Oulun kotouttamisohjelma vaatii oululaisia kaksisuuntaiseen kotoutumiseen

Kotoutuminen on kaksisuuntaista: maahanmuuttaja omaksuu yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja…  Arkiset kohtaamiset päiväkodissa, koulussa, työpaikoilla ja muissa yhteisöissä kasvattavat keskinäistä ymmärrystä.

Poiminnat ovat Oulun kaupungin kotouttamisohjelmasta 2018-2021, ”Yhdessä kotoutuva Oulu”.  Oulun johtavat politiikot aikovat jatkossakin viedä kolmansista maista tulevia miehiä päiväkoteihin ja kouluihin vierailulle, jotta suomalaiset nuoret kotoutuisivat. Oulun kaupunginjohtajan Päivi Laajalan mukaan ”Kahdensuuntaisen kotoutumisen näkökulmasta kaikki kuntalaiset ovat osallisia kotoutumisprosessissa”. Tavoitteena on kotouttaa oululaiset kolmansista maista tulevien miesten ehdoille.
Kaupunginjohtajan mukaan Oulun kansainvälisyys näkyy kaupungin kulttuurissa; Oulusta on lähdetty työn perässä Amerikkaan, Ruotsiin ja Etelä-Suomeen ja sota-aikana Ruotsiin. Maahanmuuttajien myötä (Laajala tarkoittaa tässä kolmanista maista tulevia ns. sotaa, vainoa ja kidutusta pakenevia miehiä, ei oikeita maahanmuuttajia!)  oululaisuus on saanut uusia vivahteita eikä ole enää yhtä tapaa olla oululainen. Kaupunginjohtaja tarkoittaa tässä sitä, että esimerkiksi alaikäisiin pikkutyttöihin kohdistuva grooming on osa oululaisuutta. Laajalan mukaan tieto kulkee nopeasti, joka onkin totta. Arabiaanomiesten keskuudessa Facebookissa onkin hyvin kattava verkosto, jossa kerrotaan tietoa miten ja missä pikkutyttöjä voi ja kannattaa metsästää.

 
Kaupunginjohtajan mukaan Oulun kotouttamisohjelma on laadittu, koska suomalainen yhteiskunta kokee suuria muutoksia. Suomen väestö pienenee ja vanhentuu ja sitä myöten kansalaisten ja oululaisten on hyväksyttävä se tosiasia, että kolmansista maista tulevat miehet ottavat jatkossa vetovastuun Suomesta.
– Digitalisaatio ja robotiikka muuttavat työmarkkinoita ja sen myötä luodaan uusia ja erilaisia työpaikkoja ja –tehtäviä. Koulutus ja osaamisen kehittäminen ovat välttämättömiä, koska kaikkien työpanosta tarvitaan. Kolmannen sektorin ja vapaaehtoistyön merkitys hyvinvoinnin luomisessa ja ylläpidossa kasvaa ja julkisten palvelujen rinnalle tulevat yksityiset ja kolmannen sektorin palvelut, Laajala kirjoittaa. Hän tarkoittaa sitä, että kehitysmaista tulevat miehet ovat välttämätön voimavara oululaiselle tulevaisuudelle.
Laajalan mukaan kotouttaminen ei ole yksin viranomaisvastuu vaan siihen tarvitaan yhteisiä voimavaroja. Kansalaisyhteiskunnan tehtävä on ylläpitää monimuotoisuutta ja elinvoimaista kaupunkikulttuuria.
Jos haluaa lukea koko kotouttamissuunnitelman sen voi ladata alta linkistä. Kannattaa kuitenkin ennen lukemista viedä kaikki rikkoontuva tavara pois lähistöltä.
Oulun_kotouttamisohjelma

Subscribe
Notify of
guest
54 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
El Comandante

Rotterhamin päättäjillä ja virkamiehillä on kanadalaisittain korrektisti sanottuna inkkarit hukassa kanootista tai tutummin suurimmalla osalla ei ole enää kaikki banaanit tertussa tallella. Mitään ei ole opittu, mitään ei haluta oppia. Kukaan ei ota vastuuta tehdyistä virheistä eikä kukaan ole vastuussa tulevista virheistä. Eikä ääni muutu kellossa ellei omalle kohdalle napsahda ja jääräpäisimmät syyttävät keski-ikäisiä tavallisia suomalaismiehiä ja heidän asenteitaan.

