Staffanstorpin kunta lopettaa halal-lihan kouluruokailussa

Skoonelaisessa Staffanstorpin kunnassa on alkanut ruokasota. Kunnanhallitus on päättänyt lopettaa sianlihalle vaihtoehdoksi tarjottavan halal-lihan tarjoilun ja jatkossa sika-päivänä saa vain kasvisruokaa.

Staffanstorpin kouluissa lopetettiin loppusyksystä halal-lihan tarjoileminen vaihtoehtona sellaisille päiville, jolloin ruokalistalla oli possua. Lapsukaisten, jotka eivät halua syödä possua, on vaihtoehdoksi kuitenkin tarjolla kasvisruokaa.

Muslimipiireissä tapahtuma on koettu kauhistuttavana asiana. Muuan äiti kertoo Sydsvenskanille, että tällainen sormella osoittelu on kurjaa ja antaa signaalin, että kaikki eivät ole tervetulleita Staffanstorpiin. Äidin mielestä kunnalla ei riitä suvaitsevaisuutta eri kulttuureja ja uskontoja kohtaan.

– Eikä kyse oikeastaan ole edes siitä, että olisin kasvisruokaa vastaan vaan tässä on kyse politiikasta ja ihmiskäsityksestä, äiti kertoo Sydsvenskanille.

Kunnan puolelta taas kerrotaan, että asioita on priorisoitu. Kyse on taloudesta. Ne rahat voidaan käyttää muuhunkin, sillä ruokalassa on jo possunlihalle vaihtoehto, kasvisruoka. Koululautakunnan puheenjohtaja moderaattien Åsa Ekstrand täräyttää:

– Ei tässä ole kyse siitä, että jokin uskonto ei olisi tervetullut. Mutta on paljon muitakin ihmisiä, jotka eivät syö possua ja päätös koskee heitäkin. Kaikki voivat kuitenkin syödä kasvisruokaa.

Muslimivanhemmat ovat nyt suunnittelemassa jonkinlaista ruokamielenosoitusta koouluruokaa vastaan.

Subscribe
Notify of
guest
26 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ei se oo keltään pois!

Hehän voivat sitten tehdä niinkuin Svenljunga! Kuningasidea: kouluun tuli 100 aikuista valehtelijaa mölyämään, eikä kouluruoka kelvannut. Joten Svenljungan päättäjät päättivät sitten maksaa muslimeille pizzaa ja kebabbia joka päivä kylän ravintoloissa. Siihen upposi 227 tuhatta kruunua. Ihanan halpaa ja kerrassaan nerokasta toimintaa. https://samnytt.se/stokigt-i-skolans-matsal-efter-nyanlandas-ankomst-de-har-ungdomarna-ater-mycket-pizza-och-kebab/

K.L.

No nyt sanon ruman sanan potensiin 100!Kiesus tuota vaatimista perk!Täällä lapsille sanotaan että vasta neljännellä luokalla saat kaksi pihviä(usein nälissään)..ja päiväkodeissa sama,kaikki kortilla!Milloin tämä skeida loppu?

Anonymous

kuinka toi voi olla mahdollista,mitäköhän suomen kouluissa tehdään,olisi mukava tietää

Musu ei kotoudu edes kotonaan

Noi musut on niin ärsyttävää sakkii. Pysyisivät siellä Lähi-Idässä, kun siellä kaikki paremmin.

possu ravitsee niveliä

Oli suoranaista idiotismia alunperinkään alistua/altistua millekkään hahal-tuotteelle. Possulla on pärjätty pohjolan kovissa oloissa ennenkin. Ja se joka ei sikaa syö, syö sittten sianruokaa. Ja koittaa pärjätä sillä.

Sotamies

Muslimeille PETTULEIPÄÄ.

PM

Eiköhän maan hallitus pistä kohta kunnan kuriin.
Anteeksiantamatonta rasismia.

pensavero ylös vihreät yhteydet

Tässä nähtiin taas. Ruotsi on rasistinen ja siksi elintasoaan kohottamaan tulleet kokevat mielipahaa ja polttavat muutaman auton silloin tällöin.

