Stefan Löfvenistä pääministeri

Sosiaalidemokraattien Stefan Löfven valittiin Ruotsin uudeksi pääministeriksi. Riippumatta mitä mieltä Löfvenistä ollaan niin valinta pääministeriksi on hyvin kummallinen.

Nimittäin Löfven valittiin pääministeriksi Ruotsin eduskunnan (riksdagen) vähemmistöllä. Enemmistö ei siis tukenut Löfvenin valintaa.  Ruotsin lain mukaan pääministeriksi voidaan valita henkilö, joka:

Lagen säger att statsministerkandidaten är vald om han får max 174 röster emot sig, då har en majoritet bestående av övr 175 ledamöter nämligen beslutat att inte rösta emot. Den gula avstå-knappen har denna gång använts av partier som i praktiken säger ja till statsministerkandidaten men som inte själva ingår i regeringen.

Tätä on todella vaikea suomentaa. Se tarkoittaa jotain sellaista, että jos pääministerivalinta saa maksimissaan 174 ääntä sen puolesta, että henkilöä ei valita pääministeriksi niin ne 175 ääntä, jotka mahdollisesti ovat toisen poolin, ovat vain valideja ääniä. Tässä valinnassa ns. ”ei kantaa”-äänet ovat tehneet siten sen, että Stefan Löfven valittiin pääministeriksi. Eduskunnassa on 349 jäsentä.
Toisinsanoen, Löfven ei saanut eduskunnan enemmistön ääniä, mutta se pooli, joka ei äänestänyt Löfvenin puolesta,  äänesti väärin. Heidän äänet laskettiin ikäänkuin laskuista pois ja vain äänestäneiden äänet laskettiin vain mukaan laskuun. Näin saatiin aikaa se, että Stefan Löfvenin äänestys oli puolesta/ vastaan 115 puolesta/ 153 vastaan.
Mutta tulos on jokatapauksessa se, että Löfven on nyt pääministeri
 

48 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pena
Pena
20.1.2019 21:58

Aika vakuuttavaa myöskin kun orpo kokoomusporvareineen kuunnellut jossakin kokoomuksen tilaisuudessa, jotain helvetin elastisen paskaa räp-musiikkia. Kukaan täysipäinen ei tuollaista hevonpaskaa kuuntele. Eipä kyllä ole jopo salekaan kovinkaan onnistunut presidentti. Piti sitten lampaiden äänestää sekin toiselle kaudelle.

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
20.1.2019 22:45
Vastaa...  Pena

Äänestikö kansa kummisedän presidentiksi vai tekikö sen Tieto oyj?
Vaikea sanoa kumpi on huolestuttavampi vaihtoehto -vaalivilppi vai itsetuhoinen kansa?
Niinistön paikka on linnassa. Enkä nyt tarkoita presidentin linnaa vaan sellaista missä on 20 milliä paksut harjateräsristikot ikkunoissa.

Beldar
Beldar
20.1.2019 03:08

Kehitys Ruotsissa on jo sen verran kauan ollut päin helvettiä että yhä useammat eivät edes tiedä maan hienosta tilasta aina vuoteen noin 1990 asti. Ja mitä kauemmin idiootit saavat päättää maan asioista, sitä enemmän on äänestäjiä jotka ovat täysin tottuneet siihen että joka neljäs on neekeri, joka neljäs arabi, kranaatteja heitellään, autoja palaa eikä naisten kannata liikkua ulkona iltaisin öistä puhumattakaan.
Ja jos joku sattumoisin manitsisi ”vanhat hyvät ajat” niin eiköhän ihan ylhäältä ja median puolelta tule tiukkaa tekstiä tyyliin: ”silloin Ruotsi oli suvaitsematon, rasistinen, kaikkia vihaava valtio joka tänä päivänä varmasti tappaisi tai ainakin laittaisi vankilaan jokaisen sotaa Ruotsiin paenneen henkilön.”
Ja kaikki on taas hyvin.
GCM-sopimuksesta tulee ihan saletisti Ruotsin uusi pyhä kirja (koraanin tueksi) ja silloin alkavat puhdistukset!
SD voidaan ehkä kieltää, Af ihan varmasti, julkaisuja kuten Samhällsnytt rokotetaan kovasti ja Youtubesta, Facebookista ja Twitterista sun muista häviää kaikki kriittiset kommentit.
Jäljellä on sitten se unelmavaltio jota siellä hartaasti nyt rakennetaan.

