Mitä tarkoittaa turvapaikka-aktivistien "siivousrinki"?

Helsingin sanomissa julkaistiin pari päivää sitten artikkeli, jossa Espoolainen turvapaikka-aktivisti Satu Partanen kertoo posket hehkuen kuinka he ovat perustaneet 16 espoolaisperheen kanssa ”siivousringin” irakilaiselle turvapaikanhakijalle.

Siivousrinki tarkoittaa turvpapaikka-aktivistien maailmassa sitä, että kun saadaan kasaan tietty määrä talouksia, tässä tapauksessa 16, niin he sitten palkkaavat yhden henkilön siivoamaan talouksiaan.
Hesarin tapauksessa irakiaanolle kertyy työtunteja viikossa täyden työviikon verran. Joissakin perheissä siivotaan kerran kuukaudessa, joissakin useammin. Irakilainen siivoja on toisin sanoen eräänlainen monikulttuurisuusmaskotti näille perheille. Tässä tapauksessa mukana on vielä se, että muiden siivousalalla toimivien palkkoja poljetaan todella pahasti. Tai tarkastiottaen ei poljeta vaan aliarvostetaan.
Nimittäin, jutussa tulee ilmi, että irakiaanolle maksetaan 2 500 euroa palkkaa kuukaudessa. Aika hulppea palkka kun siivousalalla kuukaiden TES:in mukainen lähtöpalkka on 1 489. Turvapaikka-aktivistit palkitsevat irakiaanoa siten ylimääräisellä toimintatonnilla.
Mistä on kyse?
Irakiaanolle maksetaan palkkaa siis 2 500 euroa. Oletetaan, että tuo on brutto, eli se summa, josta vedetään vielä henkilökohtaisest verot. Lukuun 2 500 pitää vielä lisätä arvonlisävero 24 %, jolloin saadaan summaksi 3 100 euroa. Täähän pitää laskea vielä työnantajamaksut noin 41 %, jolloin summaksi saadaan noin 4 400 euroa.
Irakiaanon siivouttamiseen pitää siis löytyä yhteensä rahaa 4 400 euroa, joka jakaantuu 16 perheen kesken. Jos summa jaetaan tasan on se 275 euroa per talous per kuukausi, joka sinänsä ei ole iso summa.
Miksi suomalaisten tarjoamat kotisiivouspalvelut eivät sitten kelpaa? Tässä ei olekaan kyse siitä, että tarvittaisiin itse siivousta vaan tässä tarjotaan irakiaanolle ikään kuin toista mahdollisuutta. Kun maahanmuuttovirasto tekee kielteisen päätöksen turvapaikkaan perustuvasta oleskeluluvasta niin esiin vedetään työperäinen-kortti. Irakiaano voi hakea oleskelulupaa kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen työhön perustuvaa oleskelulupaa. Aika nerokasta. Turvapaikka-aktivistit tietävät, että eivät voi saada Suomeen kaikkia kolmansien maiden miehiä vaikka haluaisivat. Mutta se, joka tänne on läpsytellyt sille annettakoot paremmat olosuhteet elämään kuin kantasuomalaiselle.
Yhtä kaikki, moni suomalainenkin voisi lähteä mukaan tällaiseen siivousrinkiin töihin 2 500 euron palkalla. Irakiaano on siis aikamoinen kultakimpale.
Espoolainen varavaltuutettu Henna Kajava on tehnyt asiasta tutkintapyynnön ja asia otetaan mahdollisesti esille Espoon kaupunginvaltuustossa.

Subscribe
Notify of
guest
42 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
El Comandante

Pitikö sitä taas kertoa raaka totuus kun juuri saatiin julkaistua Al-Zippilän, Orpanan ja wonderboy Sokolewin monikultturisuus höttöä ja työvoimapulaa. Jutun kuvassa oli aito kotimainen siiderivalas även på svenska finska batikhäxor naama messingillä kun ”Johannes” nuohoaa paikat kuin paikat vai onko siivoaminen uusorwellilainen termi h… .

Petturi Sipilä

Oma veikkaus on, että yksikään suvakkiperhe ei laita senttiäkään tuon matukan palkkarahoihin. Palkka melko suurella todennäköisyydellä maksetaan tukirahoilla, jotka on saatu siivousfirman pyörittämiseen tai joku suvakkiorganisaatio on esim. veikkausrahoituksella varsinainen palkan maksaja.

