Turvapaikka-aktivistit: "Älkää karkoittako lapsiamme"

Kuvassa yksintulleita afgaanilapsia osoittamassa mieltä pakkopalautuksia vastaan Tukholmassa.

Etelä-ruotsalainen Sydsvenskan julkaisi tänään mielenkiintoisen lukijakirjeen, jonka on allekirjoittanut 600 perhekodin ylläpitäjää. He vaativat, että niiden pakolaisten pakkopalautus, jotka asuvat heidän perhekodeissaan, on lopetettava.

Koko juttu on itku-sentimenttaalinen kirjoitus ja se kuvaa erityisen hyvin miten pakolaispolitiikkaa tosiasiassa ajetaan. Se perustuu tunteisiin ja siihen, että batiikkinoidat rakastuvat ”lapsiinsa” ja käyttävät näitä syitä puolustaakseen yksintulleiden oikeutta jäädä Ruotsiin.
– Kun syksyllä 2015 Ruotsia kohtasi suuri pakolaisvirta niin monet meistä tavallisista perheistä päätti auttaa eri tavoilla tänne tulleita nuoria. Opimme tuntemaan nämä lapset ja nuoret ja saimme kuulla heidän sydäntäsärkeviä tarinoitaan. Me lohdutimme heitä, opetimme heille ruotsia, demokratiaa, länsimaisen yhteiskunnan sääntöjä ja arvoja. Annoimme heille rakkautta ja toivoa. Tiesimme, että heillä oli painavat turvapaikkaan perustuvat syyt saada jäädä Ruotsiin ja aloimme valmistelemaan heitä uuteen elämään Ruotsissa, allekirjoittaneet aloittavat lukijakirjeen.
Allekirjoittaneiden mukaan kaikki ei mennytkään kuten oli suunnitelty, sillä sitä mukaa kun lapset täyttivät 18 heille annettiin vain kielteisiä oleskelulupia. Koska tästä seuraa se, että perhekoti tai varamami menettää samantien valtion tuen, he alkoivat majoittaa yksintulleita lapsia omalla kustannuksella koteihinsa ja perhekoteihin.
– Yhteistä meille kaikille on se, että olemme sitoutuneet nuoriimme sinä aikana kun olemme oppineet tuntemaan heidät ja tukeneet heitä. Heistä on tullut osa perheitämme ja jos nyt menetämme heidät, on se kuin menettäisi oman lapsen.
Kirje jatkuu:
– Maahanmuuttovirasto viis veisaa perhesiteestä tai turvapaikkaperusteesta. Ei ainakaan kaikkien Afganistanista tulleiden kohdalla. Heidät pitää saada pois maasta riippumatta turvallisuustilanteesta, itsemurhapommittajista, miinoista, happoiskuista, pitkäaikaisesta kuivuudesta, heikosta infrastruktuurista, rasismista vähemmistöjä kohtaan ja vainosta sukupuolen, uskonnon tai seksuaalisen suuntautumisen takia, tappouhkausten, väkivallan, seksuaalisen väkivallan, kidutuksen, huonon sähköverkon takia ja ylipäätään sen takia, että maa on kokonaan täysin rikki. Mikään näistä ei näytä olevan riittävä syy lopettaa karkoituksia Afganistaniin.
Sen jälkeen laitetaan tulille se tavanomainen, miten Ruotsi laittaa valtavat summat rahaa jäljittääkseen näitä pakkopalautettavia, joita poliisisedät sitten huumaavat ja raudoittavat, jotta heidät saadaan rauhallisina lentokoneisiin. Tietenkin mukaan kuuluu kuvaus, miten nykypäivän afgaanit ovat kuin 1940-luvun juutalaiset, joita vainottiin Euroopassa ja joita hyvät ihmiset piilottelivat.
Niin ikään kerrotaan, että afgaanilapset ovat valtava kapasiteetti Ruotsille työvoiman ja herra ties minkä voiman muodossa.
– Tuhannet ruotsalaiset perheet ovat hajonneet tämän takia. Lapset ovat menettäneet isosiskonsa, äidit ja isät, isoäidit ja isoisät ovat menettäneet rakkaan lapsensa tai lapsenlapsensa. Ja ihankuin menetyksemme eivät jo olisi tarpeeksi, menetämme vieläkin lisää.
– Me haluamme avoimutta ja rakkautta ja kohdata toiset ihmiset avoimin sydämin ja empatian kanssa. Me olemme kuin toinen yhteiskunta, joka auttaa toisiaan. Nyt Ruotsi menettää valtavan voimavaran, meidän halumme ja hyvän toivon. Tämä on vaarallinen tie.
Ja loppuun vielä jotain:
– Nyt on aika tehdä oikein. Kuunnelkaa meitä, jotka rakastamme ja kohtaamme näitä koviakokeneita nuorukaisia. Kuunnelkaa epätoivomme, älkää rikkoko perheitämme, älkää lähettäkö perheenjäseniämme epätoivoon. Antakaa heidän jäädä ja elää rauhassa. Seis karkoituksille nyt.


