Mitä tarkoittaa kansalaisjournalismi?

Oulun tapauksien julkitulosta voidaan kiittää vain ja ainoastaan Tiina Wiikiä ja Junes Lokkaa. Ilman heitä, ja ennenkaikkea heihin yhteyttäottaneita tavallisia kansalaisia Oulun tapahtumat olisivat jääneet vain pieneksi sivuotsikoksi jossain valtamedian pikkupalstalla.

Kun jollakulla on tietoa tai vihiä jostakin omalla paikkakunnalla tapahtuneesta sattumuksesta niin kannattaa ottaa suoraan yhteyttä Junekseen tai Tiinaan vaikkapa Facebookin kautta. Viestiä voi lähettää myös suoraan Pt-mediaan maililla pt-media@mail.com.

Kun saamme vinkin alamme heti pohtimaan asiaa Monokulttuurin työryhmän kanssa. Meillä on omat keinomme saada selville asioita ja olemme yhdessä paljon kovempia selvittämään asioita kuin suuri valtamedia yhteensä.

Suurin osa jutuistamme pohjautuukin erilaisiin vinkkeihin ja niistä haluamme mainita muutaman seikan. Jokainen voi käydä oman kuntansa käräjäoikeuden aulassa katsomassa mitä juttuja päivän mittaan on esillä. Käräjäoikeuden aula on julkinen tila ja sinne on pääsy kellä tahansa. Jokaisen oikeussalin ovelle laitetaan aamulla juttulista, jossa on syytettyjen penkillä istuvien henkilöiden nimet ja rikos, josta asiaa istutaan. Jos tässä listassa on mielestäsi tapauksia, joita kannattaa penkoa niin ota kuva juttulistasta ja lähetä se meille. Nimen tai nimien perusteella voimme sitten pyytää käräjäoikeudelta asiaan liittyvät julkiset asiakirjat.

Toisaalta kuka tahansa voi tilata käräjäoikeudelta julkisia asiakirjoja. Jos tiedät, että esim Matti Meikäläinen on ollut jossain rikosjutussa oikeudessa, niin oikeuden päätöksen saa kun meilaa kyseisen käräjäoikeuden kansliaan ja kysyy sitä. Tyyliin ”Hei, teillä oli juttu 1.9.2018, jossa x-rikoksesta tuomittiin NN. Onko tästä asiakirjoja. Terveisin XX”.

Oulun tapahtumien tiimoilta voidaan olettaa, että samankaltaisia juttuja on ympäri Suomea. Joten jotta saamme asiat esille niin tarvitsemme hieman kansalaisten apua, sillä meidän on mahdoton hakuammunnalla etsiä juttuja käräjäoikeuksista.

Kaikki Monokulttuuriin tulleet vinkit ovat sataprosenttisesti anonyymejä, jos henkilö ei toisin halua.

Subscribe
Notify of
guest
30 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
T

Kiitos myös pt-medialle. Tätä tulee seurattua sekä suomessa että ulkomailla.

miksi-salataan-rikoksia

Lapsellista edes kuvitella,että Oulu on ainoa paikka missä näitä lasten joukkoraiskauksia on muslimimiehet harrastaneet.
Takuuvarmasti alkaa muissakin kaupungeissa pimitys pettämään,ei tämmösiä asioita pysty virkavalta salaamaan loputtomiin.

Vee-tuuntunut Stadilain'

”ei tämmösiä asioita pysty …”
No mm. Rotherhamissa virkavalta ja media salasivat 1997–2013 välisen ajan.
https://en.wikipedia.org/wiki/Rotherham_child_sexual_exploitation_scandal
Onko mitään syytä olettaa, ettei Suomessa hallitukset tekisi samaa? Varsinkin, kun huhuja Steissillä mamujen kanssa notkuvista tytöistä on liikkunut jo 1990-luvun lopulta lähtien…
Tätä keissiä pitäisi nyt hieroa kaikkien syyllisten (vanhat puolueet, media, virkakunta) naamaan kaikista tuuteista, joka ikinen päivä vaaleihin saakka!

