Kahdelle tulijalle pikku tuomio lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Turun hovioikeus vahvisti maanantaina Varsinais-Suomen käräjäoikeuden kahdelle kolmansista maista tulleelle miehelle antaman kuuden kuukauden ehdollisen vankeuden lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Vuonna 1994 syntynyt Nazeer Ahmad Rahmani ja vuonna 1990 syntynyt Mojtaba Kazemi olivat toukokuun 28. päivä 2016 liikkeellä urheilukentällä. Puntissa pullotti. Miehet olivat yhyttäneet kaksi suomalaista 11-13 vuotiasta lasta, joille oli näytetty iPhonen näytöltä pornokuvia ja -filmejä. Tämän jälkeen sotaa, vainoa ja kidutusta paenneet olivat aloittaneet suomen kielen opiskelun ja kyselleet lapsilta mitä rinnat ja sukuelimet ovat suomeksi.

Niin ikään toinen miehistä oli ottanut toisen lapsen puhelimen ja katsonut sieltä tämän puhelinnumeron. Ainakin Kazemista ja toisesta lapsesta oli otettu yhteisvalokuva ja Kazem oli lähettänyt myöhemmin lapselle tekstiviestin. Kun lapset olivat poistuneet paikalta urheilukentältä olivat Rahmani ja Kazemi seuranneet lapsia jonkin matkaa.

Tapahtumat lähtivät purkautumaan kun lapset kertoivat asiasta kotona. Vanhempien mukaan lapset olivat hieman järkyttyneitä.

Miehet kiistivät teot ja vaativat syytteiden hylkäämistä, mutta hovioikeus pitäytyi käräjäoikeuden kannalla ja tuomitsi miehet pieniin ehdollisiin ja muodolliisiin vahingonkorvauksiin.

HUOM! Jos näet missä tahansa kolmansista maista tulleita miehiä tekemisissä suomalaisten lasten kanssa niin sinulla on velvollisuus puuttua asiaan.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.