Tor VPN
20.1.2019 20:20
Vastaa...  Beldar

Useimmat tällaiset idiotismiviritykset ovat onneksi romahtaneet omaan järjettyömyteensä, Neuvostoliittokaan ei ollut ikuinen, vaikkakin edelleen kärsimme neukkulan perinnöstä kotimaassamme kun vanhat taistolaiset ja muut kommariänkyrät ovat edelleen politiikassa mukana ja heidän mukulansa jatkavat samalla linjalla.
Tarja Halonenkin joka 80 luvulla lausui että Suomen pitäisi vapaaehtoisesti liittyä Neuvostoliittoon, ehti tehdä kaikenlaista vahinkoa presidenttikautensa aikana (miinakielto, korkeimpaan oikeuteen Demla kamuja jne)
Sverigestankin joskus romahtaa mutta kyse on toki siitä milloin ja paljonko ehtii naapurimaihin tulla sieltä vahinkoa, nythän jo junalla lähettivät ainakin 15 000 diskorahan hakijaa suoraan rajan yli ja munaton Orpo päästi kaikki tänne.
Pitäisi nopeasti toteuttaa vähintään Halla-ahon 8 pointtia, ( https://www.suomenuutiset.fi/halla-ahon-viesti-jokaiselle-suomalaiselle-millainen-kansa-antaa-taman-tapahtua-itselleen-video/ ) jotta houkuttelevuus laskisi, tietysti enemmänkin pitäisi tehdä, mutta vaikeaa on kun muut puolueet ovat kaikki vastaan ja YLE & HS rummuttaa edelleen maahanmuton ihanuutta ja Venäjän agenteiksi kaikkia jotka kehtaavat vastustaa maahanmuuttoa tai EU integraatiota.

Särmääjä
Särmääjä
20.1.2019 01:27

On noilla tuolla lumedemokratiassa pokkaa jatkaa saman typerän vähemmistöhallituksen taivalta vuosisadan kikkailuineen. Säälittävä yhteiskunta toi Ruotsi.

kanander
kanander
19.1.2019 12:20

On ne ruotsalaiset eteviä. Saivat koottua pikaisesti neljässä kuukaudessa kahden puolueen hallituksen.

EI HOITOA KANTIKSILLE!
EI HOITOA KANTIKSILLE!
19.1.2019 11:59

SVTn uutisista männäiltana:
-vain puolet Ruotsin syöpäpotilaista saavat hoitoa säädetyn aikarajan sisällä, monet ehtivät kuolla hoitojonossa
-hallitus on päättänyt lisätä omaismaahanmuuttoa noin 8000lla. Ei ainoastaan asylsaajien perheenjäseniä oteta maahan vaan myös muilla syillä turhapaikan saaneitten omaisia.

Automies
Automies
19.1.2019 11:39

Tässä on upouusi kansalaisaloite turvapaikkaoikeuden viemiseksi niiltä jotka lomailevat kotimaissaan josta ovat hakeneet turvapaikkaa.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3768
– Allekirjoittakaa ja jakakaa mahdollisimman moneen paikkaan ja eri foorumiin, kiitos.
Saataisiin edes tämä yksi porsaanreikä kiinni ja kaikista törkein sellainen vielä.

Jani
Jani
19.1.2019 10:57

Me todella kaipaamme sinua nyt, Christer Pettersson….

Ruotsin systeemiä kutsutaan nimellä ”Negatiivinen parlamentarismi”
Ruotsin systeemiä kutsutaan nimellä ”Negatiivinen parlamentarismi”
19.1.2019 11:36
Vastaa...  Jani

En kauheasti ihmettelisi jos joku tulee vielä tekemään ”palmet”.

