Kokkolan elokuvakohu saa uusia muotoja

Kokkolan taanoinen elokuvakohu on saanut mielenkiintoisia piirteitä moneltakin suunnalta. Yle Svenskanin artikkelin siteraaminen sai aikaan sen, että koko asia levähti Pt-median kautta maailmalle. Asiasta kerrottiin jopa Unkarin valtiollisen television lähetyksessä.

Nyt tietyt tahot ovat alkaneet väittämään, että juttua siteerattiin ”väärin”. Esimerkiksi Keski-Pohjanmaalla ilmestyvä Keskipohjanmaa kertoo, että ”Ylen uutista alettiin lainata medioissa, joiden kohdalla sekä yhteystietojen että päätoimittajien tietojen löytäminen on hyvin hankalaa ja jotka eivät ole sitoutuneet journalistin ohjeisiin. Piirteet voivat viitata valeuutisiin.”
Suurin ongelma näyttää olevankin se, että Yle Svenskanin artikkelia on siteerattu ”väärässä mediassa” ja sen pohjalta lähdetty väittämään aivan päivänselvää asiaa päinvastaiseksi. On väitetty, että mitään sakkomaksua ei olisi ollut. Mutta, kun katsoo Yle Svenskanin artikkelia niin siellä sanotaan:

”Se den eller böta 10 euro

Skolan skickade innan biobesöket ut ett mejl till eleverna om att de måste delta i förevisningen. Annars skulle det räknas som olovlig frånvaro. Eleverna skulle också bli tvugna att böta 10 euro om de blev borta.
– Vi gick ut med den informationen för att undvika skolk. Staden har satsat pengar för att kunna visa den här filmen och man får inte vara olovligt frånvarande från skolans verksamhet.”

Suomennettuna:

”Katso tai maksa 10 euron sakko. Koulu lähetti ennen elokuvaa oppilaille meilin, että heidän oli osallistuttava elokuvan katsomiseen. Muutoin se laskettaisiin luvattomaksi poissaoloksi. Oppilaat saisivat sen lisäksi 10 euron sakon jos he olisivat poissa.  – Lähetimme tämän informaation välttääksemme lintsausta. Kaupunki oli panostanut rahaa elokuvaan voidakseen näyttää sen ja koulun toiminnasta ei saa olla luvattomasti pois.”

Artikkelissa puhutaan yksiselitteisesti sakosta. Ruotsin kielen ”böta” sanalle ei ole mitään muuta vastinetta kuin ”sakko”. Ruotsinkielinen ymmärtää aivan yksiselitteisesti artikkelin siten, että siinä oppilaat joutuvat katsomaan elokuvan tai maksamaan sakon.
Artikkelissa sanotaan niin ikään:

”Ett tiotal elever från Karleby svenska gymnasium slapp se filmen då de hänvisade till sina värderingar och sin tro.”
”Kymmenkunta oppilasta Kokkolan ruotsinkielisestä lukiosta jätti elokuvan katsomatta koska he vetosivat arvoihinsa ja uskoonsa”.

Tässä vaiheessa lukija ei voinut päätellä, että joutuivatko nämä arvohin ja uskoon vetoavat oppilaat myöskin maksamaan sakkoa. Artikkeliin on lisätty jälkeenpäin selvennys, jossa sanotaan, että rehtorin mukaan esimerkiksi uskoonsa vetoamalla elokuvaa ei tarvinnut katsoa ja sakkoa joutuivat maksamaan vain ne, jotka lintsasivat koulusta elokuvan ajan. Tämä asia ei tullut alkuperäisessä tekstissä selvästi esille, siihen viittasi vain ylläoleva lause. Mutta kuten sanoin siitä ei voinut päätellä kuuluiko sakko myös uskoon vetoaville oppilaille.
Mutta, jokatapauksessa oppilaat joutuivat yhtä kaikki maksamaan sakkoa jos he eivät menneet katsomaan elokuvaa. Elokuvaa ei tarvinnut katsoa, jos vetosi vaikkapa uskoonsa ja arvoihinsa, mutta jos vain jätti menemättä elokuviin joutui sakotetuksi. Tämä on yksiselitteisesti katso, tai maksa sakko.
Kysymys kuuluukin, että kuka kirjoitti valeuutisen? Ei oikeastaan kukaan. Pt-media ei ole missään vaiheessa väittänyt, että artikkeli olisi mitään muuta kuin Yle Svenskanin siteerausta. Joten, miten juttu muuttuu ”valeuutiseksi” kun se julkaistaan Pt-mediassa?
 