saent

Tämä juttu oli 2005 Hs:ssa, joka on kopioitu suomi 24 ko päivämäärällä
Suomalaistytöt maahanmuuttajamiesten uhreina yhä useammin
15.5.2005 20:27
http://www.helsinginsanomat.fi/tuoreet/artikkeli/1101979507591
Nuoret suomalaistytöt joutuvat yhä useammin aikuisten maahanmuuttajamiesten seksuaalisen hyväksikäytön kohteiksi.
Raiskauskriisikeskus Tukinaiseen on tullut tietoa ongelmasta muun muassa sosiaaliviranomaisilta, sillä usein tytöt ovat huostaan otettuja tai muulla tavoin lastensuojelun asiakkaita.
Tukinaiseen on tullut viime aikoina nuorten tyttöjen ja heidän vanhempiensa lisäksi samansisältöisiä viestejä myös lastensuojelun ammattilaisilta. Puheluiden mukaan alaikäiset tytöt ovat joutuneet maahanmuuttajien seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi.
Samansuuntaista tietoa on tullut eri puolilta maata. Ammattiauttajat ja poliisi muistuttavat että kyse on rikollisesta ja usein varsin järjestäytyneestä toiminnasta.
Puheluita on tullut nuorilta tytöiltä, heidän vanhemmiltaan ja viime aikoina yhä useammin myös lastensuojelun ammattilaisilta.
Ammattilaisetkaan eivät tiedä, mitä pitäisi tehdä, kun 13-vuotiaalla tytöllä on seksisuhteita aikuisten maahanmuuttajamiesten kanssa. Aina ei oivalleta, että kyse on rangaistavasta hyväksikäytöstä.
”Ehkä suurin syy on juuri se, että tytöt ovat mukana vapaaehtoisesti. Mutta kun otetaan huomioon, että he saattavat olla 12–15-vuotiaita, joka tapauksessa kyse on seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja aikuisten tehtävä on suojella näitä nuoria”, sanoo Raiskauskriisikeskus Tukinaisen toiminnanjohtaja Kristiina Valkama.
Helsingissä miehet tapaavat tyttöjä esimerkiksi metroasemilla, ja toiminta vaikuttaa jo järjestäytyneeltä.
Valkaman mukaan miehet kyllä tuntevat Suomen lain, mutta kun kukaan ei puolusta tytön oikeuksia, toimintaa pidetään luvallisena.
Poliisin tietoon tällaisten miesrinkien toiminta ei yleensä tule.
”Meidän jutut enemmän keskittyy tällaisiin yhden illan tapauksiin, eli lasta on käytetty seksuaalisesti hyväkseen esim. jossain julkisella paikalla, kun hän on ollut viikonloppua viettämässä”, sanoo rikosylikomisario Kari Tolvanen Helsingin poliisista.
”Niitä meillä ikävä kyllä riittää. Tänäkin keväänä on tullut toistakymmentä ilmoitusta.”

Kivapuhuja

Pakko kai se on itsekin painella ohjeissa mainittuun paikkaan tsekkailemaan listoja, sillä paikallismediamme on sen sortin hyssyttelijä, että oikein oksettaa.

Ilmari

Nimien lisäksi voi myös katsoa mistä rikoksista syytetään. Listalta pitäisi löytyä sekin. Pykälät ylös ja Finlexistä klikkaa rikoslain. Ellei erikseen toisin julisteta niin oikeudenkäynnit ovat julkisia. Nämä rikokset käsitellään usein suljettujen ovien takana. Se ei johdu petoeläinten vaan niiden uhrien suojelusta.

ihmettelijä

Kiitos päivityksestä.

Acc

”Jokainen voi käydä oman kuntansa käräjäoikeuden aulassa katsomassa mitä juttuja päivän mittaan on esillä. Käräjäoikeuden aula on julkinen tila ja sinne on pääsy kellä tahansa. ”
Tuosta tuli mieleen, että käräjäoikeuksien tiedottamista tulisi tehostaa. Juttulistan voisi julkaista käräjäoikeuden verkkosivuilla. Ehkä joku kansanedustaja voisi ottaa asian hoitaakseen. Asia viranomaispuolella kuuluu OM:n viestintäjohtajan tehtäväalueeseen.
Valtionhallinnossa tai yleensäkin julkishallinnossa oli menneinä vuosina tapana ilmoittaa tärkeistä asioista ilmoitustauluilla. Esimerkiksi joidenkin työpaikkojen ilmoittamisessa käytettiin ”vilautushakua”. Vietiin viraston jollekin ilmoitustaululle hetkeksi ilmoitus, josta ei kerrottu kenellekään. Ei lehti-ilmoituksia. Näin varmistettiin, että ennalta tehtävään valittu sai paikan, koska kukaan muu ei tiennyt ilmoituksesta. Ilmoituksen esilläoloaika saattoi olla hyvin lyhyt, alle päivänkin. Oli myös toinen tapa. Vaatimukset räätälöitiin sopiviksi vain ennaltavalitulle. Silloin voitiin ottaa riski näkyvämmästä ilmoittelusta.
Mitään teknistä estettä käräoikeuksilla ei ole julkistaa käsiteltävien juttujen listaa vaikkapa päiväkohtaisesti.
https://oikeus.fi/karajaoikeudet/helsinginkarajaoikeus/fi/index/tiedotteet.html
https://oikeusministerio.fi/viestintayksikko
PS: OM:n viestintäyksikön kokoonpanoa katsellessa tuli mieleen, että harjoittaako OM sukupuolen perusteella tapahtuvaa syrjintää henkilövalinnoissaan.