Automies

Tämä kohta on kaikista tärkein:
”– Eikä kyse oikeastaan ole edes siitä, että olisin kasvisruokaa vastaan vaan tässä on kyse politiikasta….”
Tämä kertookin sitten kaiken olennaisen koko Islamista ja sen kannattajista sekä summaa sen miksi he ovat niin ehdottomia millään muotoa antamaan tilaa muille uskonnoille vaan pyrkivät dominoimaan aivan kaikessa mahdollisessa.
Niin kauan mennään kaikessa vikaan nykyisessä päätöksenteossa kun kyseistä rakennelmaa kohdellaan uskontona ja sitä suojellaan perusteettomasti vaikka kyseessä on poliittinen ideologia täysin. Erot menevät siinä että Koraanissa esimerkiksi on erittäin paljon valtiotieteitä ja sosiaalipolitiikkaa sekä myös militarisaatiota koskevia tarkkoja kohtia.
Koko kirja oikeastaan on opaskirja sille miten valloittaa alueita, pasifioida kantaväestö kyseisillä miehitetyillä alueilla ja miten purkaa näiden kulttuuri pidemmän ajan kuluessa sekä miten jatkaa siitä eteenpäin. Ei mikään ihme että kyseistä ”uskontoa” pidetään ”valloittaja uskontona” koska sitä se on todellisuudessa, ideologia.
Aikanaan 700-luvulla se onkin ollut erittäin edistyksellinen ja ultra-moderni systeemi sekä toimiva konsepti valtionjohdon pohjana omana aikanaan. Valitettavasti siitä loppuu veto johonkin 1500-1600 luvulle tultaessa kuten kävi Ottomaaneille koska kyseinen ideologia ei anna riittävästi liikkumavaraa mihinkään suuntaan eikä missään nimessä tue minkäänlaista teknologista tai luonnontieteellistä kehitystä.
– Kaikki keksinnöt mistä osa on valitettavasti poliittisista syistä annettu historiankirjoissa Islamilaisten valtioiden ”ansioksi” ovat todellisuudessa joko sotasaallista tai vaihtoehtoisesti naapureilta kaupankäynnin jälkeen kopioitua aina tähtitieteistä ruutiin asti.
Kun alkaa katsomaan kyseisen uskonnon harjoittajien rituaaleja niin huomaa erittäin nopeasti miten periaatteessa kaikki samat kohdat ovat eri muodossa rinnastettavissa armeijan rituaaleihin sekä harjoitukseen.
– Ei alkoholia (Johtuu suoraan siitä että eräs taistelu hävittiin koska miehistö oli krapulassa)
– Viisi kertaa päivässä rukoilu (sulkeisten eräänlainen muoto)
– Miehitettyjen alueiden hallinta, eli kirkkoja ei pureta tai tuhota välittömästi mutta ne asetetaan korjauskieltoon mikä tarkoittaa sitä että ne katoavat itsekseen noin 10-20 vuoden aikana etc. Tällä tavoin ei puhkea suoraa kapinaa, ylimääräiset verot ei-muslimeille joilla rahoitetaan miehitysjoukkoja.
– Eri uskoisille määrätty pukukoodi (sama kuin juutalaisten tähti hihassa 40-luvulla).
Lisääkin löytyy ja listaa voisi jatkaa vaikka koko päivän, lisää informaatiota löytyy verkon ihmeellisestä maailmasta loputtomasti.
Oikeastaan kaikki mahdollinen kyseisessä ”uskonnossa” joka on todellisuudessa poliittinen ideologia perustuu loppumattomaan valtaamiseen ja vallan kasvattamiseen. Ei mihinkään muuhun.
Mitä sianlihaan tulee niin siinä ilmeisesti he ovat olleet jo tuolloin jäljillä koska sianlihassa on paljon haitallisia piirteitä ja noina aikoina kun kyseinen ideologia koostettiin yksiin kansiin oli eläinten lihan syöminen huomattavasti vaarallisempaa kuin se on nykyään johtuen niiden alkeellisista valmistusmekanismeista. Lisäksi sika on erittäin lähellä ihmistä ja ihmisenlihaa rakenteeltaan ja tästä syystä loistava koe-eläin mm. ballistisiin kokeisiin.
Kaikesta huolimatta saamme pian nähdä miten Ruotsin valtio puuttuu asiaan ja pitää huolen siitä että Islam voittaa tämänkin kiistan Ruotsissa.

PM

Se on vähän vanhempaa uskoa eli judaesmia, katsos kun takavuosina sielläpäin sioissa oli trikiinenä eikä ne risu-tai aasinpaska nuotiolla kuollu, liian vähän lämpöä, jotta meni mato aivooon. Että oli siinä järkeä, sianlihakiellossa.
Tuntuu vaan että näille serkusavioliittojälkeläisille on jääny se trikiini endeemiseksi.

fatwantarkistaja

Olihan analyysia! Ilman lähteitäkin näitä tekisi mieli kutsua faktoiksi.

Pohjoismaiset arvot parhaat arvot

Hejåhåå! Ettei vaan olisi järki palaamassa takaisin pääkoppiin?!
Typerällä p-kulttuurien mielistelyllä ei maata eikä maailmaa rakenneta hiukkaakaan paremmaksi vaan pilataan loputkin.

Aikki

Aina vaatimassa, mutta itse eivät anna mitään Ruotsille. Aiheuttavat vain sekasortoa. Jos kasvisruoka ei kelpaa, niin menkööt takaisin kotimaahansa vaatimaan parempaa.

Suomi Finland

Sitten kun rahat alkavat olla todella tiukalla niin kumpi kehityskulku mahtaa toteutua:
– possua ei syödä enää ollenkaan (tätä voisi perustella sillä, että possut saavat sen jälkeen huokaista helpotuksesta) ja kaikki tarjottu liha on ehtaa halal lihaa
– lapset syövät kuten ennenkin, mutta vanhainkodeista vähennetään hoitajia
Muita mahdollisuuksia ruotsalaiset tuskin edes pohtivat.