Allekirjoittaneiden joukossa on monta sataa hyvin tunnettua turvapaikka-aktivistia ja osa heistä on tullut tunnetuksi tällaisena vara-mamina, josta koko batiikkinoidan käsite tulee. Annetaan siis ymmärtää, että kyseessä olisi joku äiti-lapsi-suhde, vaikka tosiasiassa nukutaan samassa sängyssä.
Kirjoituksesta ja allekirjoittajista voi päätellä, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita on aika iso määrä, sillä tuostakin porukasta iso osa majoittaa kotonaan 1-2 henkilöä.

Subscribe
Notify of
guest
28 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Kiviäkin kiinnostaa.

Pinlaareni

Se, että batiikkinoidat julkaisevat moisen nyyhkirjeen, ei ole mikään yllätys. Yllätys on sen sijaan se, etteivät ole tehneet sitä aikaisemmin… Nyt tulee kiire ”mummutella” oikein urakalla ennen kuin paha Polizei tulee ja vie ”lapsen”.

Puolueeton

Onkohan ihan noinkaan? Noissa ”lapsissa” on joukko älykkäitä, jotka ovat hylänneet islamin kultuurin ja haluavat muuttua, kun pitävät uudesta kulttuurista. Joukossa on myös älykkäitä, jotka käyttävät pakolaislakeja hyödykseen, ja tietenkin tavallisia oman kulttuurinsa kannattajina pysyviä. Mutta kuka osaa erotella ja tehdä älykkäät päätökset. Karkoitus päättöksien tekijöissäkin on montaa sorttia.

MoodyBlue

”Karkoitus päättöksien” tekijöissä on varmaan erilaisia, normaaleja länsimaalaisia ihmisiä. Sen sijaan näissä afgaani-”lapsissa” (eli 25+ elintasoturisteissa) on vähemmän hajontaa. Omaan viiteryhmäänsä verrattuna siellä voi olla muutama ”älykäs”, mutta kun hiekkaneekerien keskiverto äö on 80 kieppeillä, niin ei sillä vielä pitkälle pääse. Vaikka tokihan useimmat näistä ovat aivokirurgeja sekä rakettitieteen insinöörejä – todistukset vain katosivat Välimereeen (vaikka kyseinen tph olisikin tullut suoraan Turkista – kyllähän se todistus sieltäkin äkkiä Välimereen lennähtää).

Missä ne hyvät Afghanistanin hyvät ihmiset ovat?

Jos afghaanipojat ja -miehet ovat niin hyviä ihmisiä niin miksi Afghanistanissa kohdellaan naisia huonommin kuin missään muualla maailmassa ja miksi siellä aikuiset miehet nussivat pikkupoikia perseeseen?

P. Artalapsi

Noitapiiri itkee lämmintä itkua koska lelut viedään pois. Ilmeisesti harhaisiin mieliin ei veläkään mahdu se, että afkaani”lapset” ovat tulleet ihan muista maista…

Katri

Toki kun karkotetaan niin hyvä ja aito varamami lähtee lapsensa mukaan turvatakseen häntä perillä sodassa ja kauhussa. Eikö? Onko rasistinen Ruotsi niin tärkeä ettei oman lapsensa mukaan viitsi lähteä??

Anonymous

Eivätkö ne perhekodit sitten saa valtion, kunnan tai muun tahon avustusta?

pöh

Mitä se paskanistanin huono sähköverkko tai metron puuttuminen tähän edes kuuluu? Noi äijäthän on tullut eurooppaan Iranista pääasiassa.

Tomppa

Kiinnostaa ku kilo paskaa.

Ilmari

Ruotsalainen työnantaja saa tuosta hyvän mustan listan, ettei kukaan ota heitä sellaisiin töihin, joissa ollaan tekemisissä oikeiden lasten kanssa.
Suuri osa on yksinäisiä batiikkinoitia, mutta joillakin on jopa mies. Normaai mies ei suostu heidän laillaan aisankannattajaksi.

jippos123

Lämmin itku valuu pitkin batiikkinoitien poskia kun on pelko perseessä, että nussijat laitetaan paluukoneeseen, yhyyyyy.
Noi afgaanijätkät panee noita ryhävalata tasan niin kauan kunnes postilaatikosta putoaa elinikäinen loisimislappu. Sen jälkeen sotanorsut saavat turpaansa ja afgaani lähtee nussimaan pikkutyttöjä.