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
19.1.2019 23:35

Yksi luoti ei riitä…

Sam Colt
Sam Colt
20.1.2019 11:03
Vastaa...  Jani

Tuon lausuman takia yksi ruotsidemokraatti joutui jättämään tehtävänsä puolueessa.
Ymmärrän hyvin että kansalaisia kenkuttaa tuo narripeli, mutta en pidä suotavana mitään väkivaltafantasioita.
Ei niillä islamia voiteta. Musujen koko kulttuuri on väkivaltaa.

toni lajos
toni lajos
19.1.2019 08:50

Ruotsissa on annettu pelolle valta, tehdään mitä vaan ettei SD nouse suurimmaksi puolueeksi, myydään loputkin moraalista ja halvalla menee

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
19.1.2019 23:32
Vastaa...  toni lajos

Hyvä näyttö ”äänestämällä voit vaikuttaa” fraasin valheellisuudesta. Sama kuvio toistuu
muutaman kuukauden kuluttua suomessa -suuret linjat on jo sovittu hämyisissä takahuoneissa ja nyt vain järjestetään sirkus (maailman helpoiten höynäytettävän?) kansan hämäämiseksi.
Tätä on ”edustuksellinen demokratia” -kuoleman kultti.

Tor VPN
19.1.2019 03:26

Eniten hämmästytti heti uuteen hallitusohjelmaan kirjattu määräys että ”uusien bensiini- ja dieselmoottoristen autojen myynti kielletään vuodesta 2030 alkaen”
Ruotsissa(kaan) ei vihreillä ole järjen häivää ajatuksissa, plus idiootit sossut suostuu mihin vain kirjauksiin ruotsidemokraatin pelossa.
Lienee itsestään selvää että jos tuo toteutuu, niin alkaa melkoinen massatuonti vanhoista autoista, tai olemassa olevan autokannan arvo alkaa järjen vastaisesti nousta vanhetessaan.
Taikka sitten sähköautojen hintojen pitää pudota 90% ja latausasemia rakentaa varsin perkeleellisiä määriä. Ei tule tapahtumaan.

11 vuoden kuluttua bensa- ja dieselstoppi Löveenin mukaan
11 vuoden kuluttua bensa- ja dieselstoppi Löveenin mukaan
19.1.2019 11:46
Vastaa...  Tor VPN

Lööperihän on sanonut että vuonna 2030 Ruotsissa ei enää käytetä fossiilisiä polttoaineita.

Hauki
Hauki
19.1.2019 16:35

Pitihän niiden sulkea ydinvoimalatkin.

Starde
Starde
19.1.2019 03:23

Se on kuulkaas hirveetä kattoo ku naapurimaa tekee itsemurhan. 10 vuoden päästä meillä on hurja pakolaistulva hoidettavana: Kantaruotsalaiset tulevat tänne muslimeitaan pakoon.

Lee Anrerzohn
Lee Anrerzohn
19.1.2019 01:42

Löfven ja kumppanit toimivat aivan kuten Itävaltalainen taidemaalari aikanaan. Ihanan rasistisia myös nuo nukke hallituksen jäsenet.

Otto-Ville Kuusisen viitoittamalla tiellä
Otto-Ville Kuusisen viitoittamalla tiellä
18.1.2019 22:53

Kyllä hölmötkin löytävät sen viisaimman johtoon

#kamelinpaskaa
#kamelinpaskaa
18.1.2019 22:35

Sama pelle taas eli ruotdin alamäki senkun jatkuu. 2 vuotta ja allahia huudellaan tukholman kaduilla.

Miksu
Miksu
19.1.2019 08:29
Vastaa...  #kamelinpaskaa

Eikös siellä huudella jo…?