Acc

”Eikä ääni muutu kellossa ellei omalle kohdalle napsahda ja jääräpäisimmät syyttävät keski-ikäisiä tavallisia suomalaismiehiä ja heidän asenteitaan.”
Suvakki ei muuta asennoitumistaan vaikka omalle kohdalle napsahtaisi. Päinvastoin sellainen sattumus lujittaa uskoa unelmaan entisestään. Tällaisesta on esimerkkinä Amy Biehl, joka meni Etelä-Afrikkaan auttamaan mustia ja jonka mustat sitten surmasivat, koska valkoiset ovat rasisteja. Vanhemmat antoivat anteeksi surmaajille.
https://en.wikipedia.org/wiki/Amy_Biehl

Puolueeton

Yhdessäkään kommentissa ei kukaan ihmetellyt, mitä tuo toohottaminen maksaa veronmaksajille. Tuohon suunnitelmaan kuluvilla rahoilla olisi tullut palkata muutama rikostutkija Ouluun, koska kerran tarvetta olisi. Verorahat tulisi käytettyä kansalaisten hyödyksi.

huugo

urpohan sanoi ettei jakovaraa ole ja tarkoitti tasan tarkkaan ettei omille kansalaisille ole, vaan rahaa käytetään ja velkaa otetaan näille lasten raiskaajille ja murhaajille ja HEIDÄN hyvinvointinsa takaamisesksi. Muistakaahan se kun menette äänestämään huhtikuussa.

miekku

Sama se on täällä pk-seudulla. Kotouttamisohjelma mm. suhteuttaa kaupunkien rekrytoinnit kaupungissa asuvan ulkomaalaisväen määriin eli palkataan mamu, vaikka mamu ei mitään osaakaan ja ongelmia syntyy roppakaupalla erilaisissa palveluissa. Toki rehellisyyden nimissä on sanottava, että palkkaavathan kaupungit muutenkin varsinkin sossuun osaamatonta porukkaa, tosin ketä huvittaa mennä sossuun töihin, kun asiakkaista suurin osa (kuten kelan jonoissa näkyy myös) on afrikkalaisia ja lähi-itäläisiä. Asiakkaina ovat jonkin verran erilaisia kuin suomalaiset ja sossut pelkäävät niitä. Satun tuntemaan muutaman sossun, jotka erehtyivät alalle, vaatimuksia vaatimusten perään ja vastaan ei uskalleta sanoa, kun sossuasiakkaalla on sossun nimi tiedossa. Sama on muuten Postilla, niin sopii miettiä myös postin jakelun ongelmia tässä yhteydessä.

Pertti Grandell

oulun kotoutus aivopieru on suurempia satuja mitä olen elämäni aikana lukenut, mikään maa koko maapallolla ei ole saanut näitä ” poloisia maahantunkeutujia” kotoutettua, miksi hölmölässä verovaroin omalta kansalta pois , väkisin jonkin super-hyper suvakin mukaan pitää uskoa tällaiseen sceidaan, huh huh..,

Anonymous

ja tästä suvakkien typeryydestä maksaa koko kansa hinnan tyttöjen,lapsien raiskauksina +miljardiluokan menot että nämä muka kotoutetaan

Matti Koponen

”Kaupunginjohtajan mukaan Oulun kotouttamisohjelma…….sitä myöten kansalaisten ja oululaisten on hyväksyttävä se tosiasia, että kolmansista maista tulevat miehet ottavat jatkossa vetovastuun Suomesta.”
Vetovastuuta sotimisessako Oulun kaupunginjohtaja tarkoittaa? Siitähän näillä miehillä saattaa ollakin kokemusta. Onko Laajalalla jo sotasuunnitelmia mietittynä? Muuten on vaikeaa nähdä näitä tulijoita vetovastuussa. Toki jos, mukaan lasketaan maailman vanhimman ammatin harjoittamisen eri muodot, niin siinä näyttää olevan toinen heidän vahva vastuualueensa.

