Tukholman alueella normi ammuskelua viikonlopun aikana, yksi polvitönköksi

Tukholman länsiosissa ovat sotatoimet taas alkaneet. Lauantai-iltana ammuttiin Järfällassa nuorukaiselta polvet tönköksi ja varhain sunnuntaiaamuna Husbyssä tulitettiin huoneistoa.

Järfällan tapahtumat alkoivat Jakobsbergissä noin 19.25 aikaan. Useat soittajat ilmoittivat hätäkeskukseen, että Jakobsbergissä ammutaan päntöimenään. Useita laukauksia kuultiin. Poliisi saapui paikalle ja löysikin nuorukaisen lumihangesta makaamassa.
Nuorukainen sairaalaan ja tekninen tutkinta päälle. Asiaa tutkitaan murhan yrityksenä ja tai pahoinpitelynä. Ketään ei ole toistaiseksi otettu kiinni epäiltynä teosta.
Muutaman kilometrkin päässä Husbyssä hommaa yritettiin hoitaa toisin keinoin. Aamulla vähän kuuden jälkeen toistaiseksi tuntemattomat henkilöt avasivat tulen kohti asuinhuoneiston ikkunoita Husbyssä. Poliisin mukaan useita laukauksia ammuttiin, mutta kukaan ei saanut osumaa. Ketään myöskään ei ole otettu kiinni epäiltynä teosta.
Polisen
Luultavasti Husbyn tapahtumissa on kyse tavallisen ihmisen ojentamisesta ruotuun. Henkilö, jonka huoneistoa kohti ammuttiin ei ole mukana jengi- ja rikollistoiminnassa vaan pikemminkin päinvastoin. Henkilö on profiloitunut alueella jonkinlaisena rauhan sanansaattajana.
Husbyssä jengirajat ovat hyvin tarkat. Alueet on jaettu metrin tarkasti. Yhtä aluetta on terrorisoinut jo ainakin syksystä asti nuorten 10-15-vuotiaiden nuorukaisten jengi. Uusruotsalaiset gangsterinalut pitävät katuosuudella tietullia kiristäen muilta lapsilta mm. rahaa ja myyden huumeita.
Saattaa kuulostaa aikuisen korvaan naurettavalta, lapsia ei saada kuriin. Nyt ampumisen kohteena oleva henkilö on yrittänyt saada tällaista kiristystä kuriin. Asioihin liikaa puuttumisesta seuraa kosto. Ja vaikka kyseessä on lapsilauma, on siellä takana kuitenkin parikymppisten nuorten oikea jengi ja autotallillinen aseita. Aikuinenkin pysähtyy pistoolin luotiin olipa ampuja lapsi tai ei.