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
partaläpsy

Jees… fakta on, että kohu riippuu kuka sanoo saman asian, eli kummalta kopekan puolelta asiaa katsotaan, koska kaikki totuushan on ruplarahoitteista?
Jännästi ne asiat muuttuu? Silloin kun sosialistiineukkula ja kommunistipropaganda vielä oli voimissaan, oli suomessa ruplakin arvossaan.

Suomi Finland

Minulla ei ole mitään homoja vastaan, mutta kouluun eivät eroottiset elokuvat kuulu.

PM

Nomikäettei! Kyllähän lujalle jihadistille täytyy koulu-tv olla, jotta noin…

kyllä tämä on genderkysymys, sano

Mikähän siinä mahto olla ettei opetusfilmiksi voitu valita ihan perinteitä kunnioittavaa lepsoseksielokuvaa, luonnotontahan se on sekin, mutta kyllä sitä ennemmin kestää kattoa kun pedofiilihomoilua.

Pertti Grandell

en muista mutta jokin aika eräässä vastauksessa kirjoitettiin että homous on sairautta mutta lesbous taidetta, tuli vaan hirtehisesti mieleen että eihän iso mies ei kitise jos kaksi kaunista naista, mutta jos on femakkoja ihravalaita näitä sateenkaaren maalaamia rengastettuja ja tauoituja ihroja, tulee kyllä yrjöt….samoin jos on karvaisia äijiä tai toivoloita , haavistoja, tulee kans ykät.. eihän luonolleen voi mitään…ihan vaan tasapuoliseksi tiedoksi, kyllä vanha motoristi ymmärtää nais kauneuden päälle ..ihan eri tavalla kuin nää piiperöt….nyt tietysti on kauheesti mielensäpahoittajia.. mutta tarjotaan se ihan vaan tasapuolisesti…

rasistinen, kelvoton nazi

Suohirviö on se sana jota haet. Näistä naispuolisista suvaitsevaisista *paremmista ihmisistä. Vielä vihreä suohirviö, useimmiten. 😑

Tor VPN

Rykäise Paavo kuvankaappaukset talteen Svenska YLEn-annon artikkelista, jollei ole jo, voimme niillä nolata trolli-putintrolli-valeuutis-ynnämuut leimat joita sekopäisimmät YLE/HS ’journalistit’ spämmää joka paikassa

El Comandante

Mites olisi jos Gamla Karlebyn suomenkielisissä kouluissa pyöräytettäisiin muksuille joku vanha kunnon klassikko kuten vaikka Syvä Kurkku?

rocky

Ei kai apinainkielisessä koulussa nyt miehen ja naisen välistä seksiä näytetä.

Pertti Grandell

he gar inte! ei sa käy, katos kun kun sielläpäin ollaan tomat odlare, eli tomaatin kasvattajia, ei saa kurkkuilla ny… huumorilla vaan…gamlakoossa pajlon hienoaja reiluja ihmisiä ihan niinkuin muuallakin, paitsi missä lessut jyllaa….

Kivapuhuja

Sehän on selvää, että jos väärää mieltä oleva kertoo jotain, se on aina valetta.

Pertti Grandell

sehän on selvä, muuttuu vale uutisiksi heti kun jää kiinni valehtelusta, ei rehtorikaan ole tyhmä , muuten vaan suvakki eli pitää vängellä vääntää väärästä totuutta. tollanen reksi on aika ressukka…ei varmaan voi tänään hyvin. vituttaa varmaavn pirusti kun tuli eetteriin. ihan oiken….mädäntyköön alimpaan happamaan suohon , tarkoitan syvimpään kohtaan.. (kuvannoillisesti) rauha hänen idiootimaiselle h#mo sielulleen….

PM

Ei suossa mätäne johtuen juurikin ympäristön happamuudesta ja hapen puutteesta.

Esa

Äidinkielen tunnilla yläasteella vuosia sitten katottiin Bonnie and clyde pehmis. Siinä ei ollut sakkouhkaa silloin eikä silloin ollut vielä lbgt huuma päivän polttava juttu

Lee Anrerzohn

Homopedofiili pornoa sakon uhalla koulussa? Jättekiva?
Ehkä jos seuraava hallitus on tulipunavihreä eli paskan ruskea, niin sitten esikoulussa leikitään 2020 sakon uhalla matujen kanssa ulosteleikkejä, ala-asteella harjoitellaan pillun silpomista ja tuherrus gamaeta, ylä-asteella edelleen myös sakon uhalla kaksisuuntaista koututtavaa joukkoraiskausta ja peruskoulun päätteeksi kaikki tytöt puetaan sharian mukaan säkkiin.
Jep, ääni vihreille tai vasemmistolle on ääni islamilaiselle unelmalle.

