Tammikuun sopimuksella kesästä alkaen 20 000 uutta tulijaa Ruotsiin

Huomionarvoinen seikka Ruotsin maahanmuuttopolitiikassa on se, että kun ns. afgaanilaki viime vuonna ajettiin voimaan niin sen takana oli hallituksen lilliputtipuolue Miljööpuolue ja oppositio Keskusta. Afgaanilailla ainakin 9 000 yksintullutta lasta sai viime vuoden loppupuoliskon aikana mahdollisuuden oleskelulupaan opiskelun perusteella, jos aiempi turvapaikkaan perustuva hakemus oli hylätty.

Nyt on pikkuhiljaa selvinnyt, että ns. Tammikuun sopimuksessa, jolla uusi hallitus on perustettu, on uusi tällainen ”erikoisuus”, jolla maahan saadaan muutama kymmen tuhatta uutta tulijaa sormia napsauttamalla simsalabim. Nimittäin tammikuun sopimuksessa Miljööpuolue ja Keskusta saivat yhdessä läpi muutamia turvapaikka-aktivistien unelmasäädöksiä. Ensi kesästä alkaen vaihtoehtoiseen suojeluun perustuvan oleskeluluvan saaneet saavat oikeuden perheenyhdistämiseen.
Näin ollen ainakin isät, äidit, puolisot ja alaikäiset lapset, jotka kuuluvat henkilön ydinperheeseen, saavat jatkossa lähes automaattisesti oleskeluluvan Ruotsista. Expressenin laskujen mukaan tämä tarkoittaisi käytänössä noin 20 000 henkilöä.
Tammikuun sopimuksessa on myös toinen erikoinen sopimuspykälä. Nimittäin kun normaalisti perheenyhdistämiseen vaaditaan se, että jo maassa oleva, joka hakee perheenyhdistämistä, on pystyttävä elättämään perheen, niin nyt tämä pykälä kumotaan. Perheenyhdistystä hakevan ei siten tarvitse itse elättää itseään, eikä perhettään.
Näin ollen Ruotsiin syntyy ensi kesästä alkaen yhden pikkukaupungin verran ihmisiä, jotka ovat voittaneet elämän arpajaisista ilmaisen loppuelämän kestävän ylläpidon veronmaksajien kustannuksella.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.