Kista Gallerian "lapsipahoinpitelyn" toinen puoli

Alla olevalla filmillä kiinniotetun pojan isä pahoitti myöskin mielensä kun poikaa kehoitettiin hillitsemään itsensä.
 

Tukholman Kistassa tapahtui pari viikkoa sitten tapahtuma, joka on lähtenyt elämään täysin omaa elämäänsä. Asian tiimoilta pidettiin viikonlopun aikana jopa kaupunginosapalaveri, jossa paikalla oli kymmeniä uusruotsalaisia syyttelemässä ostoskeskuksen vartijoita rasismista.

Alkutapahtumat lähtivät liikkeelle pari viikkoa sitten kun afrikkalaisista koostunut nuorisojoukkio iältään 12-15-vuotta aiheuttivat jatkuvaa ja systemaattista häiriötä Kista Gallerian kirjastossa. Nuorukaiset mm. olivat kovaäänisiä, soittivat puhelimillaan musiikkia ja heittivät ruokaa laittiolle. Kun henkilökunta yritti rauhoitella riehaantuneita afrikaanoja niin se aiheutti päinvastaisen reaktion. Nuorukaiset alkoivat nyt kaataa kirjoja hyllyistä lattialle. Kaikenkaikkiaan häiriköintiä jatkui tunnin.
Tässä tilanteessa henkilökunta oli kehoittanut nuorukaisia useaan otteeseen poistumaan kirjastosta, kehoitusta ei kuitenkaan huomioitu vaan nuorukaisten häiriökäyttäytymien vain lisääntyi kehoituksista hiljaiseloon.
Nyt paikalle hälytettiin ostoskeskuksen vartijat ja tilanne ryöpsähti kokonaan hallinnasta. Tai sanottakoot niin, että tilanne vartijoilla oli hallinnassa, mutta uusruotsalaisilla nuorukaisilla ei. Kun vartijat ohjasivat yhtä nuorukaista ulos kirjastosta niin nuorukainen niin pahoitti mielensä, että laittoi pystyyn sätkimis-potkimis-sylkemis-attentaatin, että vartjoilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin niputtaa lapsukainen lattialle.
Tapahtumalla oli paljon silminnäkijöitä. Sitä on kuvattu puhelimilla suunnasta jos toisesta ja jostain syystä herättänyt paljon tunteita Järvan alueen uusruotsalaisissa.
Kaupunki päätti järjestää Husbyn kansantalolla tilaisuuden, jossa uusruotsalaiset saivat tuoda esiin ongelmia ja keskustella asioista.  Kiinniotetun pojan isä kertoo SVT:n uutisissa:
– Mutta hän on vain 12-vuotias. He voivat joskus olla hieman kovaäänisiä. Lapsukaiset eivät olleet tehneet mitään rikosta, eivät esim näpistelleet tai kantaneet asetta. Silti vartijat olivat kovakouraisia.
Monet uusruotsalaiset vanhemmat kertoivat kokouksessa, että eivät uskalla lähettää lapsiaan enää kirjastoon niin kauan kuin siellä on vartijoita. Vanhempien mukaan heidän lapsiaan kohdellaan epäoikeudenmukaisesti johtuen heidän taustaisuudestaan ja siitä, että he asuvat ongelmalähiössä.
Kyseessä onkin yllättäen rasismi, josta pitää puhua eikä järjestyshäiriö.
Ja valtamedia teki sen mitä se parhaiten osaa, kiepsautti uutisen päälaelleen. Se alkoi uutisoimaan tapahtumasta jonakin lapsipahoinpitelynä, joka olisi jollain tapaa muka merkittävä tapahtuma. Vaikka filmiltä voidaan nähdä, että vartija käskee afrikaanoa vain häipymään paikalta. Hieman vahvistaakseen käskyä vartija auttaa kevyesti tönimällä afrikaanoa eteenpäin. Siinä yhteydessä afrikaano menettää malttinsa ja kaatuu maahan, jolloin vartija pitää nuorukaista paikalla ja kehoittaa tätä rauhoittumaan.