Taas äimän käkenä

Taatusti on perustettu matu-startup tai vastaava joka menee konkkaan heti kun starttiraha loppuu ja matun työttömyyskorvaukset alkavat juosta.
Myös valeperusteiden luonti perheklaanin yhdistämiseksi on todennäköista ja Suomeen pölähtää kohta ikielatukseen vähintään Ali Baba ja 40 muuta perheenjäsentä joista ei pirukaan ota selvää ja geenisekvensserikin sekoaa.

olenshokisss

Noista pölähtävistä 1+40 alibapoista on kuitenkin se satavarmaa, että ne torakat ovat kaikki terroristeja=muslimisyöpiä.

Aikki.

Minun naapurilla käy Pakistanilaismies siivoamassa. Kun näin hänet kylätiellämme ensimmäisen kerran säikähdin, joko meidänkin paikkakunnalle saatiin ensimmäinen terroristi. No hyvä, kun tekevät elantonsa eteen jotain.

Mitäpä ei turhiksen eteen tekisi!

Kyllä hyvästä kannattaa maksaa, vaikka tuplasti. Ja onhan se ihanaa että saadaan oma sädekehä yhä kirkkaammaksi, siis se ”hyvän ihmisen” leima.

Vastuuttomat suvakkirouvat

Mitähän tämä irakiaano loppujen lopuksi edes tekee kodeissa? Olen kuullut ja nähnyt yhtä sun toista arabiukkojen työmoraalista , eikä hyvältä näytä. Outoa, etteivät puutarhuriksi palkanneet. Rouvien puutarhojen kolauksessa olisi parempi onnistumisprosentti kuin kotisiivouksessa. Toivottavasti suvakkirouvilla ei ole alaikäisiä lapsia, koska lasten puutarhat ovat varmasti se maistuvin homma irakiaanolle. Siivoaja tai siivoajaksi tekeytyvä kun pääsee joka paikkaan huomiota herättämättä, myös lastenhuoneeseen eivätkä suvakkirouvat tunnetusti osaa varoa, kun moniosaajia on paikalla. Irakiaano voi vielä kutsua monet kaverinsakin ”siivoamaan” lastenhuonetta.

lehmärinki 16

Suvakkilehmät saavat sitä mitä tilaavat. Siis lapsensa raiskattu, käyttöomaisuus ja käteinen raha rosvottu, luottokorlilla ostettu tappiin sekä huusholli tuhottu. Talolainan maksut ja korko kuiteski juoksee niille, se on hyvä, vaikka muuten rosvopankkien touhuja en arvostakaan.

Entäs jos alkaa tavaroita hävitä? Kotivakuutus ei korvaa jos itse päästät voron kotiisi

En missään nimessä päästäisi minkäänlaista turhista kotiini. Johan tuohon luulisi kotivakuutuksenkin reagoivan.

Anonymous

Irakilais matu naaras istuu kotona koko elämä ja vettä persesta 6-12 torakat .Jos irakilais miehet siivo sitten Suomi on syvysessä paskassa . Congratulations !!!!!!!!!

Goran Kaltenbrunner

Toteutuneet työvoimakulut bruttopalkan päälle lomapalkkoineen on parempi laskea 80% mukaan. Työllistämiseen on sidottu niin paljon velvollisuuksia että pitemmällä juoksulla kulut ovat aivan toista kun alkuun näyttää.

Anonymous

siivousrinki, paritusrinki, runkkurinki…. kyllä rinkejä maailmaan mahtuu.

Petturi Sipilä

Oulusta paljastui pedofiilirinki, groominrinki ja raiskausrinki. Matukat ja suvakit asialla sielläkin.
Taustalla myös kuuluisa esikoto-hanke, jossa suvakit vei matuja kouluihin ja lastentarhoihin tutustumaan pikkutyttöihin.

Valkoisen öljyn maan siivoojat

Onkohan nämä siivoojat niitä samoja Nigerialaisia, jotka työskentelevät Italian kaupunkien kaduilla siivoten munaskuita myöten autoissa 5-20 euron kertasiivoushintaan? Tästähän Ulkolinja: Naiskaupan ytimessä ma 4.2.2019 kertoi.

Pessimisti

Käyn siivoamassa vanhalle äidilleni joka viikko 25€/kerta. Se riittää pensaan ja sen päivän safkaan. Pyydän, älkää kertoko verottajalle.

