Norjalainen terroritutkija: Isis ei naisten murhan takana

Norjalaisen terroritutkijan mukaan tanskalaisen ja norjalaisen naisten tappaneiden miesten teko vaikuttaa improvisoidulta teolta eikä teon takana ole isiksen käsky, vaikka isis on yrittänyt ottaa teon itselleen.

Marokon Norjan suurlähettiläs Lamia Radi kertoi norjalaiselle NRK:lle, että tekijät radikalisoituivat hyvin nopeasti eikä Marokon turvallisuuspalvelu ehtinyt puuttumaan asiaan tarpeeksi nopeasti.

– Nämä tekijät radikalisoituivat viikossa. He olivat aivopestyjä ja heitä käytettiin ”pommeina”. Heille annettiin ymmärtää, että teko pitää tehdä, ja he tekivät sen. Meidän tehtävä on pidättää aivopestyt, mutta myös aivot siellä takana, Radi kertoi norjalaisille medioille.

Norjalainen terroritutkija Thomas Hegghammer, joka on Euroopan johtavia terroriasiantuntijoita, kertoo kuitenkin, että teon taustalla ei ole isis. Hegghammer on erikoistunut isiksen tutkimiseen.

– Tapaus näyttää improvisoidulta ja opportunistiselta teolta (=kulloistakin tilannetta hyväksikäyttävä tjsp). En usko, että teko oli tilattu isikseltä. Teko näyttää enemmänkin isis-symppaajien teolta ja he ovat tarttuneet tilaisuuteen, Hegghammer kertoo NRK:lle.

Tapauksesta on kaiken kaikkiaan kiinni 15 henkilöä. Yksi on myös Sveitsin kansalainen, mutta hän on taustaltaan Pohjois-Afrikasta. Hän ei itse osallistunut suoraan tekoon vaan on toiminut Marokossa värvääjänä terroristien hommiin. Hän on lisäksi jakanut tapahtumasta kuvattua videoa ympäriinsa ja kehoittanut kaikkia terrorisoluja vastaaviin tekoihin ja tappamaan turisteja.

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tommoset kuuluu 1000v menneeseen

Kaikkea se idän uskonto teettääkin nykyaikoina.

Anonyymi

Isis tai islam, aivan sama!

kiljuva keneeri

Pitäisikö vain puhua isislamista

Valtsu

Nimenomaan. Samahan se on, onko tekijä Isis, al Shabaab, al Qaida vai Kuu-ukon kaulankatkojat, kun islam on se yhdistävä tekijä.

Valtamedia valkopesee isiksen kautta

Näinhän se on, mutta valhe valtamedia yrittää tässäkin tapauksessa eristää islamilaisen väkivallan vain isikseen liittyväksi ja näin valkopestä islamin ja muslimit näin laajemmin vaikka samaa roskaa koko sakki.

Maltilliset muslimit

Eli täysin arkipäiväistä, normaalia, maltillista islamia on irrottaa vääräuskoisten päitä. Olemme nähneet täällä Suomessakin, mitä kaikkea maltilliset islaminuskoiset tekevät. Ei siinä tarvitse Isikseen kuulua, jotta voi lapsia joukkoraiskata ja sahata vääräuskoisten kauloja.

Marko Laakso

Nopea radikalisoituminen ei ole vain yksisuuntainen tie. Silloin myös radikalisoitumisesta ”toipuminen” on myös hyvin nopeaa.
— Kohottaessaan puukon tappamistarkoituksessa hän oli vannoutunut ISIS’in kannattaja, mutta terän osuessa uhriin oli hän jo muuttunut täysin. Nyt hänen elämänkatsomuksensa oli olla vain yksittäistapaus, yksi monien joukossa.
Nopea muutos-teoria on nerokas oivallus. Sillä voidaan politisoida rikos kuin rikos.
— Juotuaan pullon viinaa, hän muuttui täysin. Aivan silminnähden hänestä tuli fasisti ja vihapuhuja. Hänen ihmisoikeutensa lakkautettiin ja ruumis syötettiin korpeille.

Valtsu

Jatkumostasi puuttuu ’hätähuuto’.

Valehtelijoita kaikki

Mistä tietää että muslimi valehtelee?? Silloin kun sen huulet liikkuu.

Aikki

Ei ollut ensimmäinen kerta, kun pohjoismaiden naisia Turkissa on samalla tavalla tapettu.

toni lajos

Ikävä tapaus, vaihtoehdot vähissä, köyden rasvaaminen alkakoon, on liukkaampi lähtö..

huugo

Norjan hämeenanttila joka ei näe islamissa mitään pahaa vaikka päätä nihrattaisiin irti. Näitä paskanjauhajia riitttää joka lähtöön.
hämeenanttila islamista; ”Hänen mukaansa islamin myönteisten puolien korostaminen on tärkeää, koska kielteiset asiat tulevat esiin omalla painollaan.