Ilmari

Tämä on totta. Viron tuomioistuinten juttulistat ja syytekohdat löytyvät verkosta.

Pena

Vaikka valhemedia saisi vihiä jostain maahanmuuttajan rötöksestä, niin eivät varmasti kerro siitä ihan heti. Vasta kun muualla alkaa uutisointi niin silloin ehkä kertovat viikon päästä.

Sensuroimaton Totuus

Hyvä ohjeistus! Lisäisin vielä listaan yhden neuvon: Älkää missään tapauksessa kääntykö paikallisten (tai ylipäätään kenenkään) perussuomalaisen puoleen jos haluatte asioiden ihan oikeasti etenevän. PS on osa ongelmaa -ei niiden ratkaisia.

Pena

Kerrotko mikä on parempi vaihtoehto kokoomus, vihreät ja keskusta vai ?

Sensuroimaton Totuus

Etkö osaa lukea? Tuossahan se ohjeistus on yläpuolelle ja minä lisäsin vain oleellisen tiedon siitä miten ei pidä toimia mikäli haluaa että asiat etenee. Perussuomalaisia ei kiinnosta mikään muu kuin omien etujen tavoittelu -jos asia ei edistä heidän omia tavoitteitaan ja/tai on mahdollisuus että heille ilmoitettu vääryys saattaisi johtaa johonkin suurempaan rikosvyyhtiin niin jarrut lyödään päälle välittömästi. PS:n syvällinen rakkaus suomen umpikorruptoituneeseen poliisiin on sairaalloisella tasolla ja se lamauttaa kaiken toiminnan joka oikeasti saattaisi johtaa johonkin -koko PS:n touhuilu on pelkkää ikenien tuulettamista ilman mitään todellistä päämäärää. Kosher-kansallismielisyyttä irvokkaimmillaan.

Puolueeton

Sensuroimaton elää vielä Soinin aikaa. Voi olla, että soineja on edelleen perussuomalaisissa, kuten näitä on kaikissa puolueissa. Halla-aho on kuitenkin ainoa korkeasti oppinut puolueen puheenjohtaja, jolle lienee asiat tärkeämiä kuin oma etu. Poliittisen johtajan kysy ajatella tulevaisuutta on puolueohjelmaa tärkeämpi ominaisuus hyvinvoinnille.
Ajat jolloin Suomella on mennyt hyvin, sattuivat aikaan, jolloin puolueitten johdossa oli korkeasti oppineita. (ainakin Paasikivi, Kekkonen) Jonkun pitäisi tutkia, miten edistyminen ja taantuminen on sidoksissa poliittisten johtajien koulutukseen.

Jalya Inizgin

Katos vaan, Freda33 kakkoskerroksen trolli on jo ehtineet tännekin.
Herskaa kuluu ja piriä palaa, kun Niinistön johdolla viherkommarit toisiinsa uskoa valaa.
Persut on ainoa konkreettinen ja realistinen poliittinen vaihtoehto.
Yksilöinä Junes, Tiina ja Paavo ovat todella arvokkaita, mutta eivät pysty korvaamaan puoluetta jolla on mahdollisuus päästä valtaan.

Sensuroimaton Totuus

Kyllä nämä perussuomalaisten ”kyvyt” on jo nähty. Viimeinen niitti uskottavuudelle oli poliisivaltiolain puolesta äänestäminen -aidosti kansallismielinen puolue ei olisi missään tilanteessa moiseen sortunut, varsinkin siksi että nyt muutettiin PERUSTUSLAKIA eikä em. hulluutta enää sieltä pois saa millään keinolla.
Kerrankin oli persuilla tilaisuus vaikuttaa ja tässä on tulos.
Hienosti hoidettu! Ei jää epäselvää minkä (((porukan)) käskystä nappia painetaan.

Pena

Enpä nyt kauheaa luottoa mihinkään de wittien SKE tai johonkin reformeihin laskisi. Jussi Halla-Aho ehkä vähän uskottavampi hallitukseen kuin joku de witt. Sitä paitsi Halla-Aho ehdotti parempaa ratkaisua aikoinaan, niin sen ansiosta lensivät ulos hallituksesta. Sensuroitu totuus ei itse osaa lukea kun ei antanut vastausta kysymykseeni, että mikä on parempi vaihtoehto. Kiersit sen vain typerällä vastakysymykselläsi.

