Kuinka ruotsalaiset lapset saadaan sietämään turvapaikanhakijoita

Kuvakaappaus 2018-01-06 11-05-51

Oulun tapahtumien tiimoilta tuli mieleen muutaman vuoden takainen juttu Botkyrkan kunnasta, jossa koululapsia siedätettiin konkreettisin keinoin. Aikuisten miesten kouluvierailut muistuttavat samaa siedätyshoitoa.

Tukholman eteläpuolinen Botkyrkan kunta on pahamainen maahanmuuttajakaupunki, jossa sijaitseva huonomaineiset kaupunginosat kuten Alby, Fittja ja Norsborg. Alue on Rinkeby-Tenstaa vastaava ghettokompleksi.
Botkyrkassa on kuitenkin joitakin täysin ruotsalaisia keitaita kuten Tullingen omakotitaloalue. Ja Tullingen omakotitaloalueella on Tullingen peruskoulu, Falkbergin koulu, jossa opiskelee 400 6-9-luokkalaista nuorta.
Ruotsissa on tapana järjestää kouluissa vaalien aikaan omat leikkivaalinsa, varjovaalit. Vuonna 2010 vaalien alla saatiin paniikki. Nimittäin 25 % Falkbergin koulun oppilaista äänesti Sverigedemokraatteja. Tästä alkoivat toimet ja aikaan saatettiin nopealla aikataululla ”kyyditykset”. Botkyrkan kunnallisvaltuutettu Sosiaalidemokraatti Ebba Östlin kertaa paikallislehdelle:
– Huomasimme, että yhä useampi oppilas äänesti Sverigedemokraatteja ja tunsimme tarvetta työskennellä aktiivisesti arvokysymysten parissa. Huomasimme, että monikulttuurisuutta piti lisätä koulussa. Sekoitus ei ollut tarpeeksi riittävä.

”Huomasimme, että monikulttuurisuutta piti lisätä koulussa. Sekoitus ei ollut tarpeeksi riittävä.”

 
Koulussa oli aiemmin vain yksittäisiä kolmansista maista tulleita turvapaikanhakijalapsia. Tästä seurasi, että Falkbergin koululle alettiin kuskaamaan veronmaksajien kustannuksella koululaisia Fittjan, Albyn ja Norsborgin maahanmuuttajalähiöistä. Kouluun alettiin siis kuskaamaan ruotsalaisten lasten sekaan kolmansista maista tulleita koululaisia lisäämään monikulttuurisuutta, koska koulun monikulttuurisuus ei ollut aikuisten mielestä riittävää. Lisäksi kouluun perustettiin arabiankielinen apuluokka, ts. arabiankielinen apukoulu.
Tästä seurasi, että Sverigedemokraattien kannatus lasten keskuudessa laski vuoden 2014 vaaleissa. Kyydityksillä oli siis selvä vaikutus.
Arabiankielisellä apuluokalla- tai valmistautumisluokalla kuten ruotsalaiset kutsuvat, mutta sama asia- on juuri nyt 12 sotaa ja vainoa paennutta Syyriasta. Kaikilla on suuria haaveita: luonnollisesti moni haluaa koneinsinööriksi. Lisäksi koulun kaikille luokille on jaettu tasaisesti turvapaikanhakijalapsia ruotsalaisten lasten sekaan.
Siedätys saattoi siis onnistua.
Onko Oulun päiväkotivierailujen takana periaatteessa sama idea? Kyse ei ole sotapakolaisten kotouttamisesta vaan lasten siedättämisestä. Vierailutuksilla lyödään kiilaa lasten ja vanhempien väliin, jotka eivät välttämättä hyväksy vierailutuksia. Lapsi voi mahdollisesti kokea jonkun sotapakolaisen vierailun kivana tapahtumana, mutta ei ymmärrä, etgä kyseessä on vaarallisia miehiä, joilla ei ole mitään tekemistä kouluilla.
(Juttu julkaistu ensimmäisen kerran 11.4.2016)