Rankaisija

Oppivelvollisuus loppuu 16 vuotiaana. Ei koulu voi sen jälkeen pakottaa ketään opiskelemaan yhtään mitään. Tästä reksistä pitää tehdä rikosilmoitus virkarikoksesta.

paavo voitko vastata

hyvä näin kuuluukin käydä tälle läpeensä aivopestylle kansalle!! Tässä kysymyksiä joka kertoo aivokuolleisuudesta ja uskon että jopa magneettimedian lukijoista osa on niin pahasti aivopesty etteivät edes aio asiaa tutkia tässä tulee suurinpiirtein tärkeys järjestyksessä:
1. Elämmekö ”maapallolla” joita nasan tietokoneella tehdyt kuvat antavat ymmärtää sadoista miljardeista ellei tuhansilla miljardeilla dollareilla ei ole kuvaa saatu kotipaikastamme :)?
2. Uskotko holaustin tapahtuneen tähän on pakko laittaa tälläinen 🙂
3. Uskotko että vapaamuurarit kävivät kuussa 🙂
4. Miksi antartikselle meno on kielletty/ tehty suurinpiirtein mahdottomaksi yksityisiltä ei eliittiin kuuluvilta ihmisiltä???
5. Miksi ihmiset eivät suostu ymmärtämään rahajärjestelmää??
6. Ketä omistaa median suurinpiirtein ympäri mailmaa ja miksi vain holokausti on ainoa historiallinen tapahtuma jonka kiistäminen on lailla kielletty monissa maissa??
7. Miksi ihmiset eivät ymmärrä ketkä hallitsee nykyään ja jo kauan hallinneet vapaamuureita ja kenen agendaa vapaamuurit noudattaa??? Melkein kaikkien mailman maiden johtajat ja päättävissä asemissa olevat henkilöt ovat vapaamuurareita!!
8. Miksi ihmisille on liian vaikea koittaa ymmärtää miten mailma toimii edes viikko käyttää omaa turhanpäivästä aikaansa potkupallolta ja jääkiekolta, jotka ovat tarkoituksella tehtyjä todella typeriä urheilulajeja viemään huomio pois OIKEASTI tärkeästi asioista!!
9. Nyt kun muurarit tarkoituksella ovat aiheuttaneet nämä raiskaukset, niin typerämpää ei ole kuin lähteä jahtaamaan näitä alikehittyneitä aavikko apinoita (jonka ymmärrän), kun sionistit ovat nämä tarkoituksella nämä tänne tuoneet eli LAMMASLAUMA LÄPEENSÄ AIVOPESTY KANSA KUN EI YMMÄRRÄ! Heille selvästikin nämä itse tulivat läntisiin valkoisiin maihin ja juutalaisilla ei ollut asiaan osaa eikä asiaa!!
10. Mksi juutalaiset ovat karkoitettu 109 eri maasta, määrä tod näk. vielä paljon suurempikin?????????????
11. Miksi nikolai teslan joka oli tämän hetkisen ihmiskunnan kovin ihminen millä mittapuulla tahansa, niin donald trumpin serkku julisti kaikki salaisiksi! Eli niin kutsuttua ”ilmaista” energiaa on ollut jo kauan aikaa, mutta kun rockefellerit ym muut triljonäärit tapattavat kaikki joilla näyttää olevan varteen otettavia keksintöjä ja keksintö patentit ovat tärkeiden patenttien kohdalla pelkkää huijausta. Kaikki varastetaan ja keksijät tapetaan lääkereistä ilmailu insinööreihin jotka ovat uhka nykyiselle mailman järjestykselle!!
12. kun raketteja laukaistaan niin menevätkö ne oikeasti ”avaruuteen” vai tippuvatko mereen ja pyöriikö ”maapallo” 1600 km h ja missä on oikeat pohjois napa ja etelänapa??
13. ovatko nasan antamat teitokoneella tehdyt kuvat todellisia kuvia ”tähdistä” ja matkat aurinkoon ja kuuhun joita vapaamuurari eliitti väittävät todellakin niin kaukana kun antavat ymmärtää??
14. Uskotko dinosauruksiin ja miksi eliitti niin kovalla kiireellä ottaa aina arkeoligiset löydöt haltuunsa? Smitsonian institute ym?? Ja miksi yhdessäkään museossa ei ole alkuperäisiä ”dinosaurusten” luita vaan kiinnassa tehtyjä mallinnuksia??