Über-Suwakki

Nimimerkille Pessimisti: kyllä minä aion sinut käräyttää verottajalle koska et ole irakilainen tai afgaani. Sinulla ei ole mitään oikeutta tulla polkemaan hintoja ja viemään ylivertaista ansaintoa ihqu-ihanilta kultamuniltamme koska sinähän olet vain suomalainen.

Moderni Kivikausi

Voi kun vastaavia rinkejä perustettaisiin ihan kantiksillekkin! Tuolla palkalla varmasti moni siivooja tulisi kirkuen puunaamaan ei-persaukisten espoolaisten koteja. Tai miksei täällä Tampereellakin. Sellainen pieni tarkennus jutussa olevaan laskentakaavaan, että jos perheet ovat palkanneet siivojan työsuhteeseen, ei arvonlisäveroa veloiteta bruttopalkan päälle, mutta toki muita sivukuluja juoksee eläkkeistä lomakorvauksiin yms. Jos taas Irakiaano on perustanut oman toiminimen tai vastaavan, niin hän laskuttaa (ja tilittää valtiolle) arvonlisäveron, mutta maksaa itse työnsä sivukulut yms.

Van, Mie

”Jos taas Irakiaano on perustanut oman toiminimen tai vastaavan, niin hän laskuttaa (ja tilittää valtiolle) arvonlisäveron, mutta maksaa itse työnsä sivukulut yms.”
Ai yhtä tunnollisesti kuin karvaranne-pizzeriat?

seant

Tämä johtuu tästä, sillä kelan etuuslaki muuttuu huhtikuun alusta eli n 5000 euron panostuksella pääsee kelan kirjoille, jos jää työttömäksi. Kerrotaan sivulla 6
https://www.lehtiluukku.fi/lehti/lansivayla/_read/19.1.2019/202404.html
Nyt on esim. etnisen firman omistaja voi saada, vaikka sairaan omaisen hoitoon em. panostuksella.

Electrosuk

Taitaa tässä ”ringissä” mennä lopulta kaikki toisinpäin.
Ne on lopulta asiakkaat jotka imuroivat siivoojan pussit tyhjiksi kukin vuorollaan…

peräpää

Onkohan tosiaan verot ja sotut maksettu? Onko vakuutukset kunnossa?

EMBO

Miten perseensä kädellään pyyhkivä kakkakäsi-muslimi saa hygieniapassin?

peräpää

Jossakin iltamediassa oli juttu miehestä, joka keksi markkina”raon” eli siivoaa alasti. Onkohan tämä samanlainen jokapaikanrassi?

Anonymous

-50% kotitalousvähennys = 150e/talous/kk

Mohammed Nilfisk

Paperilla varmaankin ihan kuningasidea, mutta odottakaapas kun irakilaista ylemmän rodun edustajaa aletaan käskemään siivoushommiin.. Eka päivä EHKÄ menee jotenkuten.. Sitten alkaa jo muslimin veri kiehumaan kun huomaa olevansa alinta kastia. Siitä alkaa LEPSUILU ja lopulta TOTAALIKIELTÄYTYMINEN, mutta luvattujen rahojen pitää tulla! ..muuten tulee RUUMIITA. Tavaraa häviää ja perheiden tyttäriä hiplataan, se on satavarma. Tätä menestystarinaa pitää seurata tarkasti niin saamme lopussa sitten röhönauraa.

Anonymous

aika hyvä palkka,ja kun asiaa tutkitaan niin läpsy siivookin omaa kämppäänsä

Anonymous

suomalaiset kodit on pian puhtaita kun 30000irakiaanoa ottaa mopin käteensä ja ihmettelee mikä se tämä on.

Automies

Tuossakin yhtälössä näkyy tasan tarkkaan mikä Suomessa on pielessä:
”Oletetaan, että tuo on brutto, eli se summa, josta vedetään vielä henkilökohtaisest verot. Lukuun 2 500 pitää vielä lisätä arvonlisävero 24 %, jolloin saadaan summaksi 3 100 euroa. Täähän pitää laskea vielä työnantajamaksut noin 41 %, jolloin summaksi saadaan noin 4 400 euroa.”
– Aivan helvetisti joka paikassa veroa verojen päälle?
Ei mikään ihme kun maassa ei ole mitään muuta kuin työttömiä, eläkeläisiä ja maahantunkeutuneita yksilöitä integroituneena pysyvästi sosiaaliluukulle.
Ihmettelen vain sitä että miksi pitää tietentahtoen raahata lisää ikuisuuselättejä ja maksettavaa sekä ongelmia toiselta puolen maapalloa mutta sitä ihmettelee luultavasti aikalailla kaikki muutkin tällä palstalla?