Anonymous

Joo, ei ole kyllä pelkoa, että nuo kykenisivät ottamaan vastuuta yhtään mistään. Yhteiskunnan ei tarvitse tasan kokea yhtään mitään ulkoa puskettuja muutoksia, jos emme sitä halua. Miksi se on niin vaikea ymmärtää?
Suomi on meille, etniselle Suomen kansalle ja heidän jälkeläisilleen, kuuluva maatilkku ja me voimme tasantarkkaan päättää millaista kehitystä sallimme maassamme tapahtuvan. Jokainen ”virkamies”, joka kirjoittaa tälläista lähinnä Pahkasikaan sopivaa tavaraa, pitäisi erottaa välittömästi ja tuomita maanpetturuudesta pakkotyöhön (tekisivät mokomat edes kerran elämässään jotain oikeaa työtä muistuttavaa).

Anonymous

eli käytännössä siis muslimit ottavat ””vetovastuun”,joka tarkoittaa siis sitä että kouluttamaton ja erittäin nopeasti lisääntyvä musliväestö on pian oulussa vallassa,ajatellaanko tässä ollenkaan sitä että myös tulevaisuudessa oulun ja muitten kaupunkien asukkaista olisivat suomalaisugrilaisia vai jotain afrikja-lähi-idästä.

Janis Petke

Voisivat ensin ottaa vastuun vetämällä käteen, eikä raiskaamalla pikkulapsia

#911

Tuo saatanallisen pöljä tyhjäpää papukaija ämmä vaatii nyt ulkoistamisen muslimien sekaan Kabulin takamaille. Lipu on jo tilattu tuolle tollolle ja grooming jengi on varattu saattojoukoksi. Paluuta ei ole ei.

Degeneroitunut Oulu

Mikä noita oululaisia vaivaa? Miksi juuri Oulussa on noin tyhmää porukkaa?

NähtyOn

Jyväskylässä kienee yhtä tyhmää tai vielä pahempaa, sillä ko paikkakunnalla jopa laittomat maahatulijat kruunataan tittelillä: Maahanmuutonasiantuntija, josta maksetaan vielä täysi palkka.

Terhomatti Hämeenkorpi

Voi helevetin ämmäperkele ja kaikki muut Öülün päättäjät (paitsi Junes Lokka!). Onneksi pääsee tästä maasta pois joo luonnonmenetelmällä aikanaan tai 9 mm:n Buranaa nauttimalla – suussa yläviistoon!

Tor VPN

Mitenköhän edistää tuossa ohjelmassa mainittua digitalisaation ja robotiikan osaamista kun tuotetaan tänne lähes luku- ja kirjoitustaidottomia vuohipaimenia ?

h44

Oulun seudulla jos missä ei ole tarvetta demografian tervehdyttämiseen maahantuonnin avulla. Kiitos siitä Lars Leville.

Heikki Kunttu

Hullut johtaa Hölmölää niin myös Oulua!

Pessimisti

Oulun päättäjillä näyttää olevan kaksisuuntainen mielialahäiriö. Maaninen vaihe menossa.

Minä

Älyvapaus istuu tiukassa. Suvakismi ei muut osaakaan kuin toistaa mantrojaan ja väittää, että sitä mikä ei toimi missään, pitää vaan tehdä enemmän. Jos jokin ei toimi, on vika kanta-asukkaissa.

NähtyOn

Täällä on poika saanut vuosia opetusta jiu jitsu:n ja viime vuonna viimein koitti aika jolloin poika saavutti korkeimman tason, joten tervetuloa karvakädet vierailemaan ko kouluun, siellä saatte kyllä sen minkä ansaitsette.

Pinlaareni

Tarvitsi oikein nipstää itseäni jutun luettuani. ruåtsalaisuus on tarttunut oululaisiin. Ja pahasti onkin.

Anonymous

Ei, vaan kaupungin johto on ilmeisesti jonkunsortin psykoosissa. Tavalliset oululaiset eivät allerkirjoita tuota etnisiin suomalaisiin kohdistuvaa tuhosuunnitelmaa omakseen.

Pinlaareni

ruåtsalaisuus=tarttuva joukkopsykoosi…

Barbara Spectre

Kuka on Barbara Spectre?

