Henna Kajava: Kantasuomalaisia syrjitään ylioppilaskirjoituksissa

 

Kantasuomalaisia syrjitään ylioppilaskokeissa ja samalla korkeakouluihin haettaessa. Vieraskieliset saavat suorittaa ylioppilaskirjoituksissa suomi toisena kielenä -kokeen, joka on paljon helpompi kuin äidinkielen koe. Vaatimustason erosta huolimatta suomi toisena kielenä -kokeesta saa yhtä paljon pisteitä kuin äidinkielen kokeesta korkeakouluihin haettaessa.

Suomi toisena kielenä -kokeen saavat kirjoittaa kaikki oppilaat, joilla vähintään toinen vanhemmista on maahanmuuttajataustainen. Vaikka ylioppilaskokeeseen osallistuja olisi syntynyt Suomessa, käynyt suomalaisen peruskoulun ja hänen kotikielensä olisi suomi, niin jos toinen vanhemmista on rekisteröity väestörekisteriin vieraskieliseksi, oppilas saa korvata äidinkielen kokeen paljon helpommalla kokeella.
Asian merkitys korostuu, kun korkeakouluihin pyritään nykyään ylioppilastodistuksella. Lisäksi äidinkielen arvosanasta saa pitkän matikan ohella enemmän pisteitä kuin muista aineista korkeakouluihin haettaessa.
Tällainen oppilaiden asettaminen eriarvoiseen asemaan on erityisen vakavaa, kun huomioidaan, että vuonna 2030 jo lähes joka neljäs helsinkiläinen ja espoolainen, sekä joka kolmas vantaalainen on vieraskielinen.
Suomi profiloituu maailmalla korkean teknologian maana, jonka väestö on pärjännyt pienuudestaan huolimatta laadukkaan koulujärjestelmänsä ansiosta, joka on tuottanut huippuosaajia. Suomen hyvinvoinnin säilymisen edellytyksenä on, että korkean osaamisen perustana tunnetusti maailman kärkeä olleet oppimistulokset säilyvät.
Tällaisilla opetusministeriön resepteillä suomalainen- ja toisaalta suomenkielen osaaminen tulevat heikkenemään, kun heikompia oppilaita tulee valituiksi korkeakouluihin paremmin pärjäävien sijaan.
Lisäksi vieraskieliset oppilaat voivat saada ylioppilaslautakunnan päätöksen mukaan yhdessä toisessa ylioppilaskirjoitusten kokeessa lopullisen arvosanan noston erityisesti vieraan kielen tai toisen kotimaisen kielen kokeessa, mutta myös tarvittaessa jopa matematiikan kokeessa, kun arvosana on riittävän lähellä ylempää arvosanaa.
Korotus voidaan myöhemmin siirtää toiseen kokeeseen, jos se on kokelaan edun mukaista tai jos kokelas sitä itse toivoo.
Ks : Vieraskieliset kokelaat, Ylioppilaslautakunnan määräys rehtoreille ja opettajille 26.8.2016, sivu 2. ( löytyy netistä).
Tuntuu todella siltä, että suomenkielisen kantaväestön nuoret ovat paarialuokkaa Suomessa.

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Van, Mie

Oliko tää Kati Leskinen siinä Taikatumppu-Videossa?
https://twitter.com/AnniKetonen/status/1089502060104552448

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Vielä kun saisivat paremmat kiintiöedut oppilaitoksiin kuin ruotsinkielisillä…..

Tor VPN

Samanlaista sekoilua kuin jenkeissä jossa aasialaistaustaisia EI SAA ottaa sisään kaikkiin korkeakouluihin tai yliopistoihin kuin tietyn prosentin, ja tummaihoisia ja latinoja on PAKKO ottaa tietty määrä. Pääsykokeiden jne tuloksista riippumatta, huom.
Muutoin kävisi niin että aasialaiset olisivat yliedustettuina ja mustia/latinoja olisi vain muutama kappale oppilaitoksessa.
Aasialaistaustaiset ovatkin olleet moneen otteeseen ymmärrettävästi vittuuntuneita kun musta/latino pääsee opiskelemaan monin verroin huonommilla papereilla kuin vaille paikkaa jäännyt aasialainen. Luultavasti myös valkoisilla sama homma mutta eivät uskalla rasismisyyttelyn pelossa avautua.
Itse sanon että mitä sitten, pitäisi yksinkertaisesti päästää tulosten perusteella, eikä naurettavien positiivisten syrjintöjen tai kiintiöiden kautta.

Donald Truth

Ahvenanmaalainen pääsee Ruotsin korkeakouluun naapurin papan ja mamman antamalla päättötodistuksella.
Mantereella asuvilta vaaditaan yo-todistus.

Aappa

Innokas nyökkäily, polotus ja käsillä puhuminen lisättäköön tutkintoon – kyllä yrittämisestä pitää palkita, vaikkei kukaan mistään mitään ymmärtäisikään

Minä

Sillähän toisen kyky kasvaa, että tehdään hänestä keinotekoisesti arvosteluperusteita muuttamalla yhtä osaava.

ertzsi

Tämä on osa sitä kulttuurisotaa, mitä meitä valkoisia kantasuomalaisia vastaan käydään. Tarkoituksena on tuhota kielemme ja kulttuurimme ja harjoittaa selkeää rasismia meitä kohtaan. Turha puhua salaliittoteoriasta, kun kyseessä on oikein virallinen doktriini:
”Helsingin lukiot saavat jatkossa enemmän rahaa, mikäli niissä on paljon maahanmuuttajataustaisia opiskelijoita tai mikäli opiskelijoiden päättötodistuksen keskiarvo on alhainen.
Samantyyppinen käytäntö määrärahojen suhteen on käytössä myös Helsingin peruskouluissa. Sitä kutsutaan positiivisen diskriminaation määrärahaksi.”
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/370788-rahanjako-uusiksi-helsinki-alkaa-suosia-lukioita-maahanmuuttajien-maaran-mukaan
”Positiivinen syrjintä” on sanahirviö millä kierretään totuus, joka on oikealta nimeltään valkoisiin kohdistettava rasismi.
Eero Tillanen

Tomppeli

”Kantasuomalaisia syrjitään ylioppilaskirjoituksissa” : ei, vaan matuja suositaan. Kokeiden pitää olla kaikille yhtä VAIKEITA eikä yhtä helppoja saatana!

Acc

Muukalaisten suosiminen heikentää suomalaisten luottamusta Suomeen. Ja sehän onkin päättäjien tavoite. Luvassa on siis vielä nykyistäkin törkeämpää suosintaa.

Ryhmäjako

Tämä ryhmälle C.

Katri

Jos tämän jälkeenkin joku lukiolainen toivoo monikulttuurisempaa yhteiskuntaa niin joku masokistinen tyhmyysgeeni on pahasti ottanut järjestä vallan.