Pohjolan halpatyömaa

Ja Ruotsissa yhteisöverokin reilusti korkeampi. Kyllä tämä Suomi on sentään yrittäjän taivas kun yrittämiseen ja omistamiseen liittyvä verotus EU:n alapäätä, mutta työn ansiotulojen ja kulutuksen verotus ihan tapissa. Suomessa vielä ylivoimaisesti Pohjoismaiden alimmat palkat sekä eläkkeet ja ihan alapäästä läntisen Pohjois- ja Keski-Euroopan maiden, eli oman viiteryhmämme maiden joukossa. Hintataso euroalueen ja EU:n korkein. Esim. Ruotsin hintatason väittäminen korkeammaksi on puhdas porvarihallinnon ja EK:n/Etlan valepropagandajuttu. Suomessa siis ostovoima hintataso ja palkat/eläkkeet huomioiden ko. alueen huonoin. No kokoomus, kepu, siniset, EK sekä Suomen yrittäjät ovatkin meille Viron mallia tuomassa Pohjoismaisen hyvinvointivaltion tilalle, eli pääsemme palkoissa, eläkkeissä, omistamisen ja yrittämisen verotuksessa sekä ostovoimassa Baltian maiden tasolle. Ihanaa porvarit, ihanaa!

Tw

Ruotsissa on ainakin eläkkeet selvästi pienemmät kuin Suomessa. Tämän luin jostakin ruotsalaisesta lehdestä, mutta en nyt löydä linkkiä. Samassa jutussa pohdittiin muutenkin eläkeläisten asemaa Ruotsissa, joka on huonoin Pohjoismaissa.
Monikulttuurilla on hintansa, kun tulijoille laitetaan parasta pöytään, on se raha otettava jostakin muualta pois.

Suomi Pohjolan persaukisten

Höpön. löpön. Suomessa palkat ja eläkkeet huomattavasti matalammat kuin Ruotsissa. Tästä on monasti juteltu suomenruotsalaisten ystävien kanssa, joiden sukulaisia ja tuttuja Ruotsissa töissä ja eläkkeellä. Itse Tukholmassa ja vanhassa kaupungissa useasti käyneenä ihmetyttää joka kerta miten paikallisissa kaupoissa, kioskeissa, ravintoloissa ja baareissa ruoka ja juomat ovat paljon edullisempia. Porvarihallituksen ja EK:n K-setus tehoaa kansaan näköjään. Katsokaapa vaikka Pohjoismaiden vertailua lomaan käytetystä rahasta. Suomi aina ylivoimaisesti alimmalla keskimääräisellä lomakassalla.
Suomalainen kitsastelee lomallaan verrattuna Ruotsiin ja Norjaan – näin paljon rahaa pistetään palamaan – 12.07.2018 –
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomalainen-kitsastelee-lomallaan-verrattuna-ruotsiin-ja-norjaan-nain-paljon-rahaa-pistetaan-palamaan/6990834
”Suomalaiset arvioivat käyttävänsä kesälomaansa tänä vuonna keskimäärin 1 300 euroa kotitaloutta kohti, ilmenee Nordean teettämästä kyselytutkimuksesta.
Suomalainen lomabudjetti on Pohjoismaiden pienin, sillä esimerkiksi Ruotsissa kesälomaan käytetään arviolta 1 700, Tanskassa 2 000 ja Norjassa jopa 2 500 euroa.”
Lisäksi:
Suomalaisen työ vasta kahdeksanneksi kalleinta EU:ssa – 7.4.2013 –
http://yle.fi/uutiset/suomalaisen_tyo_vasta_kahdeksanneksi_kalleinta_eussa/6568591
” Vastoin kuin yleensä luullaan, suomalaistyöntekijöiden työ on halvempaa kuin kilpailijamaa Saksassa. Saksan tilastoviranomaisen uusimpien tilastojen mukaan työn sivukulut, kuten sosiaalimaksut, ovat Suomessa jopa alle EU:n keskitason.
Suomalaisen työ vasta kahdeksanneksi kalleinta EU:ssaSaksan tilastoviranomaisen viime vuoden lukemat antavat Suomen palkkojen kilpailukyvystä EU-maihin verrattuna toisenlaisen kuvan kuin äskettäiset palkkaneuvottelut. Kehysriihen alla kariutunut tulosopimus kariutui EK:n viimeiseen tarjoukseen, puoleen prosenttiin. Enempään ei sanottu olevan varaa.
Esikuvana käytetyssä Saksassa teollisuustyön tuntihinta on puolitoista euroa Suomea korkeampi. Ruotsalaisduunari maksaa kympin tunnilta enemmän kuin meikäläinen.
EK:n asiantuntija Seppo Saukkonen selittää Saksan palkkatasoa historialla.
-Saksan palkkataso oli yksi maailman korkeimmista , mutta kymmenessä vuodessa kilpailukykyä on saatu parannettua maltillisilla palkkaratkaisuilla.
SAK:ssa tilastoja luetaan toisin. Pääekonomisti Olli Koski pohtii jo syksyn palkkaneuvotteluja.
-Kyllähän tämä antaa sellaisen kuvan, että maltillisia palkankorotuksia on mahdollista tehdä lähivuosina.”
Tämän jälkeen Suomessa on ollut äärimaltilliset palkankorotukset ensin Kataisen hallituksen aikana ja viimeisimpänä porvarihallituksen aikana, joten ero Ruotsiin on venähtänyt huomattavasti vielä entisestä. Ei ihme että Suomeen on tuotu autojen kasauksen halpatyötä, sen teettäminen on Suomessa läntisen Euroopan halvinta.