 
Asia paisuu. Securitakselle sataa nyt tappouhkauksia. Se ilmoittaa, että vartijat eivät ole tehneet mitään rikosta ja on hoitanut tilanteen hyvin. Poliisinkaan mukaan mitään rikosta ei ole tapahtunut.
Kistan kirjasto on ollut vuosia jo todella rauhaton paikka. Sellaiset hyveet kuin hiljaisuus ja hillitty käytös eivät ole siellä muotia vaan sen onkin lähinnä uusruotsalaisten nuorukaisten yleinen mölyämispaikka. Itse, asuessani Kistassa, lopetin kirjaston käytön juuri tämän jatkuvan häiriökäyttäytymisen takia.
Kirjastossa on aina kymmenien nuorukaisten jengejä, jotka hakevat Mäkkäristä ruokaa ja tulevat kirjastoon syömään. Leikkimielisesti voidaan laittaa ranskanperunasota pystyyn ja sitä voidaan tehostaa heittelemällä kirjoja. Henkilökunta ei uskalla puuttua asiaan rasismin pelossa, toisaalta keski-ikäisten mummojen tehtävänä ei liene ylipäätään järjestyksen ylläpito.
Vuonna 2014 kirjasto oli pahimmillaan. Silloin Gallerian nurkilla hipsutteli satoja Romaniasta tulleita kerjäläisiä, joista osa otti kirjaston olo- ja pesuhuoneekseen. Kirjaston vessoissa pyykättiin pyykkiä ja vessoja käytettiin pesuhuoneina. Kirjaston käytäville ja pieniin lukusoppeihin tehtiin viihtyisiä makuupetejä, joissa kerjäläiset lepäsivät työnteon ohessa.
Tästä aiheutui se, että kirjasto jollain tapaa menetti otteensa normaaliin kirjastoasiointiin. Uusruotsalaiset villiintyivät näinä aikoina kokonaa ja kirjaston funktio hiljaisesta lukupaikasta muuttui jonkinlaiseksi yleiseksi olohuoneeksi, jossa on lupa kiljua ja käyttäytyä kuten huvittaa.

Subscribe
Notify of
guest
33 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pessimisti

Miksi eivät tee vaikka joukkoitsemurhaa, etteivät vaan joudu syytetyksi rasismista? Heja Sverige!

Mietin tässä vain...

Mitä ne kirjastossa tekee, kun suurin osa ei käsittääkseni osaa edes lukea?

Sam Colt

Ei ne osaa lukea sitäkään, että se on kirjasto. Lähtömaassakaan niitä ei ole, niin että ei ole kokemusta.
Profeetan käskyn mukaan kaikki maat ja niissä tilat on otettava haltuun. Mieluimmin vielä helpoimmasta päästä, kuten ruotsalaisesta kirjastosta. Ämmien tuhinasta ei tarvi välittää ja veltto poliisi tulee vasta tunnin päästä. Pyytämään anteeksi.

Anonymous

Tehneet sitä jo vuosikymmeniä.