Suomi Finland

Hmm. Jäin miettimään, kuinka nopeasti itse radikalisoituisin??
Jos joku tulisi sanomaan vaikka, että olisi hyvä tilaisuus listiä vaikkapa satunnaisia pahoja huumekauppiaita ja on suorastaan pyhä velvollisuus se tehdä, niin tarttuisinkohan toimeen?
No en. Ja olen asiasta 100% varma, eikä sitä varmuutta liene tässä maassa tarpeen perustella.
SItten katsotaan taas sinne Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan. Miten jonkun radikalisoiminen viikossa on ylipäänsä mahdollista?
Uskonto. Alhainen tai suorastaan olematon koulutustausta.
Kannattaako tänne meille päästää sellaista väkeä, joka voi potentiaalisesti radikalisoitua viikossa, kun vähän vedellään naruista? Mitähän siitä voisi seurata?
Tunnemmeko tulijat niin hyvin, että TIEDÄMME, että he ovat varmasti väkivallan uhreja, eivät sen tekijöitä?

Anonymous

Ali-ihmiset voidaan siis viikossa aivopestä murhaamaan mutta parissakymmenessä vuodessa ei vielä opi lukemaan,kirjoittamaan tai auttavasti edes puhumaan vaikkapa Suomea loisiessaan.Kommareiden mukaan näistä pitäisi vielä ottaa oppia? – no tiedoksenne vaan että kannattaa alkaa olla aika varuillaan mitä toivoo.

ei ole pakko katsoa

Ei ole todisteita, missä video.

Automies

Mikäli sitä Scandinavian naisen murhavideota haluat katsella niin se löytyy tuolta netistä hieman ”synkemmiltä” sivuilta.
Itse en voinut välttyä sitä katsellessani siltä ajatukselta miten nekin nuoret naiset olisivat hengissä ja iloisina kotimaissaan suunnittelemassa elämää tai miettimässä mitä sitä tekisi illalla, kun olisivat saaneet realistista ja aitoa oppia nimenomaan Islamista ja asioista olisi puhuttu suoraan niin kuin ne valitettavasti ovat heidän koko elämänsä ajan ja noin 1300 vuotta taaksepäin?
Epäilen että olisi voinut jäädä Marokon reissu kokonaan tekemättä ja olisivat sen sijaan menneet Portugaliin tai muualle ja olisivat nyt hengissä.
– Kyllä se pakokauhu siitä tajuamisesta kuuluu sen naisen kiljumisesta ennen kuin kaula katkeaa lopullisesti.
Mielestäni heidänkin kuolemaansa eivät ole loppujen lopuksi syyllisiä Islamistit itse, vaan aikalailla yhteiskunta jossa he ovat eläneet, koululaitos, yleinen ”suvaitsevaisuus” ja kaikki sitä ajavat sekä täysin virheellisen kuvan luoneet poliitikot ja valtamedia.
Tämä mielipide voi järkyttää mutta kun miettii asiaa analyyttisesti ja objektiivisesti niin loppujen lopuksi eihän kukaan voi syyttää sitä joka menee hyppäämään karhun häkkiin ja halaamaan sitä karhua sekä tulee sen surmaamaksi. Mkäli hänelle ei ole kukaan kertonut biologian tunnilla että karhu on vaarallinen ja ottaa hengen pois nopeasti?
Mikäli on koko elämän uskoteltu että se karhu on kiva ja kiltti, aivan samanlainen kuin herra Paddington tai se nalle siinä sängyn päässä ja se syö pelkästään karkkia ja kasviksia niin huonostihan siinä käy?`
– Kumman vika se sen jälkeen on? Sen karhunko vaiko vääriä opetuksia kyseisestä otuksesta antaneen?
Hieman sama kuin opetettaisiin että alaisin selässä kannattaa ennemmin hypätä lentokoneesta kuin taas laskuvarjon kanssa koska laskuvarjo kiihdyttää putoamista mutta alaisin tuo leijaillen alas pehmeästi?
Missä on yhteiskunnan vastuu tällaisissa asioissa?

Aappa

Jotain yhtäläisyyksiä elokuvaan ”Syvä joki” on nähtävissä.

Pena

Sama se kuka tuon takana on. Ihan normaalia rauhan uskonnon toimintaa. Juha Sipilän mielestäkin varmaan vihapuhe on pahempi rikos.

h44

Hiukan yksinkertainen, Islamiin aikoinaan iskostettu pikkurikollinen on kävelevä aikapommi joka vain odottaa kaukaisevaa kaukaisevaa tekijää.
Näiden tyyppien fiaspoea Eurooppaan tekee tästä ilmiöstä todella vaarallisen, varsinkin kun on niitä hiukan fiksumpiakin musulmaaneja jotka manipuloivat tyhmempiään monon eri tavoin. Musulmaaneilla on omat piirinsä ja somekuplansa joissa kiihko leviää kulovalkean tavoin. Wannabesta tulee yllättävän nopeasti oikea jihadisti.

h44

..tun kosketusnäyttö 😂

Anonymous

Ennen sanottiin, ettei liity islamiin. Nytten sanotaan, ettei ole Isis. Seuraavaksi sanotaan, ettei ollut veitsi vaan puukko.

Leso

Tietenkään ei ole mitään tekemistä isiksin kanssa. Kuvitteliko joku niin?
Jätkät yritti todistaa, että he on kovia jätkiä, tappajakelvollisia isiksiin.
Ei siellä pääkonttorilla niin tyhmiä olla, että pellet ois kovia jätkiä ja jeejee riveihin vaan.