Sam Colt

Selailin tuota nimilistaa. Muutama selvästi suomalainenkin nimi, jotka tietysti voivat olla jo useamman polven ruotsalaisia. Enemmistö yksinäisiä naisnimiä. Nämä ”aatteelliset ja ylevät” (ideella) perhehoitokodit on pääosin perustettu viime ja toissa vuonna, niin että varsin pitkästä ”perhesuhteesta” ei ole kyse.
Kai tuo on niin tuottoisaa, että siitä ei voi luopua. Voi olla kuntien virkamiehillekin helpoin ratkaisu tukea ”koteja” kuin järjestellä veijareille omia asuntoja.
Hoidon puutteessa monet lapset ovat paenneet muihin Euroopan maihin ja joutuneet ties kuinka pahoihin piireihin…

kanander

Nuo mihin tahansa uskovat nyyhkymummelit ovat pahimpia holtittoman maahanmuuton tukijoita. Afgaaneistakin suuri osa on tullut turvallisesta Iranista. Eilen joku raisiolainen gynekologi käski mamuja olemaan nussimatta Suomessa. Hän tietää tasan tarkkaan, millaisia tauteja nämä kultapojat (ml. raiskaajat) istuttavat naisten haaroväleihin.

Se on yhtä vaille

Näiden tarhapaikka aktinistien suu on kuin petolinnun perse, aina auki muttei koskaan saa kunnon vastausta.
Kyllä taas niin kyrsii!!

fatwantarkistaja

Kuinka mummot voisivat raiskata lapsiaan, jos heidät karkotettaisiin? Onneksi kohta tulee oikein vyörymällä lisää lapsia, joita voi ottaa yksityisomaisuudekseen, raiskaa niitä sitten. Kyllä noin urheille seksuaalisaalistajille pitää maksaa verovaroista elatus.

Pena

Mikä ihme näitä puolustelijoita oikeasti vaivaa. Autot palaa, ammuskellaan ja heitellään kranaatteja.Silti näitä pitää puolustella kynsin ja hampain.

Pinlaareni

Vaarallinen mielisairauden muoto: ruåtsalaisuus…

Pena

Eikö tuo ole levinnyt jo Suomeenkin valitettavasti. Kyllähän noita hyysääjiä ja unelmoijia täälläkin on vaikka miten paljon.

Pinlaareni

Kyseessä lieneekin jonkinlainen tarttuva joukkopsykoosin muoto. Pääasiallisena oireena erilaiset harhat, esim. 40-vuotiaiden karvaisten miekkosten näkeminen lapsina, tyttöinä yms.
Tätä hulluutta ei kylvetä eikä kynnetä, se kasvaa itsestään…

Anonymous

20-40v.lapsia,sydäntäsärkeviä tarinoita(potaskaa)lohdutimme ja annoimme heille.

El Comandante

”Lapsukaisia’ vai panomiehiä parhaassa iässä?

suvakeilla on kiimainen hätä

Niin tuon alkuperäisen jutun otsikko olisi pitänyt olla, älkää karkoittako panomiehiämme, joudumme turvautumaan taas runkku sormettamiseen ja hieromasuvoihin.

Kapteeni Evp. Enontekiöltä

”Tuhannet ruotsalaiset perheet ovat hajonneet tämän takia. Lapset ovat menettäneet isosiskonsa” No vaatii aikalailla mielikuvitusta kuvitella karvainen maturoikale siskoksi, mutta eiköhän se noilta suvakeilta käy sekin, kun 40 vuotias äijäkin käy 16 vuotiaasta noiden mielestä. Koko kirjeessä ei ole asiaa edes siteeksi, vaan lämmintä tunteisiin perustuvaa itkua kun ihqu ahmetti saa lähteä vetämään ja suvakki muija jää taas ilman. Lohdutuksen sana suvakeille: Uusi ahmetti löytyy tuota pikaa, niitähän lappaa Ruotsiinkin ihan tarpeeksi ja entisiäkin on vähintäänkin riittävästi myös suvakkihoroille, ja iloiset peli, ruuanlaitto ja sen semmoiset kivat hetket voivat jatkua.

Anonymous
TUHONTIE

Vitun pirihuorat hankkikkaa oikeat miehet eikä näitä rintamakarkuri koiria.

Anonymous

Kuka/ missä on todistettu että nukkuvat samassa sängyssä? Jolla siis kai tarkoitetaan että ottoperheiden äideillä olisi ottolastensa kanssa seksiä.
Raskas väite jota ei olisi syytä käyttää ellei asia pidä suurimman osan kohdalla paikkaansa.
Muuten hyvä artikkeli ja vastenmielinen ilmiö.