Nestori Lundahl

Oulun grooming-katastrofin johdosta kaupungin päättäjät ovat paniikissa, eli heillä on niin sanotusti pallo hukassa ja heidän puheitaan ja tekojaan ohjaa nyt todellisuuspako ja itsepetos.
Niin käy ihmisille jotka ovat kykenemättömiä katsomaan totuutta silmiin.
todellisuuspako: https://fi.wikipedia.org/wiki/Eskapismi
itsepetos: https://fi.wikipedia.org/wiki/Itsepetos

Acc

”Oulun grooming-katastrofin johdosta kaupungin päättäjät ovat paniikissa, ”
Luonnehdintasi Oulun päättäjistä osunnee oikeaan… mutta, mutta… Iltapäivälehdet mässäilevät tällä hetkellä vanhusten kaltoinkohtelulla hoivaliiketoiminnassa. Lastenraiskausasia on poissa valtamedian luomasta julkisuudesta. Tuli mieleen, että sopivastipa tuo vanhusten kaltoinkohtelu otettiin esille Oulun paljastusten jälkeen. Sattumaako? Ehkei… on myös mahdollista, että Suomessa jokin taho pyrkii hallitsemaan julkisuutta sensuurilla, valehtelulla ja paljastamalla tiedettyjä salassapidettyjä törkeyksiä silloin, niiden avulla voidaan ohjata yleisön huomiota muualle.
Oulun päättäjät kyllä selviävät, kunhan vain pokkana valehtelevat ja esittävät toimenpiteiksi järjettömyyksiä. Äänestäjien enemmistö ei rohkene ottaa punaista pilleriä.

tira

”Jotta suomalaiset nuoret kotoutuisivat”. Onko Oulu jotenkin erityisen haasteellinen paikka suomalaiselle nuorelle kotoutua? Vai onko tässä nyt sekoitettu käsitteet ”kotoutua” vai ”tuntea olevansa kotonaan omassa kotikaupungissaan”?
Tällä Oulun kaupunginjohtajalla näyttää olevan ilmeinen wanna-be-julkkistouhu päällä: puhutaan mitä puhutaan, pääasia että puhutaan. Olen saanut hetkeni mediassa, muusta väliä. Ja kun samalla tavalla jatketaan, niin lisää julkisuutta (minulle) luvassa.
Mikä prkl siinä on, että aina kun lukee näitä päättäjien älyvapaita ulostuloja niin sanoja on Päivi tai Lissu tai Ingrid, ei koskaan Pertti, Kari tai Heikki. Jos tapanani olisi hävetä muiden ihmisten sanomisia, nyt naisena hävettäisi paitsi että ainoastaan raivostuttaa – sukupuolemme maineen pilaaminen. Naisia ja mykkäsläisiä miehiä ei pitäisi päästää lähellekään ns. humanitääristä maahanmuuttoa. Jos hoivaviettiä kutkuttaa, ohjattakoot heidät kenneleihin tai kissakoteihin.

Anonymous

No ainakin nuo paljastivat nyt todellisen, täysin mädäntyneen ajatusmaailmansa, myöntämällä, että tarkoitus ei ole kotouttaa ulkomailta vaeltaneita loisia suomalaiseen kulttuuriin, vaan tuhota meidän oma kulttuurimme kotouttamalla meidän nuoremme noiden idioottien mukanaan tuomaan kaaokseen ja maailman takapajuisimpien kulttuurien tapoihin. Nuoristahan on tosiaan hyvä aloittaa, koska he tottuvat ”uuteen normaaliin” helpommin kuin ne jotka ovat eläneet sellaisiakin aikoja, jolloin asiat eivät ole olleet näin pahasti perseellään.

JP

Hullu akka, saatana.

Putte

Ja tässäkin oli taas perusteltu maahantunkeutujien paapomista sillä että väki vähenee. Kyllä sen tyhmempikin tietää, että raiskaamalla pikkutyttöjä näistä kasvaa naisia jotka suurella todennäköisyydellä eivät lisäänny ja joille tulee olemaan erittäin haasteellista solmia pysyvää parisuhdetta tai yleensäkään rakentaa luottamusta vastakkaiseen sukupuoleen. Että silleen. Ehkä seuraavaksi koittavat päättäjät sitten lisätä väestöä massateloituksilla. Kyllä on sen verran tyhmää ja päätöntä menoa.