Anonymous
Anonymous
18.1.2019 22:22

Ylellä mainostettiin, että Ruotsi on siirtynyt perinteisestä blokkipolitiikasta Suomen vaalimalliin, jossa jokainen puolue voi tehdä yhteistyötä hallituksessa. Ylellä unohtui vaan mainita, että suurin vaalivoittaja Ruotsidemokraatit jätettiin kylmästi syrkään. Naapurimme on demokratian irvikuva.

jippos123
jippos123
18.1.2019 20:57

Kohti Libanonin kohtaloa. Onnea Ruotsi.

Kossu
Kossu
18.1.2019 20:12

Jep, nyt ensin mietitään sitä mitä nämä voivat saada aikaan….no ensin tulee veronkorotukset polttoaineisiin koska jotain piti luvata näille ”miljööpelleille” sitten tulee perheenyhdistämisen kautta kun vauhtiin päästään joku kymmenen tuhatta uutta uushurria koska lööfin akalle piti antaa jotain,sitten alkaa ”kapitalistien” verotuksen kimppuun käynti koska vasureidenkin piti jotain saada jne. seurausta näistä,ostovoima tippuu ruotsalaisilta ja se tietää taas ongelmia sisämarkkinoilla,toisessa esimerkissä kun lompsijoita yhdistellään sosiaali ja terveydenhuollon kulut nousevat hurjiksi vaikka jo nyt ovat hulvattomat….ja yritysten kiristäminen voi johtaa pääomien siirtoon sinne missä niillä voi jotain tuottoakin saada…… hyvät puolet tästä hallituksesta…..no todennäköisesti ei istu koko hallituskautta ja muodostumisen yhteydessä tehtyjä rotsinkääntöjä muistellaan pitkään ja siitä hyötyy kaikista eniten Ruotsi Demokraatit…..siinäkin kohtaa pitää miettiä onko ne seuraavat vaalit liian kaukana ja onko sitä hurrilaa olemassa minkälaisena se nykyään tiedetään ja tunnetaan…??? mielenkiintoisia aikoja odotettavissa mutta onneksi on passi voimassa ja täältä voi häipyä ”ajoissa” …… mutta näin maalaisjärjellä ajatellen vituiks meni……

Pena
Pena
18.1.2019 20:00

Meneeköhän Suomenkin vaalit yhtä perseelleen.

Anonymous
Anonymous
18.1.2019 20:43
Vastaa...  Pena

Kyllä menee. Persut pidetään ilveellä millä tahansa ulkona hallituksesta jos nyt saisivat ns vaalivoiton. Ja kun tunnettu asia oy suomi finland ab:ssa on, äänestäjillä on lyhyt muisti. Kun tähän lisätään valtapuolueiden miljoona budjetit vaalikampanjoinnissa sekä ylen jne propaganda tuki, on selvää että kauhulla saamme odotella tulevia vuosia maahantunkeutujien suhteen.

Anonymous
Anonymous
18.1.2019 21:07
Vastaa...  Anonymous

Ja lisätään vielä että se suurmoskeija hanke ei suinkaan ole ns haudattu. Jos pahin skenaario käy hallituksen suhteen, on varma että se tulee.

Pena
Pena
18.1.2019 23:05
Vastaa...  Anonymous

Niin siinä saattaa taas valitettavasti käydäkin. Varmaan taas pääministeriksi pääsee, joku kokoomuksen, sdp tai keskustan huijari. Suomalaisen äänestäjän muisti on vaan niin lyhyt.

Hei kaikki urputtajat!
Hei kaikki urputtajat!
19.1.2019 13:59
Vastaa...  Pena

Petteri Urpo jo urpoilee suurta vaalivoittoa Iltalehden mukaan.

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
19.1.2019 23:24
Vastaa...  Pena

Menee.

Risto Kantonen
Risto Kantonen
18.1.2019 19:27

Ihan snadisti Orwellimainen laki.

