Onko Oulu Pohjolan raiskauspääkaupunki?

Melko varmasti vastaus on, että ei ole. Oulun tapahtumat eivät ole mikään yksittäisen kaupungin yksittäinen vitsaus vaan jutut ovat tulleet ilmi lähinnä Lokan ansiosta. Jos jokaisessa kaupungissa olisi oma Lokkansa samanlaisia ryppäitä tulisi ilmi jokaisesta isommasta kaupungista, jonne on pesiytynyt tietty määrä kolmansista maista tulleita miehiä.

Nimittäin, tulijat eivät ole mikään yhtenäinen ryhmä. Useimmat heistä eivät tunne toisiaan entuudestaan kotimaistaan vaan ovat tehneet tuttavuutta toisiinsa vasta Suomessa. Niin ikään jutuissa on mukana useampia kansallisuuksia, joten lapsiraiskaukset eivät ole yksin jonkun yhden tietyn ainoan kansallisuuden edustajien tekosia. Näin ollen Suomeen tuskin on saapunut jokin yhtenäinen lapsiraiskauksiin erikoistunut joukko-osasto, joka olisi yksissä tuumin asettautunut Oulun seudulle.
Jos vertaa Ruotsiin, niin siellä tällaisia ryppäitä tulee aalloissa. Jonakin hetkenä Kalmarissa tehdään useita vastaavia raiskauksia putkeen, kuten esimerkiksi kesällä 2016. Kun tämä aalto hiipuu, alkaa vastaava raiskaussuma jossain toisella paikkakunnalla. Vaikkapa Östersundissa, jossa aaltoja on ollut ainaki kaksi. Seuraavaksi se siirtyy Malmöön jne jne. Joinakin ajanjaksoina näitä raiskausjuttuja voi tulla jostain tietystä käräjäoikeudesta muutamasta muutamaan kymmeneen lyhyen ajan sisällä. Sen jälkeen jutut lopahtavat, tai on huomattavissa ainakin selvää hiipumista.
Ruotsissa nämä jutut eivät saa enää sellaista huomiota kuin Oulun tapahtumat saavat Suomessa. Olen Pt-median urani aikana huomannut useita tällaisia vastaavia ryppäitä Ruotsissa kuin Oulun tapahtumat nyt ovat. Ne kyllä huomioidaan Ruotsin valtamediassa, mutta niistä kirjoitetaan hyvin neutraalisti ja siten, että lukijalle ei jää asiasta käteen oikein mitään. Asia hukkuu massiiviseen uutisvirtaan ja lukija saa lähinnä kohtauksen, jossa ei enää ota vastaan lukemaansa. Pahimpien juttujen yhteydessäkään puhutaan harvoin tekojen taustoista.
Kirjoitin alkuun, että Oulun tapahtumat eivät ole pelkästään Oulun ongelma, ”melko varmastikaan”. Tämä tietenkin siksi, että emme voi tarkasti tietää sitä.
Oletetaan, että Oulun tapahtumat olisivat pelkästään Oulun ongelma niin silloin asiaa voisi avata hieman toista kautta.
Nimittäin useimmat tapahtumat ovat tapahtuneet viikoista moneen kuukauteen aiemmin kuin kiinniottoja on tehty. Näin ollen kolmansista maista tulleille miehille on voinut syntyä käsitys, että on ok raiskata pikkutyttöjä. Jos teko tapahtuu tänään ja kiinniotto kuukausien päästä, niin sinä aikana raiskaustilannetta on käyty läpi mielessä, puntti pullottaen, useampaan otteeseen. Raiskausrikos ei ole, varsinkin jos se tehdään selvinpäin, sellainen rikos, että sitä kaduttaisiin jälkikäteen. Ihminen voi katua rattijuoppouttaan tai kännispäissään tehtyä kilikalia tai pahoinpitelyä. Mutta raiskausta ei voi katua, sillä sitä ei voi tehdä hirvittävässä kännissä ja ilman, että ei kokisi seksuaalista tyydytystä asiasta. Tavallinen mies ei siis voi raiskata ketään ilman, että teon hetkellä ei kokisi seksuaalista kiihottumista. Raiskaus olisi yksinkertaisesti ”teknisesti” mahdotonta.
Näin ollen on tietenkin mahdollista, että juuri Oulun seudulla on tapahtunut tällainen ilmiö. Miehet ovat kertoilleen toisilleen raiskausjuttujaan iltamissaan ja ovat entisestään rohkaistuneet. Ja koska mitään merkkiäkään sellaisesta, että asia olisi paheksuttavaa, ei ole ollut näkösällä niin asiasta on tullut heille ihan luonnollinen tapahtuma. Tähän viittaa esimerkiksi Saksasta haetun jäbän lausunto, jossa hän ei ymmärrä miksi on vangittu.
Kumpi vaihtoehto on oikea, se jää nähtäväksi.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.