Päiväkotivierailuttamisten lopettaminen sai somen keskustelemaan Ruotsissa

Ruotsissa on syntynyt hieman väärä käsitys Oulun tapahtumien johdosta, jossa turvapaikanhakijoiden vierailuttaminen päiväkodeissa ja kouluissa on lopetettu toistaiseksi.

Vaikka esimerkiksi Samnytt.se kirjoitti asiasta melko totuudenmukaisesti silti lukijoille ja some-aktiiveille on syntynyt käsitys, että Suomi olisi jotenkin ottanut ongelmaa niskasta kiinni ja kissa on nostettu pöydälle.
Tosiasiassahan vierailuttamisten lopettaminen oli niitä harjoittavien toimijoiden mielestä hyvin hankala päätös, jota ei olisi haluttu tehdä. Niin ikään yksikään toimijoista ei ole nähnyt vierailuttamisissa mitään kyseenalaista vaan kaikki ovat kertoneet, että tuntemattomien turvapaikanhakijoiden vierailuttaminen on ollut osa kaksisuuntaista kotouttamista, jossa nuoret tytöt sopeutetaan aikuisiin kolmansista maista tulleisiin miehiin.
Ruotsin some-keskusteluossa Suomea ylistetään ikäänkuin järkimaana, josta Ruotsinkin pitäisi ottaa esimerkkiä.
Ruotsissahan tällaiset päiväkotivierailut ovat aivan arkipäivää. Esimerkiksi seurakunnat järjestävät monenmoisia treffejä pikkutyttöjen ja aikuisten turvapaikanhakijamiesten kanssa.