Päivi Laajaperse

”– Digitalisaatio ja robotiikka muuttavat työmarkkinoita ja sen myötä luodaan uusia ja erilaisia työpaikkoja ja –tehtäviä. Koulutus ja osaamisen kehittäminen ovat välttämättömiä, koska kaikkien työpanosta tarvitaan.”
Oulussa ei riitä työpaikkoja edes koulutetuille, kokeneille insinööreille. Jälleen uusista irtisanomisista ilmoitettu IT-alalla. Miten kielitaidoton, koraanikoulun paperit saanut irakiooni sitten hommia löytää, varsinkaan huipputekniikan alalta?

kanander

Kyllä me jo tiedämme, mikä on tämä ”vetovastuu”, josta kaupunginjohtaja hoilottaa. Onhan sitä vedelty ja rikollisesti myös alaikäisiä eli lapsia.

Anonymous

Aika kotouttaa nuo lastemme joukkoraiskaajien paapojat kuoppaan.

Acc

Sivuston, jonne linkki johtaa, nimi on ”kansalaisaloite.fi” ja siellä kerätään kannatusilmoituksia aloite-ehdotukselle. Sivustoa ylläpitää oikeusministeriö.
”Kansalaisaloite etenee eduskunnan käsiteltäväksi, jos se on kerännyt vähintään 50 000 kannatusilmoitusta kuuden kuukauden kuluessa.”
Adressit-sivustolla ”adressit.com” kerätään nimiä adresseihin eli vetoomuksiin. Addressit ovat eri asia kuin kansalaisaloitteet.
https://www.adressit.com/adressi_vai_kansalaisaloite.php
Näkemykseni on, että poliitikot tuskin piittaavat heidän politiikkansa vastaisista adresseista. Jostain olen lukenut, että vaalikauden aikana eduskuntakäsittelyyn saatavia kansalaisaloitteita ei käsitellä seuraavan vaalikauden eduskunnassa. Jos näin on, se on selvä epäkohta, johonka pitää puuttua.
Luultavasti kansalaisaloitteet, adressit tai edes äänestäminen eivät tuo muutosta tilanteeseen. Silloin voi miettiä, mitä vaikutuskeinoja jää jäljelle.

Acc

Onko tämän jutun kuvissa olevien naisten nimet tiedossa. Tuskinpa nuo pahastuisivat, vaikka nimi näkyisi kuvatekstissä. Kaupunginjohtaja Päivi Laajalan kuvia ne tuskin ovat.

Anonymous

Yhdenkään alaikäisen ei pitäisi olla osallisena ”kotouttamisessa”.
Jos on niin toiminta on rikollista tai vähintäänkin moraalitonta.

Repe53

Sitä päivää ei tule, että kehitysmaalaiset ottaisivat vetovastuun Suomesta! Eiväthän ne ole saaneet satoihin vuosiin edes omia maitaan kuntoon.

Ilmari

Yhdessä kuvassa on 2 lasta, jotka seisovat kasvihuoneessa. Onko sellaista Oulussa vai onko kuva kenties Närpiöstä.
Lisäksi on oikein kauniita mamunaisia, joille löytyisi vapaaehtoisia kotouttajia.

mää

Taas tänään on uutisoitu ainakin MTV monta uuttaa kotoutujaa. Olikohan viisi uutta alaikäisiin kohdistunutta kotoutumista tutkinnassa.

Hirffa

Joko Ouluun on perustettu matumiesten salibandy-jengi, Oulun Pedot? Pitäis.

Ahmetti Ahneesi

Moisia älyn väläyksiä ei voi syntyä kuin erittäin vakavaa mielenvikaisuutta ja erittäin pahasti todellisuudesta irtaantuneen ameeban ulostuksissa. Järjen kanssa ei näytä olevan mitään tekemistä suvakkien keskuudessa. Jos Oulun umpityperää kaupunginjohtajaa haluttaa kotiuttaa läpsyjä kuskaamalla niitä päiväkoteihin, niin miksi se ei vie niitä kotiinsa tutustumaan omiin kersoihinsa?

murmeliini

Oulu on ollut aina ikiaikain tunnettu vahvoista ihmisistä,jotka pitävät puolensa.Enpä usko nytkään että helposti luovuttavat.

Moonman

Eurooppalaisten on jatkuvasti pitänyt ottaa vetovastuu kehitysmaissa. Nyt siis Oulun kaupunginjohtajan mukaan kehitysmaalaiset ottavat vetovastuun Suomessa? Miten tällainen henkilö voi olla kaupunginjohtaja ja vielä virassaan oleva sellainen. No mitäs luulette, ottavatko kehitysmaalaiset sitten vastuun taloudesta, liikenteestä, infrastruktuurista, jätehuollosta ja sähkön ja veden jakelusta kun suomalaisia ei enää ole kuin kirjoissa ja kuvissa? Vai ottaako Venäjä vastuun koska ei voi sallia epävakaata ja jatkuvassa kroonisessa sotatilassa olevaa maa-aluetta rajanaapurissaan.

