HAPSU: Nobelisti-Watsonin vaino on häpeäksi tiedeyhteisölle

Tohtori James Watsonin savustaminen akateemisista piireistä jatkuu. Watson on amerikkalainen tiedemies, joka oli osallisena DNA:n molekyylirakenteen löytämisessä. Hänet on palkittu Nobelin palkinnolla ja hän teki pitkän uran genetiikan parissa. Watson on useaan otteeseen kertonut epäkorrekteja näkemyksiä, joista poleemisin on, että hänen mukaansa rotujen välillä on keskimääräisiä älykkyyseroja, jotka ovat geneettisiä.

Tämän vuoksi Watsonin vanha tutkimuslaboratorio ilmoitti tässä kuussa, että se irtisanoutuu hänen rotuihin liittyvistä näkemyksistään. Laboratorio oli jo poistanut Watsonin kaikista tehtävistään, mutta nyt se poisti lisäksi kaikki tälle aiemmin myöntämänsä akateemiset kunnianimikkeet.
Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU toivoo, että yliopiston ja tieteen parissa toimii jatkossakin erilaisia persoonallisuuksia, jotka osallistuvat rohkeasti julkiseen keskusteluun.
– Näistä teemoista keskusteltiin Suomessakin aikoinaan Tatu Vanhasen tapauksen yhteydessä, ja toivottavasti yliopistossa voidaan jatkossakin keskustella asioista asioina, toteaa HAPSU:n puheenjohtaja Nico Anton Saramo.
– Toivomme suomalaisten yliopistojen pysyvän älyllisen keskustelun tyyssijoina, joista amerikkalainen kohukulttuuri pidetään poissa. Watsonin näkemykset tulisi kumota tai pyrkiä kumoamaan argumenteilla. Sanktiotoimenpiteet koetun mielipahan vuoksi ovat suhteellisuudentajuttomia. Akateemiset kunnianimikkeet on annettu aiemmista ansioista eikä niitä tulisi tällä tavoin politisoida.
Nico Anton Saramo puheenjohtaja, Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset
! Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan piirissä toimiva poliittinen opiskelijayhdistys. Yhdistys on toiminut vuodesta 2009 lähtien. Se on Perussuomalaisten Nuorten jäsenjärjestö. HAPSU jatkaa ylioppilasliikkeen kansallismielistä perintöä.

Subscribe
Notify of
guest
38 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
ääritotuuden megafoni

Watsonin herjakampanjan ja tutkimuslabran tuloksien manipuloinnin rahoittaa, ullatus ullatus, muuan soros (györgyshwartz) rikollisjärjestö.

petterinen

Watson ulos tiedepiireistä

pensavero ylös vihreät yhteydet

Juuri näin. Erilaset ajatukset on kriminalisoitava!

petterinen

Älä nyt hulluja puhu. Ei erilaiset ajatukset, vaan se jos tutkija ei hoida työtään hyvin. Hyvä ihminen, kannattaa tutustua aiheeseen laajemminkin kuin yhden lähteen perusteella.

Mummeli

Hiljaa siellä takarivissä! Vain vihreä lanka -lehteen on luotettava. Kaikki erilaiset ajatukset on kiellettävä kuolemantuomion uhalla. Vain monikulttuuri on tiedettä.

Minä

Jaha. Suvaitsevaisuutta parhaimmillaan.

petterinen

Pitäiskö lääkäritkin, jotka ei noudata lääkärien eettisiä ohjeita, pitää töissä siksi, koska suvaitsevaisuus?

Mummeli

Vain somali, iraki tai afgaani voi olla lääkäri ja he eivät voi rikkoa eettisiä oheita sillä he toteuttavat etnisiä ohjeita.

petterinen

Miksi syrjit saudi-arabialaisia ja venäläisiä?

Sensuroimaton Totuus

Valkoisen rodun ylivertaisuutta ei pysty propagandalla häivyttämään -ainut heikkoutemme muihin rotuihin verrattuna on liian laaja empaattisuus josta on päästävä irroittautumaan kaikin mahdollisin keinoin tai se koituu kohtaloksemme.

Suomi Finland

Älykkyyden kanssa itäaasialaiset lienevät vielä valkoisiakin älykkäämpiä. Siis keskimäärin. Tätä ei kukaan tiedepiireissä lähde kyseenalaistamaan yhtä äänekkäästi, jos ollenkaan. Mutta jos kveenerit ovat keskimäärin tyhmempiä, niin tätä ei voida sanoa ääneen ja ajatusta on mahdoton yrittääkään sen syvemmin tutkia.
Valkoisista (tai ainakin osasta meitä) kyllä löytyy tarvittaessa tai jopa tarpeettomasti ’potkua’ olla myös erittäin julmia. Liiallinen solidaarisuus ja empaattisuus perustuu liberaaleihin ideoihin, joista puuttuu matemaattisen ajattelun osa-alue totaalisesti. Ja liberaalisuuden aivomato leviää, kun ei ollenkaan oteta huomioon, että ihmiset todellakin ovat erilaisia. Erilaisuus jää näkemättä, koska ne jotka kiihkeimmin ovat liberaaleja, eivät kohtaa tätä erilaisuutta arjessaan.
Erilaisuuden ilmenemisen lukeminen medioista on melko lailla eri asia kuin se, että siihen törmää käytännössä.

huugo

Totuus sattuu suvakin maailmankuvaan kuin lekan isku polvilumpioon ja itkupotkuraivari on ainut keinoa kun muuta ei enää ole tosiasioiden edessä.

Doo

Watsonin lausunto ei perustunut mihinkään tosi seikkaan. Sen hän on itsekin myöntänyt. Mutta ei anneta tämän faktan häiritä.

h44

SAT tilastot?