Terhomatti Hämeenkorpi

Ruotsin mallin mukaan mennään täälläkin…
Erikielisten Raamattujeni näyttelyn avajaiset Laitilan kirjastossa pidettiin 3.11. 2017 (Terhon-päivänä !). Näyttely oli suunniteltu olevan yleisölle avoinna 3.11. – 7.12. välisenä aikana. Kirjaston johtaja Marja-Liisa Mutka oli erittäin ystävällinen ja avulias koko ajan, kuten myös kirjaston henkilökunta 🙂 Avajaisissa oli kiintoisasti väkeä ja myös Laitilan Sanomien reportteri (Jussi Vaajasaari) tekemässä juttua tapahtumasta.
Kuitenkin jouduin turvallisuussyistä keskeyttämään Raamattujeni esilläpidon ja siis lopettamaan näyttelyni tänään 17.11.! Taustaksi kerron seuraavaa:
1) Jo aikaisemmin olin kuullut eräältä laitilalaiselta ystävältäni, että kuntaan sijoitetut murjaanit ovat tutustumiskäynneillään kirjastossa esiintyneet meluavasti ja häiritsevästi. Heillä ei ole ollut kunnioitusta naispuolisia virkailijoita kohtaan eivätkä he yleensä halua noudattaa kirjastossa perinteisesti noudatettua hiljaisuutta.
Tämän muistaen suhtauduin itsemielessäni hiukan epäillen näyttelyn esilläpitoon, mutta lähdin kuitenkin sitä järjestämään.
2) Avajaispäivänä, juuri ennen kirjaston sulkemisaikaa, kirjastoon tulikin muutama
teini-ikäinen nuori alkaen ihan kiusantekomielessä juosta meluten ja reuhoten hyllyjen välissä vähät välittäen virkailijoiden kehotuksista poistua.
Lopulta puutuin tapahtumiin ja huusin pojille (sanoen kyllä ruman sanan jos toisenkin!) ungefär såhär: “Painukaa helvettiin täältä meluamasta”. Ilmeisesti miehen sana tehosi…
3) Viime tiistaina (14.11.) oli isompi joukko joutilaita nuoria tullut taas kirjastoon metelöimään. Virkailijoista he eivät välittäneet mitään. Paikalle oli kutsuttu vartija (t?), mutta sekään ei ollut riittänyt. Viimein oli hälytetty poliisit, jotka olivat virkavoimallaan saaneet tilanteen haltuunsa. Kuulemma nuorisojoukko oli ollut etupäässä paikallisia ns. “hyvien perheiden” lapsia…
Kun kuulin tapahtuneesta ja muistaen edelliset tapaukset, päätin, keskusteltuani kirjastonjohtaja Marja-Liisa Mutkan kanssa yhteisymmärryksessä, keskeyttää näyttelyni turvallisuussyistä ja poistin vielä tänä iltana (17.11.) Raamattuni vitriineistä.
Raamattuni eivät ole rahallisesti paljonkaan arvoisia, mutta kokoelmani laatu
ja määrä ovat ainutlaatuisia ja täysin korvaamattomia. En voinut jättää niitä alttiiksi mahdolliselle ilkivallalle, vahingonteolle ja tuhoutumiselle.
Olen lapsesta lähtien arvostanut kunnallisia kirjastoja ja pidän niitä edelleenkin (luonnollisesti !) yhtenä parhaimmista kunnallisista palveluista. Kirjastonjohtajat, -hoitajat ja -virkailijat ovat nykyisenä aikana kuitenkin joutuneet sellaisten paineitten / hyökkäysten kohteiksi, jota tällainen vanhanaikainen “korven ukko” joutuu vain surullisena katselemaan.
Toisten huomioonottaminen, noudattaviksi edellytetyt käyttäytymissäännöt ja
virkailijoiden antamat kehotukset ovat näköjään ajassamme pelkkää ilmaa, kun “itsensä toteuttaminen” (vapaan kasvatukset hedelmät) on kaikki, kaikkialla ja kaikessa.

Katri

Hyvä kasvatus lähtee kotoa. Se riehakkainkin poika rauhoittuu kun käytöstavat ja seuraamukset tapojen noudattamatta jättämisestä tehdään kristallinkirkkaiksi, ja myös osoitetaan oma paikka riehumiselle, joka sinänsä sekin tärkeä.
Lastensuojeluilmoitukset olisi ensimmäinen asia minkä tekisin koska vanhemmat eivät ole työtään selvästikään tehneet. Ihan yksi lysti mikä kulttuuritausta, nyt ollaan Suomessa. Määrätty määrä varoituksia vanhemmille ja sitten lapsi jo pois heiltä.
Tiedän mistä puhun koska itselläni tällainen vähän jääräpäinen ja eläväinen, hyvin haastava lapsi. Helppo olisi sulkea silmät, uhriutua, ja antaa yhteiskunnan “hoitaa”, onhan se kotoa pois… Näin ei kuitenkaan kukaan hyvä vanhempi tee. Tarvittaessa olen lähtenyt itse lapsen mukaan tarkkailemaan tilanteita ja ohjaamaan.

Puolueeton

Hyvä kasvatus lähtee kotoa hyvistä vanhemmista ja jo ennen teini-ikää. Ei sitä myöhemmin voi korjata. Pitää vain kärsiä monikulttuurisuuden seuraamukset.

Qroquius Kad

Epäilemättä se riehakkainkin ja jääräpäisin sekä mitä eläväisin ja haastavin poika oppii kasvatuksen kotoa.
Siellä kotona hän nimittäin oppii kaiken riehakkuuden, jääräpäisyyden, eläväisyyden ja haastavan käytöksen olevan juuri sitä, mitä vääräuskoisten on saatava naamalleen!
Allahu akbar!! Äbäläwäbälä!!