Sensuroimaton Totuus

Poliittista ratkaisua ei ole mahdollista saavuttaa -samaa roskaa kaikki puolueet. Ja Halla-aho uskoivaisille suosittelen tutustumista kyseisen ”mestarin” tekemisiin europarlamentissa -vain ne ratkaisee, millään muulla ei ole mitään merkitystä.
On aika herätä todellisuuteen. Ihan oikeasti.

Pena

Sillähän se poliittinen ratkaisu sitten varmasti tuleekin kun ei äänestä. Turha se on sitten itkeä kun sama unelma ja perse edellä puuhun kiipeäminen jatkuu, kun taas on hallitus kokoonpanossa ne samat sdp, kokoomus, keskusta ja pahimmassa tapauksessa vihreätkin. Tässähän onkin helpoin ratkaisu kaikkeen.

Aappa

Tasan ainoa oikean tiedon kanava on kansalaisjournalismi. Piste. MOT.
Mihinkään mediaan ei kannata luottaa suorilta, mutta ns. valtamediaan kaikkein vähiten.

timppa

Täytyysewn verran sanoa, että ottakaa mmonokulttuuriin/muihin juttuihinne mukaan aktiivisia kansalaisia jotka ajavat samaa asiaa. täten saataisiin lisää porukkaa tunnetuksi jotta voitaisiin kasvattaa reformin (tai jonkin muun vastaavan) jäseniä yleisölle tunnetuiksi ja sitä kautta vaikuttaa asioihin pysyvämmin?

whitney

En luota reformipuolueeseen, koska siellä on eräs erittäin epäilyttävä henkilö ehdokkaana. Mikä desantti mahtaakaan olla.
Politiikasta vielä sen verran, että kunnioitan Jussi Halla-Ahoa.

Toivottavasti niin

Minäkin luotan Jussiin. Hänelle suo mielellään mahdollisuuden. Lisäksi hänessä on aimo annos politiikkoainesta mitä nykyisin tarvitaan. Meinaan sitä, että kun häntä on syytelty joistain kommenteista tai äänestyksistä niin voi olla, että hänellä on vain päämääränä saavuttaa salonkikelpoisuus, koska silloin pääsee paremmin myös vaikuttamaan.

Tiina

Voiko näitä käräjäoikeuden juttuja tilata takautuvaati? Esim. tyyliin kaikki raiskaukset v 2015 -2018??

tilanteeseen todella kyrpiintynyt

Pitäsiköhän teidän kerätä lahjoituksia, joilla nuo listat maksettaisiin? Ja julkaistaisiin sitten täällä. ”Raiskaus” on liian laaja sana, varmaan riittää ” lapsen törkeä hyväksikäyttö”, ”lapsen raiskaus” jne, koska harvoin uhrit ovat aikuisia. Normi ihmisen vaikea saada listoja ihmisten tietoisuuteen, teillä on kanava julkaista ne

Valtamediaan ei voi luottaa enää missään

Nää on paljon parempia mediaoita näissä asioissa.
Sanoma, YLE, Alma Media ja MTV3 ovat myös suuria syyllisiä kaikkiin näihin raiskauksiin valkopestessään ja edistäessään holtitonta maahanmuuttoa kehitysmaista.
Suomen vanha valtamedia on sairas!!!!!!!!! Siihen ei voi luottaa edes sääennusteissa.

Jalya Inizgin

Kaikki tietävät että niin halutessaan perinteinen propaganda ja valhe media mukaan lukien YLE, HS, IS, IL jne. voisivat jeesustelun sijaan selvittää tämän jutun Suomen laajuisesti viikossa. Heillä on rahaa ja resursseja käydä läpi kaikki Suomen viime vuoden raiskaukset tilaamalla asiakirjat jokaisesta käräjäoikeudesta.
Mutta kun puuttuu tahto. Edellä mainitut paskamediat ovat Marxismin mädättämiä ja heille pikkutyttöjen raaka joukkoraiskailu on pienempi paha kuin matun saama rassistinen katse.
Muista äänestää. Persut on ainoa realistinen tie toistaiseksi.
Muut pienpuolueet ovat aivan liian alkutekijöissä vielä vuosien ajan.

Anonymous

Koska viranomaistahot tekevät nyt Oulun tapahtumien jälkeen kaikkensa peittääkseen maahantunkeutujien sikailut muualla Suomessa ennen vaaleja, niin kaikki joilla vain rahkeet riittävät kansalaisjournalismin harjoittamiseen: TOIMIKAA! Sanotaa tämä nyt taas kerran viranomaistahoihin tai valtamediaan ei ole mitään luottamista.