15. Olisiko mailmassa ainuttakaan terroristiä tai sotaan jos ei false flag iskuilla tai ellitin salaisilla palveluilla niitä tehtäisi heidän valtansa lisäämiseksi( supo, cia, mossad, kgb, m 16 ym), niitä valtiot eli vapaamuurarit ja juutalais pankkiiri eliiitti niitä aiheuttaisi tapattamalla omaa kansaansa omien tarkoitus perien saavuttamiseksi? Tätäkin on monen lampaan vaikea ymmärtää??
16. Miksi 95% Kansasta on niin vaikea ymmärtää, että melkein kaikki mailman valtaeliitti on satanisteja, jotka uhraa lapsia heidän vitun sairaille mielikuvitus jumalilleen ja ym muihin seksuaalisiin riitteihin, myös suomesta löytyy suuri määrä korkeimmilta tasoilta!!
17. Miksi vaihtoehto mediassa on niin paljon keskustelua, että hitlerkin oli kontrolloitu oppositio vaikka en ole vielä 12v löytäny yhtäkään vakavasti otettavaa todistetta?? Suuri osa vertaa anthony suttoniin tässä asiassa??
18. Miksi monen on vaikea ymmärtää esim kansainvälinen avaruus asema, redbullin avaruus hyppy ym muut ovat vaan vapaamuurarien huijausta ja he nauravat paskat housuissa näille massoille jotka uskovat näihin! OLISIHAN SE MAHDOTONTA ETTÄ KAIKKI MAILMAN AVARUUSMAAT YHDESSÄ HUIJAISIVAT MASSOJA 🙂 🙂 🙂 🙂
19. Itse 25v todella tyhmänä uskoneena evoluutio teoriian ja että ihminen on tullut afrikasta apinasta ja kaikkien näiden vuosien tutkimisien jälkeen meinaa ruikkupaskat tulla housuun näiden vapaamuurarien/royal institute ym evoluutio ja alku räjähdys teorioiden kanssa!! Aikonaan eli ja on elänyt todella kehittyneitä kansoja jotka on tehnyt uskomattomia insinööri taidon näytteitä johon hädin tuskin nykyajan teknologialla edes pystyttäisiin! Pidin aatua hulluna kun etsi kadonnutta atlantista! EN TODELLAKAA PIDÄ ENÄÄ!! Pakko linkata tämä linkki KATSOKAA:
https://www.youtube.com/watch?v=roX__kFKUjo
20. Lammas lauma massat ovat niin syvästi aivopestyä paska sakkia että vaikea löytää sääliä näille ihmisille, jotka katsovat putousta ym muuta täyttä jätettä vaikka heidän maata ollaan tuhoamas täydellä voimalla juutalaisten toimesta!!! Itse olen saanut viimeseen kymmeneen vuoteen niin paljon paskaa niskaan yrittäessä saada hereille ihmisiä, että tätä vihaa lammaslaumaa kohtaan on vaikea saada laantumaan! Hauskinta on ollut nähdä kun näitä vastarinta liilkkeen tarroja laitoin ympäri suomea eripaikkoihin tuhansia ja sitten näet kun 10-16 vuotiaat naispuoliset teinit ”natsi” vihassansa raapii niitä irti kaikella mahdollisilla esineillä ja sitten heidät raiskataan heidän typerien paska vanhempiensa nieltyä juutalaisen aivopesun ja niiden tarrojen takana oleva poliittinen liike kun olisi se ainoa oikea oppositio toisin kuin sionisti halla homo hinttari aho persut ym. uusapaavalniemeä lukuun ottamatta!
21. https://www.youtube.com/watch?v=DOP2kW0RA1A
Irwin Goodman – Haistakaa paska koko vapaamuurari satanisti maanpetturi valtiovalta
natsit tappo mun suvun holokaustissa! Mun vaarin kallo kutistettiin ja mun enosta tehtiin saippuaa ja iso isästä tuli lampun varjostin! Olisko mitenkään minä vaadin että synogoogalle lahjoitetaan 6 miljoonaa euroa!!

En suvaitse

Sairasta.