Katri

Aivankin näin, Puolueeton ja Kad. Oon itsekin sitä mieltä että suomalaiset vielä hoitaa suht koht vastuullisesti omat lapsensa, jos ei hoida niin meillä olisi vielä kaikin tavoin varaa ottaa koppi periaatteella “sitten koko kylä kasvattaa”. Äbäläwäbälät – heidän kohdallaan nostan kädet pystyyn. Niin kuin olisi haastavakäytösten kanojen joukkoon päästetty ilkeitä kettuja, eli puhutaan aivan eri lajista ja mittaluokasta, tuskin kellään mitään muita ratkaisuja kuin selkeä ihmisten eriyttäminen omiin ryhmiinsä, maihinsa, kaikkein mieluiten maanosiinsa.

Numento

Kun kirjasto joudutaan sulkemaan, minne uusruotsalaiset moniosaajat seuraavaksi menevät harjoittamaan kulttuuriinsa kuuluvaa perseilyä ? Suomi, Espoo, Sellon kirjasto, Sunniva Drake ping !

Nestori Lundahl

Eiköhän Sunnivan tavoite Espoon kaupunginkirjaston aluejohtajana olekin tehdä Espoon kirjastoista matujen kokoontumispaikkoja.
Aika ajoin kirjastot sitten toimivat kehitysmaiden passitoimistoina.

Goatse-pukki.

Drake on itse ilmoittanut tavoitteekseen tehdä Espoo kirjastoista “maahanmuuttajien olohuoneita”, joten tavoitteita ei tarvitse arvailla.

Sosiaalidemokraatti

Afrigan alkuperäisväestöt eivät pysty kyllä elämään länsimaiden mukaista normaalia sivistynyttä elämää,jokainen sieltä pakkotullut persoona on vaaraksi,sekä tuhoksi kyseiselle maalle ja sen väestölle.Voimme vain ainoastaan syyttää tästä tilanteesta meidän sairaita päättäjiämme,jotka edustavat vain ulkomaalaisia kulttuureita ja heidän hyvinvointiansa,unohtaen samalla oman maansa sekä sen kansalaiset.Maan kansalaisuudet ovat myöskin liian helposti kaikkien rikollisten satavissa,ilman työssäoloa,tai itsensä elättämisen velvollisuutta,paitsi jos heille hankitaan joku nimellinen työpaikka sosiaalietuuksineen näennäisesti valtion tuella.Kaikki olemme tasa-arvoisia,kun astumme valtakunnan rajan ylitse.

El Comandante

Se on varma kosto sille että Dag Hammarskjöld yhdessä Ruotsin hallituksen ja Wallenbergien kaivosimperiumin kanssa sekä yhteistyössä kommunistisen blokin kanssa tuhosivat Katangan valtion. Nyt Lumumban aateveljet tulevat vielä rikastuttamaan Ruotsin.

Valtsu

Tässä on nytkin jo suomalainen ulottuvuus: Kista Gallerin omistaa suomalainen Citycon.

El Comandante

Tarkoittaako uusioruotsalaisten boikotti sitä että kirjasto on taas kulttuurilaitos joka tyydyttää varsinaisen asiakaskunnan kuten lukutaitoisten kulttuurin tarpeen?

RikkauttaAlex

Olisiko esim. Virossa tai vaikkapa Venäjälle katsottu kovinkaan pitkään sitä että, paskasakki riehuu julkisessa tilassa häiriköiden kunnon kansalaisia ja työntekijöitä?
EI olisi pitkään asiaa palloteltu… Vain kehoitus poistua ja sitten olisi miliisi/poliisi tullut tyhjentämään paikan ilman toista kysymystä “voisitteko nyt kultamunat ystävällisesti poistua”. Jokainen papu-ukko olisi lentänyt tiloista pihalle niin, että jää sen verran hyvä muistijälki etteivät tule paikalle toista kertaa. Varmaa jokuselle olisi jäänyt myös pari tai useampi kolhu muistoksi sikailemisesta. Törkeen hyvän safkan tai kaarnaveneidenkään veistely ei olisi ehkä onnistunut muutamaan päivään, kun putkassa on pimeää, kylmää ja ruokakaan ei ole tilatun mukaista.

T

Venäjällä ja Virossa miehet ovat vielä miehiä.

