Helsingissä ilmi valtava lasten raiskausketju

 

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi viime perjantaina kolmansista maista tulleen miehen pitkään vankeusrangaistukseen useista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöstä. Teot ovat tapahtuneet viime kevään ja kesän aikana.

Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1986 syntyneen Hedayatullah Safin 4 vuodeksi 10 kuukaudeksi vankeuteen kahdeksasta (8) lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, jotka olivat tapahtuneet viime vuoden maaliskuussa, toukokuussa ja heinäkuussa.

Safi oli kaikissa tapauksissa ottanut yhteyttä 14-15-vuotiaisiin pikkutyttöihin eri somealustejen mm. Instagramin kautta ja alkanut keskustelemaan tyttöjen kanssa seksistä. Safin toiminta oli aluksi näyttänyt viattomalta, mutta kaikissa tapauksissa touhu eteni hyvin taitavalla tavalla suostuttelemalla ja painostamalla tyttöjä eri tekoihin. Yhteyden otot johtivat aina siihen, että hän oli ilmoittanut, että punttia pullotti.

Lopulta Safi oli saanut tyttöjä useilla eri kerroilla sänkyyn, jossa mies oli raiskannut tyttöjä mitä mielikuvituksellisimmin keinoin. Kyse ei ollut siis mistään kevyistä kosketteluista vaan puhtaista raiskauksista.

Tytöt olivat kokeneet tapahtumien tiimoilta erilaisia ahdistustiloja ja unettomuutta. Moni koki, että ei päässy irti Safin otteeesta. Safi oli niin ikään ottanut teoista kuvia ja lähetellyt niitä kavereilleen. Oikeuden selosteesta käy ilmi, että teoissa on ollut mukana muitakin kolmansista maista tulleita miehiä. Näihin tapauksiin ei joko ole näyttöä tai ne tulevat esille omina tapauksina. Safilla oli somessa useita eri aliaksia, joissa hän esiintyi hieman eri persoonanan.

Oikeuden mukaan Safin toiminta on ollut puhdasta groominkia, jossa tekijä pyrki kehumalla ja luottamusta herättävällä tavalla saamaan lasten luottamuksen.

Näine käräjäoikeus tuomitsi Safin yksimielisesti 4 vuoden ja 10 kuukauden vankeuteen. Huomattavaa on se, että jos Safi on ensikertalainen hän istuu vajaan viiden vuoden tuomiostaan 2 vuotta 5 kuukautta. Safi pidettiin asian tiimoilta vangittuna odottamassa tuomion lainvoimaisuutta.

HUOM!! Tämä juttu on eri tapaus josta poliisi tiedotti viikonlopun aikana.

Tämänkin jutun esilletulosta kannatta kiittää Junes Lokkaa. Koko juttusarja saatiin aivan vahingossa kun pengottiin toista juttua.