Ruotsissa tulentäyteinen yö ja aamu

Ruotsissa on ollut taas hurja vuorokausi. On ammuttu, räjäytelty pommeja ja poliisin pommiryhmä on sahannut ympäri maata rauhoittelemassa riehaantuneita uusruotsalaisia.

Malmössä räjähti kaksi kertaa. Ensimmäinen pommi viriteltiin klo 02.47 Rosengårdin kupeessa sijaitsevalle Danska vägenillä. Pommi viritettiin kauppa-varasto-rakennukseen. Kyseessä ei ollut mikään ihan pieni pommi, sillä kaikki ikkunat helisivät pihalle ja rakenteet vääntyivät. Räjähdys oli sen verran voimakas, että ääni kuului koko Malmön alueella.

Pommiryhmä eristi alueen mahdollisten uusien pommien varalta ja tekninen tutkinta aloitettiin.

Seuraavaksi mentiin Katrinelundin teollisuusalueelle. Klo 06.11 paukkui teollisuuskiinteistön autotallirakennuksen kupeessa. Tässäkään kyseessä ei ollut mikään ihan pikkuräjähdys, sillä metallirakenteessät vääntyivät ja kaikki lähistön ikkunat helisivät pihalle. Pommiryhmä eristi alueen tutkintaa varten.

Landskronassa saatiin myös maistella pommituksen tunnelmaa. Klo 01.37 viriteltiin paukkua asuin-toimistokiinteistöön Skoallenilla. Räjähdyksen voimasta ikkunat ja kiinteistön sisäänkäynti rikkoontui. Alue eristettiin tekinistä tutkintaa varten.

Tapahtumien takia ei ole tehty kiinniottoja ja niitä tutkitaan vaaran aiheuttamisena.

Värnamossa harjoitettiin ammuntaa klo 01.00 aikaan. Muutaman hengen seurue oli parkissa parkkipaikalla kun ohiajavasta autosta avattiin tuli. 2-5 henkilöä ampui täysiä lippaallisia kohti seuruetta, joka onnistui maastoutumaan. Kohteet eivät saaneet osumaa.

Heti ilmoituksien jälkeen poliisi teki isoja ratsioita ympäri Värnamon kylänraittia ja otti yön ja aamun aikana kiinni viisi uusruotsalaista epäiltynä murhan yrityksistä. Sekä tekijät että kohteet tulevat tässä tapauksessa Afrikan mantereelta.

Niin ikään Lundissa tapahtui. Ainakin yksi auto tuikattiin tuleen Katedervägenillä. Silminnäkijöiden mukaan paikalta juoksi tummiin pukeutunut henkilö tai henkilöitä.

Polisen