Anonymous

Taikka sitten ei. Jos olisi kuten kerroit neukkulassa ei olisi yhtään moskeijaa,mutta todellissuus onkin toista.
Neukkulassa moskeijoita on melkeimpä enemmän kun lähi-idässä.

T

Venäjä on eri asia kuin NL. Ja moskeijoitahan siellä on, muistona Venäjän imperiumin laajentumisesta aron poikien maille päälle 1800-luvulla.
Venäjällä yllä kuvattu kirjasto-episodi ei tulisi kuuloonkaan.
Vaikka Venäjä on uhka Suomelle, ei tarkoita etteivätkö he tee siellä jotain oikein joskus.
https://www.therebel.media/refugees_molest_women_outside_russian_club_get_beaten_up_and_sent_to_hospital_by_men_report

Mobuto Lipokieli

Keenerit tietää jo pienestä pitäen että kaiken saa ilmaiseksi ja mölytä saa niin paljon kuin jaksaa, kunhan muistaa heiluttaa rasistikorttia. Onnea Ruotsi !

Pysyisivät Afrikassa

Pysykööt Afrikassa. Se on noiden paikka.

Pinlaareni

Voin vaan kuvitella mielessäni millaista meno on, kun kirjastoissa riehuu laumoittain kirkuvia keneerejä. Onnea vaan ruåtsi. Noh, jos espoon noita saa näkemyksensä läpi, sikäläiset pääsevät kokemaan tuollaista ihanuutta…

Lajvare

Meno senkun paranee. Tässä Lööperihallituksen miljööpuoluelainen uusi kulttuuriministeri keskimmäisenä:
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/alla-regeringens-ministrar-hela-listan

Kakruimmuniteetti

Näille kakruille on jo pienestä pitäen opetettu mitä pitää sanoa jos joku yrittää toppuuttaa käytöstä. Tämäkin kakru hokee videossa ”olen vain pieni lapsi, et saa koskea minuun!”.

Minä

Noin siinä käy, kun teeskentelee suvakkia ja “ymmärtää” noita loputtomiin. Olisi alunperin pitänyt olla tiukka linja ja estää asiaton käytös heti kättelyssä. Kun on pelätty asettaa vaatimusta asiallisesta käytöksestä, karkaa mopo käsistä.
Asiaa ei kyllä auta pätkääkään, että noiden vanhemmilla ei ole mitään halua edellyttää lastensa käyttäytyvän asiallisesti, vaan vanhemmat kai suosivat uhoilua ja kukkoilua, joka niiden käsitysten mukaan tekee mahtavaksi ihmiseksi.
Ei ihme, että niiden kotimaat ovat kehitysmaita. Ihme on, että nuo haluavat nousta kukoksi tunkiolle länsimaissa ja vetää länsimaatkin kehitysmaalaisten kulttuurien tasolle.

El Comandante

Lutheri opetti jo aikoinaan että se joka kuritta kasvaa kunniatta kuolee.

Lee Anrerzohn

Ihanaa, muistuttaa marxilaista unelmaa 🥰🤗😘 on niin kultturellia! Pienet villit osaavat niin hienosti ilmaista kulttuurisen ylemmyytensä.
Haluaisin niin kovasti alistua islamille. Oikein pimpsaa kutkuttava ajatus.

fatwantarkistaja

Missä muka ongelma? Verovaroilla pyörivä pulju? Sama se, käyttääkö sitä kuka ja mihin. Ellei siellä lukutaitoiset käy, antaa neekerten pitää kekkereitään. Ainakin jollekin on hupia sitten. Turha pitää lämmintä tilaa tyhjillään. Kirjat voi myydä, niistä saa pojille karkkirahaa.
Sairaala on paras paikka kaupunkisotia, kun pääsee heti hoitoon. Jonoja ei ole, koska valkoinen voi mennä yksityiselle.
Koulu on paras paikka lisääntyä, sillä huorilla on oppivelvollisuus.

Van, MIe

Svidduako nuo mainokset tekee näiden kommenttien päällä?

Pitäkää Tunkkinne

Ei ne mainokset haittaa.
PAITSI jos ne haittaavat kommenttien lukemista kuten tämän Kista-postauksen yhteydessä.
Välillä ne on siististi tuossa sivussa ja välillä ne on tässä kommenttilaatikoiden päällä.