Elli

Se menee kaikkialla siihen, että tarjolla on vain kasvisruokaa eikä mitään lihaa – korkeintaan matoja, hyönteisiä ja etanoita voi olla.
Näin ainakin Vihreä puolue haaveilee. Perustelu on tietysti ilmastotalkoot ja eläinsuojelu.
Suunnitelma ei tietenkään oikeasti toimi, jos esim. muslimien osuus nousee merkittäväksi. Hassusti heitä on vihreissä edustamassa, ja vihreät ilmeisesti eivät älyä epäillä omissa joukoissa väijyvää vastavoimaa. Islam ei välitä eläinten oikeuksista eikä ympäristönsuojelusta muutenkaan ja vihreiden ajamat liberaalit moraaliarvot ovat muslimeille järkytys – mutta vääräuskoisten harhauttamiseksi on aina lupa teeskennellä ”uskotonta”, joka muuten saisi tappotuomion.
Paljon puhutaan kristittyä teeskentelevistä muslimeista, mutta se on kyllä huomattavasti vaikeampaa heille kuin jonkun pilvenpolttaja viherpiiperon teeskentely.

Valtsu

En tiennytkään, että tällainen kieltäymys on enää mahdollista. Noinkohan rasisti-huudoista ilman kuulovaurioita selvitään?

toni lajos

J. Urpulainen sanoi ” maassa maan tavalla ” silloin sanottuna eduskunnassa kuului kohahdus, kauhistusten aalto pyyhkäisi salin yli, pelkurin kahisevaan kaapuun kietoituivat lähes kaikki, samainen edustaja tekaisi Kreikan kanssa velkakirjasta sellaisen sopimuksen, että ” hei me tienataan tällä ”, minä juon nyt kahvia….mustana..ehei..

Suomi Finland

Tuo sanonta ei päde muihin kuin ulkomaille matkustaviin suomalaisiin.
On rasismia millään tavalla liittää se suomessa käyviin tai oleskeleviin ulkomaalaisiin.
Ehkäpä pitäisi vaieta koko sanonta kuoliaaksi ja pyyhkiä sen muistokin historiasta. Koska rasismi. Koska monikulttuurisuus.

Anonymous

jos muslimivanhempien mielenosoitus tarkoittaa sitä että lähtevät ruotsista jollei päätös muutu niin äkkiä sama suomen kouluihin,jos näin pääsisimme näistä ylimielisistä ählämeistä

Pera Peeveli

Älä edes puhu noin kamalia! Maahanmuutto nääs kuulema aiheuttaa talouskasvua. Ja pitää muistaa, että ilman ählyjä bussit eivät kulkisi, siivous loppuisi, pizzat ja kebabit jäisivät paistamatta ynnä moni muu yhteiskunnan toiminto lamaantuisi. Kuten Suuri Ajattelija Husu Husseinkin sanoi:”Vähän rispektiä!”. Eli pahin vahinko mitä voisi tapahtua olisi jos moniosaajat lonnisivat takaisin kotiinsa. Halal liha kai vähintä mitä voimme lepytykseksi ja rispektiksi tarjota. Kotiin lonnijoille toki KELA Gold -kortti anteeksipyyntönä mukaan jotta taikaseinä toimisi ählymaassakin.

Aikki

Ne joka tuota mantraa jaksavat jauhaa, että kuka siivoisi tai ajaisi busseja, eivät koskaan kerro sitä, kuinka moni kantasuomalainen on menettänyt työpaikkansa maahanmuuttajalle. Bussit kulkivat ja paikat siivottiin kantasuomalaisten voimin ennen halpatyövoiman saapumista maahamme. Hyviä ahkeria ja tunnollisia kantasuomalaisia irtisanottiin työpaikastaan ja tilalle otettiin kielitaidottomia ammattitaidottomia alipalkattuja maahanmuuttajia, joita joudutaan tukemaan verovaroilla. Alfa TV:n Dosentissa tutkija kertoi mitä halpatyövoima tulee maksamaan veronmaksajille.

kanander

Lakia on noudatettava vaikka se olisi mätäkin. Mitään ylimääräistä ei pidä antaa mamuille; ei mitään sellaista, joka ei perustu lakiin. Nille on sanottava selkeästi NEJ!

Peeärrää

Tyresön International Engelska Skolan’issa on tapeltu, verta lattialla, ehkä heiluteltu puukkoa, koulu nyt suljettu.
Olikohan kyse kouluruoan pr-kansalaisille aiheuttamista ilmavaivoista ja närästyksestä?

Minä

Vaatimukset syödä kasvisruokia tai muita lihoja, kun on possua, loukkaa niitä jotka syövät possua. Tämä ajatus noudattaa suvakkien logiikkaa.

murre riepunen

Välipalaksi mämmiä ja mustamakkaraa, juotavaksi piimää

Syokööt paskaa ja kuolkoot kuten husu sanoi

Syökööt perkeleet vaikka omaa paskaansa jos tavallinen ruoka ei maistu.