PS:n Taviolta kirjallinen kysymys terrorismin torjumisesta

Turkulainen kansanedustaja Ville Tavio (ps.) on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen hallituksen toimista terrorismin torjumisessa. Hiljattain uutisoitiin, että Suomen korkein terroriuhka on Turussa ja Helsingissä (Turkulainen-lehti 23.1.2019).

Suojelupoliisin mukaan terrorismin uhka on Suomessa tasolla 2/4 eli uhka on kohonnut.

Tavio katsoo, että terrorismiuhkan ratkaisemiseksi ei ole tehty riittävästi vuonna 2017 Turussa tapahtuneen, jihadistisessa tarkoituksessa tehdyn terrori-iskun jälkeen.

Suojelupoliisin ylietsivän luennon mukaan Turussa ja Helsingissä on rakenteita, jotka tekevät niistä erityisen mahdollisia alueita seuraavalle terrori-iskulle.

– Jihadistisen alamaailman syntymiseen ei ole puututtu riittävän tehokkaasti, Tavio sanoo.

– Terroristikytköksiä omaavien henkilöiden määrä pitää saada vähenemään, mutta se vain kasvaa, Tavio sanoo.

Tavio on tehnyt kirjallisen kysymyksen terrorismin torjumisesta myös ennen vuoden 2017 terrori-iskua. Uudessa kysymyksessään Tavio kysyy ministeriltä, ovatko hallituksen tekemät ja aikomat toimenpiteet riittäviä terrorismin torjumiseksi.

Ville Tavio

Kansanedustaja (ps.)

6 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
toni lajos
toni lajos
28.1.2019 23:36

Panssarimersujen jatkoksi maahamme ollaan hankkimassa Toyota lava-autoja, joiden lavalle voipi pultata konekiväärin pikalukituksella, se on tosi kätevä, alkaa vihapuhe tokenemaan, sitä myötä maamme turvallisuus saadaan ojennukseen, jos saadaan

Pena
Pena
29.1.2019 01:27
Vastaa...  toni lajos

Sieltä se lähi-idän sotaisa monilkulttuurinen rikkaus saapuu Suomeenkin konekivääri lava-autoineen.

Pena
Pena
28.1.2019 22:26

Ei nämä ehdi tällaiseen asiaa nyt puuttua kun täytyy ilmastoa pelastaa ja olla kieltämässä polttomoottoriajoneuvot äkkiä liikenteestä. Eihän niistä laiva ja lentoliikenteestäkään tule päästöjä näiden mukaan. Se Suomalaisten turvallisuus on ihan sivuseikka vakavan ilmastopropagandan syöttämisen vieressä.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
28.1.2019 10:55

Sisäministeriö on sisäisen turvallisuuden ja maahanmuuton ministeriö Suomessa, ja sen päällikkönä on tällä hetkellä kokoomuslainen pyrkyri Kai Mykkänen.
Terrorismin uhka Suomessa on korkeampi kuin mitä sisäministeriön alainen suojelupoliisi haluaa ilmoittaa, ja on tällä hetkellä 3/4. Syynä ovat pääasiassa Päivi Nergin hyvin tuntemat nimettömät ja kasvottomat, ties missä piileskelevät maahantunkeutujat.
Suojelupoliisin päällikkönä on kokoomuslaisen pyrkyrin ja entisen sisäministerin Anne Holmlundin entinen poliittinen valtiosihteeri ja toisen kokoomuslaisen pyrkyrin entisen sisäministerin Paula Risikon os. Pelttari serkkupoika Antti Pelttari.
Kaikesta ylläolevasta johtuen olen sitä mieltä, että terrorismin uhka Suomessa on tasolla 4/4.

Pertti Grandell
Pertti Grandell
28.1.2019 10:20

hienoa ville! että kannat kansalaisten huolesta…

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
28.1.2019 11:26
Vastaa...  Pertti Grandell

Kun vuonna 2015 maahan tuli 32 476 tunkeutujaa, kaikki ilman virallisia matkustusasiakirjoja ja useimmat myös ilman mitään henkilötodistusta, ja kun yhden tuollaisen henkilön taustojen selvittämiseen menee yhdeltä huippupätevältä ihmiseltä vähintään viikko (tuskin edes riittää), niin Maahanmuuttovirastolle tuli töitä vähintään 32 476 henkilöviikoksi eli 624 henkilövuodeksi.
Kun samana vuonna Maahanmuuttovirasto teki 55 370 päätöstä, eli 1064 henkilövuoden työn, niin epäilen suuresti että virastolla olisi ollut niin suurta määrää huippupäteviä virkailijoita että selvitystyö olisi tullut kunnolla tehdyksi, ja kun lisäksi osa tulijoista katosi maan alle eikä koskaan edes ollut Maahanmuuttoviraston asiakkaana, niin aivan taatusti Ville Tavion kysymys on enemmän kuin aiheellinen.