Goran Kaltenbrunner

Eestissä on välilliset työvoimakulut max. 48-50% bruttopalkan päälle. Suomessa maximia ei olekaan , mutta toteutuneet ovat yleensä 70 – 80% välillä. Työnantajan lain määräämä vastuu työntekijästä on Suomessa mitä moninaisin vrt Eestiin.

Anonymous

Onko mitään konkreettista näyttöä että tuo edes käy oikeasti siivoamassa taitaa olla suvakkien valkopesua oleskeluluvan saamiseksi.

Automies

– Sopivasti ”Palkka” juuri sen verran että täyttää työperäisen maahanmuuttajan vaatimukset siihen päälle mikäli juhlapaikka menee sivu suun.
Täysin feikkiä koko touhu, kuten noiden kaarnaveneiden veistämiset ja lumenlapioinnit sandaalit jalassa jne.

Anonymous

tämä kuuluu samaan sarjaan kuuluisan suomea muka puhuvan ”saunamajurin”kanssa,afgaani kun sattui olemaan suvakin poikaystävä,näin läpsyjä ”työllistetään”

Anonymous

https://kotouttaminen.fi/kotoutumisen-kaksisuuntaisuus
EUn ja Työ- ja elinkeinoministeriön mielestä on hieno idea vierailuttaa kouluissa ja päiväkodeissa porukkaa joka esim raiskaa yms. 40 kertaa todennäköisemmin kantaväkeen verrattuna. Lisäksi kaikennäköiset tarttuvat taudit mitä kehitysmaista tulee esim. syyhy, täit, tuberkuloosi jne.
Eli syytä epäillä että tuota harrastetaan käytännössä kaikissa laitoksissa ympäri Eurooppaa.
Kuinka moni vanhempi on edes tietoinen tästä toiminnasta? Jossain oli juttu että vanhemmille oli lähetetty viesti että tulee vieraita jostain ”säätiöstä” kun kyse oli näistä turvapaikanhakijoista. Eli käytännössä vanhempia kusetettiin. Kuinka moni vanhempi antaisi suostumuksen jos kerrottaisiin totuus? Eikä tuossakaan kysytty mitään vaan ilmoitettiin vain että ”säätiöstä” vieraillaan. Äkkiseltään voisi kuvitella että tuo toiminta olisi laitonta?

Anonymous

Mikä on näiden ministerien vastuu esim Oulun ja muiden tapausten suhteen?
Toimintaa harrastettu suoraan heidän johdollaan.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ty%C3%B6-_ja_elinkeinoministeri%C3%B6
Ministeri(t)
– Elinkeinoministeri Mika Lintilä
– Työministeri Jari Lindström
– Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen

Sarjavartija 2.0

Eihän tämä vielä mitään mutta Ruotsissa meinataan pistää vartiointipalvelut veronalennusta antaviksi, ns. RUT- alennus. Pelkäävä kantis voi 75.000kr (!!!) edestä ostaa vaikka vartijan seisomaan tontilla.