El Comandante

Sitten on asiat todella huonosti jos tosiaan nämä Rotterhamin politiikot ja päättäjät itse uskovat omiin höttöunelmiinsa.

El Comandante

Kaksipuoleinen kotoutus tarkoittanee ryhmässä voikkaria tai edestä ja takaa.

Aksu1

Omastako jalkovälikutinasta näiden suvakkien höpinät…

Pena

Ettekö jo ymmärrä siellä Oulussa että kotoutumisohjelmanne menee päin persettä edelleen. Sieltähän oli taas paljastunut lisää monikulttuurisia tapahtumia. Kiitos juha sipilä ja hallitus taas.

Acc

”Kaupunginjohtajan mukaan Oulun kotouttamisohjelma on laadittu, koska suomalainen yhteiskunta kokee suuria muutoksia. Suomen väestö pienenee ja vanhentuu ja sitä myöten kansalaisten ja oululaisten on hyväksyttävä se tosiasia, että kolmansista maista tulevat miehet ottavat jatkossa vetovastuun Suomesta.”
Siis arabiaanot ryhtyvät johtamaan Suomea. Tämän kaupunginjohtaja esittää väistämättömänä tosiasiana. Tämä lausunto on täydellistä antautumista muukalaisten edessä. Onko hänen mielenterveytensä hyvä? Toivottavasti valtuusto erottaa kaupunginjohtajan.
Oulu on kuoleman vaarassa. Suomi on kuoleman vaarassa. Valtaapitävät ovat oman kansansa vihollisia.
Suomalaisen väestön vanheneminen johtuu osaksi ihmisten eliniän kasvamisesta. Toinen tekijä on suurten ikäluokkien jälkeen syntyneiden myöhempien ikäluokkien pienemmät koot. Kun suuret ikäluokat ovat poistuneet 10-20 vuoden sisällä, väestön keskimääräinen ikä laskee hieman. Mutta mikään ongelma ei ole vanhaksi eläminen, terveyttä riittää suurilla ikäluokilla myös työntekoon.
Tosin valtaapitävät ovat mahdollistaneet vanhojen ihmisten elämää lyhentävän kaltoinkohtelun yksityisissä ”hoivakodeissa”.
Alan ymmärtää ranskalaisia, jotka suuren vallankumouksen yhteydessä ottivat giljotiinin käyttöön. Heillä mitta oli täyttynyt.

huugo

Tässähän tämä tulee tiivistettynä. Ei jumalauta mitä touhua ja mielenvikaisuutta.
https://www.youtube.com/watch?v=j22HLnclgek

Anonymous

Suomalainen saa valita taksinsa. Kuljettajasta riippumatta. Jos joku valitsee suomalaisen kuljettajan on hänellä siihen oikeus jo lain mukaan.!

Carloff

On melkoinen suvakki valtuusto oulussa. En enää ihmettele raiskauksia. Annettu väärä signaali maahanmuuttajille.!!!!

Aappa

Kyllähän se on niin, että ulkomaalainen on ulkomaalainen ihan missä päin maailmaa tahansa, vaikka olisi kulttuurisesti tai ’geneettisesti’ samanlainen. Ero on vaan juuri siinä, mitä PT-Mediakin on toistuvasti korostanut, että sen ns. kotoutumisen joutuu tekemään ihan itse.
Mutta mitä isommat kulttuurierot on, ja mitä suurempi määrä porukkaa, niin sitä enemmän viihtyvät omissa yhteisöissään – kuten vaikka turkkilaiset ja kiinalaiset, mutta myös esim. venäläiset, vaikka suht läheltä ovatkin.

Anonymous

Kummasti toi media ja yle yrittää peittää oulun tapahtumat. Kerrotaan mikä on pakko, kun kaikki löytävät netistä tiedon kuitenkin. Haetaan vanhoja suomalaisten lasten kohtaloita ja vanhusten hätä tuli sopivasti? Kuka uhrataan osakkeen omistajat vai suomen lapset?