erikoistunut isiksen tutkimiseen.

– Tapaus näyttää improvisoidulta ja opportunistiselta teolta (=kulloistakin tilannetta hyväksikäyttävä tjsp). En usko, että teko oli tilattu isikseltä. Teko näyttää enemmänkin isis-symppaajien teolta ja he ovat tarttuneet tilaisuuteen, Hegghammer kertoo NRK:lle.

Tapauksesta on kaiken kaikkiaan kiinni 15 henkilöä. Yksi on myös Sveitsin kansalainen, mutta hän on taustaltaan Pohjois-Afrikasta. Hän ei itse osallistunut suoraan tekoon vaan on toiminut Marokossa värvääjänä terroristien hommiin. Hän on lisäksi jakanut tapahtumasta kuvattua videoa ympäriinsa ja kehoittanut kaikkia terrorisoluja vastaaviin tekoihin ja tappamaan turisteja.

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tommoset kuuluu 1000v menneeseen
Tommoset kuuluu 1000v menneeseen
8.1.2019 10:28

Kaikkea se idän uskonto teettääkin nykyaikoina.

Anonyymi
Anonyymi
8.1.2019 10:45

Isis tai islam, aivan sama!

kiljuva keneeri
kiljuva keneeri
8.1.2019 10:56
Vastaa...  Anonyymi

Pitäisikö vain puhua isislamista

Valtsu
Valtsu
8.1.2019 11:23
Vastaa...  Anonyymi

Nimenomaan. Samahan se on, onko tekijä Isis, al Shabaab, al Qaida vai Kuu-ukon kaulankatkojat, kun islam on se yhdistävä tekijä.

Valtamedia valkopesee isiksen kautta
Valtamedia valkopesee isiksen kautta
9.1.2019 14:56
Vastaa...  Valtsu

Näinhän se on, mutta valhe valtamedia yrittää tässäkin tapauksessa eristää islamilaisen väkivallan vain isikseen liittyväksi ja näin valkopestä islamin ja muslimit näin laajemmin vaikka samaa roskaa koko sakki.

Maltilliset muslimit
Maltilliset muslimit
8.1.2019 13:45
Vastaa...  Anonyymi

Eli täysin arkipäiväistä, normaalia, maltillista islamia on irrottaa vääräuskoisten päitä. Olemme nähneet täällä Suomessakin, mitä kaikkea maltilliset islaminuskoiset tekevät. Ei siinä tarvitse Isikseen kuulua, jotta voi lapsia joukkoraiskata ja sahata vääräuskoisten kauloja.

Marko Laakso
Marko Laakso
8.1.2019 11:04

Nopea radikalisoituminen ei ole vain yksisuuntainen tie. Silloin myös radikalisoitumisesta ”toipuminen” on myös hyvin nopeaa.
— Kohottaessaan puukon tappamistarkoituksessa hän oli vannoutunut ISIS’in kannattaja, mutta terän osuessa uhriin oli hän jo muuttunut täysin. Nyt hänen elämänkatsomuksensa oli olla vain yksittäistapaus, yksi monien joukossa.
Nopea muutos-teoria on nerokas oivallus. Sillä voidaan politisoida rikos kuin rikos.
— Juotuaan pullon viinaa, hän muuttui täysin. Aivan silminnähden hänestä tuli fasisti ja vihapuhuja. Hänen ihmisoikeutensa lakkautettiin ja ruumis syötettiin korpeille.

Valtsu
Valtsu
8.1.2019 11:25
Vastaa...  Marko Laakso

Jatkumostasi puuttuu ’hätähuuto’.

Valehtelijoita kaikki
Valehtelijoita kaikki
8.1.2019 11:16

Mistä tietää että muslimi valehtelee?? Silloin kun sen huulet liikkuu.

Aikki
Aikki
8.1.2019 11:54

Ei ollut ensimmäinen kerta, kun pohjoismaiden naisia Turkissa on samalla tavalla tapettu.

toni lajos
toni lajos
8.1.2019 11:56

Ikävä tapaus, vaihtoehdot vähissä, köyden rasvaaminen alkakoon, on liukkaampi lähtö..

huugo
huugo
8.1.2019 12:02

Norjan hämeenanttila joka ei näe islamissa mitään pahaa vaikka päätä nihrattaisiin irti. Näitä paskanjauhajia riitttää joka lähtöön.
hämeenanttila islamista; ”Hänen mukaansa islamin myönteisten puolien korostaminen on tärkeää, koska kielteiset asiat tulevat esiin omalla painollaan.

Suomi Finland
Suomi Finland
8.1.2019 12:43

Hmm. Jäin miettimään, kuinka nopeasti itse radikalisoituisin??
Jos joku tulisi sanomaan vaikka, että olisi hyvä tilaisuus listiä vaikkapa satunnaisia pahoja huumekauppiaita ja on suorastaan pyhä velvollisuus se tehdä, niin tarttuisinkohan toimeen?
No en. Ja olen asiasta 100% varma, eikä sitä varmuutta liene tässä maassa tarpeen perustella.
SItten katsotaan taas sinne Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan. Miten jonkun radikalisoiminen viikossa on ylipäänsä mahdollista?
Uskonto. Alhainen tai suorastaan olematon koulutustausta.
Kannattaako tänne meille päästää sellaista väkeä, joka voi potentiaalisesti radikalisoitua viikossa, kun vähän vedellään naruista? Mitähän siitä voisi seurata?
Tunnemmeko tulijat niin hyvin, että TIEDÄMME, että he ovat varmasti väkivallan uhreja, eivät sen tekijöitä?

