Oikeusministeri Johansson jäi kiinni valeuutisen levittämisestä

Oikeiden puhtaiden valeuutisten teko ja jakaminen sosiaalisessa mediassa on tosiasiassa hyvin helppoa eikä se vaadi muuta kuin halun vääristellä asioita. Esimerkiksi Ruotsin kohta entinen oikeusministeri Morgan Johansson on tällainen valeautomaatti, joka suoltaa mm. Twitteriin jatkuvalla syötöllä epätosia totuuksia.

Esimerkiksi torstaina Johansson twiittasi, että Malmössä ilmoitetut rikokset ovat laskeneet voimakkaasti ja ovat alimmalla tasolla sitten 17 vuoteen. ”Tämä voi olla merkki, että nyt mennään oikeaan suuntaan, mutta työtä toki vielä on”, Johansson veisteli twiitissään.
Mutta heti ensimmäisessä vastauksessa tulee vastakuittaus kun Malmössä poliisina työskentelevä henkilö kyselee, että mistä Johansson on muka saanut tietonsa. Tutkijana hän ei voi olla Johanssonin kanssa samaa mieltä, sillä heille sataa rikosilmoituksia. ”Se jos joku on varmaa, nyt ei todellakaan mennä oikeaan suuntaan”, poliisi twiittasi.


Morgan Johansson twiittaa tästä aiheesta usein. Twiitit poikkeavat  sanakäänteiltään, mutta sisältö on sama. Sosiaalidemokraatit ovat tehneet paljon hyvää yhteiskuntakehityksen eteen ja nyt tulos alkaa näkyä mm. rikosten määrän vähenemisenä. Johansson ei koskaan vastaa hänelle esitettyyn kritiikkiin eikä vastannut tässäkään mistä luvut tulevat. Luultavasti hän on vain lukenut tässä tapauksessa vain Sydsvenskanin artikkelin otsikon ja vetänyt siitä johtopäätöksen. Johanssonkin kannattajakunnalle hänen twiittinsä kuitenkin jää elämään totuutena.