Aatsi

Sananvapaus kuuluu tieteeseen ja sen metodiin aukottomasti, nämä vainoajat ovat pahoja ihmisiä. Olen todella huolissani tieteilijöihin kohdistuvasta supressoinnista ja etenkin sen lopputulemasta joka on vääjäämättä taantumus. Uskonnot johtivat samaan ilmiöön, antiikin kreikkalaiset tiesivät jopa maapallon ympärusmitankin mutta sitten tuli kristinusko.

Doo

Sananvapauteen kuuluu myös vastuu. Jos puhuu paskaa, niin tulee seurauksia, kuten nyt, tai siis tarkemmin ottaen vuonna 2007, kävi.

Aatsi

Missä kohtaa sitä paskaa puhuttiin ?.

Mii

Watson lausunto oli täyttä paskaa. Myöhemmin hän sanoi: ”Sen kaltaiselle väitteelle ei ole minkäänlaista tieteellistä pohjaa.”

Aatsi

Ymmärtänet kai että tutkimustulokset aiheesta ovat murskaavat, Watson ei todellakaan jutellut lämpimikseen. Afrikkalaisten natiivien äo on todellakin suhteellisesti alhainen.
On totta myöskin että suhteellisesti aasialaisten äo on hieman korkeampi kuin europidien.

Doo

Sittenhän voit laittaa tähän niitä tutkimuksia. Edes yksi.

Fact

Voitko laittaa tähän niitä tutkimuksia?

Aatsi

https://fi.wikipedia.org/wiki/Rotu_ja_%C3%A4lykkyys
Sieltä löydätte ihmiset jotka ovat aihetta tutkineet ja sitä myöten lähdemateriaalin, edes wiki ei ole kehdannut sensuroida aihetta. Tokkopa nyt kuitenkaan haluatte tarkastella asiaa lähemmin koska olette jo mielipiteenne valinneet.

Doo

Edelleen odotellaan niitä tutkimuksia. Wikipedia ei ole mikään tutkimus.

Aatsi

Suuressa viisaudessasi voinet sitten pyytää tarkistusta wikin artikkeliin ja sen lähdetietoihin. En kyllä aio liikaa jännittää sen puolesta että niin tekisit.

Doo

Kävi niin kuin arvelinkin; ei yhtään tutkimusta löytynyt.

Doo

Jos niitä tutkimustuloksia olisi paljon, ei voi olla niin vaikeeta antaa edes yhtä. Onko tämä liian paljon vaadittu? Edes yksi juttu.

Aatsi

Esimerkiksi vaikka:
Lynn and Vanhanen : Studies of national cognitive ability.
Toimii hyvin johdatuksena myös muihin tieteellisiin papereihin ja kritiikkiin jota on paljon ja niin pitää ollakkin kun puhutaan tutkimuksesta.
Se on täysin fakta asia että Afrikan tummilla on pienempi äo ja siellä on jopa alueita joiden ihmiset luokitellaan ihan suoraan älyllisesti kyvyttömiksi, muistaakseni guinea,etiopia,kongo akselilla näitä löytyy läjäpäin.

Ree

Koko juttu

tutkimukselta putoaa pohja

Aivojen kokoeroja ei voi sivuuttaa olankohautuksella.

Doo

Onko jutut lopussa? Tämä on on tapahtunut 2007

Doo

Lisäksi Watson pyysi myöhemmin anteeksi lausuntoa. Se ei perustunut mihinkään tieteelliseen näyttöön.

Doo

Peukutuksista päätellen totuus sattuu

Normimatumenoa

Tokko se oli kuitenkaan dr. Watson joka raiskasi kolme yöllä Tukholman keskustassa. Eikä Sherlock Holmeskaan. Eikä edes John Holmes.

Todisteita löytyy joka päivä ja yö

Viis aivoista ja IQstä sinne tai tänne. Tunteet, ajatukset, käytös ja teot osoittavat kuitenkin selvästi kuka on yhteiskuntakelpoinen ja kuka ei. Sitten vaan lukemaan rikosstatistiikkaa niin sieltä löytyy loput tarvittavat tiedot.

Terhomatti Hämeenkorpi

Näyttää ikävästi siltä, että tällä kommenttipalstalla on ruvettu räyhäämään ja jankkaamaan keskustelun ja kommentoinnin sijaan.
Harmi Paavolle ja meille lukijoille:-(((

Fact

Onhan se ikävää, että joku kyselee faktojen perään.

Anonymous

kyllä ne matut sentään jotain osaa paremmin kun me suomalaiset,nimittäin elää meidän siivellä ja kehtaavat vielä valittaa kuten se irakilainen upseeri puurosta.

huugo

Ei edes tarvitsisi mitään tieteellistä tutkimusta kun seuraa lähi-idän ja afrikan korkeakultuurin saavutuksia viimeisen sadan vuoden ajalta. No toki Eurooppa kävi sotansa, mutta myös meni eteenpäin ja sen ainut uhka on nykyaikana noiden maiden invaasio islamilla höystettynä. Keitokseen tuo sen viimeisen silauksen suvakkien ÄO:n matala taso ja olen ihmetellyt mistähän se tulee kun jopa korkeasti koulutetut ovat mukana Euroopan tuhomisessa. Olisiko joukoon eksynyt muutama valetutkinto ja viranhaltija esim. ulkoministeriössä ja massahysteria on lyönyt hyökyaallon tavoin ”älykköjen” joukoissa. Katainen on hyvä esimerkki ketkuttelulla ja puoluekirjalla saavutetuista viroista, tiedä sitten.