Anonymous
Anonymous
18.1.2019 18:49

Esimerkki kansakunnan täydellisestä rappiosta. No hope.

huugo
huugo
18.1.2019 18:03

Ruotsin Eino Grön, hallituksesi hajooa jo ennen kevättä kepu feministi eukon vaatimuksiin. Ette pääse yksimielisyyteen otetaako Ruotsiin 100 000 vai 100 001 uutta läpsyttelijää veronmaksajien harmiksi tänä vuonna.

Tupauuno
Tupauuno
18.1.2019 19:01
Vastaa...  huugo

Minullekin tuli sellainen asia mieleen, että olisiko Eikka (Grön) heittänyt keikan Ruotsissa muutama vuosikymmen sitten.

kanander
kanander
18.1.2019 18:03

Ilveilyksi meni Löfvenin valinta. Ei ole kansanedustajien enemmistön kannnatusta. Valtapoliitikot mittaavat kaiken toimintansa sen mukaan, miten saadaan edistettyä turvapaikanhakijoiden massatuloa Ruotsiin. Koska tätä ei voi sanoa suoraan, puhutaan äärioikeiston eli Ruotsidemokraattien eristämisestä. Kansan enemmistö on vielä sokeita tälle.

Surullinen
Surullinen
18.1.2019 17:25

Sossuilla on vuosikymmenten historia Ruotsin johtamisessa. Politiikka on muuttunut viime vuosina hämmästyttävän typeräksi ja nyt vielä hallituskumppaniksi täyshullut vihreät, joitten organisaatioissa lienee muslimienemmistö.
Farväl åt helvete, Sverige.

Minä
Minä
19.1.2019 03:04
Vastaa...  Surullinen

Kovin on sossujen takit kääntyneet niistä ajoista jolloin veljeilivät ihastelemiensa saksalaisten kansallissosialistien kanssa ja opettivat saksalaisille rotuhygieniaa perustuen maailman laajimpiin ruotsalaisiin tutkimuksiin.

El Comandante
El Comandante
18.1.2019 17:24

Iso sininen Juudas ja Arvo Pohja konsultoimassa?

Heja Sverige
Heja Sverige
18.1.2019 17:20

Kun ruotsalainen menee kauppaan ja ostaa tavaran mikä maksaa 153 kruunua niin hän maksaa vain 115 kruunua, koska silloin toteutetaan ruotsalaista logiikkaa.

Hienoo touhuu
Hienoo touhuu
19.1.2019 10:36
Vastaa...  Heja Sverige

Matujen osalta se logiikka menee noin ja sitä Löfveeni ajaa lisää. Se kuulemma rikastuttaa, noh ainakin matuja.

Miksu
Miksu
18.1.2019 17:14

Ei taida tuosta sitten tulla pitkäikäistä hallitusta?

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
18.1.2019 17:08

Allah Ruotsia suojelkoon, Jumalalla ei sinne taida olla enää asiaa.

Tor VPN
19.1.2019 03:40
Vastaa...  Nestori Lundahl

Demareista tuli mieleen, tässä on Paavo mielenkiintoinen tapaus Ruotsista : 45-vuotias naispuolinen demaripoliitikko harrastellut sexiä 10x ’16-vuotiaan’ afgaanin kanssa, vaatinut seksiä paljaalla koska halunnut tulla raskaaksi afgaanille. Ollut töissä alaikäisten ryhmäkodissa jossa lahjonut afgaania alkolla, tupakalla ja lupaillut hommata tälle Ruotsin passin kunhan paneminen jatkuu.
45-vuotias naisdemari oli tuomittu 6 kk vankeuteen luottamusaseman väärinkäytöstä tjsp mutta ainakaan itselleni ei selvinnyt oliko ehdollista. enkä löytänyt afgaanin kuvaa vaikka sekin tuolla kuulemma on jaossa, olisi nähnyt oliko oikeasti 16 vuotias vai ’16-vuotias’
https://www.flashback.org/t3003945p20

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
19.1.2019 16:44
Vastaa...  Tor VPN

Yhtä hyvin saattaa olla 3-vuotias, eli mummo sai pedofiliastaan todella vähäisen ”rangaistuksen”.