Anonymous
Anonymous
8.1.2019 15:24

Ali-ihmiset voidaan siis viikossa aivopestä murhaamaan mutta parissakymmenessä vuodessa ei vielä opi lukemaan,kirjoittamaan tai auttavasti edes puhumaan vaikkapa Suomea loisiessaan.Kommareiden mukaan näistä pitäisi vielä ottaa oppia? – no tiedoksenne vaan että kannattaa alkaa olla aika varuillaan mitä toivoo.

ei ole pakko katsoa
ei ole pakko katsoa
8.1.2019 15:40

Ei ole todisteita, missä video.

Automies
Automies
8.1.2019 16:40

Mikäli sitä Scandinavian naisen murhavideota haluat katsella niin se löytyy tuolta netistä hieman ”synkemmiltä” sivuilta.
Itse en voinut välttyä sitä katsellessani siltä ajatukselta miten nekin nuoret naiset olisivat hengissä ja iloisina kotimaissaan suunnittelemassa elämää tai miettimässä mitä sitä tekisi illalla, kun olisivat saaneet realistista ja aitoa oppia nimenomaan Islamista ja asioista olisi puhuttu suoraan niin kuin ne valitettavasti ovat heidän koko elämänsä ajan ja noin 1300 vuotta taaksepäin?
Epäilen että olisi voinut jäädä Marokon reissu kokonaan tekemättä ja olisivat sen sijaan menneet Portugaliin tai muualle ja olisivat nyt hengissä.
– Kyllä se pakokauhu siitä tajuamisesta kuuluu sen naisen kiljumisesta ennen kuin kaula katkeaa lopullisesti.
Mielestäni heidänkin kuolemaansa eivät ole loppujen lopuksi syyllisiä Islamistit itse, vaan aikalailla yhteiskunta jossa he ovat eläneet, koululaitos, yleinen ”suvaitsevaisuus” ja kaikki sitä ajavat sekä täysin virheellisen kuvan luoneet poliitikot ja valtamedia.
Tämä mielipide voi järkyttää mutta kun miettii asiaa analyyttisesti ja objektiivisesti niin loppujen lopuksi eihän kukaan voi syyttää sitä joka menee hyppäämään karhun häkkiin ja halaamaan sitä karhua sekä tulee sen surmaamaksi. Mkäli hänelle ei ole kukaan kertonut biologian tunnilla että karhu on vaarallinen ja ottaa hengen pois nopeasti?
Mikäli on koko elämän uskoteltu että se karhu on kiva ja kiltti, aivan samanlainen kuin herra Paddington tai se nalle siinä sängyn päässä ja se syö pelkästään karkkia ja kasviksia niin huonostihan siinä käy?`
– Kumman vika se sen jälkeen on? Sen karhunko vaiko vääriä opetuksia kyseisestä otuksesta antaneen?
Hieman sama kuin opetettaisiin että alaisin selässä kannattaa ennemmin hypätä lentokoneesta kuin taas laskuvarjon kanssa koska laskuvarjo kiihdyttää putoamista mutta alaisin tuo leijaillen alas pehmeästi?
Missä on yhteiskunnan vastuu tällaisissa asioissa?

Aappa
Aappa
8.1.2019 17:10

Jotain yhtäläisyyksiä elokuvaan ”Syvä joki” on nähtävissä.

Pena
Pena
8.1.2019 21:25

Sama se kuka tuon takana on. Ihan normaalia rauhan uskonnon toimintaa. Juha Sipilän mielestäkin varmaan vihapuhe on pahempi rikos.

h44
h44
8.1.2019 23:13

Hiukan yksinkertainen, Islamiin aikoinaan iskostettu pikkurikollinen on kävelevä aikapommi joka vain odottaa kaukaisevaa kaukaisevaa tekijää.
Näiden tyyppien fiaspoea Eurooppaan tekee tästä ilmiöstä todella vaarallisen, varsinkin kun on niitä hiukan fiksumpiakin musulmaaneja jotka manipuloivat tyhmempiään monon eri tavoin. Musulmaaneilla on omat piirinsä ja somekuplansa joissa kiihko leviää kulovalkean tavoin. Wannabesta tulee yllättävän nopeasti oikea jihadisti.

h44
h44
8.1.2019 23:14

..tun kosketusnäyttö 😂

Anonymous
Anonymous
9.1.2019 22:35

Ennen sanottiin, ettei liity islamiin. Nytten sanotaan, ettei ole Isis. Seuraavaksi sanotaan, ettei ollut veitsi vaan puukko.

Leso
Leso
9.1.2019 23:37

Tietenkään ei ole mitään tekemistä isiksin kanssa. Kuvitteliko joku niin?
Jätkät yritti todistaa, että he on kovia jätkiä, tappajakelvollisia isiksiin.
Ei siellä pääkonttorilla niin tyhmiä olla, että pellet ois kovia jätkiä ja jeejee riveihin vaan.